סתומת אוזן

ענבר09

New member
סתומת אוזן

שלום ד"ר אני בת 35, "חטפתי" דלקת אוזניים לפני שבוע וחצי. פעם ראשונה בחיי. נטלתי מוקסיפן, וטיפות אוזניים, למשך שבוע (בטיפות השתמשתי רק בארבעהימים הראשונים) הכאב עבר, ולפי הרופא שביקרתי אצלו אתמול, הדלקת עברה. האוזן שלי מלאה נוזלים, זה מציק, ואני לא שומעת בה. אני מסתובבת עם אטם-אוזן, כי צלילים נשמעים לי מוזר. לשאלה:אתמול כשהייתי אצל הרופא, הוא אמר שאם אנ ירוצה שישאב לי את הנוזלים מהאוזן, יש לדקור לי את עור התוף, ולעשות בו חור- הוא לא נראה ממליץ על כך. וכדי שהנוזלים יעלמו, אני צריכה "לפמפם"... כשאני סותמת את האף, ולוחצת, אני שומעת את הנוזלים מרשרשים לי באוזן, ולא נראה שזה מתקדם לאנשהו. רציתי לברר אם יש עוד דברים שאפשר לעשות, האם הפמפום זה מה שאפשר? כמה זמן זה יכול לקחת עד שהנוזלים יעלמו? אפשר לקבל עוד דעה עוד עצה? תודה רבה!!!

נוזלים באוזניים

שלום לענבר לאחר דלקת עלולים להשאר נוזלים באוזן התיכונה (פנימה לעור התוף) למשך מספר שבועות. פמפום האוזניים והמנעות מעישון יכולים לעזור בהעלמות הנוזלים. בשלב הראשוני ניתן להמנע מפעולות חודרניות כניקוב העור התוף. יש לודא כי מקור הירידה בשמיעה הוא בנוזלים בלבד. שימוש בתכשירים "מיבשים" ונרות הופי אינו מומלץ. בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

למעלה