סתאם קטע שמצאתי

זיו זיו1

New member
סתאם קטע שמצאתי

הסיפור אחרי תותים ודמעות... ".עוד שיר שעשה דרך ארוכה הוא "תותים" של אתניקס, שהתקבל כשיר אהבה אנטי מלחמתי והתגלגל עד שפתיו של ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק בחגיגת הניצחון שלו ב99. "המילים של 'תותים'", מגלה סולן אתניקס, זאב נחמה, "נולדו אחרי שצפיתי בסרט 'מלחמת רוז ברוז' עם מייקל דאגלס וקתלין טרנר. כמו בסרט, גם בשיר יש זוג שנלחם כל הזמן: 'הבונקר לשמאלך מול הפגז שבידי/ הרימון שלך לא פרי והוא מוכן אצלך ביד/ אצלי במחסנית הם מוכנים אחדאחד'. מי שיקרא טובטוב את המילים יראה שאני מתאר כאן קרב אכזרי ואבוד מראש ובסוף אני מתחנן: 'ב ואי נקנה רק תותים/ במקום עוד מכונות של מלחמה'. כשברק זמזם דווקא את השיר הזה כולנו קיווינו לטוב, אבל מאז, לצערי, הכל הידרדר". יש לך עוד שיר שזכה לפרשנות מפתיעה?"את 'דמעות' של אייל גולן כתבתי בהתחלה לאבי שנפטר מסרטן. שבועיים אחרי ההלוויה מתה מאותה מחלה ידידה שלי, עינת. בגלל שהיה לי קשה לעבוד על שיר שקשור לאבא שלי, החלטתי להקדיש אותו לעינת, שיניתי חלק מהמילים והעברתי אותו ללשון נקבה. כשהגעתי להופעות של אייל וראיתי את הקהל שר עם חיוך על הפנים: 'את עוצמת עיניים/ ומתכסה לך בתכריכים', כאילו מדובר באיזו בלדת רוק מתקתקה, הייתי קצת המום".

למעלה