סשן קבלת הגוף

DogsPCI

New member
היי מיינדי ;). סליחה שאני קצת - אני :)).

&nbsp
באמת, זו הדרך שלי לשמור עליך, לפחות בעצה :).
הכוונה טובה, גם אם אולי אני טועה... ( - ואין הרבה סיכוי לזה P: ).
&nbsp
אני לא נולדתי יודע. הנורות האדומות שנדלקו פה אצלי - הם מאזהרות שקראתי פה! של חברי הפורום, ומתוך הודעות נבחרות.
&nbsp
רק שההזהרה היא מפני שולטים שמאמינם שהם מסוגלים לקרוא מחשבות, להבין לבד, להתליח במקומות בהם אף-אחד אחר לא יבין, ובטח ובטח - מכאלה שהם בטוחים בעצמם ב- 100%. (או, גם נאמר כהזהרה והנחייה לשולטים ממה להזהר בעצמם - ומעצמם).
&nbsp
ופה, את מתארת שאת מחפשת בדיוק את השולט הזה - הקיים רק בפנטזיה.
&nbsp
זה שידע לקרוא אותך, שיבין מה את עוברת וידע גם להתמודד עם הכל. שיצליח במקום בו כל אחד אחר היה נכשל ועושה נזק (לדבריך!). שיהיה תמיד עם היד על הדופק - ולא יפספס כלום אף-פעם. ומעל לכל - זו תחת אמונה עיוורת שאת - בטוחה בה!
&nbsp
&nbsp
עבורך, אין דבר כזה. כולם רק בני אדם.
שולטים יותר פחדנים מנשלטות... נשבע לך.
תציעי לקשור אחד מהם ל- 5 דקות... ;).
&nbsp
שלא לדבר שרובם אם לא כולם - בעצמם נתונים תחת הדחפים והחוויה שלהם.
&nbsp
שולט הוא לא מטפל נפשי, הוא לא האדם הכי חכם בעולם, לא האדם הכי רגיש בעולם, ובטח לא סופרמן (זה רק אני שכזה!
).
&nbsp
ואת עוד חדשה בכלל, עוד לא חווית את ההשפעה של לחץ הרבה יותר מתון ובמקומות הרבה פחות רגישים לך. לא בטוח שבמציאות זה כמו שאת מדמיינת...
&nbsp
בקיצור? מבחינתי אחלה פנטזיה - מההמת!
&nbsp
שוב, נכתב ממקום טוב.
לא חייבים להסכים איתי. אני חייב הייתי לומר
.
בטוח שתהינה דעות נוספות ואחרות :)).
&nbsp
&nbsp

Mind Power

New member
קודם כל תודה דוגסי!

מאוד מאוד מודעת לטענות שהעלית. ברור לי ששולט הוא רק בן אדם. ברור לי שחייבת להיות תקשורת פתוחה כל הזמן ובדיקה הדדית זה של זה כדי להגיע למקסימום הכרות ולהמנע מנזקים.
אני מחשיבה את עצמי חכמה ומן הסתם אני חייבת מישהו מאוד חכם לצידי. הוא גם חייב להיות בעל אינטלינציה רגשית גבוהה ונסיון בתחום השליטה. בלי כל אלה אין סיכוי שארפה שליטה. גם כך זה בוודאי יהיה תהליך. סשן כמו שתארתי לא קורה מיד אלא אחרי דרך שעוברים יחד והכרות מעמיקה ולכן לגמרי מאמינה שעם הבחירה הנכונה הוא יכל להיות מאוד עוצמתי ברמה של ריפוי נפשי אפילו. מה שכתבתי נבע מהשראה בקבוצת הבנות שיש לי בפייסבוק. הן שיתפו בנושא מזויות שונות. זה לא משהו שקיים בפנטזיה זה מציאותי לגמרי.
תמיד צריך להזהר ולשים יד על הדופק אבל כן הייתי רוצה בשלב מסויים לבחור את הנכון שאיתו אאפשר לעצמי להרפות. אין ספק שהוא חייב להיות מיוחד מאוד כדי שזה יקרה.

תודה על הדאגה ותדע שאני סופר סופר זהירה ובוחנת לעומק כל דבר.

זו לא פנטזיה

יש אנשים כאלה במציאות.
נכון, הם לא מושלמים. אבל מי טען שיש אנשים מושלמים? (שולטים או לא שולטים)
למצוא אדם שיכבד אותך, שידע להכיל אותך , את כולך זה לא פשוט אבל מציאותי

DogsPCI

New member
אמממ... נראה לי שהנקודה המרכזית בדברים שלי

&nbsp
פוספסה לחלוטין.
&nbsp
לכבד ולהכיל? - אין פה שאלה בכלל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ExLibris499

New member
אתה בעיקר קשוח

עם עצמך.
זה יפה שאתה לוקח את התפקיד ברצינות ומבין את האחריות שתפקיד כזה מביא עימו
אבל, כשזה מונע ממך להתנסות.... זו כבר מגבלה.

DogsPCI

New member
היי EX. את צודקת... חלקית :).

יש לא מעט דברים שאני כרגע לא פתוח להתנסות בהם, עם זאת - אין גבול לגביהם.
פשוט, לא יצא... או לא יצא לפגוש את המישהי המתאימה.

ויש דברים, שהם גבול. - מראש.
(ולכולם פה יש... או אמורים להיות...).

את מדברת על תפקיד. וזה בדיוק העניין.

מה התפקיד של שולט?
מה המטרה של קשר בדס"מי?

אני עדיין לא שמעתי על "לעבור תהליך נפשי" - כחלק ממטרת הבדס"מ. כן?

בטח לא כזה המבוצע ע"י מי שלא מבין בזה כלום...
ותחת האמונה העיוורת של הצד השני - שהוא כן מבין. וגם קורא מחשבות ורגשות.

מצד אחד, מעבירים פה אין סוף ביקורת על שולטים-חובבנים, אם כי לא מבין למה? כולם התחילו ככה פעם, לא? חלק נשרו, חלק הגיעו. - אבל מטפלים נפשיים חובבנים זה בסדר? ועוד בעזרת השימוש בכלי של - לחץ?

אם אני הייתי המנהיג בסיטואציה, ומי שלקחתי תחת אחריותי הייתה כוותבת לי את הפוסט הזה, ומביעה את העיניין. אז יש לא מעט דרכים שאישית כן הייתי יודע לעזור, אף אחד מהם לא בהפעלת חץ.

ואם הייתי רק חצי אמיץ כמוה, הייתי פשוט מנהיג בדוגמה אישית. נעמד ערום מול המראה לצידה... ועושה את כל אחד מהצעדים הנ"ל ראשון. וממתין ומעודד אותה למצוא את הכוחות בעצמה לעשות את הצעד הזה אחרי.

בדיוק כמו שמראש אני יודע שלעולם לא אחתוך מישהי, לא אצרוב אותה בברזל מלובן... וכן לא אדרוש ממנה לקעקע את עצמה - עבורי (וזו תשובה-חדשה לטענה-ישנה - שקעקוע הוא גם צילוק העור. צודקים! ולכן לעולם לא אתן פקודה לנשלטת לקעקע את עצמה עבורי!).

ובדיוק כמו שאם היא הייתה מתה לקפוץ באנג'י אבל פוחדת ברגע האמת... כשולט שלה, ודגש על - "כשולט שלה" משמע - היא באחריותי! לעולם לא הייתי דוחף אותה. גם אם היא הייתה מתחננת. למה? - כי ככה!

לעולם לא אקח עליה סיכון שהיא לא מוכנה לקחת על עצמה - בעצמה! - אחריות על בת-אדם אמיתית, היא לא תפקיד! וכל שולט שיאמר אחרת - עצה שלי (ולא שהיא נחשבת... חחח) - טוסו ממנו.

כמובן, הכל לדעתי האישית... החובבנית והמשעממת-מאוד בדס"מית ;).
ותחת בטוח, שפוי, ובהסכמה - כמו שאני מבין את זה (היום).
מוזמנים לא להסכים... כמובן :)).

סליחה על הטון הקשוח... לא אישי כלפי אף-אחד.
והוא בטח לא מופנה אליך EX ( - אלא אם את נהנית מזה
).

ExLibris499

New member
פספסת!

את כוונות התגובה שלי.
אתה מכיר את הביטוי "מרוב עצים לא רואים יער"? לשם כיוונתי, בעיקר תחת האזכורים הרבים שלך שאתה לא מתנסה באופן פעיל.

לא מכירה יותר מדי נשלטות שחושבות שהאדון שלהן צריך לעשות להן טיפול נפשי או פסיכולוגי.
גם לא מכירה אדונים אמיתיים שמאמינים שזה התפקיד שלהם.
וכמו שנאמר פה עשרות פעמים, העובדה שאני נשלטת והעובדה שמישהו שולט לא הופכים אותנו לחסרי בינה ושיקול דעת.

סשן הגוף שהיא מתארת נהדר בעיניי ומתוך חוויות שאני עברתי הן במסגרות טיפוליות מקצועיות והן במסגרות שליטה - לעמוד עירומה מול המראה ולשאת ביטויי אהבה לגוף שלך,לבד או כשלידך אדם שאתה בוטח בו יכול להיות דבר מאוד חיובי ואפילו בריא.

וכמובן, שהכל באהבה, דוגסי.

DogsPCI

New member
היי. קודם כל, כמו שאמרתי - אני לא מחליט עבור כולם :). רק

&nbsp
מציג את הצד שלי.
&nbsp
בכל מקרה, לגבי:
&nbsp
"סשן הגוף שהיא מתארת נהדר בעיניי ומתוך חוויות שאני עברתי הן במסגרות טיפוליות מקצועיות והן במסגרות שליטה - לעמוד עירומה מול המראה ולשאת ביטויי אהבה לגוף שלך,לבד או כשלידך אדם שאתה בוטח בו יכול להיות דבר מאוד חיובי ואפילו בריא.".
&nbsp
&nbsp
אם תשימי לב, זה בדיוק מה שאני אמרתי גם :).
&nbsp
רק מעדיף את ההתמודדות הראשונה להשאיר את למסגרות מקצועיות. בפרט אם זה מרגיש לי מכשול רציני. (ופה, בהודעת הפתיחה - הרגיש לי המון מטען. כי הרגיש לי שיש צורך בהמון הפעלת לחץ).
&nbsp
&nbsp
ומעבר לזה... אני הכי בעד קירבה, אינטימיות, ועומק בין בני-זוג. כולל לעבור תהליכים אישיים משמעותיים. ואפילו תיארתי איך אני הייתי עושה זאת - יחד איתה. אבל במקרה הזה, בהודעה המקורית הכלי המרכזי ויחידי הוא - לחץ. ואם הוא לא עובד... אז עוד יותר לחץ. אני בטוח שבמסגרות המקצועיות שהיית בהן - לא עבדו ככה. לחץ הוא לא הפתרון הנכון תמיד! לפעמים - כן. לרוב? לא! ובטח שלא יכול להיות הכלי היחידי בארסנל.
&nbsp
&nbsp
קבלה-עצמית צריכה להגיע ולהיבנות מבפנים - על יסודות שגם ישארו שם. ולא להיות מאולצת מבחוץ - בכח. ליווי, עידוד ותמיכה והכוונה מבחוץ? בהחלט. שמישהו אחר יעשה את הצעד הזה עבורך? - בהחלט לא!
&nbsp
&nbsp
שוב, אני קולט את הדברים שאני קולט.
רואה את מה שאני רואה. אולי אני טועה.
&nbsp
מה גם, כשבזמן שאחרים מתמקדים ב- 95% שיהיה בסדר. אני מתמקד ב- 5% שלא יהיה בסדר. למה? כי זו המשמעות של אחריות ושליטה מבחינתי - 100% (שהמציאות מאפשרת).
&nbsp
&nbsp
דעתי האישית בלבד. ברור לי שאני קצת-המון נוקשה :).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Mind Power

New member
רוצה לציין משהו לגבי הלחץ

קודם כל מראש סשן כזה יתכן מבחינתי רק עם אדם אהוב וקרוב שיודעת שיחסינו הדדיים ועם הערכה עמוקה ושהמטרה היא תמיד לטובה. שנית, זו בחירה שלי להשאר בסיטואציה, תמיד ניתן לעצור הכל וזה בסדר. שלישית, מנסיוני עד כה לפעמים צריך מישהו מבחוץ שידחוף מעבר לקצה שהיית מגיע אליו עם עצמך. קודם אני עושה כל מה שיש בכחי לעשות ורק אז מאפשרת לעזרה להכנס. כאן הבנתי שזהו, שלבד כבר עשיתי את המקסימום. התקדמתי המון ועכשיו תקועה, לכן זה השלב שהתאים סשן כזה בנפשי.

DogsPCI

New member
היי מיינדי מקסימה. לא התכוונתי לעשות כזה בלגן :)).

אכן, כשנתקעים... כדי להעזר מבחוץ.

יש סוגים שונים של עזרה. לדעתי האישית זו שאת תיארת - היא פחות מומלצת במציאות, יותר יפה כפנטזיה. זו שחצות הציעה - שעברה איזו סדנה בתחום (פעמיים) היא עזרה שאני יותר בעדה.

ויודעת משהו? מסכים כי יש דברים שלא ניתן לבצע עם זרים. בעצמי עובר חוויה דומה לאחרונה. דברים שלעולם לא הוצאתי מהפה - לאף אחד. כן יוצאים עם מישהי מסויימת. אבל שוב, לא בכח, להפך

Mind Power

New member
תסמוך עלי שמכירה את עצמי דיי טוב

שחפרתי עם עצמי וחפרתי עם אחרים. המון על דימוי גוף, קבלתו וכו'. שקראתי ותרגלתי וניסיתי לא מעט. גם כתבתי שהתקדמתי המון, אבל עדיין לא במקום ששואפת אליו. חקרתי גם על סשנים מסוג זה והפוסט נכתב בעקבות דיון בקבוצת בנות שנמצאת בה ובעקבות סיפורים אמיתיים בהקשר, איך השפיע ותרם הסשן לאותה אישה.
אני במקום כזה היום שחושבת שיתכן וסשן כזה יכול לעזור לי. כמובן בתוך זוגיות וקשר חזק וקרוב.

בעצם העלאת הפוסט קיוויתי שיתפתח דיון, כי הנושא מרתק אותי, ולכן מודה לך ולכל המגיבים שהביעו את דעתם כאן.

זה לא מוגדר מראש

כחלק ממטרת יחסי בדסמ או כסשן לצורך העניין
אבל כשיש חיבור מנטלי ורגשי כתוצאה מכך שני הצדדים עוברים תהליכים
במיוחד כשמדובר במערכת יחסים ארוכה.
&nbsp
שולט שמכיר את הנשלטת שלו יודע מה הגבולות שלה
ויודע גם מתי לעצור כשצריך.
וגם אם לא (וקורה שהוא או היא טועים) בדיוק בשביל זה יש מילת בטחון
ויש שיחות אחרי כדי להבין את הסיטואציה ומה בדיוק קרה.
ויש הבנה ואמון שהוא לא נמצא שם כדי לפגוע בך
ולא כדי שאת תפגעי בעצמך.
&nbsp
קרה בעבר שרציתי יותר והוא זה שהשכיל להבין שזה לא יהיה טוב בשבילי ועל כך אני מודה לו

DogsPCI

New member
ההתמודדות פה היא לא של הנשלטת מול השולט...

שיש צורך במילת ביטחון, או בהבנה שהוא לא שם לפגוע בך וכו'.

זה כלל לא רלוונטי. - ואמור להיות מובן מאליו.

ההתמודדות פה היא של האדם עם עצמו. ואם היא התמודדות קשה, רצוי בהחלט להעזר במי שגם מבין בזה. אהבה ואמון, הם כלים עוצמתיים. אבל הם לא מחליפים ידע, ולא נסיון רלוונטי... ובטח שלא מספיקים כדי לעזור ולתקן. - לצערינו.

הכי בעד אנטימיות עמוקה, ופתיחות, וללעזור אחד לשנייה.
רק לא חושב שזה נכון לחשוף מישהו בכח.

צריך להכין את התנאים והסביבה שיקלו עליו בכך. לעודד, לתת ביטחון, מוטיבציה, ודוגמה אישית... וכל הזמן להושיט יד ולהזמין. אפשר קצת לדרבן וללחוץ בעדין... כדי להביא להתחלה של תנועה. אבל לעולם לא לדחוף ממש. ולא ללחוץ את כל הדרך. ובטח לא לשבור.

אני אולי לוקח את זה למקומות שלי.
כי זה תחום שאני חייתי אותו בדם...

אולי הדרך הזו נכונה עבור חלק.
אבל יש דרכים נכונות יותר, ומסוכנות פחות.

נראה לי כבר חפרתי יותר מידי.
רק דעתי האישית. עם המון נסיון בנפשות... אבל - 0 נסיון בבדס"מ :).

חג שמח!! ושוב, רק דעתי. מותר לא להסכים - זה בטוח :).

Mind Power

New member
תודה לך

מאוד מעריכה את הדאגה שניכרת מהתגובות שלך. מבינה לגמרי מאיפה זה נובע ואין ספק שצריך להתייחס לדברים ברצינות רבה מאוד. נפש, זה לא משחק ילדים.

Mנומשת

New member
אהבתי מאוד.

יש הרבה שולטים שלוקחים על עצמם יותר ממה שיש ביכולתם.
גם שולטים הם בני אדם, הם לא אלים.
עם כל יכולת ההכלה שאחרי, מאמינה שרוב השולטים לא למדו פסיכולוגיה ובעזרת אהבה והכלה וביטחון עצמי, בכל זאת ישנם גבולות.
ולדעתי צריכים להיות גבולות.
ישנם נושאים עדינים שצריך לדעת כיצד לטפל בהם ורק "אחד שיודע", יכול לעשות את זה.

לפעמים מרגיש לי שנשלטת בוטחת יותר מדי ושולט מרגיש את עצמו יותר מדי.

במצב שכזה, הייתי מצפה מהשולט, גם אם הוא מרגיש שהוא מסוגל לקחת על עצמו נושא עדין שכזה, להיות עם פחות לחץ והשפלה בסוג סשן שכזה.

Mind Power

New member
תודה, מסכימה איתך עקרונית

במקרה הזה זה לא קרה. זה נכתב בהשראת סשנים אמיתים שנשלטות עברו בצורה שהיתה להן טובה ומועילה.

A לוןA

New member
אני יכול להגיד לך

שפעם לפני שנים, ניסיתי להתחיל סשן כזה
והפסקתי אותו מהר מאוד.
מסתבר שדימוי הגוף שלכן הוא משהו נפיץ ביותר בד"כ ואתן גם רואות את הגוף שלכן אחרת לגמרי מאיתנו.
ראשית, הוא כל הזמן על סף המודעות שלכן- מחשבות כמו "איך אני נראית עכשיו?", "הוא שם לב ל..." וכו' הן משהו שעובר לכן בראש בערך פי 1000 מאשר לנו, גם ברגעי הריגוש והתשוקה המסעירים ביותר
שנית - דימוי הגוף הגברי מושתת על הנחת היסוד שאני סבבה (או לפחות- שזה מה יש), אבל הייתי מתקן X,Y או Z.
אצלכן יש רשימה מסודרת של כל איבר בגוף ומה לא בסדר איתו ובאיזו רמה.
&nbsp
לגעת ברשימה כזו- זה עסק בעייתי מאוד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
(הכתוב מעלה מוכלל, מוקצן ומתבסס על מדגם שאינו מדוייק ואינו מדעי)

Mind Power

New member
זה דיי נכון

אבל חייבת להיות דרך טובה להתמודד עם זה. יכל להיות שעם אותה אחת שהתחלת זה היה נכון לעצור ויפה שהיית מספיק קשוב ומודע לעשות זאת, אבל יתכן שעם אחרת היית מגיע לפריצת דרך משמעותית עבורה באותו סוג סשן. כל מקרה לגופו. (/גופה...)

למעלה