סשן צרחות

LEATHER REBEL

New member
ומה לעשות שלא אנחנו קובעים...

לפחות, אם מישהו יפרוץ לבית שלך ויירה לך בכלב ויגנוב לך את כל התקליטים... תהיה עסוק בזה ותשכח את התביעות שלך נגדי.

LEATHER REBEL

New member
אני מקווה שהוא אוהב שיורקים עליו

יודע מה... אני אירק עליו אפילו אם הוא לא אוהב.

bibi50

New member
ו

עם מעט עזרה מידידי של הביטלס בבצוע ג'ו קוקר בוודסטוק. פול מקרטני בהלטר סקלטר והו דרלינג הראשון מהלבן והשני מאבי רוד

Anuerysm

New member
לא יודע בקשר לסשן שלם, אבל וונט גט פולד אגיין

אנלא צריך להסביר

giba70

New member
ג'ימוריסון בביצוע של Gloria

מתוך Alive, She Cried: Make me feel allright! וגם הביצוע של Light My Fire מאותה הופעה לא חוסך בצרחות...

almogi

New member
האמת - לא מבין את המהומה סביב Child in time

הקול של גילאן אף פעם לא דיבר אלי - גבוה וצרחני. האיש פשוט לא מסוגל לשיר והוא מחפה על זה בצרחות, נביחות (Strange kind of woman) או קולות משונים. שימו לב ש DP איתו לא הוציא אף בלדה מצליחה בניגוד להרכבים שלפניו (ללניה, Hynm) ואפילו זה שאחריו (Soldier Of Fortune) ההדבר היחידי שאני אוהב ב Child in time הוא עשרים השניות של בלקמור מיד אחרי הצרחות של גילאן ולפני הסולו המעצבן שלו. גיטרה נקיה , קצת 'גילמורית' שמוכיחה שכשבלקמור רוצה - הוא יכול גם בלי פאז. חבל שזה נמשך רק 20 שניות. ובכלל - בין שלושת ההרכבים של DP - הראשון (עם אוואנס וסימפר) לוקח בענק. לאוונס יש קול אמיתי בניגוד לגילאן. גילאן ? אפילו קוברדייל עולה עליו.

אתה ליצן החצר או מה?

גילאן לא מסוגל לשיר ? תעמוד ישר כשאתה מזכיר את בלקמור גילאן וחבריהם הנפלאים אתה בין הבודדים בפלנטה שחושבים כך(כנראה מקנאה ותיסכול) שיהיה לך לילה נפלא ליצן

almogi

New member
הנה הסיבה למה אני בחיים לא נכנס לפורום מטאל.

תמשיך לדפוק ת'ראש לבריאות.

Barmelai

New member
יש לך סיבה מיוחדת

לנסות להעליב בני אדם שמשתתפים פה בפורום? כאן מקום לדיונים על רוק וגם הקול של גילן, שבעיני אגב הוא מהיפים ברוק בכלל, הוא לא פרה קדושה. אלמוגי רשם דעה לא פופולרית וטרח להסביר ולנמק למה הוא חושב אחרת מהרוב. זה כשלעצמו ראוי להערכה גם אם דעתך על גילן הפוכה, וגם אם אתה צודק ואלמוגי הוא היחיד בפלנטה שחושב אחרת, זה לא מקנה לך זכות להגיב לו או לכל גולש אחר כאן בצורה נבזית כפי שהגבת.

ועכשיו אתה מגיב בנבזיות

בן אדם לא אוהב מוסיקה מסויימת או זמר מסויים זה בסדר אבל לאמר עליהם לא יודעים לנגן או לשיר זו כבר הקנטה ומה אמרתי סך הכל שהוא ליצן? אז מה ניכר בדבריו שהוא לא מכיר את בלקמור ואת גילאן אם היה מכיר לא היה כותב מה שכתב

Barmelai

New member
לא

אמרתי לך באופן ישיר איזה רושם רע יוצרת בחירת המלים שלך בלי לשכוח שאתה בן אדם. זה בדיוק מה שאלמוגי עשה, אמר בצורה ישירה את דעתו בלי לנסות לפגוע במישהו אחר. בקורת, גם קשה ובוטה על כל אמן היא לגיטימית לגמרי פה. היא לא כוונה כדי להקניט איש. יכולת להראות שמה שהוא אמר היה מגוחך אבל בחרת לנסות להציג אותו עצמו כמגוחך (ליצן). זה בסך הכל מה שעשית וזה מספיק לחרב שרשור שלם. בלי כבוד הדדי בינינו אין טעם לשום דבר.

almogi

New member
אני אף פעם לא כותב על דברים שאיני מכיר../images/Emo46.gif !

יש לי את כל התקליטים של DP מ MKI עד MKIII. היתה תקופה שרוק כבד דיבר אלי יותר וקניתי חלק האלבומים הללו ממש עם צאתם (כן, אני חטיאר, מה לעשות) וחרשתי אותם מכל הכיוונים. אני לא מתכוון 'לעמוד ישר' לכבוד גילאן ובלקמור כמו שלא אעשה זאת לכבוד אמנים שאני מעריך הרבה יותר, ותגובות כמו 'ליצן' הן בדיוק מה שאני מצפה מבלוקהדז. לעצם הענין: ציינתי ש DP בהרכב של גילאן לא הוציאו אף בלדה מצליחה. עובדה. (אורן בתגובה למטה חיטט ומצא איזה שיר נידח שהופיע כ B-side של תקליטון וכשיר בונוס ב CD). זאת בניגוד להרכבים שלפניהם ואחריהם. איאן גילאן טוב בעיקר בצעקות ועובדה היא שרוב הלהיטים של DP איתו הם מלאים בצרחות (Fireball, Child in time, Speed king או Highway Star -ביחוד בביצוע ב Made in Japan) או בקולות משונים דוגמת Strange kind of woman. האם משהו שאמרתי עד כאן לא נכון ? האם אתה יכול להציג עובדות אחרות ? מה לעשות, אני פשוט לא אוהב את הקול שלו שנראה לי מאוד מוגבל ומתאים רק לסוג מאוד מסוים של מוסיקה שפעם אהבתי מאוד והיום הרבה פחות. (לזכותו של גילאן יאמר שהוא היה מודע למגבלותיו ולא ניסה לעשות מוסיקה אחרת). לגבי בלקמור - אני מאוד מעריך את היכולת הטכנית שלו אבל הנגינה שלו חלולה בעיני, כולה רעש וצלצולים ואני מתקשה לשמוע את הנשמה שמאחוריה. איפה הוא ואיפה ג'ימי פייג' שיכול לרגש עם גיטרה אקוסטית פשוטה, איפה הוא ואיפה סטיבן האקט והסולו השמימיי ב Third of Fifth.איפה הוא ואיפה הנדריקס. אני לא רואה את DP בהרכב גילאן-בלקמור עושים,למשל, מופע Unplugged. השחצנות הזאת שכולם (כל הפלנטה !) חייבים לאהוב מישהו כי אני אוהב אותו, ואם מישהו לא מסכים עם הטעם שלי אז סימן שהם מטומטמים אופינית למטאליסטים או לאנשים צעירים מאוד מאוד (אני מתאר שאתה עונה לשתי ההגדרות, נכון אריק ?) אבל מה אני מתווכח עם Head Banger ?

almogi

New member
אוי ואבוי- כנראה באמת חטפתי עצבים

Firth of fifth, כמובן...

אלמוג אין לי כוונה לפגוע בך חלילה

בעיקר כשאתה מבוגר מעט ממני ועכשיו למוזיקה: ישנה להקה עלומה בשם rainbow בטח לא שמעת עליה ואם כן תקשיב בבקשה ל :gates of babylon /eyes of fire /tample of the king/ ועוד עשרות שירים אחרים ותאמר לי שהנגינה של בבלקמור חלולה או נטולת רגש, על בלקמור אי אפשר לאמר דבר כזה בטח ממישהוא שמכיר כמוך לטענתך, וכן הקטע של ג'נסיס הוא ענק, והסולו מדהים באמת-אבל כמה כאלה ג'נסיס עשו? באשר לפיי'ג אני לא "מחזיק " ממנו אולי בגלל שאני לא אוהב את זפ ולסיום אם תרצה חוות דעת של מבקרי מוזיקה מקצועיים כנס ל:you tube וחפש :rainbow critics שם ישנם מספר גדול של מבקרי מוסיקה שמדברים (בשבחו של בלקמור:הנגן הגדול של כל הזמנים לדבריהם) יום טוב! ושוב מצטער אם פגעתי אני לוקח אישית זלזול בלהקה שאני כל כך אוהב

almogi

New member
מודה ועוזב...

קודם כל - עצה קטנה: אל תניח הנחות על אנשים אחרים. אני מכיר לא רע את המוטציות השונות של DP (דוגמת Rainbow, White Snake, Gilan) אם כי לא ברמה שאני מכיר את DP (זו התקופה שהתחלתי לנוע מהכבד לכיוון הפרוג). לא זלזלתי ב DP. זו להקה שבעבר אהבתי מאוד וגם היום אני מוצא את עצמי מאזין לה לפעמים (אם כי בעיקר לחומרים המוקדמים שלהם). בוא נבדיל בין עובדות ובין דעות/תחושות. 'נגינה חלולה שלא עושה לי את זה' היא תחושה, ענין סובייקטיבי לחלוטין, ומה לעשות - ככה אני מרגיש כשאני שומע את בלקמור (ולא משנה אם זה ב Speed King או ב Since you've been gone), בדיוק כמו שאתה לא אוהב את הזפלינים (ליצן, תעמוד דום, בניגוד לכל הפלנטה !!!
), וזה לגמרי בסדר (אגב - אני אשמח אם תפרט למה אתה לא אהב אותם). זה ש DP עם גילאן לא הצליחו להוציא בלדה אחת מוצלחת לרפואה (ועד כמה שאני יודע גם ל'גילאן' הלהקה לא היו , אבל כאן אני לא מתחייב כי איני מכיר את כל החומר שלהם). אלו עובדות ועד עתה לא ראיתי משהו שיסתור אותן. לגבי ג'נסיס - הנה עוד כמה קטעים שמדגימים את השליטה והרבגוניות של האקט: The Cage, The knife, The Musical Box, After the ordeal ויש עוד. תזכור רק שבג'נסיס האקט לא היה דומיננטי וגבריאל הוביל קו שדי העלים את היכולות של האקט והעדיף להדגיש דווקא את הקלידים של בנקס. ומילה לגבי מבקרים: מבקר מוסיקה שאומר 'הנגן הכי גדול בכל הזמנים' מאבד בשניה זו את כל ערכו בעיני ולו רק בגלל העובדה שלא יתכן שהמבקר שמע את כל הנגנים בכל הזמנים כך שאמירה כזאת פשוט אינה רצינית.

אכן dp לא מצטייני בבלדות

לא בגלל חוסר יכולות פשוט בגלל הכיוון אליו משך בלקמור שהוא כידוע אינו חובב בלדות מושבע (העדר בלדות לא מעיד על חוסר כישרון) ברור שמבקר מוזיקה לא מכיר את חיים מהקריות או את יוסי מרמת גן, הם מחווים דעה לגבי מבצעים מוכרים לכולם,

למעלה