סשן פורום 22-5

מוטי ש

New member
ההא,אדם ערמומי,זה מוכר לי...

כיצד הופך האדם לערמומי ומה זה ערמומי?יש הרבה אנשים שלא נכנעים ללוחות זמנים וסדרי עדיפויות ומטרות מצוחצחות ובכל אופן,כל זה הוא עדיין בגדר ההרגל עבורם.הם רגילים לעשות כך,לנהוג כך,אולי הם בכלל חונכו לכך מאז ילדותם... האדם הערמומי,האם הוא ערמומי כשם שהיה הנחש "ערום מכל חיית השדה"?ובניגוד לאדם וחווה שהיו בסך הכל "ערומים",דהיינו נאיביים ונטולי דעת? והנה ראה,אני כותב עכשיו הודעות קצרות בהחלט..:)

בארס

New member
כל הכבוד...ראה איזה יופי :)

האדם הערמומי הוא הרבה דברים אבל בראש ובראשונה הוא עורם על האישיות המזוייפת שלו (זו שעוד לא הסברת לנו מהי, ומהי האישיות הלא מזוייפת?). לא נראה לי שזה משהו נרכש...זה כמו כישרון ציור, צריך להוולד עם איזו תכונה מסויימת ואז אפשר לפתח, אבל אני לא בטוח בזה. (אולי זה כן נרכש בכל זאת או שלפחות נמצא בפוטנציאל רחב מאוד)

מוטי ש

New member
אם כל מה שיש לאםד בתחילה

זאת רק האישיות המזוייפת שלו,הרי כיצד הוא מסוגל להערים עליה?האם הוא באמת לא יכול ללמוד זאת מאחרים? עדיין נראה לי שיש משהו במה שאתה אומר,שהרי אדם שהצליח להערים על אישיותו המזוייפת בודאי היה חייב לקחת ממנה מרחק.זה אפשרי עם חוויות מסויימות. אני מדבר על מושגים כרגע.אם מישהו נמצא בכלא ועליו להימלט משם,מי לימד את הראשון שנמלט כיצד עושים זאת?גם זאת שאלה טובה.

בארס

New member
יש יש..

לא נראה לי שיש לאדם בהתחלה רק את האישיות המזוייפת...אם אין בו את ה"ניצוץ" אז כלום לא יעזור לו. בקשר לשאלה שלך התייחסתי אליה באחת ההודעות הקודמות שלי...בקשר לידע שצריך להגיע "מבחוץ"...טענתי שזה קשור למימד ה'על-זמן'.

מוטי ש

New member
לכן דיברתי על חוויות מסוימות

שעוזרות לאדם ובכל אופן,דהיינו משהו שפועל מהכיוון ההפוך ודרוליק בוודאי יעיד כאן על האיכויות של המדיטציה בהקשר הנ"ל. חוץ מזה,חשוב לי לציין שלא כדאי לתפוס את האישיות המזוייפת כאיזשהו דבר נוראי ומעוות.אין הדבר כך בכלל.האישיות המזוייפת הזאת אחראית בעולם הזה למרבית תשתיות התרבות האנושית.בלעדיה הרבה דברים לא היו אפשריים. אבל ביחס למטרת "ההתפתחות" צדדים מסויימים בה הופכים להיות "בעייתיים".בכל אדם אלו יכולים להיות צדדים אחרים ואת הצדדים הללו יש לאתר,יש לתפוס מהם מרחק ויש לעבוד עליהם. זאת מסוג העבודה הנעשית "באונה השמאלית" ויש גם סוגי עבודה אחרים,כפי שיצא לי להתרשם.

בארס

New member
ברור

אבל אתה צריך להסביר על ההבדל בינה לבין האישיות הלא מזוייפת. האמת שאני יכול לעשות את זה בשתי שורות אבל אני נהנה להציק לך כרגע :)

מוטי ש

New member
שטויות,אתה לא מציק לי.:)

גם אני יכול לעשות זאת,הנה לך:) האישיות המזוייפת מסוגלת "לראות" אך ורק את עצמה מתוך הזדהות מלאה עם כל מה שהיא חווה ותופסת בעולם.הכל הוא השתקפויות שלה. האישיות האמיתית ניחנה ביכולת ראייה מסוג אחר לחלוטין,כיוון שהיא אישיות מגובשת,מאוחדת,מקשה אחת.היא מסוגלת להכיל את כל נקודות המבט האפשריות על המציאות.האישיות האמיתית היא כבר חלק ממערכת פועלת שמודעת לערכה,ליכולתה,וכתוצאה מכך למעשיה,לכל מעשה ממעשיה. :)

בארס

New member
נראה לי...

...שעשית כאן ואחדול סלט. בוא תנסה להתיישר לפי המונחים הבאים: -אישיות מזוייפת -אישיות -מהות -'אני' מגובש

מוטי ש

New member
טוב :)

הודעה כל כך קצרה וסלט כל כך גדול,האם זה אפשרי? :) בוא נראה,אישיות מזוייפת:מה שמוטבע באדם שלא כתוצאה מכוח הרצון,השפעות מסוגים שונים וכולי.. אישיות:מכלול הדברים המייחדים אדם מסויים,כולל תכונות מולדות והדרך שבה הם באות לידי ביטוי. מהות:אפשר לומר,פוטנציאל מסוג מסוים שיכול לנוע בכיוון כלשהו,אם תהיה לו דרך. אני מגובש: מה שמסוגל לעשות שימוש בכל הדברים הנ"ל... עכשיו תורך,אבל עד עשר בדיוק,לאחר מכן זמני תם..:)

בארס

New member
ניקח את זה כפרוייקט

...למהלך השבוע. רק תבדוק את ההודעה הקודמת שלך ותראה אם איך נוצר שם הסלט הזה שדיברתי עליו.

מוטי ש

New member
אחלה בארס,:)

שיחות כאלה,בחשבון הכללי, דווקא טובות לי..ואולי לכולם:) בכל אופן,יש משהו במה שאתה אומר,אבל זאת הייתה המזימה שלך מלכתחילה,"נכריח את מוטי(בניגוד להרגליו:)לכתוב הודעה קצרה ונראה מה ייצא" :) אבל לא נורא,מעז יצא מתוק...:)

מוטי ש

New member
אני מניח שאתה לא הולך לישון

כי אתה ציפור לילה.אם כך,אני מוותר על הלילה טוב(הרגל או לא הרגל?:)

בארס

New member
ול"ציפורים" אין לילה?

...אז מה אם הם ערים? :) בכל אופן שיהיה לך לילה טוב טוב! :)

בארס

New member
איזו נשמה טובה :)

כולם כאן כאלו אגואיסטים...רוצים שהוא יכתוב קצר כדי שהמוחון שלהם יקלוט. ;)

אל תגיד

כולם מאוד רוצים לקרא את מה שהוא כותב.. וקשה להם... והם עדיין רוצים..

בארס

New member
"קשה"...

כשקשה זה סימן למשהו... אינקה פעם היה מדבר על זה הרבה.

בארס

New member
לא, באמת :)

זה אחלה נושא לדבר עליו. מתי קשה זה באמת קשה? מתי זה רק מראה על מאמץ לא מתאים וכיו"ב... :)

למעלה