סרסרות

ציפי ג

New member
סרסרות ../images/Emo104.gif

נניח שאדם מקבל כסף מנערת ליווי, ביודעו שהיא נערת ליווי. א. האם על פי חוק הוא עובר על עבירה? ב. האם על פי חוק בהנחה שהוא עובר עבירה, המשטרה יכולה לחלט את הכסף ולהשיבו לנערת הליווי? ג. ולו ישוער שהבחור רכש בכסף רכוש ידוע, האם המשטרה יכולה לחלט את הרכוש ולתיתו לנערה?

igalgolan

New member
סרסרות

הסעיף בחוק הוא: 199. (א) אלה דינם מאסר חמש שנים: (1) מי שמחייתו, כולה או מקצתה, דרך קבע או בתקופה כלשהי, על רווחי אדם העוסק בזנות; (2) מי שמקבל ביודעין מה שניתן בעד מעשה זנות של אדם או חלק ממה שניתן כאמור. לגבי תת סעיף (ב) ישנה בעיה, הוא כל כך כללי עד שרופא פרטי המטפל בזונה ביודעו שהיא זונה ויקבל ממנה כסף יהיה עבריין (כנ"ל בעל המכולת). מטרת הסעיף אינה החרמת העוסק בזנות והפסיקה לפחות האנגלית פירשה סעיף דומה כחל רק על קבלת תשלום עבור שירות העוזר בביצוע העבירה של סרסרות (למשל פרסום פליירים המזמינים את הציבור להנות מהשירותים המוצאים). נראה לי שגם בארץ אם בכלל יוגש כתב אישום הפסיקה תהיה דומה. יגאל גולן

ציפי ג

New member
יגאל, תודה ../images/Emo104.gif

ומה לגבי שתי השאלות האחרות? ומה אומר סעיף 200? הCdrom שלי הלך, תקנתי אותו, ועוד אחד הלך, ואני מחכה עד בוש שיביאו לי חילופי.

igalgolan

New member
החוק - מלא

חוק העונשין 199. סרסרות למעשי זנות [תיקון: תש"ס(5)] (א) אלה דינם מאסר חמש שנים: (1) מי שמחייתו, כולה או מקצתה, דרך קבע או בתקופה כלשהי, על רווחי אדם העוסק בזנות; (2) מי שמקבל ביודעין מה שניתן בעד מעשה זנות של אדם או חלק ממה שניתן כאמור. (ב) עבר אדם עבירה לפי סעיף זה בבן זוגו, בילדו או בילדו החורג, או שעבר את העבירה תוך ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או השגחה, דינו - מאסר שבע שנים. (ג) לענין סעיף זה אין נפקא מינה - (1) אם הדבר שקיבל העבריין היה כסף, שווה כסף, שירות או טובת הנאה אחרת; (2) אם קיבל את הדבר מאדם העוסק בזנות או מאדם אחר; (3) אם קיבל אתנן בעד מעשה זנות או חליפיו של אתנן. 200. חזקת סרסרות גבר הגר עם זונה או שהוא רגיל להילוות אליה דרך קבע או משתמש בפיקוחו או בהשפעתו עליה בדרך שיש בה כדי לסייע בידה או להכריחה לזנות, חזקה עליו שהוא חי על רווחיה, זולת אם הוכח היפוכו של דבר. יגאל גולן

למעלה