סרסי

לגוטל

New member
סרסי ../images/Emo58.gif

במשתה וגם לפניו ראינו אותה עושה החלטות טיפשיות כל הזמן והייצוג היחידי שלה לביתה היה היופי והמעמד שלה. אבל היה לי מוזר במשתה שלאחר שהיא נאסרה היא לא נשברה, פעם ראשונה שראיתי ממנה ניצוץ לניסטרי, בדומה לזה שטיריון מתאר את מירסלה שהיא עוזבת לדורן. הדאגה הראשונית של סרסי היה לבנה ולכס המלכות השלו, מי שהייתה רגילה לפינוקים ולחיים טובים מהילדות בכמה שעות בלבד הבינה שכנראה זה עומד להסתיים, ולא פחדה מהמוות וקיוותה שג'יים מקסימום ייפול איתה. תמיד היה חשוב לסרסי להעמיד פנים שהכל בסדר גם שזה לא היה ככה, אז מקובל היה לחשוב שהכל הצגה, אבל עכשיו לאחר שההצגה הזו הייתה אמורה להישבר, היא עדיין מתנהגת באופן לניסטרי, ולפחות על זה צריך להודות שהיא כן ירשה משהו מאבא שלה.

כריכרכה

New member
אתה תמים, הסיבה נורא פשוטה

מרטין כנראה ינצל את סרסיי לחלקים נכבדים מספר מס' 6' ממש כמו שהמשפט של טיריון נמרח על פני חצי מסופת החרבות.

לגוטל

New member
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד

וממש לא את הקשר לתמימות. כולה אמרתי שסרסי הפתיעה אותי עם האופי הלניסטרי גם אחרי שהיא הבינה שכל מה שהיא בנתה התמוטט והיא אולי לקראת מוות. ציפיתי להתמוטטות, אבל לניסטרים תמיד יהיו לניסטרים כנראה.

כריכרכה

New member
כלומר, הסיפור של סרסיי ממש לא נגמר

גם אם יש כאלה שיקראו עד מחר למשתה "נפילתה של סרסיי", למרטין יש כנראה תכניות אחרות בשבילה ובשבילנו.

לגוטל

New member
אין מצב שהיא תוכל לחזור לעמדת הכוח

שהיה לה. אפילו אם תשרוד את המשפט... אין לה אנשים, לא בוטחים בה, ועכשיו גם בית טיירל נגדה, וקבאן בטח שלא יעזור לה לחזור למעמד הקודם שלה וגם לג'יים כבר לא אכפת מהגורל שלה. אם מרטין אכן מתכנן משהו בשבילה, זה לא יהיה חשוב מדי ובעל השפעה רצינית.

כריכרכה

New member
אצל מרטין אי אפשר לדעת מהו אירוע

חשוב או בעל השפעה, דבר שכרגע נראה לך סרח עודף חסר חשיבות יכול להיות שיתברר בספר הבא שבעיני מרטין זה אירוע מפתח שישנה את ההיסטוריה, הוא קובע - לא אתה. לכן הדבר היחיד שאנו יכולים למדוד בוודאות הוא כמות העמודים שמרטין מקדיש לאירוע מסויים או דמות מסויימת (לא בהכרח דרך נקודת מבטה) ואני צופה שהוא יקדיש עוד לא מעט מהם לסרסיי וקורותיה בספר מס' 6.

הלדין

New member
התחזית שלך רחוקה מדיוק.

הספר השישי אינו מתרחש בדרום ווסטרוז. הוא מתרחש בצפון ווסטרוז וביבשת המזרחית. סרסיי תחזור רק בספר השביעי אם כבר.

Almost me

New member
יש משהו בדבריך

בעיקר מכיוון שסופה טרם הגיע ומי שצריך לקטול אותה זה מישהו ממשפחתה - ז"א שאני מאמינה שאכן יש המשך סרסיי ומן הסתם המשך ארוך ורע ומר עבורה. יש בו משהו במרטין הזה שמצליח לגרום לך להזדהות ולרחם אפילו על הדמויות הרעות - אני מרחמת עליה ועל מה שיקרה לה בהמשך

כריכרכה

New member
זה לא "משהו", זו מטרת הספר

להראות שאין "טוב ורע" והוות אנטיתזה לטוב המוחלט מול הרוע המוחלט שמככבים אצל טולקין.

לגוטל

New member
אני לא מרחם עליה

והכי מפריע לי שאנשים עכשיו מרחמים על ג'יים, בגלל שהוא נהיה יותר טוב. גם הוא וגם אחותו עשו דברים שאי אפשר לסלוח עליהם, וברור שהם לא ישרדו את הסדרה וטוב שככה. ג'יים אולי יחזיר קצת מהכבוד האבוד שלו, זה ההבדל היחיד בינם.

למעלה