סרסי המלכה!

rsmb1

New member
תודה על התזכורת

קראתי את החלק הזה שוב עכשיו, והיא בהחלט זו שמתחילה לפלרטט איתו (על מנת להתבדח על חשבונו כי היא יודעת מי הוא והוא לא יודע מי היא), וגם היא זו שעוברת למגע קודם...

אולי בגלל זה לא זכרתי אותו כמטרידן. גם אם כן אני עדיין אוהב אותו כדמות ויכול להזדהות איתו בהרבה מקומות.

silverMoon1

New member
רגע רגע רגע

מה הקשר שבתרבות שלהם זה בסדר? אם הוא היה גדל במשך כל החיים שלו באיי הברזל, אז הייתי מבינה שהוא ניסה לאנוס את אושה כי חינכו אותו שאונס זה דבר סבבה שקורה כל יום שני וחמישי..

אבל לא, הוא לא גדל כל החיים שלו באיי הברזל.. כשהוא היה קטן חטפו אותו לווינטרפל.. איך לגדול עם אדארד ורוב וכ'ו לא לימד אותו מה זה מצפון? מה נכון ומה לא נכון? הוא ניסה לאנוס את אושה, ניסה לרצוח את המשפחה האמיתית שלו (בסדרה הוא קרא לאדארד האבא האמיתי שלו, לא יודעת אם גם בספרים כי אני בהתחלה של הספר הראשון), כבש את ווינטרפל, שרף שני ילדים וכ'ו..

Zarniwoop

New member
אבל הוא לא סטרק

והוא יודע את זה. הוא יודע מספיק על התרבות שממנה הוא בא ולשם הוא שייך.
בקשר לוינטרפל, הוא לא רצה לרצוח אותם אלה רק לקחת את וינטרפל אבל הכל לא הלך כמו שהוא רצה. אני מאמין שאם הוא היה מוצא את בראן וריקון הוא לא היה פוגע בהם אלה רק מחזיק בהם כבני ערובה. ולקיחת וינטרפל מראה לך שהוא בא מאיי הברזל שהם חסרי מוסר אבל הכל זאת יש בוא חלק טוב.

silverMoon1

New member
הכל בגלל שהוא לא הרגיש שייך.

"אני רוצה להוכיח את עצמי לאבאל'ה שלי בלה בלה בלה..."

ילד מעצבן

silverMoon1

New member
ועוד משהו

אני מבינה למה הוא עשה את הדברים שעשה,
אבל אני לא יכולה להרגיש חמלה כלפיו, מצטערת.
הוא במשך שנים גר עם האנשים האלה, הוא לא פיתח כלפיהם רגשות?
הוא פיתח כלפיהם מספיק רגשות בשביל לא להרוג אותם,
אבל לא מספיק בשביל לא לכבוש את הבית שלהם?
באמת חסר מוסר, הכל בשביל להרגיש שייך לאיי ברזל..

silverMoon1

New member
ועוד משהו ששכחתי לומר >.<

אוף נמאס לי שאחרי שאני שולחת הודעה, אני נזכרת בעוד משהו לומר. חבל שבתפוז אי אפשר פשוט לעשות עריכה להודעות, כמו בFXP

Anyway...
אני מסכימה שהוא לא רע, אבל אני לא מסכימה שהוא טוב. כתבת שהוא טוב, אני לא רואה שום הוכחה לזה. הוא אפור. אפור בגוון כהה מאוד, אבל אפור. הוא ילד מסכן שרוצה להרגיש שייך, להרגיש חום ואהבה, ובזה הוא מאוד מזכיר לי את ויסריז, אח של דנריז (שתמות כבר המשעממת הסטראוטיפית עם הדרקונים..). כן לא מגיע לו העינויים שלפי הספויילרים הבנתי שעשו לו, כן זה מטריד אותי שמענים אותו,

אבל לקרוא לתיאון "טוב"? "טוב"? נו באמת

Zarniwoop

New member
כתבתי שיש בוא חלק טוב

אפור בהחלט ואחת הדמויות שאני הכי מתחבר אליה.

"שתמות כבר, המשעממת הסטראוטיפית עם הדרקונים".
אני לא רוצה שתמות. אני רוצה שתאבד את עמדת הכוח שלה. עמדת הכוח שלה מוציאה ממנה את הטירוף של הטארגאריין, שכרון כוח מטופש ואידיאלים של מחבקת עצים.

Zarniwoop

New member
הוא היה בן ערובה אחרי הכל

אדארד היה מוריד לו את הראש אם אבא שלו היה מורד שוב. זה לא שאדרד התנהג אליו כמו אל בן. הוא ורוב היו קרובים, נכון אבל הקונפליקט הפנימי להוכיח את עצמו בפני אבא שלו ולהשיג כבוד בשביל עצמו גרם לו לבגוד ברוב. הסטרקס התייחסו אליו טוב יחסית, נתנו לו חינוך אבל מעולם לא אהבה. זוהי טעות חמורה מה שהוא עשה אבל אני לא יכול שלא לרחם עליו ועל המצב שהוא היה במיוחד אחרי המחיר שהוא שילם כשהוא נפל קורבן לממזר.

7ofnine

New member
תרבות, מוצא ומשפחה רעה

זה לא חייב להיות תירוץ להתנהגות שפלה. גם טיריון וסאמוול סבלו מאבא לא אוהב ולא מקבל וגם הם קיבלו כל חייהם יחס אכזרי ולא מוצדק ממשפחתם ומהסביבה. גם אושה הגיעה מתרבות אכזרית. גם לסאנסה ולדאנירייז היתה ילדות טראומטית. גם ג'ון שלג גדל כילד סוג ב' עם אמא חורגת שהתייחסה אליו נורא.
סרסי ותיאון לא היו יותר מסכנים מהנ"ל, לפחות בתחילה הסיפור, ובכל זאת תמיד היו אכזריים יחסית ועשו דברים רעים ואגואיסטים ובגלל זה קשה לי לחבב אותם.

rsmb1

New member
גם אני

מחבב אותו. בסך הכול קל להזדהות איתו. הוא בחור צעיר שמנסה להוכיח את עצמו בסיטואציה לא פשוטה ועושה טעויות כתוצאה מכך. הייתה איזו סיטואציה בספרים שהוא התפוצץ מצחוק בלי התחשבות בכללי טקס שממש גרמה לי להזדהות איתו. גם החיוך מבדיחה שרק הוא מבין נחמד.
הוא בהכרח לא רשע טהור. כשהוא כבש את וינטרפל הוא לא התנהל בצורה אכזרית או סאדיסטית לחינם. הוא רק הגיב כך לאחר שיושבי הטירה עזרו לסטארקים לברוח.

מה פתאום? ספויילרים.

המוסריים או החיוביים הם: נד סטארק, קייטלין, טיריון, ג'ון שלג, סאמוואל טארלי, דאבוס סיוורת, בריאן טארת', דאינריז טארגאריין (נו נו) ובאריסטאן סלמי.
הם אנשים שמנהלים את החיים שלהם לפי כללי מוסר, חובה וכבוד.

לג'יים לאניסטר אי אפשר לקרוא חיובי או מוסרי. אפשר להבין אותו יותר, אבל לא לקרוא לו מוסרי או חיובי. הבחור עשה מה שהוא רצה כל החיים שלו ודרך על הרבה אחרים בדרכו.

סאנסה לא חיובית ולא מוסרית. היא ילדה אנוכית ומגעילה שאף אחד לא מעניין אותה חוץ מעצמה. העובדה שהיא כזו רכרוכית ולכן לא חותכת אנשים בשביל עצמה, לא הופך אותה למוסרית או חיובית. איזו פעולה חיובית או מוסרית היא ביצעה? כלום.
כל הגרייג'ויים הם לא מוסריים ולא חיוביים. את הכל הם מבצעים מתוך אינטרסים ועל חשבון האחרים.
אריאן מארטל לא חיובית ולא מוסרית.

thisisme4

New member
שכחת את רוב.

רוב ממש קופי של אבא שלו מנסה לחקות אותו בכל דרך, צדק מעל ה-כל. ממש היה צודק ולא חכם. מה שכמובן דפק אותו מאוד. בדיוק כמו את אבא שלו

לא מסכים

אני אוהב את סרסיי של הסדרה, אבל גם את סרסיי של הספרים, וחושב שסרסיי של הספר הרביעי היא אחת הדמויות הכי כיפיות וצבעוניות שיצא לי לקרוא מנקודת המבט שלהן.

ואני אדגיש

שאני לא בהכרח מתחבר לדמויות על פי כמה אני אוהב אותן בתור בני אדם, אלא לפי כמה הן יוצרות אצלי עניין בתור קורא.

למעלה