סרני הפלשתים

הלדין

New member
סרני הפלשתים

מה היו סרני הפלשתים? שליטי הפלשתים או ראשי צבאות ערי-המדינה הפלשתיות? (היות וסרן הוא דרגה בצבאות רבות) האם "דברי-ימי אנגליה" היא סדרת ספרים טובה?

אם זה "דברי ימי אנגליה" של ג´קסון

ומה שמו, אז אני נהניתי ממנה. עם זאת, הסגנון מאד מיושן, והתרגום ארכאי עד גיחוך - לקח לי כמה דקות של גירוד בראש עד שהבנתי מי זו המלכה אלישבעת.
אבל זו בהחלט התחלה טובה. לגבי הסרנים - נראה לי שמדובר בדרגה צבאית המקנה גם שלטון אזרחי. עושה רושם שהפלשתים היו חברה מאד צבאית, כך שזה הגיוני.

פראזניק

New member
"1964"?????

אם זכרוני אינו מטעיני, הבנ-אדם נפטר כמה מאות קודם... הספר "דברי ימי אנגליה" ודאי שהוא עתיק יותר, וודאי שהוא אינו בן המאה ה-19 אפילו (לפי מה שאני זוכר).

הלדין

New member
זו סדרה.

האם הסדרה הקרויה "דברי ימי אנגליה" ראוייה לקריאה? האיש שכתב אותה ככל הנראה לא היה מודע לכך שהוא הפר זכויות יוצרים על השם. נתקלתי בה בספריית בית-הספר שלי והספרים היו בכריכה אדומה.

אם מדובר בסדרה בת ארבעה כרכים,

עם עברית ארכאית בטירוף - אז כנראה שזו הסדרה שאליה אני מתכוון. אם לא, תצטרך להגיד לנו מי כתב וכאלה כדי שנוכל בכלל לזהות על איזו סדרה אתה מדבר. חוץ מזה, אולי עדיף שפשוט תיקח סיכון ואז תבוא לספר לנו אם הסדרה הזו שווה או לא

הלדין

New member
למעשה, מצאתי עוד ספר בשם הזה

הסופר שאני מדבר עליו נקרא ג´.מ. טרווליין. הסדרה הוצאה לאור ב-1968(בישראל). הסדרה שאני מצאתי הייתה שישה ספרים דקים...

masorti

New member
SEREN אינה דרגה בצבאות רבים..

הדרגה היא "קפיטן", "קפטן" או כינויים דומים. אני מניח שכאשר חיפשו מילה עברית לדרגת הקפיטן, בחרו במילה "סרן" מהתיאור של הפלישתים בתנ"ך כי זה נשמע תיאור טוב למפקד.

הלדין

New member
מוזר...

בסולם הדרגות בצי במס"ב(שאמור לשקף את סולם הדרגות בצי האמריקני, במקורב) סרן וקפטן הן דרגות נפרדות לגמרי.

masorti

New member
מה זה מס"ב?

אתה מוזמן להביא לינק. למיטב ידיעתי יש זהות בין captain לבין סרן.

masorti

New member
סדרת מדע בדיוני...

אינה בדיוק מקור אמין לדרגות צבאיות. (מה עוד שאולי הם בלבלו את הדרגות בכוונה, כדי ליצור תחושת "עתידנות") הדרגות בצבא ארה"ב של היום הן: סקנד לוטננט = סגן משנה (סג"מ) לוטננט = סגן קפטן = סרן מייג´ור = רב סרן (רס"ן) לוטננט קולונל = סגן אלוף (סא"ל) קולונל = אלוף משנה (אל"מ) ואח"כ באים הגנרלים למיניהם. (אני מניח שבחיל הים יש דרגות שונות במקצת. אדמירלים וכדומה)

vizini

New member
בחיל הים דרגות שונות לגמרי.

http://www.chinfo.navy.mil/navpalib/allhands/ranks/officers/o-rank.html

hastings

New member
צריך להבחין בין שני דברים

captain באנגלית משמש הן לציון הדרגה סרן (בצי, בצבא ובחיל האוויר) והן כתוארו של מפקד כלי שייט. גם אם מפקד כלי השייט הוא בדרגת אדמירל (או סג"מ), הוא עדיין ה"קפטן" של כלי השייט. והדרגות במס"ב אכן משקפות נאמנה את סולם הדרגות של הצי האמריקאי.

הלדין

New member
מצאתי משהו משעשע..

לאחר עיון ב-´מילון החדש´, מצאתי את משמעות המילה ´סרן´. זהו עיוות של המילה ´שר´ שנגזרת מהמילה האכדית ´סראו´ שמשמעותה ´מלך´ בשפתנו. ´מלך´ אגב לפי המילון ההוא נגזר מהמילה ´מלקו´ שמשמעותה ´מושל´ באכדית. אני עדיין לא מבין מה הקשר בין ´לורד´ לבין שמירת לחם.

זה בגלל שבצי, בין אם הוא מפליג או

טס, קפטן הוא תוארו של מפקד הספינה. זו אינה דרגה רגילה. בכוחות היבשה, הדרגה קפטן מקבילה לדרגת סרן.

למעלה