מניסיוני
אני יוצרת תכשיטים סרוגים,
מוכרת באטסי- אתר לממכר עבודות יד המאפשר לך לפתוח חנות בתוכו,
זו אופצייה נחמדה למי שרוצה להתחיל בקטן, לא להשקיע הרבה אבל גם לא להרוויח הרבה, אם רוצים באמת לגדול צריך להשקיע הרבה זמן ולמידה או לחילופין כסף בכדי להביא תנועה ולקוחות לחנות, בדיוק כמו בחנות אמיתית. בכל מקרה זו פלטפורמה שאפשר לגדול איתה (ככה אני עשיתי) בהתחלה להתעסק בצורה יותר חובבנית ועם הזמן להשקיע בצילומים, בשיווק בקשרים עם לקוחות וכו'. לי זה התאים אבל למי שמחפש משהו יותר מיידי אולי זו לא הדרך.
אופציות נוספות שאני יכולה לחשוב עליהן זה ירידים, מכירות ביתיות ומכירה דרך חנויות.
כמובן שזה גם תהליך שדורש המון השקעה למידה וזמן...
לגבי תמחור, לשימחתי אני מוכרת תכשיטים עם אבני חן, אני עושה תכשיטים שהם מאוד ייחודיים מבחינת הסגנון ואין עוד כאלו אז אני יכולה לבקש וגם לקבל מחיר שתואם את הזמן וההשקעה שאני מכניסה בכל פריט.
בסריגה של מוצרים אני נתקלת יותר מדי פעמים בנשים שמוכרות את היצירות שלהם במחירים מגוחכים,
בעיקרון מחיר אמור לכלול את שעות העבודה שהשקעת בפריט (כאשר את הסכום לשעה את מתמחרת לפי רמת המיומנות, אם את מוציאה מוצרים ברמת גימור מאוד גבוה ומשתמשת בטכניקות מתוחכמות את צריכה לקבל כמו כל בעל מקצוע המומחה בתחומו, אם את בתחילת דרכך ועדין לומדת את הטכניקות את צריכה לקבל כמו כל מתלמד- מינימום)
בנוסף צריך לכלול את עלות החומרים
שני אלו יחד מרכיבים את המחיר עלות של המוצר- בדיוק כמו שחנות קונה מוצר ממפעל המוצר כולל שעת עבודה של עובדים ואת עלות חומרי הגלם. בנוסףצריך להוסיף את הרווח של בעל המפעל מה שאומר שעל המחיר עלות את צריכה להכניס רווח של 25% בערך למכירה בכמויות ו 50% למכירה פרטית.
עכשיו נכנס לתמונה העיניין של מחירי השוק- מוצרים סרוגים במכונה שמגיעים מסין עולים פחות ממה שיעלה לי הצמר לסרוג אותם! קשה מאוד, אבל זה המצב.
אז איך מאזנים את זה?
יש מי שבוחר להתחרות בשוק הסיני ומוצא שאחרי כל העבודה וההשקעה והריצות הוא קיבל 4 שקל לשעת עבודה והחומרים עליו, זה כמובן לא מצב שהיתי ממליצה עליו- לדעתי עדיף לתת מתנות לאנשים אהובים ולא למכור יצירה שלקח לך שעות וימים לעשות במחיר מגוחך.
או, להשקיע בפריט ייחודי, רמת גימור גבוה, מיתוג מיוחד (זה חשוב מאוד, את לא יכולה למכור יצירה שלך ולהציג אותה באותו אופן שמציגים סחורה מסין ולצפות שיקנו ממך בפי 4 המחיר...) לא להתייאש ולהאמין שמי שידע להעריך את ההשקעה והיצירתיות שהכנסת בפריט יקנה אותו ומי שלא- לא צריך!
זהו,
קצת חפרתי
מקווה שעזר