סריגה עם נול

michalyamb

New member
סריגה עם נול

הי חברים,
אני חדשה כאן וקניתי עכשיו את הערכה של הנול גם הישר וגם העגול
מישהו יודע עם אפשר לעשות עם זה סריג או אפודה ועם כן אז איך?
תודה מראש
מיכל

michalyamb

New member
ניסיתי....

היי
רשמתי אבל זה נותן לי רק צעיפים כובעים וגרביים.....

recordion

New member
אפשר, אבל צריך לתכנן את העבודה

אני מניחה שיש לך גזרת סוודר שמוצאת חן בעיניך. לפני ההוראות תמצאי את המידות של הדוגמית אותה הכינו כדי לכתוב את ההוראות. הדוגמית תאמר לך כמה שורות יש בסנטימטר (או בחמישה סנטימר), וכמה עיניים יש בסנטימטר (או כמה סנטימטרים).
את צריכה להכין דוגמית על הנול פחות או יותר באותו גודל, ולספור כמה עיינים וכמה שורות יש לך באותה מידה. מאוד ממליצה להכין דוגמית מסוג הצמר שבו תסרגי, כמובן.

עכשיו מה שנשאר לך זה לחשב כמה עיניים את צריכה, כמה שורות תצטרכי, מתי להוסיף/להוריד עיניים וכל מה שקשור לעיצוב החלקים.

את יכולה לסרוג על הנול חתיכות ישרות אם את הולכת ימינה ושמאלה, כמו מסרגות. אם הנול מספיק גדול, תוכלי ליצור חלקי סוודר בדיוק כמו במסרגות. את יכולה לעשות את זה על נול עגול וגם סביב על נול מאורך. בנול מאורך אין בעיה להתחיל בצד אחד ולעבור לצד השני כשאת צריכה יותר ממספר העיניים שיש לך בצד אחד. אם יש לך מסמר גם בחלק המחבר את שני הלוחות הארוכים, כדאי לסרוג גם עליו ולחשב אותו כעין בחישוב הכולל.

אם הנול קטן מדי - יותר מסובך, כי צריך להכין רצועות ולחבר. לא ממליצה. לעבודה כזאת יהיה צורך להשקיע בנול ארוך באמת. יש כאלו. בכלל, נולים, כמו מסרגות, מתחילים באחד ונגמרים באוסף...

וכן, יש דוגמאות מוכנות לסריגת בגדים על נול, אבל גם כאן - צריך לסרוג בחוט שלו נכתבו ההוראות - או לחשב הכל על פי הדוגמית שלך. יש מעט (מדי!) חומר בנושא בעברית, כך שצריך לצאת הנקודת הנחה שלא תמצאי בדיוק את סוג החוט שמוזכר, ולא בטוח שהחוט "שלך" יהיה בעובי וטקסטורה זהים לדוגמא הכתובה. כבר יותר פשוט לקחת דוגמה לשתי מסרגות בעברית ולחשב (לפחות בשבילי).

אבל היי, למה להסתבך? יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעשות עם הנול. זה לא חייב להיות סוודר מדוגם דווקא. אני בטוחה שיש לך בבית מקום גם למסרגות וגם לנול(ים). עם הבזמן והנסיון אולי תרצי להתפתח לכיוון כזה. לא הייתי מתחילה עם סוודר כפרוייקט ראשון.

למעלה