סריגה - מישהו???

גילישלו

New member
סריגה - מישהו???../images/Emo12.gif

שלום לכולם, לא הייתי פה המון זמן (התחילו לי הלימודים ואין לי דקה לעצמי, בטח לא ליצור לצערי הרב...) מדי פעם יצא לי להתעדכן בעבודות פה והם מקסימות.... רציתי לשאול - סריגה - אולי מישהי מכן יודעת לסרוג כובעי צמר? או מכירה אתר עם הדרכה בנושא? אם כן אשמח אם תפנו אותי אליו או תתנו לי הוראות.... תודה וסופשבוע נהדר לכולן...

psa

New member
סבתא סורגת../images/Emo8.gif../images/Emo62.gifרעיונות לכובעים

אני מקווה שבמשהו זה יעזור לך.

גילישלו

New member
../images/Emo53.gifעוד רעיונות מישהו...

פסא המון תודה על ההענות אבל אחד רוצה כסף והשני מציג כובעים לא משהו. אני מחפשת לסרוג כובע כזה כמו של סנטה קלאוס אבל מצמר - עם פונפון בקצה כמובן...
אני ממש ממש ממש אשמח לעזרה - ירושלים (שם אני לומדת) מתחילה להיות מאווווווווווווווד קרה בערבים...

psa

New member
מכל הלב. גילי רעיון

אני לא נכנסת לכיס של אף אחד. אבל ראיתי שהתחילו למכור בגדי צמר (
). בטוח תמנאי כובע במחיר צנוע. נכון שאין לזה תחליף לעבודת יד. תשמרי על עצמך שם בירושלים.......

דניעל

New member
אני יכולה לספר לך איך אני

סרגתי כובע לבן שלי, אבל אני לא זוכרת את המספרים בדיוק. קודם כל - תמדדי את היקף הראש, תבדקי כמה עיניים את סורגת באורך נתון, ותחשבי כמה עיניים צריך להעלות על המסרגה. שיהיה מספר שמתחלק בארבע. תסרגי כמה שורות ע´ 1 י´ ע´ 1 ש´ שיצא "פטנט". (נגיד - 5 ס"מ. אם זה כובע לתינוק קטן אולי פחות. תעבדי לפי העין) כשנראה לך שיצרת שוליים מספיקים, תסרגי עוד איזה ארבע שורות ימין (כלומר - שורה 1 י´ שורה 1 ש´). ואז תתחילי להוריד עיניים. בהתחלה מורידים ארבע עיניים בשורה. זה נותן לכובע מראה כאילו מחולק לארבעה רבעים. בהמשך, אחרי בערך חצי גובה, כדי שלא יצא חרוט, מורידים יותר - שמונה בשורה. לקראת הסוף מורידים יותר ויותר, ואת הארבע או שמונה עיניים אחרונות משחילים ביחד על אותו חוט. עשיתי את זה על פי האינטואיציה, ויצא נפלא. תחליפי צבעים מדי פעם, בין קבוצת שורות לקבוצת שורות אחרת, אם את רוצה יותר מצבע אחד, ויצאו לך פסים. אפשר להכין פונפון מאותו צמר ולחבר בקצה. יוצא אחלה! אני סרגתי את הכובע הזה בשנה שעברה תוך כדי הנקה...

דניעל

New member
לא מאמינה שאין לי תמונה

של דניאל חובש את הכובע הזה. אלף תמונות צילמו אותו, ואף לא אחת עם הכובע!

דניעל

New member
חמש מסרגות

את העניין הזה שכחתי. סיגליות הזכירה לי. בתאור שלי יש רק שתי מסרגות, אבל צריך לתפור בסוף את הכובע לכל האורך. תשאירי חוט ארוך בקצה כל צבע, ועם אותו חוט תתפרי את הפס בצבע שלו.

אשאיג

New member
כשאחזור הביתה אסתכל בהוראות

ישנות שלי. לא מבטיחה שאמצא אבל תאזרי בסבלנות עד יום שני לפחות

sigaliot

New member
יא...הבאתן לי חשק ../images/Emo113.gif

אני מתה לסרוג לטל שלי איזה כובע צמר חמוד עם פונפון אבל לא סרגתי מאז שהייתי נערה צעירה. חוץ מזה , חמותי אמרה שסורגים כובע עם חמש מסרגות , זו איזו שיטה מיוחדת... אם יש לכן חומר כתוב על סריגת כובעים והוראות עם תמונות אשמח אם תסרקו לי... אגב , איפה מוצאים היום חנויות לצמר??? אני מהצפון.

bell2002

New member
אני אחפש אם עוד

נשארו לי חוברות של תנוקות. כשאלון היה תינוק סרגתי לו כובע וסוודר שכולם שאלו אותי איפה קניתי לו את זה. אבל זה היה לפני 8 שנים. מעניין איפה זה עכשיו, בטח בבוידם. אחפש לך ואסרוק.

bell2002

New member
אני bell2002, בל בל זו מישהי אחרת

הארון נמצא עכשיו בשלבים סופיים של תכנון, אני כבר יודעת בדיוק מה אני צריכה, שירטטתי סקיצה כמו שאמרת לי. עכשיו אני צריכה למצוא זמן לקנות את הפלטות. שאלה - את הארון צבעת אחרי שהרכבת אותו או שכל פלטה צבעת בנפרד ורק אח"כ חיברת/הרכבת? ועוד אחת קטנטנה -
את הפלטות חיברת זו לזו עם זויות או שעם מקדח וברגים? זהו לעכשיו
, מקוה שכשיגיע זמן הביצוע - אצליח. מה שלום טל הקטן? תתני לו
ו
ממני.

למעלה