יורם
1 בהתחשב שהסרט הוא לא סרט ביתי של צלם טיולים מצוי- הפריע לי מאוד שלאורך הסרט במספר מקומות גם במצב נייח וגם בתנועה המצלמה לא מאוזנת ומשקופים הדלתות אלכסוניים!!
זה דווקא משהו שמאוד נמנעתי ממנו והסתכלתי בקפדנות כדי שזה לא יהיה. איפה ראית שהצילום עקום?
ממש לא היו צריכים להוסיף את הצעקות של הריבים כמו שחסרתם שם אבל
אבל שבירת התמונה המשוטפת שלהם רצוי שיהיה על המזנון או העפת הצלחות מהשולחן לפני הקימה הייה ממחיש זאת מאלף מילים
האמת שהעפת הצלחת הייתה כתובה בתסריט אבל פחדנו שיראה מוגזם מדי או תיאטרלי מדי.
גם בסצנה של הארוחת ערב כשצילמנו הוא קורא לה מפגרת אבל גם את זה הורדנו בשלב העריכה משום שזה נראה קצת מוגזם.
התקרבות לדפי " היה אפשר להמחיש במפגש עם חיבור חיוך ונשיקה וגם הליכה ברחוב צמודים ואחיזתו לאחר מעידה קלה ועניים מצטלבות ....והמשך חיוך בפייד
יכול להיות שלא הבהרנו את זה מספיק.. אבל בסצנה שהוא מגיע לכיתה רואים שהיא מסתכלת עליו (שוב יכול להיות שזה כנראה לא מספיק מודגש)
גם ההליכה בעקבות האב הסורר אפשר היה לצלם שוטים קצרים ברחובות שונים כדי להמחיש זה כבירת דרך...
גם ההודעה הלקונית של המורה לא מצאה חן בעניי על אלכס נפטר צרם לי המורה אפילו לא בקשה התלמידים לקום
המורה לא צריכה (לדעתי) לספר לתלמידים את כל מה שעובר עליו, היא רק אומרת שהוא מאוד חולה..
היא גם לא אומרת שהוא נפטר.. אנחנו יודעים שהוא נפטר רק כשאבנר אומר את זה בVO בים.
לא הבנתי למה הם צריכים לקום..
לא צריך לצלם לוויה אבל צילום הרופא ללא סאונד מדבר אם האמא ליד המיטה וכיסוי העניים של האמא שמקבלת את הבשורה וטלפון של האמא ומהצד השני של הקואת מקבל השיחה שפת גוף היה מסביר זאת ללא תרגום פי אלף יותר טוב
כמו שעניתי לעידו, לא מצאתי מקום להכניס את זה. כלומר רציתי שהסרט יסתיים בסצנה בים וגם אם עוברים למעין פלשבק כזה שרואים אותה מכסה את העיניים... כאילו אני לא מוצא מקום בו זה יכול להשתלב..
תסריט מלא אמוציות שמגולם ללא טיבול
נראה לי שזו עיקר ההחמצה
וכפי שאמר גם עידו סרט צריך לספר ולהעביר מסר/סיפור
קריינות מעבירה דברים שקשה להעביר בתמונה לדוגמה " 3 חודשים אחרי שבוע אחרי "
זמן שלא קצוב שלא דור, ישן , שחור לבן, ובתים ומכוניות שהשתנו .
שאר הדברים צריג להראות להציג ולשחק
<font>זה היה החשש שלי- שהשתמשנו יותר מדי בוויס אוברים... </font>
ועוד קטנה אחת באיזה פונט השתמשת?
היה רצוי לבחור בפונט עם שטח פנים רחב יותר ולהשתמש בסגנון עם שוליים שחורים שיוצג
טוב יותר על רקעים לבנים ובהירים
אם אתה מדבר על הכתוביות אז זה ARIEL ויש שם stroke.
כניסה של הילד לחדר ואחיזת המזוודה לא רצינית
הילד יודע שהאבא שלו שובב הרי היה בעקבותו
אז ההתבטאות שלו כלפיו הייתה יותר תוקפנית מילולית ומה שנקרא "מכניס לו "
גם הקטע שהוא התיישב אחרי המעקב היה צריך להיות המשך שהוא מחכה לאביו שם ויוצר דרמה
או שבכלל נכנס פנימה למאהבת ויוצר דרמה הרי זה אבא שלו!!! (איך אתה היית נוהג ?!)
בספר הוא הולך עם אלכס לדבר עם המאהבת ואז אבא שלו כועס עליו...
פה בסרט לקחתי את הדמות של אבנר למקום שונה- הוא לא מתעמת הוא מקבל הכל ומקווה שהמצב לא ידרדר.
כלומר כשהוא נגיד רואה את המזוודה הוא לוקח אותה "בתקווה" לעצור את אבא שלו מלברוח מהבית.
יורם
תודה רבה על הביקורת!
אני באמת מאוד מאוד מעריך את זה