סרט שעשיתי

eyshpater

New member
סרט שעשיתי

שלום לכולם,
מוזמנים לצפות בסרט שעשיתי ועבדתי עליו השנה:

אשמח להערות וביקורות

IdoShkedi

New member
צר לי לומר, אבל יש כאן יותר חורים בעלילה מאשר עלילה

1. הילדה היפה בכיתה יוצאת להגן על הנער החדש?
2. החנון של הכיתה לועג לנער החדש שהוא חנון?
3. מישהו לועג למבטא הרוסי של אלכס. אין לו מבטא רוסי.
4. "אבא, בוא לקחת אותי מהמסיבה, כואבת לי הרגל" - הם בתיכון או בגן חובה?
5. אבנר מסתכל בSMS מהמאהבת ואז חושב "עם מי אבא דיבר?" - למה, אין בסמסונג S3 ספר טלפונים, לא כתוב מי שלח את ההודעה?
6. אמא שואלת איפה הם היו - היא לא ידעה שבנה במסיבה ובעלה נסע להביא אותו?
7. אבנר מבקר את אלכס שהתעלף, רגע אחרי שכעס עליו ש"גנב" את דפי?
8. "הרופא אמר שברוב המקרים לא יודעים מה גרם לזה" - לא יודעים מה גרם לנער ללקות בהתקף לב? למה, זה דבר שגרתי כמו שפעת? נו באמת.
9. אחרי ריב סוער על מלח (?), אבא של אבנר יוצא מהבית, הולך 5 צעדים ומגיע למאהבת?
10. איך אבנר נהיה פתאום חבר של דפי (בנוסף לאלכס) אחרי שאבא שלו עזב את הבית? מה הקשר?
11. המורה מעדכנת ש"המצב של אלכס הידרדר" - אבל מי אמר שאלכס חולה בכלל? אחרי ההתקף לב הרופא אמר שהכל סבבה, וחשבנו שאלכס חזר ללימודים.
12. אלכס חלש מדי בשביל לראות את אבנר אפילו לשניה, אבל אין לו בעיה לבלות יום שלם בים?
&nbsp
עוד בעיה, שהיא לא חור בעלילה אלא טכניקה סיפורית לא מוצלחת: את החלקים הכי חשובים בעלילה לא הראיתם אלא סיפרתם. הכלל הראשון בתסריטאות הוא "אל תספר, תראה". לפעמים יש מקום להשתמש ב-voice over, למשל כדי לשתף את הצופה במחשבות של הגיבור. אבל למען השם, אתם לא יכולים להגיד לנו ב-voice over "למחרת בבוקר אלכס מת". זה לא סיפור מוקלט, זה סרט, תראו לנו את ההתרחשויות. זה לא אומר בהכרח להראות אותו מת, אפשר למשל להראות שאמא של אירנה מתקשרת, אמו של אבנר בוכה ואז אבנר בוכה.
&nbsp
אני לא נכנס לעניינים טכניים כי זה פחות מעניין, יש כמה דברים לא מושלמים אבל לא משהו שנורא צורם לעין/לאוזן. אתם חייבים לעבוד עוד על איך להעביר עלילה קוהרנטית באמצעות תסריט ווידאו.

eyshpater

New member
תשובה לעידו שקדי

קודם כל, אני באמת מאוד מאוד מודה לך על שהקדשת זמן כדי לראות את הסרט ולהגיב עליו.
כתבתי לך תשובות לשאלות ששאלת ובבקשה תגיב לי אם התשובות מובנות בסרט (כלומר אם הצופה מבין את מה שכתבתי מהסרט או שמה שכתבתי לא מספיק ברור בעיני הצופה)

1. הילדה היפה בכיתה יוצאת להגן על הנער החדש?
זה סותר? זה שהיא יפה זה אומר שהיא לא יכולה להגן על ילד פחות מקובל?
2. החנון של הכיתה לועג לנער החדש שהוא חנון?
הוא לא החנון של הכיתה, הדמות שהוא שיחק זה הדמות של "מלך" הכיתה (זה פשוט מי שמצאנו שישחק את הדמות הזו...)
3. מישהו לועג למבטא הרוסי של אלכס. אין לו מבטא רוסי.
צודק
4. "אבא, בוא לקחת אותי מהמסיבה, כואבת לי הרגל" - הם בתיכון או בגן חובה?
הם לא בכיתה י"ב שיש להם רישיון והם יכולים להתנייד לכל מקום עם האוטו שלהם...
הגיל של הדמויות הוא כיתה ח' ובגיל הזה ההורים עוד מסיעים את הילדים..

5. אבנר מסתכל בSMS מהמאהבת ואז חושב "עם מי אבא דיבר?" - למה, אין בסמסונג S3 ספר טלפונים, לא כתוב מי שלח את ההודעה?
<font>כשהאבא מכניס את הטלפון לאוטו, הוא בדיוק מקבל הודעה מהמאהבת שלו(כמובן שהוא לא שם לב לזה כי הוא לא שמע).
אבנר ממהר לכתוב את תוכן ההודעה על דף ולשים בכיס במקום לבדוק מי זאת כדי </font>שאבא שלו לא יראה שחיטט לו בטלפון.
6. אמא שואלת איפה הם היו - היא לא ידעה שבנה במסיבה ובעלה נסע להביא אותו?
היא שואלת איפה היו כי היא לא מבינה למה לקח להם כלכך הרבה זמן להגיע הביתה (יכול להיות שזה לא מובן בסרט שלקח להם הרבה זמן...)
7. אבנר מבקר את אלכס שהתעלף, רגע אחרי שכעס עליו ש"גנב" את דפי?
האופי של אבנר זה שהוא ילד טוב... חוץ מזה אם שמת לב בסרט אין לו חברים כלכך אז הוא מנסה להתחבר אליו.
8. "הרופא אמר שברוב המקרים לא יודעים מה גרם לזה" - לא יודעים מה גרם לנער ללקות בהתקף לב? למה, זה דבר שגרתי כמו שפעת? נו באמת.
הוא לא קיבל התקף לב, אלא הוא התעלף ודווקא זה עובדה רפואית (שמצאתי איפשהו באינטרנט) שרק ב5% ממקרים של איבוד הכרה יודעים ממה הוא נגרם.
9. אחרי ריב סוער על מלח (?), אבא של אבנר יוצא מהבית, הולך 5 צעדים ומגיע למאהבת?
נושא הריב הוא לא העניין (והם רבו על העניבה שהיא זרקה לו), האבא לא אוהב כבר הרבה מאוד זמן את האמא. העניבה היא רק תירוץ לברוח.
<font>כמובן שהבית שלה נמצא במרחק מהבית של המשפחה אבל אין זמן בסרט וזה גם די משעמם להכניס אותו פשוט הולך יחסית הרבה זמן.</font>
10. איך אבנר נהיה פתאום חבר של דפי (בנוסף לאלכס) אחרי שאבא שלו עזב את הבית? מה הקשר?
דפי אוהבת את אלכס. אחרי שאבנר גילה את העניין עם המאהבת (זה שהוא בא עם דפי לאלכס זה לא קשור לזה שהוא גילה שיש לאבא שלו מאהבת) הוא בא עם דפי לאלכס
כנראה כי היא ביקשה ממנו כי היא ידעה שהוא ביקר אותו... ומאז הם התחברו ונהיו חברים טובים.

11. המורה מעדכנת ש"המצב של אלכס הידרדר" - אבל מי אמר שאלכס חולה בכלל? אחרי ההתקף לב הרופא אמר שהכל סבבה, וחשבנו שאלכס חזר ללימודים.
צודק- אני גם חשבתי על זה בעריכה. אבל הרופא לא אמר שהכל סבבה ולא רואים שאלכס חזר לבית ספר.
אני גם חושב שזה בעיה שיש רק 2 סצנות שבהן רואים שהוא באמת חולה (הסצנה בבית חולים והסצנה שהוא מתעלף)
ואולי בגלל זה הצופה מקבל גם פחות תחושה שהוא חולה...

12. אלכס חלש מדי בשביל לראות את אבנר אפילו לשניה, אבל אין לו בעיה לבלות יום שלם בים?
בעיקרון אלכס חולה בסרטן (זה לא ידוע בסרט). לפי מה שהבנתי סרטן זו מחלה מאוד הפכפכה. יום אחד אתה יכול להרגיש מאוד רע ויום אחר אתה יכול להרגיש מאוד טוב ולבלות בים יום שלם...
חוץ מזה בVO אבנר אומר שלקראת הערב אלכס לא הרגיש טוב אז הוא ודפי החזירו אותו אל ביה"ח.

עוד בעיה, שהיא לא חור בעלילה אלא טכניקה סיפורית לא מוצלחת: את החלקים הכי חשובים בעלילה לא הראיתם אלא סיפרתם. הכלל הראשון בתסריטאות הוא "אל תספר, תראה". לפעמים יש מקום להשתמש ב-voice over, למשל כדי לשתף את הצופה במחשבות של הגיבור. אבל למען השם, אתם לא יכולים להגיד לנו ב-voice over "למחרת בבוקר אלכס מת". זה לא סיפור מוקלט, זה סרט, תראו לנו את ההתרחשויות. זה לא אומר בהכרח להראות אותו מת, אפשר למשל להראות שאמא של אירנה מתקשרת, אמו של אבנר בוכה ואז אבנר בוכה.
אתה צודק אבל העדפתי במקום להתרכז במה שעובר על אבנר ועל המשפחה כשאלכס מת, העדפתי שישאר מעין זיכרון שלו, שלדעתי גורם יותר להתרגשות מאשר רואים את אבנר בוכה...
אני לא נכנס לעניינים טכניים כי זה פחות מעניין, יש כמה דברים לא מושלמים אבל לא משהו שנורא צורם לעין/לאוזן. אתם חייבים לעבוד עוד על איך להעביר עלילה קוהרנטית באמצעות תסריט ווידאו.

IdoShkedi

New member
התשובה הגורפת היא כמובן לא

אם ההסברים היו ניתנים בסרט לא הייתי מעלה את הנקודות האלה.. בכל זאת לגבי כמה נקודות:
4. אם גיבור הסרט בוגר מספיק להיות מאוהב בילדה, הוא לא יתקשר לאבא וישקר שכואבת לו הרגל רק בגלל שראה אותה רוקדת במסיבה עם נער אחר. בנוסף, "כואבת לי הרגל" זה שקר טפשי במיוחד - אולי הראש, אולי הגרון, אבל הרגל היא לא איבר שכואב סתם כך.
&nbsp
5. שוב: נו באמת. הוא העתיק את תוכן ההודעה אבל לא חשב להסתכל מי השולח? זה פשוט לא אמין.
&nbsp
8. לא עושים החייאה (לחיצות על הלב) למי שהתעלף, אלא למי שהלב שלו הפסיק לפעום. אם מבררים את העובדות הרפואיות, אז עד הסוף.
&nbsp
10. דפי לא אוהבת את אלכס, כי לא ראינו אותה בסרט אוהבת את אלכס. לא ראינו אותם יוצאים יחד כזוג, ואפילו לא שמענו את אבנר מספר "דפי ואלכס התחילו לצאת יחד". רואים את דפי מגינה על אלכס כשהיא עוד לא מכירה אותו, ואז אבנר אומר "התחלנו להיפגש שלושתנו". ואז אלכס חולה ודפי אומרת "אני אוהבת אותו!!!" ולא ברור מאיפה זה הגיע. אם לא ראינו את זה קורה, זה לא קרה. הצופה לא אמור לנחש חלקים מהסיפור שהתרחשו בלי שהראיתם לו אותם. שוב, זה הכלל הראשון של קולנוע.
&nbsp
בהקשר לאותה נקודה, שים לב שכתבת לי בהסבר ש"הוא בא עם דפי לאלכס כנראה כי היא ביקשה ממנו כי היא ידעה שהוא ביקר אותו". יש בעיה בסיסית שאתה מסתמש כאן במילה "כנראה", משתי סיבות: 1. כמו שאמרתי, אם לא ראינו את ההסבר בסרט, אז ההסבר לא קיים. 2. אפילו אם בטעות ההסבר לא קיים בסרט, בתור יוצר אתה עדיין אמור לדעת מה התרחש בכל שנייה של העלילה, אפילו אם לא רואים את זה בסרט. אתה אמור להיות בתוך הראש של הדמויות ולהבין למה הן עשו כל דבר שהן עשו. אין "כנראה". אתה מספר הסיפור.
&nbsp
לא אמשיך להתייחס לנקודות, אני חושב שהנקודה ברורה. סיפור צריך להיות עקבי, קוהרנטי והגיוני, גם כיצירה שלמה וגם כאוסף קטעים שכל אחד מהם הגיוני ומתקבל על הדעת. הדמויות צריכות לפעול באופן מציאותי לעולם האמיתי, ובאופן הגיוני ביחס לאופי של כל דמות. בסרט שלכם יש הרבה יותר מדי קטעים שהצופה עוצר וחושב "זה לא הגיוני", "למה שהוא יעשה את זה", "איך הגענו מפה לשם". בסך הכל הביצוע שלכם בסדר, אבל להבא צריך להקפיד יותר על היגיון בסיפור. בהצלחה :)

eyshpater

New member
עידו

קודם כל תודה רבה על הביקורת!
עדיין יש כמה מקומות שאני לא מסכים איתך (נגיד זה שהוא מאוהב בילדה לא אומר שהוא מספיק בוגר כדי ללכת לבד... כאילו גם בכיתה ג' אוהבים מישהי..., וכן- יכול להיות שהרגל אולי שקר טיפשי אבל את זה לקחתי מהספר...)
והשתמשתי ב"כנראה" בגלל שלא יודעים מה קרה אז אני נכנס לראש של הצופה ומתאר לך את מה שכנראה קרה.. אם זה באמת היה קורה זה היה מופיע בסרט.

שוב תודה רבה על כל הביקורת,
ולמרות שזה נראה שאני מנסה לשכנע אותך או מתנגד לדעתך, אני באמת מעריך את הביקורת שלך :)
רק שאלה אחרונה- באיזה תחושה יצאת מהסרט? מבולבלת? כאילו לא התחברת לסרט בכלל?

IdoShkedi

New member
לא מבולבל, הבנתי את הסרט

אבל היה לי קשה להתחבר אליו כי יותר מדי דברים הציקו לי בזמן הצפייה.
גם לא התחברתי לדמויו,ת כי לא הבנתי את המוטיבציה שלהן - מה מניע כל דמות לנהוג באופן מסויים. נראה שהכל פשוט קורה סתם כך. פתאום דמות מתנהגת ברוע, פתאום היא מתנהגת בנחמדות, פתאום הם חברים, פתאום הוא חולה, פתאום הם גם חברים של דפי.. הכל מרגיש כאילו זה מסופר מהצד, בלי להיכנס לראש של הדמויות.
אתה יודע איזו סצנה הכי טובה בסרט, כי אין בה את הבעיה הזו? הסצנה שאבנר לוקח את המזוודה שאבא שלו התכוון לברוח איתה מהבית, ויושב עצוב בחדר, כי הוא לא רוצה שההורים שלו ייפרדו. זו היתה סצנה נוגעת ללב, כי ראינו על המסך מה הגיבור מרגיש, והוא פעל בהתאם לתחושות שלו.

joramf1

New member
שלום לך ותודה ששיתפת אותנו בסרט שלך ו.....

ראשית אני לא למדתי במגמת קולנוע בתיכון
אבל ראיתי סרט ואו שניים בחיי

ראשית נהנתי מהרעיון והסרט כולו
אך גם לי שי כמה הערות
קראתי את התגובות של עידו והתשובות שלך
אגיב כאן לא בסדר הכרונולגי על הדברים שהפריעו לי
1 בהתחשב שהסרט הוא לא סרט ביתי של צלם טיולים מצוי- הפריע לי מאוד שלאורך הסרט במספר מקומות גם במצב נייח וגם בתנועה המצלמה לא מאוזנת ומשקופים הדלתות אלכסוניים!!
2 למרות הנפילה והעיסוי לב מהר מאוד הובהר לי שזו מחלת סרטן ולא התקף לב (התקף לב אם מספיקים מצונתרים ואו מעקפים ומחלה סרטן או או קשה אחרת יש עליות ירידות כמתואר .)
3 הסרט עם הקרייניות ברקע היה יותר מידי לקוני מזכיר את סרטי ההדרכה "(10 דברים שאתם צריכים לדעת על ברצלונה ").
הייתי מצפה ליותר רגש ודרמה .
ממש לא היו צריכים להוסיף את הצעקות של הריבים כמו שחסרתם שם אבל
אבל שבירת התמונה המשוטפת שלהם רצוי שיהיה על המזנון או העפת הצלחות מהשולחן לפני הקימה הייה ממחיש זאת מאלף מילים

התקרבות לדפי " היה אפשר להמחיש במפגש עם חיבור חיוך ונשיקה וגם הליכה ברחוב צמודים ואחיזתו לאחר מעידה קלה ועניים מצטלבות ....והמשך חיוך בפייד
גם ההליכה בעקבות האב הסורר אפשר היה לצלם שוטים קצרים ברחובות שונים כדי להמחיש זה כבירת דרך...
גם ההודעה הלקונית של המורה לא מצאה חן בעניי על אלכס נפטר צרם לי המורה אפילו לא בקשה התלמידים לקום
לא צריך לצלם לוויה אבל צילום הרופא ללא סאונד מדבר אם האמא ליד המיטה וכיסוי העניים של האמא שמקבלת את הבשורה וטלפון של האמא ומהצד השני של הקואת מקבל השיחה שפת גוף היה מסביר זאת ללא תרגום פי אלף יותר טוב
תסריט מלא אמוציות שמגולם ללא טיבול
נראה לי שזו עיקר ההחמצה
וכפי שאמר גם עידו סרט צריך לספר ולהעביר מסר/סיפור
קריינות מעבירה דברים שקשה להעביר בתמונה לדוגמה " 3 חודשים אחרי שבוע אחרי "
זמן שלא קצוב שלא דור, ישן , שחור לבן, ובתים ומכוניות שהשתנו .
שאר הדברים צריג להראות להציג ולשחק

ועוד קטנה אחת באיזה פונט השתמשת?
היה רצוי לבחור בפונט עם שטח פנים רחב יותר ולהשתמש בסגנון עם שוליים שחורים שיוצג
טוב יותר על רקעים לבנים ובהירים
יורם

joramf1

New member
ועוד קטנה אחת

כניסה של הילד לחדר ואחיזת המזוודה לא רצינית
הילד יודע שהאבא שלו שובב הרי היה בעקבותו
אז ההתבטאות שלו כלפיו הייתה יותר תוקפנית מילולית ומה שנקרא "מכניס לו "
גם הקטע שהוא התיישב אחרי המעקב היה צריך להיות המשך שהוא מחכה לאביו שם ויוצר דרמה
או שבכלל נכנס פנימה למאהבת ויוצר דרמה הרי זה אבא שלו!!! (איך אתה היית נוהג ?!)

eyshpater

New member
יורם

1 בהתחשב שהסרט הוא לא סרט ביתי של צלם טיולים מצוי- הפריע לי מאוד שלאורך הסרט במספר מקומות גם במצב נייח וגם בתנועה המצלמה לא מאוזנת ומשקופים הדלתות אלכסוניים!!
זה דווקא משהו שמאוד נמנעתי ממנו והסתכלתי בקפדנות כדי שזה לא יהיה. איפה ראית שהצילום עקום?
ממש לא היו צריכים להוסיף את הצעקות של הריבים כמו שחסרתם שם אבל
אבל שבירת התמונה המשוטפת שלהם רצוי שיהיה על המזנון או העפת הצלחות מהשולחן לפני הקימה הייה ממחיש זאת מאלף מילים
האמת שהעפת הצלחת הייתה כתובה בתסריט אבל פחדנו שיראה מוגזם מדי או תיאטרלי מדי.
גם בסצנה של הארוחת ערב כשצילמנו הוא קורא לה מפגרת אבל גם את זה הורדנו בשלב העריכה משום שזה נראה קצת מוגזם.

התקרבות לדפי " היה אפשר להמחיש במפגש עם חיבור חיוך ונשיקה וגם הליכה ברחוב צמודים ואחיזתו לאחר מעידה קלה ועניים מצטלבות ....והמשך חיוך בפייד
יכול להיות שלא הבהרנו את זה מספיק.. אבל בסצנה שהוא מגיע לכיתה רואים שהיא מסתכלת עליו (שוב יכול להיות שזה כנראה לא מספיק מודגש)
גם ההליכה בעקבות האב הסורר אפשר היה לצלם שוטים קצרים ברחובות שונים כדי להמחיש זה כבירת דרך...
גם ההודעה הלקונית של המורה לא מצאה חן בעניי על אלכס נפטר צרם לי המורה אפילו לא בקשה התלמידים לקום
המורה לא צריכה (לדעתי) לספר לתלמידים את כל מה שעובר עליו, היא רק אומרת שהוא מאוד חולה..
היא גם לא אומרת שהוא נפטר.. אנחנו יודעים שהוא נפטר רק כשאבנר אומר את זה בVO בים.
לא הבנתי למה הם צריכים לקום..

לא צריך לצלם לוויה אבל צילום הרופא ללא סאונד מדבר אם האמא ליד המיטה וכיסוי העניים של האמא שמקבלת את הבשורה וטלפון של האמא ומהצד השני של הקואת מקבל השיחה שפת גוף היה מסביר זאת ללא תרגום פי אלף יותר טוב
כמו שעניתי לעידו, לא מצאתי מקום להכניס את זה. כלומר רציתי שהסרט יסתיים בסצנה בים וגם אם עוברים למעין פלשבק כזה שרואים אותה מכסה את העיניים... כאילו אני לא מוצא מקום בו זה יכול להשתלב..
תסריט מלא אמוציות שמגולם ללא טיבול
נראה לי שזו עיקר ההחמצה
וכפי שאמר גם עידו סרט צריך לספר ולהעביר מסר/סיפור
קריינות מעבירה דברים שקשה להעביר בתמונה לדוגמה " 3 חודשים אחרי שבוע אחרי "
זמן שלא קצוב שלא דור, ישן , שחור לבן, ובתים ומכוניות שהשתנו .
שאר הדברים צריג להראות להציג ולשחק
<font>זה היה החשש שלי- שהשתמשנו יותר מדי בוויס אוברים... </font>
ועוד קטנה אחת באיזה פונט השתמשת?
היה רצוי לבחור בפונט עם שטח פנים רחב יותר ולהשתמש בסגנון עם שוליים שחורים שיוצג
טוב יותר על רקעים לבנים ובהירים
אם אתה מדבר על הכתוביות אז זה ARIEL ויש שם stroke.

כניסה של הילד לחדר ואחיזת המזוודה לא רצינית
הילד יודע שהאבא שלו שובב הרי היה בעקבותו
אז ההתבטאות שלו כלפיו הייתה יותר תוקפנית מילולית ומה שנקרא "מכניס לו "
גם הקטע שהוא התיישב אחרי המעקב היה צריך להיות המשך שהוא מחכה לאביו שם ויוצר דרמה
או שבכלל נכנס פנימה למאהבת ויוצר דרמה הרי זה אבא שלו!!! (איך אתה היית נוהג ?!)
בספר הוא הולך עם אלכס לדבר עם המאהבת ואז אבא שלו כועס עליו...
פה בסרט לקחתי את הדמות של אבנר למקום שונה- הוא לא מתעמת הוא מקבל הכל ומקווה שהמצב לא ידרדר.
כלומר כשהוא נגיד רואה את המזוודה הוא לוקח אותה "בתקווה" לעצור את אבא שלו מלברוח מהבית.

יורם

תודה רבה על הביקורת!
אני באמת מאוד מאוד מעריך את זה :)

joramf1

New member
חזרתי שוב אייל .....

היות וכתבת תגובה מושקעת אנסה להגיב גם כן כמה שיותר מפורט
אחד וחשוב להגיד אולי אני מחמיר זה אני אלרגי בצורה אפסולוטית רקע עקום
כך שלפעמים אנשים לא רואים אבל לי זה קופץ מיד
זה אני !!!
לייצוב חצובה, דולי, סטבילטור, גריפ.
כמובן שחלק המוצרים יקרים אבל לשמור על ייצוב זה מה שהופך ומבדיל סרט חובבני למקצועי.

אני לא מתייחס לזווית מצלמה וצילום מלמעלה ולמטה שמשנה את קווי המתאר באלכסוניות
כאשר הסטייה משני הצדדים לכיונים נגדיים זה יכול גם לקרות משימוש עדשה רחבה אני מדבר ששני צידי הרקע נוטים לאותו הכיוון זה עקום

הנה רשימה חלקית ולא קטנה

0:29 אלכס נכנס לכתה משקוף עקום
0:44 וכל הדיאלוג בדלת
1:40-42 דפי שיחה בכיתה על המסיבה
2:55 יציאה של האב מהמכונית גם הרכב וגם הרחוב בשיפוע
זה לא כביש משופע אלא מצלמה עקומה היות והבנין מימול תסתכל על מחיצת הדירות ליד העץ שברחוב
בין 2 החלומות שמוארים בקומה ראשנוה המחיצה של הבניין גם עקומה באותה זווית
זה מסגיר ששאכן המצלמה לא מאוזנת
6:32 אלכס שוכב במיטה תראה מצד שמאל למעלה החלון האורגן והשרפרף הכל נוטה שמאלה

גם התקריבים בהמשך של אלכס עקומים (תראה את החלון)
7:48בכדור סל הרצפה עקומה

8:28 ישיבה על הספסל החלק הכללי בהתחלה חשבתי כי המסגרת של הסככה מעוצבת כך אבל משמאל למעלה הבניין עקום באותה זווית
8:58 תראה את קו הקרמיקה יורד ימינה גם המקרר הכלים והמשטח באותה זווית
9:16 תראה חלון
9:21 עקום שמאלה
12:06 כניסה לחדר של ה"בית חולים "
גם במדרגות למאהבת הקיר הלבן מצד שמאל לא ישר אבל לא כל כך מפריע למי שלא מופרע כמוני
יורם

joramf1

New member
ועוד קטנטונת השניות האחרונות בים המצלמה מתהפכת כדאי לחתוך

למעלה