סרט פולין

IIyaelI

New member
סרט פולין

למישהו יש רעיונות איזה שירים אני יכולה להכניס לסרט מסע של פולין? ובבקשה אל תציעו לי את "שתגדל" "תשמור על העולם" ו"פרח"....

אז ככה

בעקבות המסע שלנו, משנה שעברה, אני מלאת השראה: - שמע ישראל/שרית חדד (במקום לצחוק תחשבי רגע על קבר אחים ביער לופוחובה, שקט ומלא עצים דקים ומפחידים כמו יער מכושף, כולם עומדים ומקשיבים והשיר מתנגן ברקע) - אפר ואבק (זה יפהפה וגם רלוונטי, במיוחד לקטע של מאידנק כי עליו מדבר השיר. את יודעת, אמא של יעקב גלעד וכו´) - דרכנו. (כל מילה מיותרת?) סתיו

lexigali

New member
תגידו נדוש, תגידו פומפוזי,

אבל אין כמו "שיר הפרטיזנים היהודים" ("אל נא תאמר הנה דרכי האחרונה..."). אחד מהשירים היותר יפים וחזקים שיש.

ler

New member
וברוח העבר, גם "תחת זיו כוכבי שמים"

וגם: הליכה לקיסריה העיירה בוערת פונאר (שקט, שקט...) נדוש, הא?!

עו דד

New member
צ"ל - "בגרמניה לפני המלחמה"

יש לשלמה שיר אחר שנקרא "רומניה" (באותו אלבום, "חום יוליאוגוסט")

א ו פ י

New member
קינה - מיוחד במינו

אין לי מושג מה שם השיר אך יש לי רמזים -בעלי היה בפולין עם אנשי קיבוץ אלפא והם השמיעו את הקינה הזו משמיעים אותה ביום הכיפורים לזכר רב שהיה באירופה ונרצח שם שיר שמחבר בין קדושת השם לבין אהבת ארץ ישראל באמצע יש קטע שנשמע קצת תיאטרלי שמעתי אותו פעמיים ברדיו - יפהפה מרגש מאד ושווה חיפוש - מוכנה לעזור אם זה רציני

רוסטו

New member
אתה מדבר על ונתנה תוקף

שבמקורו אכן חובר ע"י הרב אמנון ממגנצא במאה ה16 אבל בקיבוץ קיבל קונוצטיה שונה לגמרי.

Rabi Yani

New member
שיר מקסים

במחשבה שנייה אני לא בטוחה שמקסים זוהי ההגדרה אבל בכל אופן הוא חזק מאד קחי אותי איתך של חווה אלברשטיין ואני הולכת גם עם הממליצים של פונאר שאין חזק ממנו דקי

piloni

New member
לא שיר אבל נעימה שמתאימה

לאחים לבנת (צמד אחים שמנגנים יחד ) יש נעימה שקוראים לה "נוסטלגיה" וכמו כן יש להם דיסק שלם שנקרא"ג´אז יהודי בפולין" שם יש להם מספר קטעים מדהימים (חלקם עם מילים ביידיש). אחד השירים אף מבוסס על שיר שנכתב בשואה שנקרא עצמי עינייך והוא ממש יפה. את הדיסק הזה הם הוציאו לאחר מסע שלהם בפולין .

למעלה