סרט מדהים ומדויק.

ינוקא1

New member
סרט מדהים ומדויק.

הרבה שנים הייתי מקורב לציבור ה"מתנחלי" , ותמיד כעסתי על הסרטים שהציגו אותם.
הם בדרך כלל הציגו קריטורה עלובה של המציאות.

כאן אני רואה סרט מדויק שמציג את המציאות ואת החברה הנפלאה הזו כמו שהיא.

גם מי שמתנגדים אל החברה הזו , לדעתי חשוב מאוד שיבינו אותה כמו שהיא -
מה באמת מניע אותה , מה הרעיונות עליה היא מבוססת.

כל זה בסרט הנפלא כאן :

http://hot.ynet.co.il/home/0,7340,L-11660-99871,00.html

מודה

עדיין לא ראיתי את הסרט.
השאלה האחת והיחידה שלי היא:
האם מגיע להם יותר מאשר לשאר האנשים בארץ?
האם צריך להזרים אליהם תקציבי עתק שבאים על חשבון אחרים שהם נזקקים.
על חשבון החינוך.
על חשבון הבעד.
על חשבון הבריאות.

אם התשובה שלך שאכן מגיע להם יותר, אנא אמור לי למה.

ינוקא1

New member
טענה דמגוגית ופופוליסטית.

ראשית , המתנחלים הללו עושים שירות לכל תושבי מדינת ישראל.
אם הם לא ישבו שם , מי שישב שם אלו יהיו חמאס ויקימו את מדינת חמאס - בדיוק מה שקרה כאשר פינינו את עזה.
והטילים ינחתו אז על פתח תקווה , כפר סבא , נתניה , ונמל תעופה בן גוריון , וישתקו את מדינת ישראל.
לשמחתינו , המתנחלים הם עצם בגרון של המדינה הפלסטינאית.
כי מדינה פלסטינאית ביו"ש משמעותה הברורה והיחידה היא סוף מדינת ישראל.
ויסלחו לי כל ה"מומחים" למינהם שטוענים שמדינה פלסטינאית תביא "שלום".
ראינו לפני כמה חודשים מה הביא הפינוי מעזה - מדינת חמאס שבמקום לדאוג לאזרחים דואגת למנהרות תקיפה.
אין שום סיבה להניח שמדינה פלסטינאית ביו"ש לא תביא לאותו הדבר !
רק שהימור על "יהודה ושומרון" הוא איננו כמו הימור על עזה , הימור על יהודה ושומרון משמעותו שהמלחמה הבאה היא בבטן הרכה של מדינת ישראל ולא אי שם "בדרום".
כך שההתנחלויות הן צורך קיומי הכרחי של כולנו , ובשביל הצורך הזה אין ברירה אלא להשקיע כמה שצריך.
אין כאן מקום לשתי מדינות , ושתי מדינות הן במילה אחת פשוטה - התאבדות.

דבר שני - למה אינך שואל על הכסף לקיבוצים ?
שוד הקופה הציבורית הכי גדול בשנים האחרונות , לא בוצע על ידי המתנחלים אלא על ידי הפשרת קרקעות הקיבוצים.
קרקעות מדינה שהיו מיועדות לחקלאות וניתנו לקיבוצים לשם חקלאות , הופשרו למטרות בניה , והפכו לרכושם הפרטי של חברי הקיבוצים.
מה דעתך על זה ?

שלישית - אין שום קשר בין הסרט לבין הטענות הללו.

רביעית - ביהודה ושומרון יש שפע של קרקעות לבניה שאין עליהן כלום.
אם באמת רוצים לפתור את משבר הדיור - הפתרון נמצא שם.

שנית ,

רק דבר אחד קטן

המשפט הזה:
"קרקעות מדינה שהיו מיועדות לחקלאות וניתנו לקיבוצים לשם חקלאות, הופשרו למטרות בניה, והפכו לרכושם הפרטי של חברי הקיבוצים"
שגוי.
לא ברור מאיפה הגעת למסקנה הזו, אבל בפועל הקרקעות בקיבוצים אינן רכוש פרטי של חברי הקיבוצים.
הקרקע לא רשומה עליהם בטאבו, הם לא יכולים למכור אותה, ומי שבונה בית בשכונות החדשות בקיבוצים אינו הבעלים של הקרקע אלא של המבנה בלבד.
אין היום גם אפשרות לרכוש את הקרקע מהקיבוץ, כי הקיבוץ לא יכול למכור את אדמותיו לאנשים פרטיים על פי חוק.
כל זה תקף גם לקרקעות שנבנו עליהם בתים מלכתחילה (לא כאלה שהיו חקלאיות).
כלומר גם בקיבוצים מופרטים לחלוטין, הקרקעות אינן שייכות לתושבים, גם אם הם גרים עליהן ומעבדים אותן עוד מלפני קום המדינה.
&nbsp
מעניין לראות כי בכל פעם שמישהו תוהה מדוע אוכלוסייה מסויימת מקבלת כסף, ישר מפנים את האצבע כלפי אוכלוסייה אחרת.
אם לדעתך מגיע למתנחלים יותר כסף מלמישהו אחר, למה לא לומר זאת? אם לא מגיע, גם את זה אפשר לומר.
הרי הסיבה לתמיכה הכלכלית בהתנחלויות היא לא בכדי להשוות את התנאים שלהם לאלה של חברי הקיבוצים (שאגב, אולי תופתע לדעת, הם מהאוכלוסיות העניות ביותר במדינה - אין להם דירות בבעלותם, ולמרביתם גם אין פנסיה או חסכונות כלשהם).
נראה שהסיבה היחידה שנושא הקיבוצים עולה כשדנים בהתנחלויות, היא פשוט בכדי "להסיט את האש" מהדיון המקורי.

יש קיבוצים שקיבלו היתר שחלק מחברי הקיבוץ יוכלו לקנות קרקעות

ולבנות עליהן בית וזה יהיה השטח הפרטי שלהם לפחות אצלינו עושים את זה עכשיו

את מדברת על שיוך קרקעות?

שיוך קרקעות לחברים הוא תהליך פנימי שעושים בקיבוצים רבים.
הקיבוץ בעצם מנהל כמו "טאבו" פנימי בכדי לשייך את הבתים ולאפשר ירושה לבנים ממשיכים.
מבחינת החוק הקרקע עדיין שייכת למדינה, כלומר ברישום ה"טאבו" של מנהל המקרקעין, חברי הקיבוץ לא רשומים.
התנועה הקיבוצית מנסה כבר כמה שנים להגיע להסדר שיאפשר שיוך קרקעות בטאבו, אבל למיטב ידיעתי עדיין לא הצליחו בכך.

ינוקא1

New member
אוקי , מקבל את התיקון

ועדיין לדעתי המדובר בחלוקה לא צודקת ולא שיוויונית של קרקעות המדינה.
גם אם הקרקעות אינן רכוש פרטי של חברי הקיבוצים אלא של הקיבוץ , בשורה תחתונה המדובר בקרקעות בהיקף עצום , שהרווחים עליהם עוברים לחברי הקיבוץ שהם אחוז קטן מכלל האוכלוסיה.
וכל זה במקום שהקרקעות שניתנו לחקלאות ולא לבניה , ברגע שאינן מקיימות יותר את יעודן המקורי יחזרו לרשות המדינה.

אני בהחלט חושב שלמתנחלים מגיע יותר כסף מלמישהו אחר , וכתבתי זאת בפירוש בסעיף 1 - למעלה.
לא בגלל שמגיע להם יותר כבני אדם פרטיים , אלא בגלל שזהו אינטרס לאומי שלא תקום מדינת חמאס ביו"ש. ובלי שתהיינה שם התנחלויות , מדינת חמאס כזו היא רק עניין של זמן.
המתנחלים הם השכפ"צ שלנו !
לכן אם המדינה צריכה להשקיע יותר על מנת לאפשר להם חיים תקינים - בהחלט מגיע להם.

זה שהגבתי בנושא ה"קיבוצים" כשהוא צעק "תקציבי התנחלויות" , זה בעיקר מהשיקול שעל טענות פופוליסטיות מגיבים בטענה פופוליסטית אחרת ..... אבל אני חושב שהטענות צודקות.
(למיטב ידיעתי , ותתקן אותי אם אני טועה , גם כל מרכז הקניות בשפיים , למשל , אמור להיות על קרקע שיועדה מההתחלה לחקלאות והופשרה והפכה להיות רכוש הקיבוץ. קרקע בשווי מליונים. האם אינך רואה כאן בעיה ?)

מעט מאוד קרקע הופשרה לבניה

כל ה"היקף העצום" הזה נותר ברובו הגדול חקלאי.
במקרה הטוב הופשרו חלק מהקרקעות הסמוכות לקיבוץ, בכדי לאפשר בניה של שכונות חדשות.
בכל הארץ מפשירים קרקעות חקלאיות לבנייה - זה לא קורה רק בקיבוצים.
במקרה של הקיבוצים, לעומת זאת, אין אפשרות להרוויח מהקרקע מבלי לפתח אותה.
כלומר, אם היום תקנה קרקע חקלאית באיזור השפלה, ועוד שנתיים יפשירו אותה לבנייה, הרי שתוכל פשוט למכור אותה מיד, ברווח עצום, מבלי לבנות אפילו צריף.
כיוון שהקיבוץ לא יכול למכור את הקרקעות, הרי שהרווחים מהן יגיעו רק אם יבנו עליהן בתים וימכרו אותם.
כמו כן, לפחות במקרים שאני מכיר, אתה לא יכול לבנות בית בקיבוץ ולמכור/להשכיר אותו למטרות רווח.
אם אתה בונה בית בקיבוץ, אתה חייב לגור בו ולהיות חבר בקהילה, כלומר אינך יכול "להתעשר" מכך.
&nbsp
כשאתה אומר ש"הרווחים עוברים לחברי הקיבוץ", כנראה אינך יודע למה הכסף הזה משמש.
בעשרים השנים האחרונות הפך להיות קשה יותר ויותר להתפרנס בארץ מעבודת כפיים בכלל ומחקלאות בפרט.
קיבוצים רבים מצאו את עצמם קרובים לפשיטת רגל, כאשר לתושביהם אין נכסים או חסכונות כלל.
הכספים מאותן "שכונות הרחבה" מיועדים בעיקר למחייתם של חברי הקיבוץ הותיקים, שלאחר חיים של עבודת כפיים מצאו את עצמם בגיל פנסיה או אחריו, ללא אגורה אחת שנחסכה במהלך חייהם.
להורים שלי, בשנות השבעים לחייהם, לא היה אפילו כסף לממן לימודים לילדיהם, שלא לדבר על עזרה ברכישת דירה.
זה לא שהקיבוץ "מחלק דיווידנדים" לחבריו מרווחי הבנייה החדשה, הוא משתמש בהם בכדי לקיים האנשים שהקימו אותו.
עם יד על הלב, שמעת אי פעם על חבר קיבוץ שהתעשר מעסקאות נדל"ן?
מפתיע שעם כל ה"שחיתות" ו"גזל הקרקעות" הזה, מרבית הקיבוצים עדיין נאבקים על קיומם, לא?
&nbsp
בעניין קיבוץ שפיים - בשנות התשעים הקיבוץ בנה מרכז קניות על קרקע חקלאית באופן לא חוקי.
הקרקע מעולם לא הופשרה או הוענקה לקיבוץ בכדי להקים בה את מרכז הקניות.
הוא עבר על החוק ואף שילם על כך פיצויים למדינה.
&nbsp
אני לא יודע מאיפה אתה משיג את ה"עובדות" שלך בנושא, אבל אולי שווה לך לבדוק שוב את אמינותן.

אני שקלתי לקנות קרקע אבל למען האמת

לא רואה את עצמי נשארת שם... וגם נדמה לי שאמרו לי שאם אעבור לחו"ל לתקופה אז
( בהנחה שהבנתי נכון כי זו הייתה רק שיחה אחת ומאז עלו בי הרהורי חרטה בנוגע לרעיון),
כבר לא אוכל לגור שם או משהו כזה. לא יודעת משהו פישי כי אם כבר קונים קרקע וקונים בית
שזה מלא מלא כסף ולרב מלווה בהלוואות ( עוד סיבה למה התחרטתי), אז שישאר כבר ויחכה לי...
שוב מקווה שהבנתי את הדברים נכון פשוט מאז שהתחרטתי אז פחות טרחתי לזכור את הפרטים
אני פשוט לא רואה את עצמי נשארת פה.

ינוקא1

New member
אמר לי אותן מישהו שמתפרנס מנדל"ן

ושאני סומך עליו במאה אחוזים.

אבל אני מודה שאני עצמי אינני מבין מספיק בדברים הללו.

למעלה