סרט חובה

uri80

New member
אני בכלל לא הבנתי את הצורך של אותה צעקנית

קטנה בארה"ב להתעקש לשבת דווקא במקום מסוים שלא היה מיועד לאנשים מסוגה. היה פרקטי יותר שמראש היא תוותר בעצמה. במקום להשקיע אנרגיות בלהלחם על מקום שמעורר כל כך הרבה אמוציות ואגרסיות, לוותר על המלחמה ולהפנות את המשאבים לדברים אחרים. למה לשבת דווקא במקום ספציפי כשכל האוטובוס פנוי? מה הנקודה? ואח"כ שביתה במשך חודשים ועצרות וכל הבלאגנים שהיו בעקבות זה. מיותר. בחיי שאני לא מבין את ההתעקשות להעביר את רב הזמן במריבה, כשאפשר להקדיש אותו לתכנון ארוע המוני יותר. לאיזו עצרת יפה, כמובן בלי לשבת בכל מיני מקומות שלא מיועדים לה. הרוזה פארקס הזאת הייתה סתם איזו מחרחרת מריבות קטנה. את כל ארה"ב הברית היא הדליקה אז. ועל מה? הזכות לשבת איפה שהיא רוצה. לא ברור.

uri80

New member
יש שם "ברית" מיותרת.

ותכל'ס - בפעם האחרונה שבדקתי ירושלים היתה בירתה של המדינה הזו. מקום שבה נמצאת הכנסת, בית המשפט העליון, עוד כמה מוסדות. לא עיר לחרדים בלבד.

barr1969

New member
יחי ההבדל

חבל שמרטין לותר קינג לא כינס אז את כולם בטדי. לא רק שהשופטים היו פוסקים שזה נוגד את החוקה, אלא היו גם אוסרים על הלבנים להצביע בבחירות. וואוו. שני נצחונות כל כך דומים בהפרש של חמישים שנה.

uri80

New member
זהו, שאין הבדל. מיעוט הוא מיעוט, בין אם מדובר

בנערה שחורה ובין אם מדובר בנערה לסבית. המוכנות שלך לוותר כל כך מהר על זכויותיהם של מיעוטים אחרים מפליאה אותי. וכן, הזכות לצעוד בעיר הבירה של מדינתך נראית לי די ברורה. לאו דווקא בשכונות החרדיות אלא בעיר הבירה עצמה. בפעם האחרונה שבדקתי ירושלים היתה עיר הבירה של כולם - לא רק של חרדים. אבל בקצב הזה לא נורא, בקרוב היא תהיה רק עיר הבירה של החרדים וכשהחילונים יסיימו לברוח ממנה,אז בעיקר של ערבים. המגמה די ברורה. תמה אני אם היית את רוצה לצעוד ברחובות ירושלים בתור יוצאת בשאלה והיו מונעים ממך, כיצד היית מגיבה והרי את כופרת בעיקר, מחללת שבת בפרהסיה ובוודאי גם התרו בך פעם או פעמיים כמה טרולים חביבים על כך. דינך כמו שאר חברי הפורום היקר ועוד כמה מליוני חילונים חביבים - סקילה. במחשבה שניה, עזבי את ירושלים. בואי נתחיל מחוף הים.

מה אתה משווה בכלל

למהפכה שמתקנת רעה חולה חברתית? (או בעיקר מתקנת כלפי חוץ) כל העניין הזה של מצעד הגאווה קצת מוזר לי. סטרייטים מזדיינים כל היום בחוצות העיר וצועקים אני סטרייט אני סטרייט? מה עומד מאחורי מצעד הגאווה? מי שרוצה להיות הומו, סבבה! מי שרוצה להיות לסבית אדרבא! אבל יש כאן אפליה חברתית שאני לא מכיר? לא מקבלים אותם לעבודה בגלל שהם הומואים? לא משכירים להם דירות בגלל שהם לסביות? מנדים אותם? מה לעזאזל הסיפור? לא ככל שאני יודע, אולי בחוגים הדתיים. (בציבור הדתי לאומי אגב, לאט לאט מפנימים את העניין הזה ומתחילים להתייחס אליו לאחרונה בצורה יותר עניינית ורצינית, למרות שקיימת המון הכחשה. בציבור החרדי, שאת זה אני לא יודע מעצמי, אז תקנו אותי אם אני טועה, קצת יותר קשה להם להודות בזה, כי מישו סיפר פה פעם שבישיבה של היו טורים ארוכים משתרשרים במקלחות) ולכן שיצעדו כמה שהם רוצים בתל אביב, בירושלים, זה נראה לי קצת מיותר. אולי זה כמו לאכול פיצה בתשעה באב בכוונה בפרצוף של בן אדם דתי, בשביל מה? (ואולי זה מה שעומד מאחורי זה) (
עומד מאחורי זה...)

ההשוואה לפיצה בתשעה באב..

אכילת הפיצה - אני מניחה, הכוונה למצעד, והאדם הדתי הוא ירושלים. אני אפילו לא מתייחסת לעובדה שי-ם אינה חרדית, אלא עיר של כולנו. אני לא מתייחסת לעובדה שהמצעד בכלל היה מתוכנן באיזור לא חרדי בעליל. אני לא מתייחסת לעובדה שאנשים התחייבו לא לבוא בלבוש פרובקטיבי. אף אחד לא עושה "דווקא". במקרה זה, האנשים לא התכוונו לצעוד על מנת להצהיר על מיניותם, אלא על זכותם, בשם הדמוקרטיה, לחיות את חייהם כרצונם. הם דחויים חברתית, וקובלים על כך. ולתוכנה של ההשוואה - אסור לאכול פיצה בפניו של אדם דתי בתשעה באב. לגוי, אבל, מותר לאכול פיצה כאוות נפשו. אם כך, לא אכילת הפיצה היא שפוגעת בו, אלא העובדה שאדם יהודי אוכל פיצה. וזו כבר חוצפה. למה דעתו של אדם דתי (הדת מחייבת את כולם) קודמת לדעתי שלי (הדת אינה מחייבת אותי בגרוש)?

אז אני אסביר את ההשוואה שלי

הפיצה זה לא המצעד והאדם הדתי הוא לא ירושלים. ונכון, ירושלים שייכת לכולם. האקט של אכילת פיצה בפנים של אדם דתי ביום צום (ותשעה באב הוא פשוט צום יותר אוניברסלי ומוכר משאר ימות הצום, ובכוונה לא ציינתי את יום כיפור) הוא אקט קטנוני משהו של התרסה, ולכן זה לא משנה אם יהודי עושה את זה או גוי. גם יהודים יכולים לאכול פיצה ב9 באב, והם לא צריכים להתחבא, אבל לא צריך לעשות להכעיס. קיום מצעד הגאווה בירושלים. הוא אותו עניין, לא מספיק להם לצעוד בתל אביב? הם מקבלים יופי של סיקור תקשורתי. ולא, הם ממש אבל ממש לא דחויים חברתית. לכן אני רואה בקיום המצעד בירושלים מין התרסה, מין הוצאת לשון של ילד. תראו אותנו, אנחנו מקיימים משכב זכור למרות שבתורה כתוב שאסור ולמרות שאתם הדתיים לא אוהבים שיש הומואים. וזה לא לעניין. רגע, אל תתקפי. את שואלת למה אם הם רוצים להוציא לשון לדתיים ולחרדים הם עושים את זה בירושלים, הרי ירושלים שייכת לכולם? נכון, ירושלים שייכת לכולם, אבל בתודעה הציבורית הישראלית (במיוחד זו התקשורתית), ירושלים נתפסת כעיר דתית, כמחוז הדת, אפילו יותר מבני ברק. וההומואים רוצים לעשות את המצעד בירושלים, לא בגלל שהיא עיר הבירה של ישראל, ההפך הוא הנכון, אני משוכנע שחלק לא קטן מהקהילה כמעט לא מכיר בי-ם כעיר הבירה, או מכיר רשמית אבל זה לא ממש מעניין אותו. מבחינת חלק גדול מהציבור החילוני בישארל תל אביב היא הבירה, לפחות דה פקטו. ואפשר לומר שלא מעטים מהקהילה הגאה הם הארד קור של השמאל החילוני. תחשבי טוב על מה שכתבתי, אולי זו הסיבה שהם מעוניינים לקיים את המצעד דווקא בי-ם. וזה, יקירתי. ממש לא לעניין

הם לא ממש דחויים חברתית?

ממש. למה, אם כן, כל כך הרבה לא יוצאים מהארון? המצעד, עבור רבים, הוא הזדמנות לקבוצת תמיכה. לצאת מהארון. לפגוש עוד אנשים כמוהם. להפסיק להתבייש בדבר נורמלי כל כך. המצעד שתוכנן, ואני מניחה שגם המתוכנן הנוכחי בירושלים, הוא בעל אופי שונה מהמצעד בתל אביב. הצועדים באים על מנת להכריז על זכותם להיות בעלי נטיה מינית זו או אחרת. אם הבנתי נכון (ואם לא, אז דעתי תהיה שונה), זה בכלל לא מצעד פרובקטיבי. בעקבות הפולמוס שהתעורר, זה גם לא רק מצעד עבור גייז בלבד, אלא של כל אלו הרוצים להגן על הדמוקרטיה ועל זכותם של תושבים לצעוד בעיר, על פי החלטת בג"צ ואישור המשטרה. פעולה שההתנגדות אליה הייתה אלימה ובלתי חוקית. אני לא רוצה לחיות במדינה שבה משיגים דברים על ידי אלימות, וזו סיבה מספיק טובה לצעוד, למרות שאיני לסבית. לירושלים יש משמעויות הרבה מעבר להיותה עיר הנתפסת כעיר דתית. אבל אפילו רק מן ההיבט הדתי, אני חושבת שזו הרגשה לגיטימית בהחלט להוכיח (לעצמו? לעולם?) שאלוהים, שלא קיים, מקבל את הגייז, אל אף נטייתם. כך ברא אותם, וכך אוהב אותם. אילו היו רוצים לעורר פרובקציה דתית היו צועדים בבני ברק, או במאה שערים, או כמה שיותר קרוב לכך. משום מה הם בחרו מסלול מנותק לחלוטין. אתה חושב שיארגנו מצעד כל כך גדול בשביל להוציא לשון למישהו? אני לא יודעת על סמך מה אתה קובע שחלק ניכר מהקהילה הגאה הם ההארד קור של השמאל החילוני. לי, אישית, זה לא נראה קשור בכלל.

barr1969

New member
בקשר לרישא של דברייך

הומואים לא יוצאים מהארון כי הם מרגישים דחייה חברתית, אבל ברגע שיהיה מצעד, פתאום הם יגלו שיש עוד אנשים בעלי נטיות דומות, אז הם יפסיקו לפחד מדחייה ויצאו מהארון. נשמע כל כך הגיוני. איך זה שהם עצמם לא חשבו על זה?

את קישרת בין שני דברים, לא אני.

אני לחצתי אנטר וחילקתי לשתי פסקאות. השורה הראשונה קשורה לכותרת, והפסקה הבאה היא אנטי תזה לגישה של כיפה שקופה שהמצעד הוא על מנת לעורר פרובוקציות.

naty 1

New member
מכל השרשור הנפתל, אנקדוטה אנתרופולוגית משעשעת

הבזיק לי פתאום לעיניים המשפט בפוסט: "דבר נורמלי כל כך" בקשר ליחסים מיניים בין בני אותו מין... (מה שמוכיח בפעם האלף את דבריו האלמותיים של סקיני: "פורנוגרפיה היא עניין של גיאוגרפיה", או מה שמלמד במילים אחרות על כוחה של "ההשקפה הטהורה" או ה"פולטיקלי קורקט", בקשר לשאלה מהי נורמה ומהו טבעי. כאשר הדוגמה היחידה כמעט שעליה ניתן לומר באופן וודאי שהיא מנוגדת לנורמה הכללית / לטבע וליסודות הכי בסיסיים של ההתפתחות הביולוגית, היא קיום יחסים מיניים בין בני אותו מין. זאת, בניגוד לכל פעולה אחרת בין - אנושית, טובה או רעה, מוסרית או לא מוסרית, ובלי להתייחס לשיפוטיות-ערכית של יחסים מיניים בין בני אותו מין כדבר חיובי, שלילי או נייטרלי. אבל כאן אני כבר נכנס לפרשנות. יפה יותר להצביע על התופעה בלי להוסיף לה פרשנויות והסברים) ענק

סלסרו

New member
אולי זה מוכיח מה ששופנהאור אמר

שכל אמת [חברתית] עוברת שלושה שלבים: בתחילה לועגים לה אח"כ מתנגדים לה באלימות ולבסוף היא מתקבלת כמובנת מאיליה

Le Fay

New member
לך ספר לשימפנזים שזה לא טבעי

(הם עוד לא יודעים שהם לא כדרך הטבע).

rigoletto111

New member
פולחן ה"טבעי" הוא מטופש. פגאניזם מודרני

הרי ללכת עם בגדים זה לא טבעי, להקים בתי משפט זה לא טבעי, ולבשל מרק זה לא טבעי. והכי מצחיק שהטענה ש"זה לא טבעי" נשמעת מפי אנשים שעיקר דתם היא התגברות על היצרים הטבעיים. כיון שהשו"ע נפתח ב: "יתגבר כארי לעבודת בוראו" ניתן להסיק שני דברים: 1. כנראה שגם מרן יוצא מנקודת הנחה שה"מצב הטבעי" הוא שאתה מנמנם מתחת לפוך ולא רץ לותיקין. 2. מרן לא ממש היה מודע לעובדה שהאריה הממוצע לא מתגבר לשום דבר, אלא מעביר את ימיו בחרופ מתמשך מתחת לעץ, בציפיה לגברת לביאה שתביא לו אוכל.

uri80

New member
ולמה שלא אשווה?

יחס שונה או מפלה למיעוטים הוא בעיני רעה חולה ואין זה משנה אם המיעוט המדובר הוא שחור או עליז במקצת. סטרייטים אינם צועקים כל היום אני "סטרייט, אני סטרייט" בדיוק כשם שהרוב הלבן לא חש צורך לצעוק כל יום "הידד, אני לבנבן ונשרף בשמש". הרוב בדר"כ אינו זה שצריך לצעוק מאחר ולא זכויותיו הן אלה הנפגעות. מצעד הגאווה הזה מוזר לך קצת? האמת שגם לי. אבל אין לי או למישהו אחר זכות למנוע אותו. אם המצעד היה עובר בשכונות חרדיות הייתי מסכים איתך לגבי תחיבת הפיצה. אבל הוא לא. ירושלים אינה שייכת לחרדים בלבד, אע"פ שאתה ואחרים כאן משום מה מתייחסים אליה כך.

מצטער מאוד שזה הרושם שאני מעלה אצלך

באופן אישי, בתכל'ס כמו שאומרים, המצעד הזה מעניין לי את התחת! (שממנו רק יוצאים ואף אחד לא נכנס אליו) ומצדי, שיעשו מצעד גם על הירח. בתגובה האחרונה שלי נראה לי שהסברתי יפה מאוד למה ירושלים נתפסת בתודעה כ"עיר דתית" מה שלי באופן אישי לא ממש משנה, וכן בעל חשיבות למארגני המצעד, ולתקשורת שמסקרת אותו. בלי קשר לשאלה למי שייכת העיר. ולראיה, בתהליך היציאה שלי עברתי שנה של מגורים בעיר תל אביב, ועדיין הייתי מסתובב עם כיפה, ועדיין לא ממש העזתי לצאת. משעשע (אותי בכל אופן) שדווקא אחרי שבאתי לירושלים התחלתי ממש לחלל שבת, גם בחוץ, להסתובב בלי כיפה וכו' (אני חושב שברמה האישית, יש לזה משמעות מבחינתי, וזה היה צריך לקרות דווקא בירושלים---- אבל---- זה עניין פרטי ביני ובין עצמי)

ומצטער שוב, אבל, איזה אפליה?

בכוונה בתיבה חדשה. אתה יכול להצביע לי בדיוק, איפה האפליה שמפלים בה את ההומואים לרעה? תעזור לעצמך קצת בזה שתשוה את זה למה שעוברים פה עדיין האתיופים ואפילו אם תרצה לשד העדתי. אפילו היום שאני חי בירושלים קשה לי לראות את האפליה הזו. אפשר לזהות הומואים מקילומטרים, מעטים מהם מנסים להסתיר את זה, וזה בעיקר מסיבות שתלויות בסביבה הקרובה. מה לעשות, רוב בני האדם הם סטרייטים, וזוהי דרך הטבע המקורית. שניה, אל תרתח, סבלנות ולכן אני מסוגל להבין אנשים שקשה להם עם זה, תחשוב על זה בצורה כזו: כמה אנשים פה נבעטו מבית הוריהם בגלל שהפסיקו להאמין באלוהים/ לקיים מצוות, עזוב אם אתה מסכים לזה או לא, אתה מבין מאיפה זה בא? אז כן, יש אמהות, ועוד יותר מזה אבות שחיים באקלים החם של המזרח התיכון וחושבים שגבר צריך להיות מין רמבו קטן, וכל הזלפת בושם על צוואר גבר מפחידה אותם, כן קשה להם לקבל גבר הומו מבחינה מנטלית אבל האהבה כנראה ש"מקלקלת את השורה" גורמת להם להתגבר על זה אז מי שזה לא קרוב אליו קשה לו לפעמים לקבל את זה בשורה התחתונה אתה מסתובב בעיר ומריח הומואים מרחוק ואין להם בעיה עם זה. בניגוד לצבע עור שאי אפשר להסתיר, נטיות מיניות אפשר להסתיר וההומואים בארון יוכיחו. אלה שלא בארון יוכיח שאין אפליה. זו תופעה שפשוט מחלחלת לתודעה לאט אגב, מה שהמצעד הזה יוצר זה שגברים צעירים, אפילו גילאי תיכון שאין להם כח לטיזינג של בנות גילם מחליטים לבדוק האם הם הומואים. גם זה תאמת לא ממש מזיז לי.

uri80

New member
אין לי מושג כיצד אפליה כלפי מיעוטים אחרים

אמורה להראות שהכל בסדר עם אפליה כלפי מיעוט ספציפי זה או אחר. איך בעיטה החוצה של יוצאים בשאלה או התנהגות גסה לאתיופים הופכת דברים אחרים לראויים? אני אישית אף פעם לא הצלחתי "להריח" הומואים מרחוק. איך אתה מצליח לעשות את זה? זה הזנב והקרניים שרומזים? כמו שמגלים יהודים לפי האף הארוך שלהם? אין אפליה? הם מסוגלים להתחתן עם בני זוגם כמוני וכמוך? יתירו להם לאמץ ילדים כמוני וכמוך? הרי אפילו לצעוד בעיר הבירה שלנו אתה לא מוכן לתת להם, אבל העיקר היא ש"אין אפליה". אהה. אם "גברים צעירים בגילאי תיכון מחליטים לבדוק אם הם הומואים" - זבש"ם. אם הם מעדיפים את חברת הקופים השעירים על פני המין היותר חביב, הייתי אומר שזו החלטה שלהם. שיחיו את חייהם ללא הפרעה. כשזה מגיע לשלילה של זכויות מסוימות -אזי זה מתחיל לעניין אותי. נורמלי זה לא (לא במונחים של טוב או רע) אבל לי זה באמת לא מפריע כי אני לא רואה בכך משהו "רע" או "טוב". פשוט שונה. מתוכן ההודעות שלך, נראה לי שזה דווקא כן מפריע לך באיזו צורה. אפילו מאד.

אני חושש שאתה פשוט לא מכיר הרבה הומואים

ואתייחס לעניינך אחד אחד. איך מריחים הומו? מכירים אחד או שניים או יותר, ואז לומדים די בקלות דפוסי התנהגות. כמו למשל גבר שכלפי חוץ הוא מתנהג קצת (או הרבה) בצורה נשית משהו. יצא לך לראות פעם כזה דבר? לי הרבה. (זה אותם קרניים וזנב שגורמים לך להבחין בגבר מאצ'ו עד גיחוך שהיה קצין בצבא ולא השתחרר למרות שכבר עשר/עשרים שנה הוא כבר לא משרת בצבא) ואגב, אני לא אומר את זה בשום אופן לשלילה או לחיוב, אני משתדל להציג את המציאות כפי שהיא משתקפת. אני לא מנסה לערוך השוואה בין קבוצות מיעוטים. זה דבר שלא נכון לעשות אותו בשום אופן. כל קבוצת מיעוטים סובלת מבעיות אפליה אחרות שנובועת ממקומות אחרים. כשאני עושה לכאורה את ההשוואה הזו, זה ע"מ להראות שמבחינת אפליה חברתית, המצב של ההומוסקסואלים לא רע. לא אני התחלתי כאן עם ההשוואה לשחורים באמריקה. משעלתה הזו, התייחסתי אליה באופן ענייני, ע"מ לנסות להראות שאין ממש מקום להשוואה. לא יתירו להם להתחתן עם בני זוגם באותה מידה שלא יתירו לי להתחתן עם שיקצע, גם זה יכול להיות לא בסדר בעיניך, וזה לגיטימי. אבל במדינת ישראל הוחלט שהנישואים התופסים במדינה יהיו ע"פ דת משה וישראל, שלא מאפשרת נישואים הומוסקסואליים, כמו גם נישואי תערובת עם לא יהודיים. כל מי שחפץ, זה מאוד פשוט ולמיטב ידיעתי הרבה יותר זול, נוסע לקפריסין ומקיים שם חתונה אזרחית. אגב אני מניח שאתה יודע, שעניין החתונות האזרחיות קיים גם בארץ. לא מעט זוגות הטרוסקסואליים ש"לא בא להם" להתחתן ברבנות עושים טקס אזרחי שכזה, ומה שחשוב בסופו של דבר זה שהחברה מקבלת אותם. ולא אם "המדינה" מקבלת אותם. אז גם ההומואים יכולים ועושים את זה. כנראה שגם לאמץ ילד יעשו להם בעיות בדיוק באותה מידה שלי יעשו, כל עוד אני רווק, וגם אם אוכיח מעבר לכל ספק בריאות נפשית, מסוגלות כלכלתי וכו' אלוהים, או אם תרצה המפץ הגדול יצר מבנה משפחתי שקיים אצל כל בעלי החיים, תינוק נולד מזכר ונקבה, אי אפשר ללדת תינוק מזכר וזכר, משהו כנראה דפוק במבנה הפיזיולוגי שלנו שלא מאפשר את זה. ולכן החברה לא תתיר לי לאמץ ילד בתור רווק. אותה חברה שלא תתיר להומוסקסואלים לאמץ ילד. גם לאשה רווקה לא יתירו לאמץ ילד, לאומת זאת, אשה כן יכולה לעשות לעצמה אחד כזה, אבל היא תצטרך גבר שיעזור לה. מה לעשות זה עניין של טבע, אי אפשר לשנות את זה. לי באופן אישי אין שום בעיה שיצעדו איפה שהם רוצים. אני חושב שאם המניעים הם לא ענייניים, אפשר לוותר על זה. אני האחרון שיפחד משריפת פחים במאה שערים. אתה יודע מה, מצידי אפילו שהעיריה לא תנקה את הלכלוך שנגרם מהמהומות האלה בתוך השכונה הגם ככה מאוד מטופחת הזו. החרדים עושים את הטינופת הזו, שיסתדרו איתה או שיילמדו להתאפק. ולטענה האחרונה והאישית תראה, נורמלי זה לא. למה? כי ככה דרך הטבע בעולם שזכר שוכב עם נקבה. בצמחים בבעלי החיים וגם אצל בני האדם. וזה מה שמפריע לי בכל הסיפור, הנסיון להפוך את זה לדבר נורמלי. אפשר להתווכח אם לקבל את זה או לא, זה נורמלי בעיני בדיוק כמו ניתוח לשינוי מין. ולקבל את זה, אני מוכן. בתור אחד שמסתובב לא מעט בעולם הטלויזיה, אני נפגש עם לא מעט הומוסקסואלים. חלקם אנשים וולגרים ומגעילים, חלקם לא נחמדים, ולא מעטים מהם הם אנשים מקסימים. אתה יודע מה, נחזור לשאלת הריח, אני לא זוכר פעם אחת ששאלתי מישהו אם הוא הומו. רואים את זה. לא ממש צריך לדבר על זה. כמו שלא מעניין אותי לדבר עם כל אדם אחר על כמה פעמים הוא מזדיין עם אשתו בשבוע אם בכלל, והאם היא פריג'ידית, והאם הוא בוגד בה. זה פשוט עניינים שהצנעה יפה להם, גם אם אתה הומו וגם אם אתה סטרייט. אם עד עכשיו לא הבנת, אז גם "מצעד האהבה" לא ממש מושך אותי. למה שלא יעשו אותו שנה הבאה בירושלים? ועוד נקודה חשובה מאוד לסיום הקטע הארוך מאוד הזה. אני לא יודע כמה אתה מעורה בסצינה. הידעת שרבים מאוד! מהנמנים על הקהילה ההומו לסבית מתנגדים לגמרי לקיומו של מצעד הגאווה? היה על זה פולמוס לא קטן לפני ואחרי המצעד הקודם בתל אביב. (המתנגדים למצעד, טוענים, שהם אנשים רגילים, ולכן המצעד מיותר.)

Le Fay

New member
עוד מומחה לדרך הטבע.

שכחת להוסיף שבטבע אין ריבוי בני זוג, שמאוננות מתעוורים ושרק התנוחה המסיונרית היא כדרך הטבע.

למעלה