סרט בפורמט AVI

fdrtg

New member
סרט בפורמט AVI

שלום
יש לי סרט במחשב בפורמט MKV המרתי אותו לפורמט AVI עם תוכנת Format Factory על מנת לצפות בו ב-DVD הביתי [יש לי DVD מסוג LG משולב וידאו בן 3-4 שנים] ומשום מה ה-DVD לא קורא אותו
מה הסיבה ,או לאיזה פורמט אני צריך להמיר על מנת שה-DVD הביתי יקרא אותו
תודה על ההענות
 

HassiD

New member
סוג הקובץ הוא רק חלק מהנושא

אתה צריך לבדוק גם את הקידוד.
יש מכשירים שלא קוראים קידוד של x264, יש כאלה שדורשים דווקא MPEG-4, וגם בזה יש תת קטגוריות (יש לי חבר שהטלוויזיה שלו קוראת x264 בגרסת LS4.1 אבל לא LS5...)
בקיצור, המלצתי, היא ככה:
חפש סרט שהDVD שלך קורא, ותבדוק עם media info מה הפרמטרים המדויקים שלו, ואז תנסה לחקות אותם ככל האפשר בformat factory (לא צריך להתפרע, נגיד קצב הסיביות יכול להיות מה שתרצה, אבל לגבי הקידוד...)
 

fdrtg

New member
הבנתי את מה שאתה אומר

השאלה אם אין פורמט וקידוד אוניברסלי פחות או יותר שרוב ה-DVD המוכרים קוראים אותו אפילו אם הוא לא יהיה איכותי ביותר ???
תודה
 

HassiD

New member
XviD

אם מדובר במכשיר שקורא DivX, בדר"כ קידוד של XviD יעבוד...
(באופן די מוזר קידוד של DivX דווקא לא תמיד יעבוד... כי ת'כלס מה שנקרא מבחינת היצרן קורא DivX, זה בעצם אומר קורא XviD...)
 
למעלה