סרט בעל חדות.

eli_singer

New member
המממ... ../images/Emo13.gif

אני מבין שמתארגנת מבגית כדי לסדר לי 1Ds, אני לא אתנגד! אבל עד שיגיע המשלוח מ-B&H, אני תקוע עם פילמים... אז מה אתם אומרים?

snow goose

New member
גם אני לא אתנגד ../images/Emo13.gif

ובנתיים אני מצלם עם הפוגי' סופריה, יש לה חדות מצויינת וצבעים מרשימים, כמובן כשאתה מדבר על נגטיב. כשמדובר בפוזיטיב כבר הציעו לך בהודעה למעלה על סרט שקופית מעולה.

eli_singer

New member
הסבר פרט ונמק בבקשה../images/Emo9.gif

מה היתרון של הסרט הנ"ל? מתאים לצילום נופים כמו גם לצילום םורטרטים? מה אם סדרת פורטרה של קודאק? וסדרת פורטרט של פוג'י?

doron h

New member
לא משנה מה תשאל ימליצו על דיגיטלית

חדות זה שאלה כללית מאוד. לאיזה צרכים באיזה תאורה תצלם באיזה עדשות תשתמש וכו'. והחשוב מכל מה ההגדלה הסופית שתבצע מהסרט. מעבר לזאת נתנו לך תשובות רבות וטובות.

eli_singer

New member
אז ככה:

אני מדבר על צילום נופים, וצילום בפנים הבית בתאורת טונגסטן. מן הסתם צריך סרטים שונים לנושאים השונים... לצילום בחוץ, אני מעוניין ברווייה גבוהה, ובחדות שתספיק גם כדי לעשות הגדלות 40X60. אז עכשיו כולם יקפצו ויצעקו "ולויה!! ולויה!!!". יופי... הבעיה היא שבצילום שקופיות, יש פחות מקום לטעויות, ובינתיים, אני עוד לא סומך על עצמי כל כך כדי למזער טעויות לחצי סטופ, ולכן אני שואל על נגטיב. כאן מדובר במהירויות איטיות של 100, ואולי גם פחות. בצילומי פנים, נוכחתי לדעת שגם מהירות 400 היא לפעמים לא מספיקה, ויצאות לי מריחות, ובהגדלות, חבל על הזמן... בנוסף לזה יש לי בעייה של השתלטות עויינת של גוון צהוב על התמונות, בעיה שאפשר לפתור בכמה דרכים שאני מתלבט לגביהן: פלאש, פילטר, סרט ייעודי. אני מצלם עם 100-300 USM 4.5-5.6, ועם 28-90 העלובה, משדרג בקרוב ל 28-105 או ל- 28-135 IS. אז מה אתם אומרים?

snow goose

New member
תשמע

הפוג'י סופריה 100 טובה מאוד לכל הנושאים כמעט. לגבי המריחות שאתה מקבל בצילומי פנים שים לב גם שהעדשות שלך לא מספיק רגישות לאור לכן התריס יפצה במהירות תריס נמוכה. ההצעה שלי אליך לצילומי פנים מדהימים במחיר מצחיק: לך על הקנון 50 ממ צמצם 1.8. שים לב לצמצם ותבין כמה העדשה רגישה לאור כך תוכל לצלם צילומי פנים ללא מריחות. מחיר העדשה בסביבות ה-600 ש"ח בלבד ואיכותה האופטית גבוהה במיוחד. אז נראה לי שהבעיה שלך לא עם סרט הצילום אלא עם סוגי העדשות שיש לך.

eli_singer

New member
זה נכון, אבל...

הנוחות שבזום והורסטיליות שהוא מעניק, חשובה, עדשת פריים 50 מ"מ תגביל אותי לאקרובטיקה בשביל קומפוזיציות טובות, למרות שאני שוקל לקנות אותה בלי קשר, בגלל האיכות האופטית הטובה. בכל מקרה, אני בטוח שלא כולם משתמשים בצילומי פנים בעדשות עם צמצם של 1.8, ולא כולם יכולים להרשות לעצמם את סדרת L, כך שצריך להיות םתרון נוסף. בנוסף, אני מחפש חדות מירבית בעיקר לצילומי חוץ, בהם אני לא מוגבל מבחינת מריחות, כי מדובר בעיקר על צילומים באור יום עם חצובה, והרעיון הוא הגדלות איכותיות. דרך אגב, למה יש כזה הבדל עצום במחיר בין ה- 1.8, וה- 1.4 USM? מה, הUSM משפיע עד כדי כך במחיר?

snow goose

New member
אכן ההבדל גדול בין שתי העדשות

נראה לי בגלל צמצם נמוך יותר, usm וחומרים יותר יקרים מפלסטיק. מבחינת תוצות בשטח? אני לא בטוח שההבדלים כאלה גדולים כמו המחיר. שלא תטעה, הקנון 50 מ"מ 1.8 עדשה מעולה והיחידה שתיתן לך איכות ממש כמו עדשות ה-L היוקרתיות. אין טווח זום ? אז מה. הרגליים שלך הם הזום הכי ארוך שיש
לך איתן ותכוון קומפוזיציה. לצילומי פנים לא צריכה להיות שום בעיה. לצילומי חוץ ונוף זה כבר תלוי במה שאתה מצלם ולא תמיד העדשה הזאת תספק את מבוקשך. אם אתה מחפש חדות מירבית לצילומי נוף בעדשות בעלי איכות אופטית בינונית תדאג לצלם בצמצם בין 8-16, כך תקבל איכות טובה יותר. גם פילטר פולירייזר ישפר את איכות הצילום פלאים בצילומי חוץ. כמו שאמרתי סופריה 100 אס"א, בעלת 4 שכבות צבע, חצובה טובה, מדידת אור נכונה ועדשה סבירה יתנו לך צילום חד וטוב, גם בהגדלות.

צילומי פנים? עם או בלי פלאש?יש הבדל

עם פלאש (חיצוני כמובן) אפשר כל עדשה ממוצעת וצמצמים מ5.6 - 8 . את מהירות הסרט מתאימים - ורצוי 400 אסא. עדשת קנון שציינת 28-105 צמצם 3.5-4.5 מצוינת למטרה הזו,ודי חדה. ללא פלאש - עדשת צמצם מירבי כמה שיותר גדול - והמליצו על ה50 צמצם 1.8 . גם אני ממליצה. סרט:פוג'י ריאלה 100 ,עם הגרעיניות הכי קטנה,צריך לדאוג להדפסה איכותית ועל נייר איכותי ולא קונטרסטי.

eli_singer

New member
סבבה, אבל יש לי שאלה.

עד כמה שהבנתי, הפלאש לא משנה את מהירות התריס, כלומר, אם המצלמה מחליטה על מהירות מסויימת, השימוש בפלאש לא ישנה את קביעת המצלמה, אז מדוע בעצם זה ישנה את העניין של המריחה? ואיזה סרט 400 מומלץ למצב כזה של צילום פנים? כזה שאפשר להגידל אותו לגודל סביר בלי גרעיניות כואבת מדי? קחי בחשבון שאני מפתח אצל שבח, כך שאני סומך על זה שלא יפשלו עם הדף וכל זה... :) אה, ותודה רבה לכולם על התשובות, פתאום קלטתי שלא אמרתי עדיין תודה...
זה נהיה שרשור ארוך ומעניין בזכותכם, תודה רבה!

עם הפלאש אפשר כמה אופציות-

שאת כולן ניסיתי בעצמי- וזה פשוט מדהים: קובעים מהירות במצלמה - כפי שציינת - והפלאש מקפיא - או חלק מהתנועה או את כולה,בהתאם למהירות. מומלצת התוכנית הידנית המלאה. סרטים - אני מעדיפה את הפוג'י סופריה ה400 ,ולגודל 13*18 השתמשתי ונהניתי בקודאק סופרה 400 (לא הגולד)-אבל הוא טיפה יותר גרעיני.אני אוהבת את הצבעים שלו. עם פלאש אפשר גם סופריה 200 - אבל הרקע יותר חשוך קצת,אם זה חשוב לך.

eli_singer

New member
רגע,

אני חשבתי שאני עובד על עדיפות צמצם, קובע אותו, ונותן למצלמה להחליט מהירות תריס! אם זה הפוך, אז איזה מהירות לבחור? בקשר לפוג'י, אני יודע שיש להם סופריה אקסטרה, ואת סדרת פורטרט שגם יש לה סרטים במהירות 400. בקודאק סופרה 400, השתמשתי, ומצאתי אותו גרעיני מדי...

FlyFoto

New member
בגלל שתאורת הפלאש קצרה מאוד

ברגע שהתאורה הדומיננטית שלך היא פלאש, כל תזוזה של האוביקט תוקפא למעשה בעקבות משך התאורה הקצר (פחות אפילו מאלפית השנייה). כל זאת, כמובן, בהנחה שהתאורת הטבעית חלשה במספר סטופים מזו של הפלאש - אם מדובר בצילום פנים רוב הסיכויים שכך זה יהיה, אפילו עם צמצם פתוח מאוד. שינוי התריס ע"י המצלמה באופן אוטומטי, בעקבת השימוש בפלאש, יתבצע רק בתוכניות האוטומטיות, למיטב זכרוני (אני לא כ"כ משתמש בהן). אם אני לא טועה, כאשר אתה במצב AV ומדליק את הפלאש, מהירות התריס תעבור אוטומטית למהירות ה X-sync. במצב ידני (M), כמובן שלא ישתנה כלום - אתה קובע את חשיפת תאורת הרקע, והפלאש יספק תאורה מתאימה לנושא. לגבי פילם מתאים - אם יש לך פלאש, ואתה יכול להחזיר אותו מהתקרה (במידה והיא לבנה, כמובן), אני חושב שיהיה לך מספיק אור להשתמש אפילו בפילם 100. במקרה כזו אחזור ואמליץ על ה Reala. במידה ולא, מנסיוני עם Fuji Superia 400 X-TRA (בעל 4 השכבות) מצאתי אותו פילם אדפטבילי למדי, אני מניח שהוא יתאים. לגבי הגרעיניות - אותו לא יצא לי אומנם להגדיל, אבל את אחיו הגדול (800) הדפסתי ל 20x30 מספר פעמים, ללא שום אבחנה בגרעיניות !

eli_singer

New member
אוקיי, בהנחה שאני עובד עם 550EX

(שעדיין אין לי, אבל יגיע מתישהו...), אז המהירות סינכרון היא לא בעייה, אבל עדיין לא הבנתי, האם במצב של AV המהירות תשתנה בגלל שהמצלמה מזהה שיש פלאש חיצוני (לא מדבר על הגבלה של מהירות סינכרון)? ובאמת, זה מספיק חזק בשביל לרדת עד 100??

FlyFoto

New member
(ניגש לבדוק במצלמה...)

קודם כל, התנצלות קלה - ב AV המצלמה לא תשנה את התריס ישירות בעקבות הפלאש, אך הוא ילקח בחשבון בעת קביעת החשיפה (שלא כמו במצב ידני לגמרי, M). לגבי הפלאש כמקור תאורה פנים-ביתי: בדקתי עכשיו בחדרי, ועם פילם 100 ופלאש ה 420EX שלי הצלחתי להגיע ל f/4 עם החזרה מהתקרה. אם אכן יהיה לך את ה 550EX, אני מניח שיתווסף לזה עוד כחצי סטופ, בערך (אין לי כוח לחשב עכשיו במדויק...) אבל השאלה המתבקשת, שאני מתפלא שעדיין לא עלתה במהלך השרשור הזה: חצובה ?

במצב Av המצלמה קובעת חשיפה

על פי הסביבה והתנאים והפלאש הוא אור משלים.לכן יתכן מצב בו באור נמוך\נבלע בחדר אפשר להגיע למהירויות מאוד נמוכות,גם 4\1 או 8\1 .זה כבר מצב של חצובה,או טשטוש מוחלט. לכן המלצתי לפחות על סרט מהיר יחסית,ה 400 ועדשה עם צמצם מירבי גדול. בתכנית הידנית ניתן לקבוע מהירויות גבוהות יותר,ואז לא צריך חצובה.

eli_singer

New member
אז שוב, האם המצלמה לוקחת בחשבון

את הפלאש במצב AV, ומשנה את מהירות התריס בהתאם, או לא? וחצובה זה מאוד לא פרקטי בצילומי פנים, בעיקר אם יש פעילות וצריך לזוז כל הזמן, ולשנות זוויות.

למעלה