סרט בעל חדות.

zrubabel

New member
מה עושים באמת כשאין קירות

נניח ואני רוצה לצלם בערב, בחוץ, כאשר אין לי תקרה להחזיר את הפלאש ממנה - אם אני אכוון את הפלאש למעלה, אני בעצם מאבד אור ואם אני מכוון את הפלאש ישירות לדמות שאני מצלם אני עלול לקבל חשיפת יתר לא?

FlyFoto

New member
במצלמה נורמלית אתה לא אמור לדאוג

לגבי חשיפות יתר. אם מדובר ב SLR, עם פלאש תואם (הכי טוב של יצרן המצלמה המקורי, כמובן) אתה תקבל חשיפה טובה ונכונה ברוב רובם של המקרים. מה שכן, התמונה עצמה לא תהייה כ"כ נעימה. עם פלאש הנמצא בדיוק בכיוון העדשה (מספר סנטימטרים מעליה) אתה תקבל תמונה "דו-מימדית", עם צל חזק מאחורי הדמות ואף עיניים עדומות. זו למעשה הסיבה שמחזירים אותו מהתקרה, כשאפשר - מקור האור אינו נקודתי עוד, אלא מגיע למעשה מסביבה גדולה יותר (בגדול - מקור אור גדול יותר = טוב יותר). אם אתה בחוץ בלילה, אין כמובן שום טעם לכוון את הפלאש למעלה,אלא אם אתה רוצה לסנוור ציפורים. הפתרון הפשוט במקרה זה דורש מעט השקעה: רכישת כבל מאריך לפלאש, כדי שיהיה ניתן להרחיק אותו כמה שיותר מהעדשה. המטרה היא ליצור אור המגיע בזווית אל האוביקט, ולכן מוסיף לו עומק. אם אתה רוצה להשקיע עוד קצת (אם אני לא טועה זה עולה אפילו פחות מהכבל) אתה יכול גם להוסיף מעין Soft box קטן על הפלאש. מדובר בבד/פלסטיק לבן ("חלב", כמו הנורות) הגדול יותר מהפלאש עצמו, והופך את מקור האור לגדול יותר.

PbD

New member
חשיפה במצב פלאש

נקבעת על פי המרחק בין הפלאש לאוביקט המואר על ידיו, וממנו מחשבים את מפתח הצמצם הנדרש. מאחר ומשך הזמן שבו הפלאש מאיר נע בין 1/30,000 לבין 1/10,000 של שניה, משך הזמן של החשיפה אינו רלוונטי לאוביקט המואר על ידי הפלאש. תזמון החשיפה צריך להיות כך שהתריס חושף את כל הפילם או ה-CCD לפני שהפלאש מופעל - המהירות הגבוהה ביותר שבה זה קורה נקראת מהירות synch, וברוב המצלמות, עם הפעלת הפלאש, המצלמה מועברת למהירות זו (או למהירות נמוכה יותר). מצלמות יותר מתוחכמות (וגם מצלמות שבהן קביעת החשיפה נעשית ידנית) מציעות מגוון של משחקים ואפשרויות:- - אפשר לבצע חשיפה ארוכה יותר מהחשיפה במהירות synch, ואז התמונה נותנת גם חשיפה לרקע שאינו מואר על ידי הפלאש, או מאפשרת "מריחה" של חלקים מהתמונה שיש עליהם אור ונמצאים בתנועה. - אפשר לתזמן את ההבזק לרגע הראשון או האחרון שבהם התריס כולו פתוח - כך ניתן לראות "שובל" מטושטש מהחשיפה הארוכה ופרטים חדים מההבזק, המלווים את הדמות או עוקבים אחריה. אופציות אלו נקראות סינכרון עם מסך אחרון וראשון או מסך מוביל ומסיים (First/last curtain or leading/trailing curtain synch).

למעלה