סרט בעל חדות.

eli_singer

New member
סרט בעל חדות.

שאלתי היא פשוטה, אך מן הסתם תשובות רבות לה...
אני רוצה לשמוע מה לדעתכם הוא הסרט 100 נגטיב החד ביותר. אם יש העדפה לסרטים לצילומי פורטרטים או נופים בחלוקה כזו או אחרת, תרגישו חופשיים לכתוב! תודה מראש, אלי

FlyFoto

New member
שאלה קלה מאוד

Fuji Reala, ללא צל של ספק. הנגטיב החד ביותר, בעל קונטרסט נמוך, עם צבעים עמוקים ביותר אך עם זאת אמינים (לא מוגזמים כמו Velvia), חמים במקצת. שים לב שאתה מפתח ומדפיס אותו במעבדה מקצועית, כיוון שיצא לי פעם אחת ליפול על מעבדה שמשום מה לא ידעה להדפיס אותו כמו שצריך, והצבעים יצאו דהויים וחסרי חיים. פרט למקרה זה, הפילם מדהים אותי כמעט בכל פעם מחדש.

FlyFoto

New member
יוסי, אתה רוצה לממן לו את המעבר ../images/Emo35.gif

כי אם כן, גם אני אשמח לעזרה כזו.

© DrorZi

New member
נכון, אך ורק בגלל הנוחות

אין שום חיסכון בזה שלא משלמים יותר על ציוד מתקלה חוץ ממה שמדפיסים פיזית....
דרור זי.

snow goose

New member
זה מתקזז עם מחירי המצלמה הגבוהים

תלוי כמה אתה מצלם לכן זה משתנה מאדם לאדם.

© DrorZi

New member
מתקזז ../images/Emo35.gif אני חושב שהרבה יותר.

הרבה מעבר ל "מתקזז" לדעתי. אני מתנצל שאני לא יכול להציג מספרים (כי יקח לי שעה לכתוב אותם וכרגע אין לי את כל הזמן) אבל תאמין לי שעשיתי את החישוב הזה לפני שקניתי את ה 10D, היה לי דילמה רצינית לפני, האם לא עדיף לקנות EOS33 במקום ואת שאר הכסף להשקיע בפילים. החישוב הלך על כמה רולים לדעתי אני אגמור בשנה אם אני אצלם פילים אנלוגי וזהו (ולא לפי כמות צילומים דיגיטלים שמספרם עולה בהרבה כי לא עולה ללחוץ) ראיתי שתוך שנתיים ג-ג (וזה הWORST CASE, הגעתי גם לשנה בתנאים לא מופרכים) החיסכון יוצא לרעתי. אז קניתי את ה 10D קודם כל אני לא מצטער על הרכישה לרגע ב-ל-י קשר לחיסכון, מצלמה מדהימה. דבר שני היום אני כבר בטוח שהרכישה היתה מוצדקת כלכלית
אין תחליף ליכולת לצלם הכל, פשוט הכל, בלי לחשוב. מי שקונה 10D זה לא מישהו ש"סובל" מצילום, זה צלם שרוצה, אוהב, ומוכן לשלם על התחביב שלו בין עם זה ברכישת גוף יקר או בהוצאות פיתוח על רולים ולכן זה לא רק "מתקזז" כמו שנניח מישהו עם מצלמת 35 P&S יחליף אותה בדיגיטלית P&S אלה הרבה יותר מזה (ז"א יש פיזית חיסכון) זוהי כמובן דעתי והשיקולים והחישובים שעשיתי (מה לעשות, אני עדין לא יכול לפזר כסף בלי לחשוב עליו ...) אשמח אם תציג את העמדה ההפוכה.
דרור זי.

snow goose

New member
קנית מצלמה מעולה

כמו שאמרתי הDSLR המשתלמת ביותר והטובה ביותר ביחס למחירה. אז אני מבין שלך העסק משתלם. אז אני בטוח שעשית את הדבר הנכון. אבל לא כולם חובבי צילום הדוקים. יש כאלה שמצלמים תמונות משפחתיות משהו כמו 20-40 תמונות לחודש. במקרה הזה עדיף לקנות את האנלוגית. פיתוח תמונות וקנית פילם בסדר גודל של 20-40 לחודש לא יעבור את ה-70 שקל לחודש. לכן, עבור אותם אנשים כאלה משתלם לקנות מצלמת פילם. לכן לא כל אחד זקוק לעבור לדיגיטלי, ואין שום סיבה לצאת במשפט אוטומטי : "תעבור לדיגיטלי" מבלי לשאול מה צרכיו. מה שטוב לך (ואני בטוח שטוב) לאו דווקא טוב לאחר.

© DrorZi

New member
אופס, שנינו מדברים על אותו דבר

רק שאני נראה לי ערבבתי קצת טרדים בתשובות שלי
אנחנו אכן לא יודעים כמה מצלם בעל השאלה המקורית
דרור זי.

ted

New member
אתה מדבר על צלמי סוף שבוע מזדמנים

מי ששורץ כאן בפורום הוא לא כזה (בדרך כלל). ואם יש דיגיטלית - מצלמים יותר. אבל שים את הכסף בצד לרגע - אפילו המצלמות הפשוטות של ה 3-4 מ"פ במחיר של 2000 ש"ח ודרומה מפיקות תמונות הרבה יותר חדות ואיכותיות ממה שצלמי סוף שבוע מקבלים מהקודאק גולד וחנות הצילום הקרובה, ואפילו הם יראו את ההבדל.

doron h

New member
המשך...

לא מסכים עם הקביעה כי מצלמה דיגי תתן את התוצאה טובה יותר. אולי בDSLR אם משוים את התוצאה לפוקט שצלמה נגטיב ופותחה במיני לב עם עובד מליגה שניה... סתםםםםםםםםםםם... פשוט ההשואה היא לא נכונה לדעתי. חדות גבוהה אכן דיגיטלי נותן תשובה חדה מידי... עומק צבע מעברי גונים. אני בשקופית או נגטיב איכותי. דרך אגב כאן ההבדל בין קודאק לפוגי גדול. שכל אחד יצלם עם מה שבא לו העיקר שנראה תמונות משובחות שכיף להתענג עליהן.

ted

New member
דורון - דעתך בנושא ידועה ומכובדת

ודעתי - לא צריך DSLR כדי להביס מצלמת פוקט+מינילאב. גם מצלמת P&S של 2 מ"פ מספיקה. בנסיעה הזו נתתי את ה CP4500 שלי (שלקחתי אותה לגיבוי על גיבוי) לחבר שנסע איתנו. הבחור לא החזיק דיגי ביד מעודו, ומעט פוקט פילם. מתוך 270 תמונות שצילם, 4-5 הלכו לזבל, השאר יצאו חדות, וחשופות נכון. היא היתה מכוונת מדרך הטבע למוד אוטומטי לגמרי והיו כמה פריימים שהחשיפה יצאה יותר נכונה מאשר ב D100...

snow goose

New member
קביעה בעייתית במיוחד

גם במצלמת SLR טובה, קנון EOS 300 לדוגמא עם עדשה סבירה במחיר שלא עובר את ה2300 שקל, החבר שלך היה מקבל תמונות חשופות וחדות. הדיגיטלית איכותית יותר ? לפי דעתי לא וראיתי תוצאות במצלמות 2 מ"פ מול קנון eos 30 עדשה 28-105 וההבדלים נראים לעין לטובת הפילם, אחרי הדפסה של שניהם.(רק אציין שבצילומים קטני מימדים ההבדלים קטנים) מעבר לזה התמורה והפונקציות הטכניות הן מעל ומעבר טובים יותר אצל האנלוגית. כמו למשל טווח צמצם גדול יותר, מהירות תריס ומהירות לחיצה גבוהה ומדוייקת. אז כדאי לראות גם את הצד השני של המטבע. לגבי הקביעה שלך של מי ששורץ פה הוא לא "צלם סוף שבוע". מאין הקביעה הזו ? אתה מנחש או יודע ? שאלת אותו? למה לך זה נראה כזה ברור ולי ממש לא? אדם שואל על סרט צילום חד ואתה אומר לו "תעבור לדיגיטלי". מה קשור שמיטה להר סיני? זה ממש כמו שמישהו ישאל אותי איזה קו אוטובוס מגיע לתל אביב ואני אגיד לו "עזוב, תקנה אוטו פרטי". ועוד פעם אני אזכיר לך. מה שטוב לך לאו דווקא טוב לאחר.

ted

New member
אני מכבד את דעתך, תישאר עם הפילם.

הנסיון שלי שונה, ועשיתי נסיון חוזר רק לפני שלושה שבועות, שהוכיח את מה שחשבתי. אתה צודק שבמצלמות הדיגיטליות הפשוטות יש הרבה פחות שליטה מבמצלמות SLR, אבל ההשוואה הנכונה היא למצלמות פילם פשוטות, ושם ההבדל בשליטה לא גדול. התוצאה הסופית קובעת לדעתי. החדות האבסולוטית של מצלמת 2 מ"פ עד לגודל של 18X24 (עם קצת עזרת מ PS) ממש צועקת. הרבה אנשים, וקרא את מה שכותבים כאן כל יום, הם ממש מתחילים (אפילו לא צלמי סוף שבוע). מצלמה דיגיטלית פשוטה במקום ה EOS300 תיתן להם הרבה יותר תוצאות ומשוב מיידי מאשר הקנון. אם ירצו להתפתח בכיוון - אין בעיה - שיחליטו אם רוצים ללכת לפילם או דיגיטלי, אבל הכתובת היא על הקיר באותיות קידוש לבנה.

snow goose

New member
הכתובת על הקיר - אכן

וגם עיוור יראה את זה. והנה עכשיו קיבלנו בעבודה את הדימאז' 7i שאני הזמנתי עבורם. ואני כבר צובר מזומנים בכדי לרכוש DSLR. בכל אופן,כארכוש DSLR לא אוותר בקלות על צילומי שקופיות. אולם צריך להסתכל אל שני צידי המתרס. לכן, לא לכל אדם ישתלם המעבר לדיגיטלי. עזוב רגע את האיכות - יש אומרים ככה ויש אחרת. ראיתי תוצאות הדפסה של DSLR של קנון 60D וEOS 5 בגדלים סבירים, 13X18, ולא נראה שמישהו יבחין מי הוא מה, נראה די זהה. נראה לי שזה עניין של טעם. לכן לא נראה לי שרוב משתמשי הדיגיטלית עברו לדיגיטלית בגלל האיכות. לדעתי, ונראה לי שאני לא טועה, רוב צלמי הדיגיטלית עברו בגלל הנוחות ומי שמצלם הרבה אז כמובן גם בגלל החסכון. וזה היתרון העצום של העולם הדיגיטלי על הפילם. לא האיכות אלא הנוחות. מי שמתעסק בצילום לעומק מבחין שיש מעבדות צילום נוראיות, שגורמות לעוול עצום לפיתוח הדפסה של הפילם. מה שבדיגיטלית פשוט אין, המידע עובר אחד לאחד. ומה יותר נוח עבורנו להעביר את המידע למחשב, לברור תמונות ולהדפיס את מה שמתחשק? זאת המהפכה במשפט אחד. גם הסי.די.רום שעכשיו נמצא כמעט בכל בית "ניצח" את התקליט בגלל הנוחות והיעדר הבלאי. אם תשאל אנשים שמבינים באיכות מוסיקה לעומק הם יגידו לך שאין על איכות של פטיפון. רק מה, הם מדברים על פטיפון מאוד יקר עם ראש יהלום שקרוב לוודאי שעולה הרבה כסף. והמסקנה שלי היא שהעולם הדיגיטלי נכנס אלינו בתנופה בכלל החסכון והנוחות ולאו דווקא בגלל האיכות. ועדיין, לא לכל אחד יתאים מצלמה דיגיטלית. ואם לאדם יש 2500 ש"ח להשקיע על ציוד צילום אני מציע בחום להמשיך לצלם באנלוגית. גם התמורה הטכנית גבוהה יותר וגם מחיר המוצר ישמר טוב יותר לעומת הדיגיטלית. הרבה צלמים שקנו מצלמות דיגיטליות במחירים גבוהים(בעיקר p&s ו dslr like), איבדו מערכן, בצורה משמעותית, משום שהעולם הדיגיטלי רק בחיתוליו וחדשות לבקרים הטכנולוגיה מתחדשת. קח לדוגמא את הדימאז' 7i, לפני שנתיים מחירה נע בין 7000 ל 8000 ש"ח ולפני חודש קניתי אותה ב-5000 ש"ח ועכשיו עם כניסתו של הA1 מחירה עוד ימשיך וירד. צריך גם את זה לקחת בחשבון. אז מה יותר משתלם ? אני לא הייתי כל כך נחרץ, התשובה לשאלה משתנה מצלם לצלם עפ"י צרכיו.

ted

New member
נכון מאוד. בעוד כמה זמן זה יהיה ממש

לא נוח לנסוע לקצווי עולם לחפש אם נותר עוד למישהו איזה פילם בחנות...

ted

New member
תאסוף כמה חברה ביחד ונעשה מימון

לכולם יחד...

למעלה