סרט "אשכנזים" ועוד...

סרט "אשכנזים" ועוד...

היום הייתי בהקרנת בכורה של הסרט "אשכנזים" סרטם של דליה מבורך ודני דותן. כל מה ששמעתם על הסרט "האשכנזים" כנראה נכון . זה סרט מצחיק, מפר איזון, חושף סודות. "האשכנזים" הוא סרט על צעירים ישראלים שמחפשים את השורשים שלהם באשכנז. מה גורם לילדי כור ההיתוך לרצות לאבד את הזהות הישראלית ולהסתכל בגעגועים אל עבר אירופה. למה הם מרגישים אשמים ודחויים , על מי הם כועסים, על הציונות, על המזרחיים, על הערבים, על ההורים, מה חסר להם כאן, מה גורם להם לרצות להחזיר את הגלגל אחורה ולהביא את תרבות אשכנז האבודה אל המזרח התיכון? לפני הקרנת הסרט היה משתה, וכך נכתב בהזמנה: את ההקרנה התל-אביבית מתחילים בקוקטייל גפילטע פיש ועוד הרבה מטעמים מהשטעטל... כולל מוסיקה חיה. הסרט אמנם המצחיק ברובו, ויש תחושה של משהו קליל וזורם. אבל, אחרי שהמסך יורד, אתה נשאר עם מכה חזקה בבטן. אני מתארת לעצמי שהסרט יעורר ויכוחים בין "האשכנזים" לבין "המזרחיים". הוא לא עושה הנחות לאף אחד. מכיון שאני רוצה לתהנו מהסרט אם וכאשר הוא יוקרן בטלויזיה או בקולנוע, לא אוסיף יותר. מחר, יום שבת, יוקרן הסרט " מאז שהלכת " של מוחמד בכרי מוחמד בכרי, שחקן ובמאי, מבקר את קיברו של אמיל חביבי, סופר ופוליטיקאי פלסטיני שהיה במשך שנים המורה הרוחני של מוחמד ומספר לאמיל את הקורות אותו מאז פטירתו. על רקע מאורעות אוקטובר 2000, אינתפדאת אל-אקצה, , הפיגועים ופעולות צה"ל, מוחמד מנסה לחיות חיים יצירתיים ולהפיץ את דעותיו התומכות בפיוס והשלמה הדדית בין הישראלים לפלסטינים. שני אירועים משנים את מסלול חייו. האחד הפיגוע במירון שבו נחשדו והורשעו בני משפחתו של מוחמד בסיוע למפגע והשני הפקת והצגת סרטו "ג'נין ג'נין". תגובות הציבור הישראלי לשני האירועים הנ"ל, שהיו ברובן מתלהמות וכעוסות והמאבק הארוך והמתיש למניעת גניזת סרטו גורמות למוחמד לפקפק האם השקפת עולמו תקפה במציאות החדשה השוררת בארץ. בעזרת ידידים ולאחר מאבק משפטי ארוך, הוא מצליח לשנות את החלטת הצנזורה למנוע את הקרנת הסרט אך המאבק מותיר צלקת עמוקה באמונתו. לאור הויכוח הציבורי הנוקב, שהתעורר בעקבות הסרט "ג'ינין ג'ינין" של מוחמד בכרי, זו הזדמנות נהדרת לשבת בבית, מול ערוץ 8, ולצפות בסרט ולגבש עמדה עצמאית שלא מושפעת מהביקורת. ולבסוף, אני מביאה קישור לצילומים שהופיעו היום ב - Y-NET ' לטובת כל אלה שהיו בפתיחת התערוכה, ולטובת כל אלה שלא היו בפתיחת תערוכת צילומים "חיילים מצלמים צבא" לזכרו של בני.

תותח9

New member
לא אהבתי את הסרט

המופיעים בו נראו לי דמויות הזויות למדי אני גם לא מבין מה עושה כאן בפורום הסרט של מוחמד בכרי (לא מהעדה שלנו, למרות העינים הכחולות), בלי קשר לדעתי עליו ועל מעשיו

deebeebee

New member
ראיתי את הסרט 'אשכנזים'

בטלוויזיה. סרט שטחי על אנשים שטחיים.

עכשו כולם רוצים להגיד ש..

קיפחו ודפקו אותם אבל זה הכל תוצר של החינוך בבית ההורים,אני חונכתי שזהות ישראלית לא צריכה לסתור את שורשי הפולני או האוקראינים נהפוך הוא היא נובעת מן השלשלת ההיסטורית שהם יצרו ובלעדיהם לא היתה קיימת. שלכם חנה גונן

למעלה