סרטן ורפואה משלימה

braidee

New member
סרטן ורפואה משלימה

היי, לצערי הרב דודתי חלתה בסרטן השד בפעם השניה לאחר נסיגת המחלה כבר כמה שנים. היא החלה שוב בטיפולים הכימותרפיים- לא ידוע לי כרגע מה מצבה.. אני לא יודעת עד כמה גבוהים הסיכויים להרפא בפעם השניה מאחר היא בסוף שנות ה -40 שלה. רציתי לדעת איזה טיפול ברפואה המשלימה הכי יכול לעזור לה ולתת לה תמיכה והאם באמת זה משהו שיכול לשפר את מצבה משמעותית? תודה מראש...

ינוקא1

New member
איחולי החלמה מהירה.

אני כהרגלי ממליץ על מגע. זה חשוב מאוד בגלל הלחץ נפשי. אני חושב שגם הכתבה למטה יכולה להיות מעניינת. כמו כן יש מטפלים (לואיז היי ועוד) שסבורים שסרטן הוא "כעס" שמתגבש בגוף. וחשוב מאוד לסלוח - לאחרים ולעצמינו אם רוצים לרפא אותו. אני ממליץ על הספר של לואיז היי - "אהוב את גופך , רפא את חייך" - לכל מטפל ואדם.

braidee

New member
היי- תודה על התגובה המהירה

האם בטיפול במגע הכוונה היא לשיאצו או דיקור? (או שניהם).. תודה שוב

ינוקא1

New member
דיקור זה דיקור

וגם זה מומלץ מאוד - בידיים של מטפל מיומן. מגע זה הרבה טכניקות - שיאצו , טווינא , עיסויים למינהם , אוקופנסורה - לא חסר. העיקר במגע זה שהיא תרגיש נח ויהיה לה מעט זמן ביום של שחרור מלחצים וקצת כיף.

סרטן

כשמחפשים טיפול לחולי סרטן כדאי קודם כל לפנות למטפלים שיש להם נסיון בתחום, אחרת הטיפול עלול להזיק. דווקא טיפולי המגע פחות מומלצים בעיני. במקרים רבים הם אפילו אסורים לחולי סרטן. אני ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום תחת המשפט "רפואה משלימה וסרטן" בעבר כתבתי הרבה על הנושא, והזכרתי אנשים שמטפלים בתחום. אני חושבת שהשרשור הופיע גם בטאגליינס. בהצלחה

ינוקא1

New member
תראי בכתבה שהבאתי :

". . . אומר ד”ר כספי. לדבריו, במשך שנים היה מקובל להניח שאסור לבצע טיפולי מגע לחולי סרטן מחשש שלחולה עם גרורות בעצמות עלולים להיגרם שברים, או פגיעה ברקמות וכן שהטיפול עלול לגרום לפיזור הסרטן. ”ההנחה הראשונה נכונה ולכן מומלץ להימנע משיטות מגע לא עדינות כמו כירופרקטיקה ואוסטיאופתיה, אבל ההנחה שהטיפול יכול לגרום לפיזור המחלה מוטעית ומבוססת על בורות בכל הנוגע לביולוגיה של סרטן ולהיווצרות גרורות”, הוא אומר."

תראה, אני לא פרופ'

למדתי שיאצו. פרופסורים לא מעניינים אותי. הם לא מבינים בשיאצו ובטיפולי מגע. מה הם יודעים, הרי רוב האונקולוגים אוסרים על דיקור, למשל, או צמחי מרפא לחולי סרטן ומתירים טיפול במגע כאילו אין בו כלל סכנה. ממתי אנחנו מתייחסים לדעתם של פרופסורים שלא למדו את הנושא על בוריו? עובדה היא שכל מורי השיאצו וכל בתי הספר אומרים שסרטן הוא קונטרא-אינדיקציה. לא מטפלים בחולי סרטן. הסיבה היא גם הסכנה משברים אבל לא רק. כמו שטיפול שיאצו מחזק ותומך יכול להגביר שפעת, כך הוא גם יכול לעודד צמיחה ופריחה של תאים סרטניים. וכך גם טיפולי מגע רבים אחרים. מצד שני, וגם זה נושא שדיברנו עליו רבות, האיסור הגורף בא גם לשמש ככסת"ח למורים. ברור שטיפולי מגע יכולים לעשות פלאים לחולי סרטן. מה שאני מנסה להגיד הוא שכל מקרה לגופו, ולכן הרגשתי צורך להעיר את הערתי כתגובה להמלצה הגורפת שלך. אני אנסה לחדד את זה יותר: כדי לטפל בחולי סרטן צריך מטפל עם נסיון בנושא שיודע גם להגיד לא כשצריך. אסור ללכת למטפל שזה עתה סיים את לימודיו, למשל. רק למי שיש לו נסיון.

ינוקא1

New member
לא מזמן

קראתי ספר מ-ד-ה-י-ם בשם "המסע" הוצאת פראג - מטפלת בשם ברנדון בייס , שהבריאה מסרטן בבטן עקב עיסוי שעברה. העיסוי "הציף" אצלה טראומה לפני השטח , וברגע בו הטראומה טופלה , הגידול התחיל להתכווץ ונעלם בסוף. ספר מדהים ויפהפה , חובה לקרוא ! (אגב , גם לי קרה עם מטופלת שטיפול מגע שעשיתי הציף אצלה טראומה מהעבר) אם לפי הרופאים המערביים (אותו דר' כספי שמצוטט בכתבה) , טיפול מגע לא מפזר גרורות , אני חושב שהרווח מרובה על ההפסד. אני בעד לטפל באדם , לא לטפל בסרטן. ועל זה אני מסתכל - האם הטיפול עזר ל"כלל המטופל" להרגיש טוב יותר ? אם התשובה חיובית , מבחינתי הטיפול עשה את העבודה. (הגישה של רפואה מערבית היא לא הטיפול באדם אלא הטיפול בהשמדת הסרטן. לכן מבחינתם גם החלשת האדם באה בחשבון אם זה יהרוג את הגידול). אני מאוד מחזיק מהגישה של לואיז היי (עוד מטפלת שנרפאה מסרטן) שסרטן זה סוג של כעס שקבור בגוף והתגבש לו והפך לנוקשה. דווקא מגע רך ועדין לדעתי יכול למוסס את ה"קושי" הזה. יכול להתחיל איזשהו תהליך של סליחה , של רכות , של קבלה עצמית. אבל באמת חשוב שהוא יהיה דווקא רך ועדין. אני מאמין כי הרך גובר על הקשה - וזו צריכה להיות הגישה לטיפול בסרטן. הרבה הרבה רוך. כשאדם הוא קשה כועס וצועק ועונים לו ברוך - אוטומטית הוא ינמיך את הקול. הסרטן וה"קושי" הזה זו התנגדות. כשאנו "רכים" ולא קשים , איננו יוצרים שום התנגדות , ולכן אפשר לחדור עמוק. "אין בעולם כולו רך וחלש מהמים עם זאת, דבר לא משתווה אליהם בפועלם על הקשה. זאת לא ניתן לשנות. הכל על פני האדמה יודעים כי החלש גובר על החזק וכי הרך גובר על הקשה - אך אין אחד שמסוגל לפעול בהתאם."

need1

New member
רפואה סינית

מנסיון עם אמא שלי, שגם חלתה בשנית בגיל דומה. הטיפול עוזר בעיקר בחיזוק הגוף והקטנת תופעות הלואי , ולא מתימר לרפא מהמחלה.

למעלה