סרטן בבלוטת התריס

סיגי33

New member
סרטן בבלוטת התריס

שלום דוק' תורג'מן, אני בת 35, לפני שנתיים התגלה אצלי סרטן בלוטת התריס (PAPILLARY) ועברתי כריתה מלאה של הבלוטה. כמו כן קיבלתי טיפול ביוד (100 מיליקירי). באוגוסט השנה לאחר ירידת האלטרוקסין + אולטרסאונד שבו נצפו בלוטות לימפה מוגדלות ומאחר ולא נכנסתי לתת פעילות קיבלתי טיפול נוסף ביוד (150 מיליקירי) ולאחר מכן במיפוי היתה קליטה בבלוטות הלימפה. כרגע מטופלת ב 150 מק"ג אלטרוקסין ליום (לאחר שהעלו את המינון מ 100 * 5 ימים, ו - 150 * 2 ) כטיפול סופרסיבי. באולטרסאונד שעברתי בשבוע שעבר נצפו בלוטות לימפה מוגדלות - 13 מ"מ (במילימטר פחות מהבדיקה האחרונה...). כמו כן אני סובלת מסתימה חוזרת של בלוטות הרוק שגורם לי לכאבים חזקים. וירדתי 5 ק"ג בחודשים האחרונים. אני מרגישה שהמינון של האלטרוקסין גורם לי לעצבנות ברמות לא נסבלות, ולמרות שאני מבינה שזה נועד למנוע את הישנות המחלה, אני לא מסוגלת לעמוד במינון הזה. השאלה היא אם האלטרוקסין אכן מהווה גורם חשוב בהימנעות המחלה. כי אם לא - אני מעדיפה לחזור למינון הקודם. ועוד שאלה - האם יש מה לעשות ע"מ למנוע הישנות חוזרת של סתימת בלוטות הרוק? סליחה שיצא ארוך. תודה.

גם אני הייתי רוצה לדעת..

אם ניתן לעשות משהו כנגד תופעות הלוואי של מינון גבוהה של אלטרוקסין אני מקבלת 7*200 לשבוע. ובנוגע לבלוטות הרוק אני מטופלת בהדסה עין כרם לצורך קבלת אבחנה וטיפול מתאימים עליך לפנות לרופא מומחה ברפואת הפה שעוסק בתחום בלוטות הרוק. בהדסה עובד דר' דורון אפרמיאן - המנהל את מרפאת בלוטות הרוק. ניתן לקבוע תור בכל יום בטלפון - 02-6776865 02-6776151 המרפאה עובדת בימי שלישי והוא רופא מקסיםםםםם

אין ברירה חייבים להוריד TSH

שלום סיגי, יש עיניין של הסתגלות, תאמיני לי. את ממש לא במצב של דיכוי עמוק, נהפוך הוא, יש לנסות להוריד לך את ה-TSH עוד. אבל לא חייבים לעשות את זה מהר. אם בהתחלה זה גורם לך להרגשת דפיקות לב, אפשר להוסיף לך קצת חוסמי ביטא (דרלין, נורמיטן). תשתדלי להמעיט בקפאין עד שתתרגלי למינונים האלה. כמובן אל תקחי את האלטרוקסין בלילה. אבל אני אל חושבת שתמצאי הרבה אנדוקרינולוגים שיפטרו מהצורך הזה, הסיבה היא בגלל שדי הוכח שזה אכן מוריד את הסיכון להשנות. לגבי בלוטות הרוק, בד"כ הפגיעה היא חולפת לאחר הטיפול ביוד. לרוב לא נשאר יובש.

סיגי33

New member
ועוד כמה שאלות..

נאמר לי שבכ - 95% מהמקרים, הסרטן לא חוזר. אולם אצלי הוא חזר תוך פחות משנה. האם לאחר ההישנות הפרוגנוזה משתנה? (האם הסיכוי שהסרטן יחזור בשלישית יותר גבוה?) , האם לא עדיף להוציא את בלוטות הלימפה הנגועות? דפיקות הלב פחות מציקות לי. מה שיותר מפריע זה הירידה במשקל ( ירדתי ל 55 ק"ג וגובהי 174 ס"מ ), והעצבנות הקיצונית בה אני נמצאת. את המינון הנוכחי אני נוטלת כ 3 חודשים. האם אני לא אמורה להתרגל כבר למינון הזה? ושוב תודה

את בוודאי לא היית שמנה גם קודם

קשה לי להאמין שהיית שמנה. עם דרגה כזו מתונה של ירידשה ב-TSH קשה לי להאמין שה-TSH קשור בהרזיה. אולי זה מצב הרוח שלא איי איי איי? מה את אומרת? אני אל חושבת שהסרטן חזר אצלך, אני מאמינה שפשוט לא גילו את הבלוטות בהתחלה, הן היו שם כבר בהתחלה. השנות או המשך נוכחות של מחלה מקומית (בצואר) יש בכ-30% מהמחולים.

למעלה