לוויתן, התבגרות, קרב על סבסטופול ואחרים
קצת נעדרתי (עבודה, חופשה, דרום ספרד).
לאחרונה ראיתי
2014 -
המהמר
לא נראה אמין. גם לא מי יודע מה מעניין. פרופסור המכור להימורים מלווה מכל הכיוונים ומנסה לזכות בכל הקופה. לא ברור למה זה אמור להיות מעניין - במקום לפתח נטיות התאבדותיות, עליו היה לטפל בבעיתו אצל המומחים. טוב, זהו כבר סרט אחר.
2014 -
לוויתן
סרט רציני ביותר, עם הרבה סימליות. הבמאי אימץ סיפור אמיתי שקרה בארה"ב ועשה לו הסבה ואדפטציה לסביבה רוסית של אזור ספר. הצילומים הנהדרים, המשחק, הדימויים, הנושא המעניין (הוא אמנם לא חדש, אך החידוש הוא בזה שהוא צף ועולה במודרנה כיום - מזמן לא טיפלו בנושא) של שיתןף הפעולה של כוח שילטוני ודת, לפעמים נדמה שהכל ביחד לא מנגן כסימפוניה, אלא כביצוע זהיר של פעם ראשונה - קצת נוקשה ומעושה. אך כשעוקבים אחר פן אחד או שניים - ולא חשוב איזה - הרי זהו סרט חזק עצוב מקומם - סרט שלא ישאיר אותך אדיש. מצויין.
2002 -
באד קומפני
עלילה מעניינת למדי, אך לא מותחת מספיק, עם משחק לא משכנע וסיטואציות לא אמינות במיוחד. סוכנות הבילוש מאבדת אחד מסוכניה ומגייסת במקומו ע"מ להשלים את המשימה את האח התאום שלו (אשר לא חשד עד עכשיו שיש לו אח בכלל). מאולץ.
2015 -
עלייתה של ג'ופיטר
מבחינה וויזואלית זהו סרט לא פחות ממדהים - העיצובים התלבושות הסצנות האפקטים - הכל מאפיל על העלילה (לא שיש הרבה עלילה - אך היא קיימת ואפילו די מעניינת). לא נראה שהסרט פופולרי אצל מבקרי הקולנוע - אך אני נהניתי.
2014 -
עיניים גדולות
הסרט הוא על ציירת
מרגרט קין ובעלה. לא הכרתי את הסיפור והסרט הביא לי משהו חדש - גם הציורים המדהימים שלה וגם סיפור חייה.
כריסטוף וולץ משחק בתור בעלה. שווה.
2015 -
צ'ארלי מרדכי
ג'וני דפ בתור הלורד
מרדכי. זאת קומדיה-פרודיה רומנטית מגניבה עם המשחק האקסצנטרי (שוקו-עם-שוקולד-בלגי-וצ'ילי-חריף) של
ג'וני דפ בתור הלורד
מרדכי המתעסק בסחר אמנות, משרתו הנאמן (הייתי מת שיהיה לי כזה) ואישתו הנאמה והאוהבת. אני מבין שהסרט קצת חלול, דבילי, עם עלילה שכמעט ולא נמצאת, והרבה יותר מעניין לראות את
סטיב מרטין בתור
פנתר וורוד - אך לעזעזל ההבנה, הסרט הוא כיפי.
2014 -
אסיו טרוט
סיפור אהבה חמוד המוצג בסגנון של מספרי סיפורים - יש את מציג הסיפור והסיפור עצמו. עם
דסטין הופמן ו
גודי דנץ' בהופעה מקסימה שבוודאי תרמו לחינניותו של סרט קטן זה.
2014 -
הרוג אותי 3 פעמים
אני מניח שאפשר להנות מהסרט הזה. הוא מביא סיפורים מצטלבים עם רוצח שכיר, עם כמה קטעים אפילו די שנונים - אך לטעמי הוא מאולץ, עם דמויות לא מפותחות וחוסר בשלות של סיגנון - תחליט אם אתה סרט חכם, סרט מתח, אקשן, קומדיה, נקמה, דרמה - אך הסרט יושב על הגדר.
2014 -
סיפורים פרועים
הו - סרט כיפי עם סיפורים קצרים שלא קשורים האחד לשני. אחרי שראיתי את הסיפור הראשון אמרתי - מה??? האם הטייס הגרמני ראה את הסרט? כאמור כיף והנאה צרופים.
2014 -
התבגרות
סרט נהדר. סרט אמיתי. סרט משכנע. סרט על החיים - הרי אין באמת צורך בגימיקים, בעלילות מסוכבות, בדרמות קורעות לב או אפקטים וויזואליים ע"מ לגרום לנו לראות סרטים. מספיק בהחלט שהוא יהיה אמיתי ועל החיים, עלינו, או על שכננו. וכשיודעים שהבמאי עשה אותו לאורך איזה עשור עם אותם השחקנים שמתבגרים לנגד עיננו - הרי זה גם מרשים.
2015 -
עוקבים
אסון של סרט. על שליחים על אופניים החורשים את ניו יורק כבר עשו סרט. על פרקור כבר עשו סרט. עכשיו בא השילוב של שניהם - אך נראה די משעמם.
2009 -
כל מה שרציתם לדעת על מסע בזמן
בהתחלה זה נראה כסרט דבילי לגמרי, אך ככל שעבר הזמן נכנסתי פנימה ומאוד נהניתי מקומדיה מד"ב זו המערבת 3 יורמים אנגליים האוהבים להעביר את הזמן בפאב המקומי ואשר נקלעים למסע בזמן. יופי של פרודיה קומית דלת תקציב.
2007 -
האיש מכוכב ארץ
סרט שלמעשה יכול בקלות להיות מחזה בתאטרון. לא מזהיר ולא מעולה, אך מעלה כמה דברים מעניינים שבסופו של דבר מסתכם בשאלה של מה אננו עושים כאן לעזעזל, בשביל מה ומה המטרה של כל זה? חבורה של פרופסורים מתקבצים בבית של אחד מהם שעוזב את המקום, ועורכים לו מסיבה. שם הוא מתוודה להם שהוא למעשה כבר בן חמש עשרה אלף שנה. כאמור, מסקרן, אך גולש לסטראוטיפיות. חבל - אפשר היה לעשות טוב יותר.
2015 -
קרב על סבסטופול
הסרט אמנם נקרא
קרב על סבסטופול - עיר נמל בחצי האי קרים - אך את סבסטופול כמעט ולא רואים. הסרט הוא על
לודמילה פבליצ'נקו - צלפת סובייטית במלחמת העולם השניה. השתתפה בלוחמה בחזית ליד אודסה ולאחר מכן בחצי האי קרים. ב-1942 הייתה חלק ממשלחת סובייטית בארה"ב על מנת לשכנע את אמריקה להיכנס למלחמה. הייתה האזרחית הסובייטית הראשונה שהתקבלה אצל נשיא ארה"ב, ואישתו -
אלינור רוזוולט, גם פיתחה איתה מערכת יחסים מיוחדת. באחד מכנסי העיתונאות שנתנו בארה"ב היא אמרה: "אני בת 25. ועד עכשיו הרגתי 309 כובשים פשיסטיים. האם אתם לא חושבים, רבותי, שהסתתרתם מאחורי גבי כבר זמן רב מדי?" וקיבלה תשואות סוערות. הסרט מרהיב, עשוי כאפוס מלחמתי אנושי עם החיים בתוך מלחמה, עם השאלה המרחפת מה מקומה של רומנטיקה במצב כזה, עם כמה סצנות מלחמה מעולות. אהבתי. (אותי גם הרשים משחקה של
פולינה פחומובה הצעירה ששיחקה בתור חברתה של
לודמילה ואחות בשדה הקרב - משחקה הזכיר לי מאוד את
ליה אחדז'קובה הגדולה מהחיים - נחכה ונראה איך הקריירה שלה תתפתח). מומלץ.
השבוע גם כתבתי על
בגידה מ-1949,
פחד במה מ-1950,
לתפוס גנב מ-1955,
הדשא ירוק יותר מ-1960 ו-
מרני מ-1964 - כולם כאן:
https://hafsaka.wordpress.com/