סרטי השבוע

סרטי השבוע

אז מה ראיתם השבוע? ספרו לנו

yuriis

New member
מהשבועיים האחרונים

2014 - הולכת רחוק
מעניין כל הנושא של הליכה לאורך מאות קילומטרים. זכורים לי שניים - זה וגם המסע האחרון מ-2010. שניהם מראים את המסע בתור תיקון עצמי, בעקבות טרגדיה שעוברים הגיבור/ה. ייתכן שעבור האנשים האלו זו אכן טראפיה. אך מה שמעניין יותר - האם גם אנשים שלא צריכים תיקון גם הם הולכים ככה? או שאין דבר כזה - אין אנשים שלא זקוקים לתיקון, או שהדרך עצמה מכתיבה תיקון? מעניין. צריך לנסות פעם ע"מ להגיע לתובנות.

2014 - באהבה, רוזי
קומדיה רומנטית לא מזיקה. לילי קולינס (כן, הבת של פיל) ממש יפהפיה כאן. אפשר בהחלט להנות - מי שאוהב את הג'אנר כמובן.

2013 - אידה
סרט קטן ומעניין. ברור לי למה הוא הרגיז מספר פולנים. הסרט לא מדבר על היקף התופעה אמנם, אך כאשר זה כואב, אז אתה לא מתעסק בפרופורציות - ז"א הסרט נגע בנקודה אמיתית, ולא מומצאת. עוד נקודה - הפעם אלינו - היהודים תמיד היו מעורבים בקומוניזם בצורה מאוד אקטיבית. אני חושב שהגיע הזמן שנשאל מדוע. אך הנקודה המרכזית לטעמי היא השאלה - מי זאת אידה. נזירה, נזירה יהודייה, יהודייה, כופרת, קרובת משפחה של קומוניסטית. השאלה מעניינת גם את אידה עצמה. המודעות, הזהות... אתה אף פעם לא מה שאתה חושב, וגם אף פעם לא מה שאתה רוצה להיות. אפשר לקחת את הסרט לבירור הזהות העצמית של הרבה יושבים בציון, שחולמים בסתר ליבם על אירופה. כן אפשר. אך אני אשאיר את הסרט ככה - שחור לבן, קטן, עצוב, ויפה.

2013 - רכבת לילה לליסבון
זהו מסע אחר עצמך - מורה תופס רכבת לילה לליסבון בעקבות ספר אשר דיבר אל נפשו ועורך מסע גילויים אחר האיש שכתב אותו. נכון, נשמע קצת הזוי - איך אדם במשרה קבועה, משעמם וצפוי, ועוד מ-שוויץ פתאום עוזב הכל כמו אברהם שאלוהים ציווה עליו לצאת לכנען. נכון קצת הזוי. אך אני מתוודה שאחרי שהתחלתי לקרוא את פרננדו פסואה, גם אצלי יש הרצון לתפוס מטוס לליסבון ולשוטט ברחובות העיר אשר פסואה פסע בהם. אני קורא אותו ולא מאמין - זה כמו לקרוא ביומן של מישהו שכמעט כל דבר שם יוצר תהודה אישית בין אם אתה מזדהה עם מה שכתוב ובין אם לא. כך שאני בהחלט מבין את הלך הרוח של המורה, ולי זה לא נראה תמהוני. משחק טוב של ג'רמי איירונס ואחרים.

1997 - עימות חזיתי
ג'ון טרוולטה וניקולס קייג'. אמנם אני לא אוהב את קייג' ואת המשחק המיוסר יתר על המידה שלו - אך הפעם תהפוכות העלילה עם משחק חתול ועכבר של שוטר ופושע מסוכן מחפים על זה - סרט אקשן כיפי ומעניין.

2013 - אי-שיוויון לכול
דוקו. יש בסרט כמה נתונים מעניינים - כמו ההשוואה של נתונים כלכליים בארה"ב של 1928 ו-2007 - נכון, בשנים הקשות של הכלכלה, בהם הפער בין העשיר לעני היה הגבוהה ביותר. כמו העובדה ש-400 האנשים העשירים ביותר בארה"ב מחזיקים בהון המשתווה להון בבעלות מחצית האוכלוסיה בארה"ב. הקביעה שמעמד הביניים הוא הוא המחזיק את הכלכלה, ולא הטייקונים. הסרט מנסה לטרפד טענה שהטייקונים הם אלו המייצרים משרות, הם אלו שבזכותם יש עבודות - ובמקודם זה מציב טענה חלופית - הג'ובים קיימים בזכות מעמד הביניים. אני לא קונה את זה. והסרט לא הצליח לשכנע, אך הוא מעניין למרות זאת.

1999 - לונה פאפא
סרט אוזבקי רב חושי, צבעוני הן במרקע והן בדמויות, קיצבי עם מוסיקה ומקצבים העובדים על התת מודע, סרט עם הרבה אווירה - אך הכל הכל נמצא במעין ערפל - ערפל חושים. הערפל נוצר ע"י סצנות צבעוניות אך מאובקות - אני ממש מרגיש את גרגירי האבק נכנסים לי לפה. בהתחלה חושבים שנקלעים לאחד מסרטי אמיר קוסטוריצה, אך לא, כאן זה עדין יותר, מעודן יותר, אך תמהוני באותה המידה. אחלה משחק, אחלה סרט.

2011 - הפשיטה
בעקבות ההמלצות בפורום, התלבשתי, הסתרקתי, שמתי ג'ל, דפקתי בושם והתיישבתי על השפה כשביד באחת השלט וביד השנייה בירה. לחצתי פליי. וואו. איזה אקשן מטורף. לא התאכזבתי. איך שיהיו שעתיים חופשיות, מוכרח לראות את ההמשך.

2014 - הפשיטה 2
מצאתי שעתיים וחצי פנויים (גנבתי מהשינה). טוב - הסרט הרבה יותר מתוחכם, יותר מסוגנן, עם יותר עלילה, עם גיוון באקשן - בקיצור - הרבה יותר מקודמו. אך לטעמי זה גם החיסרון שלו מול הראשון. כאשר הראשון היה פשוט, גולמי, נקי ומלוכלך באותה המידה, השני לקח כיוון דרום קוריאני, והאקשן - שאכן קיים - הפך לנגן כינור שני, כאשר על הכינור הראשון ניגנה אלימות לשמה. זה מה שמפריע לי בהרבה סרטים דרום קוריאניים. קצת חבל - כי הראשון היה ממש טוב. וזה - אמנם שווה, אך זהו.

2006 - משפחה על גלגלים
צפייה שנייה. היה מאוחר ורציתי משהו קטן, מצחיק, דבילי שלא יפריע להירדם. ובכן - זה היה בדיוק זה, אך הרבה יותר. בצפייה השנייה כבר הכרתי את העניין - רובין וויליאמס עם משפחתו נוסעים להרי הרוקיס בקולורדו ומתרעים עם חבורת מטיילים בקראוונים התמהוניים. אך הפעם גיליתי צחוק בריא, מצב רוח טוב וצפיתי ברובין וויליאמס, אשר גם בסרט מסוג זה מפיק מעצמו את המיטב.

כתבתי גם על:
המבקר - https://hafsaka.wordpress.com/2015/03/09/2007-the-visitor/
ההחלפה - https://hafsaka.wordpress.com/2015/03/12/2008-changeling/
הצוק האדום - https://hafsaka.wordpress.com/2015/03/16/2008-red-cliff/
התנגדות - https://hafsaka.wordpress.com/2015/03/19/2008-defiance/

Don Nirtin

New member
אהבתי את 'באהבה, רוזי'

סרט רומנטי קליל ומצחיק. ומעניין הנושא של הם היו ידידים ואיכשהו התאהבו.

משפחה על גלגלים זה לא RV במקרה? לא שרדתי אותו עד הסוף.

Cold WAR Kid

New member
בקצרה

איה - הסרט הישראלי שהיה מועמד לאוסקר השנה בקטגוריית הסרט הקצר. אין לי הרבה לכתוב עליו כי מבחינתי לא היה בסרט הזה כלום.
40 דקות של שיעמום וחוסר עניין שהרגישו כמו נצח.
אני אוהב אותך, פיליפ מוריס - סיפור הזוי לגמרי אבל הסרט עצמו לא משך ועניין אותי יותר מדי, הרגשתי שלסיפור כזה מגיע טיפול יותר טוב.
עיניים גדולות - מאכזב. משעמם לפרקים, איימי אדאמס וכריסטוף וולץ בהופעות חלשות, והסוף הרגיש לי ממש מגוחך.

מיכאל1411

New member
על 'איה', סרט מקסים ותכליתי, סיום נבון ונוגע

ושרה אדלר נפלאה. חבל שהסרט הקצר הבריטי הדוקר והיבש זכה על חשבונו.

גולי233

New member
לצפות בסדרת TV ברצף זה כמו לראות סרט מאוד מאוד ארוך

צפיתי בעונות 1-4 של שובר שורות. נדרש קצת מאמץ לצלוח את עונות 1-2, הדינאמיקה בין וולטר לג'סי חזרה על עצמה באופן קצת מתיש ומעצבן (במיוחד כשצופים ברצף), אבל הסיפור עצמו מעניין, ואני מאוד אוהב את המורכבות של הדמויות. עונה 3 ו-4 יותר מוצלחות, ועכשיו הסדרה הזו "מתרוצצת" בראש שלי כל הזמן.

אתמול בערב זפזפתי ותפסתי את "גברים בחלל" בערוץ 1 ושם מצאתי את... האנק משוברים שורות בתור קצין בצבא הנלחם בג'וקים.

השבוע שלי

איש הגשם- חור מביך נוסף בהשכלה הקולנועית שלי נסתם! סרט ענק ומרתק עם משחק מעולה של טום קרוז ודסטין הופמן. מזוכי האוסקר המוצדקים ביותר.

הנהג של מיס דייזי- סרט חביב ולא יותר מזה. לא הייתי נותן לו אוסקר.

רשת שידור- סרט ענק שהקדים את זמנו על השפעת הטלוויזיה על חיינו ומה האנשים מאחורי הקלעים יעשו כדי בשביל רייטינג מאוד גבוה (רמז: פחות או יותר הכול). תצוגות משחק מרשימות ביותר מכולם. סרט חובה.

סיפורים פרועים- אסופה פרועה של 5 וחצי סיפורים שהטובים שבניהם הם מופת של קומדיה שחורה והפחות טובים שביניהם הם סתם חביבים. אם אתם אוהבים הומור שחור, אל תחמיצו.

גםצופה

Member
מנהל
אני דווקא אהבתי את 'הנהג של מיס דייזי'

ו'איש הגשם' הוא באמת סרט מדהים....
לצערי ההקלטה של הסרט לפני כמה חודשים לא יצאה שלמה - רציתי להכיר את הסרט לבת שלי...

ועוד אחד מהיום

הכומר- הסרט השני של ג'ון מייקל מקדונה מסמן אותו כבמאי שכדאי לשים עליו עין (יותר מאחיו מרטין). הסרט, שעוסק באמונה וביחסים כשהמוות מתקרב, מעט מנומנם בכמה קטעים בודדים אבל המשחק הנהדר של כולם, הצילום המרהיב, הפסקול המשובח וכמה רגעים קומיים שנונים הופכים אותו לכדאי מאוד לצפייה.

yuriis

New member
על איש הגשם ו-רשת שידור

אכן סרטים מעולים. אם אהבת את נושא התקשורת (או התשקורת כמו שנהגו פעם להגיד) אזי יש מגוון של סרטים בנושא - למשל כותרת ראשית של בילי ווילדר (או עיבוד מוקדם יותר של הנושא - His Girl Friday), או אפילו Scandal של אקירה קורוסאווה (שהוא פחות טוב) - שנעשו על תקשורת לפני רשת שידור.

ד"א אהבתי גם הנהג של מיס דייזי (טוב, אהבתי גם מגנוליות של פלדה ועגמניות ירוקות ומטוגנות - כך שלא פלא)

BlackUnicorn

New member
מפוצלים 2, גורל, חיית הלילה

מפוצלים 2 - ראינו בקולנוע.
דווקא את הסרט הראשון אהבתי, אבל השני גרוע מכל בחינה אפשרית. אפשר לומר שהדבר הטוב היחידי בו זה המראה של ת'יאו ג'יימס. פשוט רע, והפוסטמה שישבה לידי והרעישה כל הסרט לא תרמה לחוויה. נו, שווין.
4/10 ואני נדיבה.
&nbsp
גורל (Predestination) -
בעקבות המלצה כאן בפורום. היה בא לי על סרט mind fuck ואכן זכיתי לכזה. אני אוהבת את אית'ן הוק, סרט חמוד מאוד ומעניין. אהבתי את הקריצה ל"בחזרה לעתיד", ואם אני לא טועה בפרשנות שלי, אז הסרט כמעט בסופו צוחק על הפרדוקס הפנימי שבו ועל כך שהוא בסופו של דבר - לא באמת הגיוני. אבל הוא עדיין כיפי ועשוי טוב. שרה סנוק מגניבה לגמרי.
7.5/10
&nbsp
חיית הלילה -
תפקיד שתפור על ג'ייק ג'ילנהול, שמבצע כאן תפקיד מורכב באופן מושלם. סרט עשוי היטב, מעניין, מוזר לפרקים אבל שומר על עניין לכל אורכו. הסאונדטראק מעולה ובסופו של דבר קיבלנו סרט מעניין עם נקודות מבט מקוריות. אהבתי.
8/10
&nbsp

aשרון

New member
ספיידרמן המופלא 2

ראיתי אותו לראשונה ביום שישי yes2.
לאחר שנה שלמה בה קראתי וצפיתי ושמעתי את כל הביקורות עליו, אני חייב לומר שאכן היו יכולים להוציא מוצר טוב יותר. אמנם לא השתעממתי, אבל הסרט לא סחף אותי.

לא אהבתי איך שכתבו את הדמות של ג'יימי פוקס כנבעך חנוני שמשחרר כעס בין לילה, כל כך קלישאתי ושחוק, לדמות הזו בגילומו יש פונטציאל יותר גדול. קו העלילה עם דודה מיי היה מיותר לחלוטין, חוץ מהטיפ הקטן שנתנה לו עם האסימונים, לא היתה לנוחכות שלה שום מטרה מלבד למטרה קומית או רגשית. והקטעים הרגשיים איתה לא הצליחו לרגש אותי. לא בגלל השחקנית (סאלי פילד הנהדרת), אלא בגלל הכתיבה.

חוץ מזה האפקטים נהדרים, השחקנים עושים עבודה מצויינת עם החומר שניתן להם. אנדרו גארפילד יודע להיות קומי, ואני כבר מת לראות אותו בסרט קומדיה יום אחד.

חבל שהוא לא יצטרף ליקום של מארוול.

גולי233

New member
אוי כ"כ שנאתי אותו

צריך לשים על הסרט אזהרת גיל (לגילאי 6-9 בלבד). ספיידרמן מעולם לא נראה כ"כ רע. הריבוט המיותר ביותר.

טל8511

New member
פעם ראשונה שלי

אני קוראת סמויה בפורום וראיתי את השרשור לגבי "מות הפורום". הפורום הזה חשוב לי ואני בטוחה שלעוד הרבה קוראים סמויים. החלטתי גם לתרום ולא רק להיתרם.
ולהלן הסרטים בהם צפיתי:
בין כוכבים: לא יודעת על מה ההתלהבות. אחרי 35 דקות פרשתי.
עקבות במים: סרט נחמד על אדם שמחפש את ילדיו שלחמו בטורקיה. יש קצת עומק בסרט (צריך לחפש אותו).לא ציפיתי לכלום ולכן לא התאכזבתי. אפשר לראות.
יחפה: אחרי קריאה של 150 עמודים של ספר העוסק בשואה הייתי צריכה משהו קליל. יחפה בא לי בזמן. סרט קליל ונחמד.

למעלה