סרטי השבוע

סרטי השבוע

אז מה ראיתם השבוע? ספרו לנו

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2014) Listen Up Philip
הסרט החדש של אלכס רוס פרי קצת מתרחק מקולנוע עצמאי ומתקרב לחקות את ווס אנדרסון פינת וודי אלן.
הדמויות אוהבות את היותן נפוחות מחשיבות עצמית, מה שמוביל אותנו לחוות פיאסקו לא נעים. אוקוורד.
עם ג'ייסון שוורצמן, אליזבת' מוס, ג'ס ווקסלר (רובין, 'האישה הטובה') וקריסטין ריטר (ג'יין, 'שובר שורות').
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=lyErKmF6xdo

(2012) The Do-Deca-Pentathlon
הסרט האחרון לעת עתה של האחים דופלאס המוכשרים בטירוף לפני שפנו כעת לעשות עבור HBO את הסדרה
המקסימה והמצחיקה, 'כולנו יחד'. צמד אחים מחליטים לשחזר מרתון תחרויות שהתקיים ביניהם בילדותם.
דיון בוגר ואינטיליגנטי על אנשים לא בוגרים שאמנם הגיעו לגיל 35 אבל עדיין לא מבינים זאת, מסתבר. טוב מאוד.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=Yx8gS_dPWOo

(2011) The Color Wheel
סרט טוב מאוד של אלכס רוס פרי, מוצלח פי כמה מהחדש שלו אותו ציינתי ממש אי שם במעלה ההודעה הכוללת.
רוס פרי, שכתב את התסריט יחד עם קרלן אלטמן, גם משחק לצידה של אלטמן ושניהם אחים שיוצאים למסע גילוי
מחדש אחרי פרידתה של האחות מהפרופסור שלה. אלטמן תגלית נפלאה, המניירות שלה זה משהו שלא נתקלים
בו כל יום. או לה לה, כפי שהיא אוהבת לומר שוב ושוב במהלך הסרט. רוס פרי עושה פה מחווה יוצאת מהכלל לקולנוע
העצמאי הטוב והישן של קסבאטס וג'ארמוש, מצולם בשחור-לבן מגורען ושופע אימפרוביזציות משעשעות של הקאסט.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=gOtO8JBtxpE

(2009) Humpday
עוד סרט מעניין מתנועת הממבלקור המשובחת, הפעם זו לין שלטון הבוחנת מחדש את יחסיהם של גברים ממוצעים
שטרם עיצבו וסיגלו מחדש את חייהם למרות ציפיות החברה. מארק דופלאס מגלם בחור שתקוע בבורגנות משמימה
ולילה אחד מקבל ביקור פתע של חבר מהעבר. שניהם מחליטים לעשות מעשה ולעבור גבול אישי באינטראקציה שלהם
לטובת פרויקט אמנותי אך כמובן שהדברים הרבה יותר מורכבים מכך. הרבה שיחות ותובנות, תסריט מפוכח לעילא.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=Dqegeq9Fxos

(2008) Baghead
סרטם השני של האחים דופלאס עושה תרגיל מטא מבריק, מציג קבוצת חברים, יוצרי קולנוע אינדי, המחליטים לצאת
לבקתה ולכתוב ביחד תסריט עבור סרט חדש. סדרת אירועים מוזרה גורמת להם להעריך מחדש את יחסיהם וגם
על הדרך לעבור לילות סופ''ש בלתי נשכחים. עם גרטה גרוויג, נסיכת האינדי, לצד סטיב זיסיס המצוין ואחרים.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=RHHdIXSNgyM

(2007) Sick Girl
סרט אימה אמריקני עצמאי מעולה. טראש גראפי שמזכיר את הקלאסיקות של הסבנטיז אבל עם נגיעות חזקות של
פסיכולוגית רצינית, יחסית לסוגה בה הוא פועל. אקסטרים טורצ'ר פורן מהול בסרט נקמה מהול בדרמה משפחתית.
לזלי אנדרווס עושה מטעמים מהתקפיד הראשי שלה, מופרעת ומגניבה בו זמנית.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=aWXwCR1JF68

(2005) The Puffy Chair
סרט הביכורים של האחים דופלאס נהנה מיופי של תסריט, ריאליזם כנה שמסכם את עצמו בשלמות מעוררת השראה
לקראת הסוף, כמו אצבע משולשת אחת גדולה כלפיי הוליווד שסובלת בעקביות מאינטיליגנציה רגשית נמוכה. מארק
דופלאס וזוגתו יוצאים להביא את המתנה שהזמינו מאיביי עבור אבא של מארק, אליהם מצטרף חבר, הם עוברים כל
מני משברים קטנים, זה יוצר פסיפס אנושי מקסים ואותנטי, ממש מעורר הזדהות. סרטים כאלה מצילים את המוניטין
של הקולנוע האמריקני המודרני, צריך פחות מיינסטרים ויותר לב ונשמה!
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=3iK2UDmBN5s

(1958) Eva Wants to Sleep
סרט פולני ממוגג ומאוד מצחיק. אם יזדמן לכם, תפסו אותו מתישהו באחד הסינמטקים, זו פנינה קולנועית משובחת.
אווה היא סטודנטית שמגיעה לעיירה מוזרה בשם... ''מוזרה'' ופוגשת טיפוסים שונים ומשונים, דמויות נלעגות של
שוטרים, פושעים או סתם עוברי אורח שיכורים. והיא בסך הכל רוצה שיניחו לנפשה בעודה מחפשת מקום לינה.
האווירה והטון נוגעים ללב, ממש אסופה של סצינות קומיות שלא יביישו את מה שעושים היום, או מה שמתיימרים לעשות.
סיקוונס הפתיחה המוזיקלי שלא יוצא לי מהראש -
https://www.youtube.com/watch?v=AtJiMQ0MsMs

yuriis

New member
משחקי החיקוי ואחרים

השבוע ראיתי:

2002 - The Star
מלחמת העולם השנייה (זאת זירה לכל כך הרבה סרטים רוסיים). 1944. הרוסים והגרמנים מחזיקים קוו האחד מול השני על גבול פולין בלרוס. הגרמנים מנסים לארגן פריצת נגד, והרוסים מנסים לבלום ולעדוף את הגרמנים עוד יותר. כולם מותשים. לרוסים חסר כ"א, מצרכים וציוד. חבורת סיירים נשלחת מאחורי קווי האוייב למשימת התאבות לגלות כוונות הגרמנים לגבי הפריצה המתוכננת שלהם. זהו סיפור של החבורה. אמנם הסוף ברור מראש, אך המתח נשאר באוויר שמהול בקטעי אקשן מלחמתי בנוסח גרילה. מרשים ביותר הצילום אשר הופך את הסיירים לרוחות רפאים בתוך הטבע הירוק של קיץ 1944. אמנם סרט עם כמה נפילות קטנות - אך בהחלט שווה.

2014 - אקסודוס: אלים ומלכים
אם הוא מגעגע כמו ברווז, הולך כמו ברווז ונראה כמו ברווז - אז זה ברווז. הרבה אמרו וכתבו שזהו סרט מאכזב - ולאחר ששראיתי אני מודיע בחגיגיות - זהו ברווז. לעשות מסיפור כה מדהים ומעניין סרט כל כך משעמם ומשמים - צריכים לזה כשרון מיוחד. אני מכיר את רידלי סקוט כבעל כשרון מיוחד ומדהים - אך לא שיערתי שזה הכיוון בו הוא יבחר למסמס אותו. כזאת נפילה.

2014 - משחקי החיקוי
טיורינג - אבי המחשב המודרני. אניגמה - הסודות המוצפנים של תקשורת גרמנית במלחמת התשה של צוללות נאציות מול שיירות של אוניות אמריקאיות לאנגליה במלחמת העולם השנייה. זהו סיפור כל כך מעניין ובמידה מסויימת גם די ידוע, שהופתעתי שיש סרט חדש בנושא. עיניין אותי מה ניתן לחדש עוד. נפלתי במלכודת דבש כמובן - אין צורך "לחדש" - אפשר רק להציג בסרט מרענן, מעודכן, עשוי היטב - והסיפור כבר יעשה את שלו. נהניתי מאוד.

2015 - קלף חזק
זה אמור להיות סרט אקשן - טוב, יש בו גם אקשן, אך חוץ מקטעי האקשן (הלא כל כך רבים ד"א) הוא נורא משעמם ולא יוצר אמון (מהמר כפייתי שמנסה להתנזר מהימורים - דווקא ב-ווגאס? - נו, באמת). למעריצים מושבעים של ג'ייסון סטטהם. יש סרטי אקשן טובים יותר, יש סרטים על ווגאס טובים יותר.

השבוע כתבתי גם על:
רכבת לדארג'ילינג - https://hafsaka.wordpress.com/2015/03/02/2007-the-darjeeling-limited/
זה ייגמר בדם - https://hafsaka.wordpress.com/2015/03/05/2007-there-will-be-blood/

pazfc

New member
אני לא מוצא את The star בשום מקום. זה בוודאות השם שלו?

היה לי שבוע מוצלח עם 11 סרטים

צפיה ראשונה:
אל תוך היער - מחזמר חביב עם מערכה שניה כ"כ קודרת עצובה וחסרת קשר. לא נפלתי מהרגליים.
פראנורמן - מוצלח יותר גם מ"קורוליין", וגם מ"הקופסונים". אנימציה מעולה עד שלרגעים מסויימים שכחתי שאני צופה בסרט אנימציה. העלילה טובה ובוגרת. והדמויות עשויות באופן מוצלח. אחד הסרטים הטובים שיצא לי לראות לאחרונה.

צפיות חוזרות:
באטמן חוזר - סרט חביב, וללא ספק טוב מקודמו בסדרה או מהסרטים הבאים אחריו. אך לא יותר מזה. המראה של גות'אם שנראה יותר כמו תפאורה בהצגה מאשר עיר אמיתית, פשוט לא עובד, ומעניק לסידרה תחושה מגוחחת.
הענק - אומנם הסרט יותר משכנע מהענק הירוק שבה אחריו, אבל זה לא אומר שהוא סרט טוב. אנג לי רצה לעשות משהו גדול, אולי גדול מדי. בסופו של יום הסרט יומרני ומנופח כ"כ עד כדי כך שהוא מעיק בשלב מסויים.
רנגו - ללא ספק, אחד מסרטי האנימציה המצחיקים והכיפיים שיצאו בשנים האחרונים. מצחיק כל פעם מחדש
טרילוגיית האביר האפל:
באטמן מתחיל - אחרי שברטון הביא לנו סדרת סרטי באטמן, שהיו כל כך שטוחים בכל מה שקשור לדמויות. נולאן מגיע ונותן לנו סרט שנועד לבחון את ייוצרותו של ה'אביר האפל', ועושה את זה באופן מוצלח.
האביר האפל - סרט גיבורי העל הטוב ביותר שיצא איי פעם. נקודה.
עלייתו של האביר האפל - זה הקטע המבאס. "עלייתו של.." הוא סרט מוצלח וטוב. אבל לצערו הוא בא במדוייק אחרי האביר האפל שהיה כ"כ טוב, עד כדי כך ש"עלייתו.." נראה בינוני לידו. אבל עדיין מדובר בסרט טוב, גם אם הוא גם קצת מסובך ומבלבל.

טרילוגיית שודדי הקאריביים:
קללת הפנינה השחורה - הסרט המוצלח ביותר בסדרה. כיף, משעשע, ולא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות.
תיבה של איש מת - אוקיי, זה כבר סרט המשך לכל דבר. כזה שמתחיל איזה סיפור ענק, ולא מסיים אותו, אלא מספיק באמצע.
כמות הכיף ירדה אומנם באופן משמעותי, אבל זה עדיין סרט מוצלח.
סוף העולם - סרט חלש ביחס לראשון. את הצחוקים הם החליפו בכמות אדירה של תככים, עד למצב שאני כבר לא הבנתי כ"כ מי נגד מי. ואף על פי כן, יש שם סצנות אקשן מוצלחות וסוחפות, שמצליחות לרכך מעט את כאב הראש המתקבל מהצפיה בסרט.
או.. ויש גם סיצנת סיום כל כך מוצלחת שדי משחזרת את הכיף של הסרט הראשון. חבל שלא כל הסרט הוא כזה..

מיכאל1411

New member
ראיתי הרגע גם את צלף אמריקני - חלש, סתמי, בלי פואנטה ממשית

שמחתי לראות שהביקורות הראשונות ב IMDB נתנו לו ציון 1 מתוך 10 (דירגתי 2 מפאת כבוד לאיסטווד קשישא),
כי זה היה באמת די גרוע. כל קלישאה אפשרית פטריוטית נמצאת כאן, הסצינות בעירק סובלות מחוסר ליטוש משווע,
הסצינות בארה"ב מרושלות ועייפות מתוכן. חבל. קתרין ביגלו הוכיחה עם 'מטען הכאב' שלה שעדיין אפשר לעשות סרטי
מלחמה מצוינים בשנות האלפיים, לשם השוואה.

ruven7

Active member
ראיתי את "שובו של אלוף" עם סמואל ל.ג'קסון

וגו'ש הרטרנט
עשוי טוב,לא יצירת מופת אך כדאי לראות.

גולי233

New member
השבוע שלי

השופט. אחרי ההתחלה הפושרת, התפתחה דרמה אפקטיבית. אפשר לראות.

Starred Up. דרמת בית כלא קטנה, רגישה ומוצלחת.

פוקס-קצ'ר. סיפור יוצא דופן, טריו שחקנים משובח בראשות מארק רופאלו, מבויים באופן מדוייק ומחושב. מומלץ מאוד.

דוני דארקו צפייה [מספר גבוה כלשהו]. תענוג כל פעם מחדש. והיי, רק עכשיו שמתי לב שסת' רוגן פה.

Son of a Gun. דרמת פשע צפויה שנחמד להעביר איתה את הזמן, אבל לא מעבר.

רובוטריקים 4. מרק וולברג עושה עבודה טובה יותר משייה לבוף הלחוץ והמבוהל, והסרט טוב יותר מהקודמים שראיתי, ועדיין זה הפרנצ'ייז שהכי זקוק לריבוט, וכדאי להתחיל מלעצב מחדש את חזות הרובוטריקים, כי זו אחת עבודות העיצוב הגרועות בתולדות הקולנוע.

בוסים גרועים 2. חיבבתי את הראשון, היתה לי פחות סבלנות כלפי השני ונטשתי באמצע. אולי אמשיך אח"כ.

השבוע ראיתי את

מידות רעות- אין לי הרבה ניסיון עם פול תומס אנדרסון (מלבד הסרט הזה ראיתי גם את 'מוכה אהבה' ואת 'זה ייגמר בדם') כך שלא ממש ידעתי למה לצפות מסרטו החדש. זה סרט ארוך מאוד, מעט מתיש בחלקים מסוימים והוא דורש המון סבלנות מהצופה, אבל אם נשארים נאמנים לו אז מגלים שהוא נהדר, עם שחקנים טובים ומתגמל בהחלט.

קינגסמן: השירות החשאי- סרט מגניב ביותר! מלא באקשן מדהים ומבויים היטב ועם בדיחות משעשעות. לא משתווה ל'אקס מן: ההתחלה' (הסרט הקודם של מתיו ווהן, הבמאי של שניהם) אבל בפני עצמו הוא כיף אחד גדול.

בובספוג: הסרט החדש- כמו הסדרה: הזוי, יפה וקורע מצחוק. אם אתם חובבים גדולים של היצור הצהוב וחבריו (כמוני) אז הסרט הזה הוא חובה בשבילכם. אגב, אם הטריילר הבהיל אתכם אז קטעי הלייב אקשן שהם הדמויות הן תלת מימדיות תופסים בסביבות 25 דקות מהסרט. כמו כן, הטריילר מציג די הרבה קטעים מהמערכה האחרונה אז דלגו עליו אם לא ראיתם אותו ותראו ישר את הסרט.

הנסיכה הקסומה- צפייה שנייה בסרט הקרוב לשלמות הזה. דמויות נהדרות, תסריט ללא רבב, בימוי סוחף וכיף אחד גדול. סרט חובה לכול אדם באשר הוא.

עדיין אליס- סרט נהדר. די קיטשי ושטחי אבל העלילה המעניינת וההופעה המעולה של ג'וליאן מור מחזיקות את הסרט והופכות אותו לכדאי לצפייה.

ruven7

Active member
הנסיכה הקסומה-נהדר

ממליץ למי שלא ראה "ממלכת טראביתיה"

AnnGore

New member
את הנסיכה הקסומה
ראיתי לפחות 6 פעמים... כל פעם זה תענוג רצוף...

Black Stain

New member
קצת מהתקופה האחרונה

Boy next door - מזמן לא צחקתי ככה מסרט! זה היה כל כך כל כך רע שזה נהיה ממש טוב, נהנתי נורא לצחוק על הסרט הזה, קצת אלכוהול חברים טובים ויש לכם אחלה דרך להעביר את הערב.
ולבנות בינינו - ריאן גוזמן
הוא שחקן נוראי אבל הוא כל כך יפה;[ הוא פוסל ע"י מלאכים
&nbsp
אזרח שומר חוק - חברה לא ירדה לי מהראש עד שלא ראיתי אותו, היה מעולה עד האמצע ואז לגמרי עף לכל הכיוונים, אולי אני סתומה אבל מישהו יכול להסביר לי למה העורך דין הזה מתפקד גם כבלש??
&nbsp
הפשיטה -
בדרכי לראות בקרוב הפשיטה 2!
&nbsp
50 גוונים של אפור - על זה כל הבאז?? אף אחד לא ראה משחקי הכס? זה סתם סיפור על בחורה לא חכמה במיוחד שמצאה מישהו שנראה טוב ומיליארדר ומוכנה לעבור 90 מדורי גיהנום רק כי היא טסה מידי פעם במסוק שלו..

&nbsp
סרינה - סרט עם ג'ניפר לורנס ובראדלי קופר.. זה הדבר היחיד שאני יכולה להגיד עליו כי נרדמתי אחרי 20 דקות
&nbsp
&nbsp

למעלה