סרטי השבוע

סרטי השבוע

אז מה ראיתם השבוע? ספרו לנו

yuriis

New member
ווינסנט הקדוש ואחרים

השבוע ראיתי

1950 - Scandal
הסרט נעשה אחרי כלב שוטה ולפני ראשמון - וכך הוא האחרון של אקירה קורוסאווה המשוייך לסרטים לפני שהוא עשה פריצה עם המסטרפיס הראשון שלו - ראשומון. הסרט די הפתיע אותי בנושא שקורוסאווה בחר להתמקד בו - זילזול בפרטיות האדם למען סיפור עיתונאי סנסציוני. לא הייתי מודע שגם לפני 75 שנה הנושא הטריד אנשים. ומתברר שכן. משחק מצויין של שחקן הבית של קורוסאווה - טקשי שימורה. שווה.

1997 - מפגש בגרוס פוינט
פרק מחייו של רוצח שכיר צעיר, הבא לפגישת מחזור של הבית הספר. הומוריסטי, סטראוטיפי ולעתים אף מהנה - בכל זאת לא מספיק לעבור לקטגורייה של סרט ראוי. משהו בו מפספס. אפשר לוותר

2014 - ווינסנט הקדוש
ביל מריי בד"כ משחק בתפקידים "נקיים", אך הפעם הוא נכנס לתפיק קצת "מלוכלך" - בגדים מרושלים, לא מגולח, מנבל, אפילו אמוציונלי...היה קצת מוזר לראות אותו ככה - אך לאחר פרק זמן אתה נכנס לתוך הסביבה ומרגיש בכיף - זו דרמה קומית חביבה על ידידות המתפתחת בין וינסנט (ביל מריי) לבין ילד שעובר לגור בשכנות ביחד עם אימו. האמת שקומדיה זו הייתה מתאימה יותר לווס אנדרסון - גם ביל מריי, גם משפחות הרוסות, גם קומדיה קצת מרירה, גם דמויות קצת הזויות (אהבתי את המורה בביה"ס הקאטולי, וגם את מלכת הלילה - נעומי ווטס) וגם בסוף נשמות טובות. אולי ווס היה עושה את זה טוב יותר - אך מאוד נהניתי מהביצוע הזה ומהמשחק המשכנע של כל הצוות - סרט שווה מאוד.

לאחרונה כתבתי גם על
המרדף לאושר - https://hafsaka.wordpress.com/2015/02/02/2006-the-pursuit-of-happyness/
טיסה 93 - https://hafsaka.wordpress.com/2015/02/05/2006-united-93/
ביקור התזמורת - https://hafsaka.wordpress.com/2015/02/09/2007-the-bands-visit/
חלומה של קסנדרה - https://hafsaka.wordpress.com/2015/02/12/2007-cassandras-dream/

Cold WAR Kid

New member
השבוע...

סיימתי את כל הפרקים של פלאש שיצאו עד כה - קלישאתית וקיטשית ברמות, אבל למרות זאת היא גם נורא כיפית ומהנה,
יש דמויות נהדרות (סיסקו), הליהוק של פלאש מוצלח (למה הוא לא שיחק את ספיידרמן ב'ספיידרמן המופלא'?!
), הנבלים ברובם מעניינים
וגם יש קווי עלילה שבהחלט מתפתחים יפה. בקיצור, אחרי כל כך הרבה סדרות כבדות ורציניות, הגיע הזמן לסדרה קלילה על גיבורי על.

ראיתי בנוסף את Feast של דיסני, מדהים איך בשש דקות אפשר לספר סיפור כה מלא עם המון המון רגש. מומלץ!

השבוע ראיתי את

האצ'יקו- יותר טוב ממה שציפיתי לו אבל לא ממש יותר מזה. סרט חביב וחמוד להעברת הזמן.

הם באים ביחד- פארודיה כיפית, קלילה מאוד וקצרה על קומדיות רומנטיות שלמרות הדמויות החלשות היא מצליחה להצחיק.

השופט- הבינוניות בהתגלמותה. לא מכיל שום דבר שלא נראה בעשרות סרטים אחרים אך לפחות הוא מוסיף על זה הופעות חביבות של רד"ג, רוברט דובאל ובילי בוב תורנטון, מה שהופך את הסרט לנסבל לצפייה. אפשר לראות.

חופי הכרך- למרות מעמד הקלאסיקה שלו שמעתי על 'חופי הכרך' לא מעט ביקורות לא טובות, כך שהופעתי מכך שבסופו של דבר התגלה לי שזה אחלה סרט. המשחק נהדר, העלילה מעניינת והבימוי לא רע. לא הסרט הכי טוב של 1954 ('שבעת הסמוראים' ו'חלון אחורי' אוכלים אותו בלי מלח) אבל אני בסדר עם זה שהוא זכה באוסקר.

לוויתן- לא ממש התלהבתי. הצילום יפה ויש כמה רעיונות מעניינים אבל הבימוי הבינוני לא מצליח לחפות על עלילה קטנה ולא מלהיבה. כרגע אני בעד ש'אידה' יזכה בפרס הסרט הזר באוסקר.

Black Stain

New member
ראיתי את השבוע

Trash - שלושה ילדים ברזילאים שעובדים בזבל מוצאים יום אחד ארנק שהוא המפתח להפלת בכיר בממשלה. סרט טוב עד האמצע שלו, אחכ קצת איבדתי עיניין
לא נשבר - הסרט החדש שג'ולי ביימה, סיפור אמיתי על בחור שעבר הרבה יותר מידי
אצן אולימפי שנפל בשבי היפני במלחמת העולם השניה. הביקורות קצת גרמו לי לחשוש ממנו אבל בסה"כ נהנתי.. ההופעה של ג'ק אוקונול (קוק מסקינס מי שזוכר) הייתה מעולה
Boyhood - גימיק נחמד, אין יותר מידי עלילה אבל אי אפשר לא להעריך את ההשיג הקולנועי.
הזכיר לי קצת את ילדים של זמננו בערוץ 8, זה פרויקט של הBBC, לקחו 25 ילדים ממשפחות סוציו אקונומיות שונות (2 הורים, אמא אחת, הורים אמנים, אמא נכה וכ'ו, שלישייה, תאומים) ועוקבים אחריהם מהרגע שהם נולדו עד גיל 18, יחד עם מחקרים ועיניינים, כמעט כל שנה יש כמה תוכניות מעקב אחריהם http://www.bbc.co.uk/programmes/b0072bk8 עכשיו אם אני לא טועה הם כבר בני 15
&nbsp

BlackUnicorn

New member
וויפלאש, הרץ במבוך, דרדסים

וויפלאש - דיברו על הסרט הזה המון, והציפיות שלי היו בהתאם. סרט טוב מאוד, אבל בעיניי קצת overrated. אחרי הסרט לא נשאר איתך יותר מדי. הוא מעניין, עשוי טוב, המשחק מצוין, אבל ברגע שהוא נגמר די שוכחים ממנו, וזה מה שהופך סרט מציון של 10 לציון של 7-8.
7.5 מבחינתי.
&nbsp
Maze Runner -
חמוד מאוד, לא משהו שלא ראינו. מן הסתם שצפוי סרט המשך, נחכה ונראה.
6.5/10
&nbsp
הדרדסים - ראיתי עם הבת שלי בדיבוב לעברית ובחלקים, אבל ממה שראיתי זה חמוד מאוד. כמובן שהדיבוב הורס מאוד, אני מניחה שעם הסאונד המקורי זה טוב בהרבה. אני לא נותנת ציון כי לא ראיתי כמו שצריך.
&nbsp

ערן1987

New member
מה חשבת על הסיום של "וויפלאש"?

לדעתי מהסצנות הטובות ביותר של השנה האחרונה אם לא הטובה ביותר.
&nbsp
בת כמה הבת שלך כבר? :)

BlackUnicorn

New member
סצינה אדירה בהחלט!!

ראוי היה לראות אותה בווליום מפוצץ... מכורח הנסיבות ראינו בווליום סביר אבל לא אידיאלי. אני מניחה שזה השפיע קצת על חוויית הצפייה.
&nbsp
היא כבר בת 3 ו- 3 חודשים.... הזמן עף!

ערן1987

New member
סביר להניח.. ראיתי את הסרט בקולנוע

והייתי כולה ככה -

&nbsp
ואיך הזמן עובר מהר! כבר הקרנת לה את "פרוזן"?

BlackUnicorn

New member
כן, אבל היא לא אהבה את זה

(האמת, שגם אני לא כזה התלהבתי... וראיתי את זה גם באנגלית לפני כמה זמן. סופר OVERRATED. אולי בגלל שאין לי אחות וזה פחות מדבר אליי, לא יודעת)

BlackUnicorn

New member
אה והעונה החדשה של איש משפחה! 2 פרקים מיוחדים של השת"פ

עם הסימפסונס -
פשוט אדיר!!!!!!!!! שני הפרקים הם בין השווים שראיתי.. התרגשתי :)

למעלה