סרטי השבוע

סרטי השבוע

אז מה ראיתם השבוע? ספרו לנו

Cold WAR Kid

New member
סרטי השבוע בקצרה

עדיין אליס- משהו בסרט הזה מרגיש נורא סרט טלוויזיה, נורא חסר ייחוד וחסר ברק אבל ג'וליאן מור כל כך נפלאה בו שזה לא משנה. היי, אפילו קריסטל סטוארט בסדר.
הולכת רחוק- וויתרספון ודרן נפלאות גם הן אבל הסרט פחות. הסיפור לא פותח כראוי ולא באתי על סיפוקי.
השכן ממול - טראש טהור. אבל עדיין מהנה. הביקורות קולות בצורה מוגזמת, ראיתי סרטים יותר גרועים..
גראנד בודפשט- צפייה שנייה ו יותר נפלאה מקודמתה.

yuriis

New member
המסירה, למה זה מגיע לי ואחרים

השבוע ראיתי:

2009 - מיקמק
לסרט יש את אותה הבעיה כמו ל-משפט האפס - הוא מרתק מבחינה וויזואלית, הדמויות שבו מסקרנות ומעוצבות להפליא, אתה נשאר בכיסא מרצון ומנסה לקלוט ולעקוב אחר העלילה... אה, כן. כאן זה נתקע. עלילה קצת מצוצה מהאצבע, שיטחית ונבובה... עשר בצורה, וכלום בתוכן.

2014 - היפוכונדר מבריק
אחרי שראיתי את מיקמק, מייד חיפשתי עוד סרט של דני בון - וזה מה שיצא. תכלס - אפשר להנות ממנו, אך זה לא צחוק היסטרי וגם לא מרגש - סתם עוד סרט קצת מפגר שהעולם לא ירגיש בהעדרו. רק לחוקרי הקולנוע שעושים דוקטורט על דני בון.

2014 - ההוביט: קרב חמשת הצבאות
לדעתי ההוביט המוצלח מבין שלושת סרטי ההוביט. זה לא שר הטבעות כמובן, אך שווה. הרבה עלילה אין כאן, אך הקרבות, האפקטים - יש ויש. למעשה, זאת הפעם הראשונה בו להוביט - בילבו - אין הרבה מה לעשות בסצנות, וחוץ מפעם או פעמיים הוא ממש מיותר. וזה נכון גם לגנדלף!. מה שמשאיר את האנשים, האורקים, הגמדים והאלפים במרכז. נהניתי.

2014 - למה זה מגיע לי
קומדיה צרפתית מהנה מאוד, ואקטואלית ביותר - משפחה צרפתית עם ארבע בנות הנשואות לערבי, יהודי, סיני, ועכשיו - גם לשחור. אני עקבתי בתשומת לב מיוחדת ועם חיוך ממתין על השפתיים אחר כל תנועה והבעה של אב המשפחה - תענוג. שווה.

2014 - המסירה
דרמת פשע מעניינת. היא מעניינת לא בזכות האקשן הרב, שאין בה. ולא בזכות מלחמות הכנופיות הרבות שחסרות כאן בגדול. וגם לא בזכות שוד המיליונים המיוחלים - לא, היא דרמה שקטה, כיאה יותר לסרט מתח, עם מוזיקה הרומזת על המתרחש מתחת לפני השטח, אך לא קופץ מעליו במערומיו, היא שקטה בזכות האיפוק שבמשחק אשר באיזשהו שלב מתחיל להשאיר אותך תוהה מה קורה כאן. ומכיוון שהאיום יותר אפקטיבי מהביצוע עפ"י אימרה של איש חכם, אזי עוד הפעם האלמנטים של היצ'קוק זוחלים פנימה עם הבטחה ששוב לא מקויימת. הופעה טובה של מר טוני סופרנו (גנדולפיני בתפקידו האחרון לפני שליבו החליט שדי) ושל טום הארדי. יופי של סרט. שווה. ותודה למיכאל על ההמלצה.

השבוע גם כתבתי על
חיים של אחרים - https://hafsaka.wordpress.com/2015/01/19/2006-life-of-others/
המבוך של פאן - https://hafsaka.wordpress.com/2015/01/22/2006-pans-labyrinth/

גולי233

New member
השבוע שלי

להרוג את האירי. סיפורו של דני גרין, איש רב מעללים ודמות צבעונית בעולם הפשע של שנות ה-70 בארה"ב. מעניין ושווה צפייה אבל ממש לא חובה.

לשבור את הגלים. מופת אך מדכדך ביותר. הידע המוקדם שלי על הסרט קלקל חלק מהצפייה. זו הבעיה עם השלמת קלאסיקות מדוברות.

נערה עם קעקוע דרקון (גירסא שוודית). מותחן עשוי היטב, צוות שחקנים נפלא. אפילו ארבעת הסופים שלו לא הטרידו אותי במיוחד. לא רואה את "נעלמת" ממטר. מומלץ.

גאולה. עוד ג'ייסון סטיית'ם פליק.

** רוזבד

New member
ראיתי את

״משחק החיקוי״
סרט בהחלט טוב,
אהבתי את הסיפור, הנושא מעניין,
משחק טוב של בנדיקט קמברבאץ׳,
נראה מה יהיה עם הסרט באוסקר הקרוב,
בהחלט ממליץ,
&nbsp
״החבובות מבוקשות״
סרט מהנה ביותר,
מצחיק ביותר,
ממליץ,
&nbsp
״סוף העולם״
מצחיק לפרקים, אבל די שטותי.

ערן1987

New member
ראיתי רק את "צלף אמריקאי"

אני אוהב את קלינט איסטווד כבמאי ואת ברדלי קופר כשחקן (דבר שלא קרה בתקופת "האנגאובר"). מפה לשם, "צלף אמריקאי". סרט מעולה, מותח, מרגש, עשוי בצורה סופר מצוינת שגם מצליחה להעביר מסרים נגד המלחמה (או לפחות ככזו שמבקשת לשים עין על יוצאי המלחמה) וגם בעדה (הגנה על המולדת וכו'). ברדלי קופר בהופעה נוקשה אך מרגשת, הטובה ביותר שלו שראיתי ולגמרי שווה מועמדות לאוסקר. תפקיד מאוד לא קל שהוא מבצע בצורה מושלמת.
&nbsp
חוץ מזה, הסרט הזה היה יכול להיות פרפקט לעבודת הסמינר שעשיתי בזמנו על פוסט טראומה בקרב חיילים כפי שמוצגת בסרטים שונים. למה הוא לא יצא אז?

mrpink3

New member
התבגרות

חתיכת סרט מחורבן
אין בסרטים של ריצ'רד לינקלייטר טיפה של אנושיות או תעוזה.
הוא יוצר גועל נפש של סרטים שגורמים לי לרצות להקיא ולא רק מוציאים לי את החשק מלראות סרטים אלא מוציאים לי את החשק מלחיות בכלל. צריך לאסור עליו מלעשות סרטים, מסכנה לציבור ומעודדות להסתה. הדמויות שלו מעוררות מיזנתרופיה, הנושאים משעממים מוות ובאופן כללי החיים בסרטים שלו רקובים וחלשים. זה באמת מדהים ויוצא דופן כמה שהוא עושה סרטים גרועים.

BlackUnicorn

New member

את התבגרות טרם ראיתי אבל שאר הסרטים שלו מדהימים, רגישים ומיוחדים

aשרון

New member
רגע....

אתה בטוח שאתה מתכוון ללינקלייטר ולא למישהו אחר?

"אין בו טיפה של אנושיות או תעוזה".
מה אתה רציני?, ראית את סדרת 'לפני ואחרי' שלו?.. זה הכל לב, רגישות, אנושיות ותעוזה שם.

מיכאל1411

New member
הסרט הזה ספציפית לא טוב במיוחד, מאוד חלול ואנמי

אבל בנאדם קאם און, לינקלייטר עשה סרטים מצוינים בקריירה שלו.

lightflake

New member
גם אני לא אהבתי

היו לו בעבר כמה יציאות מיוחדות כמו סלאקר ווויקינג לייף...

lightflake

New member
סלאקר יציאה טובה אבל בכל זאת אם אני משווה אותו לסרט בעל אופי

דומה - גומו
אז גומו עולה עליו בכמה רמות מהרבה בחינות
לדעתי

&nbsp

lightflake

New member
בקיצור רוב סרטיו מלאים בעודף ברברת

וכשמורידים את הברברת (כמו בהתבגרות) נשארים עם משהו... קצת חלול ואנמי.... כמו שאמרו פה לפניי....
יש לו רעיונות טובים ומיוחדים (סרט שכולו בתוך חלום שמכיל ראיונות עם הוגי דעות על פילוסופיה ושכולו מצולם ואז מאוייר לאנימציה - אחלה רעיון, סרט שכולו כמו שוט אחד ארוך כשהמצלמה עוברת מסצינה אחת לשניה נגיד כשהדמויות ממשיכות ללכת לאנשהו והמצלמה נשארת עם דמויות אחרות שהופכות מסתם ניצבים בסצינה הקודמת לדמויות הראשיות של הסצינה החדשה - גאוני, סרט שרובו טקסטים שנאמרים בתנועה, ושבכל 10 שנים מצולם המשך! סרט שמצולם במשך 12 שנה עם אותם שחקנים...) אבל בסופו של דבר להרגשתי זה לא מספיק הולך לעומק רגשי ונשאר על פני השטח...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

RoyceGracie

New member
ראיתי סרטים טובים השבוע

birdman 2014
סרט מבולבל מאד, מתאים למי שאוהב סרטים כמו "פחד ותיעוד בלאס וגס" כשהעלילה לא קוהורנטית ואין מסר אחד ברור. זה מהסרטים שרוצים לקרוא פרשנות עליו אחרכך. מסופר על כוכב סרטי פעולה לשעבר שמפיק הצגה, העלילה עוברת דרך כל התמונות והיחסים שלהם. מתאים לצופים בוגרים ומנוסים.
&nbsp
foxcatcher 2014
סרט שמציג את עולם ההיאבקות, לא רע בכלל. רק שכספורטאי בספורט לחימה אני לא מתחבר כלל למוטיב שמוביל את הלוחמים לתוך הקרב, וכמעט שלא ראיתי סרטים שלא חוטאים בזה. כמעט תמיד הסרטים הללו, וגם זה, מציגים את עולם הלחימה כעולם של אגו, רגשות משתוללים, תקווה לנצח ומאמץ רגשי הירואי. המצב אינו כזה כלל, לוחם שמתאמן כל החיים שלו ומביא את הרמה שלו לגימור כמעט מושלם - הוא לא מתייחס לקרב כפי שהוא מוצג: קרב רגשי, אלא כמשחק מתמטי של מדע מדוייק. בעיקר לוחמים ברמה גבוהה מאד (כמו אלו שאמורים להיות בסרט הנ"ל) לא יהיו מונעים מרגש בצורה כל כך דרמטית, הם כבר התגברו על המכשול הזה בגיל נוער סביר להניח. בכל מקרה, עדיין סרט מעניין על עולם ההיאבקות והקשר בין שני אחים לוחמים ומאמן אחד (שלא ארחיב כדי לא לעשות ספויילר). שווה צפייה.
&nbsp
the theory of everything 2014
סרט על חייו של סטיבן הוקינג. סרט טוב, קצת מזכיר את נפלאות התבונה (רק לא טוב כמו שם). ההתמקדות היא בעיקר במחלה של הוקינג ואופן ההתמודדות שלו איתה ועם הסובבים אותו. קצת חבל היה שלא נגעו יותר בפן התיאורטי ואין הגיע לאותן תובנות. זה באותה מידה יכל להיות סרט על כל מדען אחר שחלה בניוון שרירים.. עדיין, שווה צפייה.
&nbsp
american sniper 2014
מאד נהנתי, סרט על בחור אמריקאי טקסני שמחליט להתגייס לצבא בגיל מאוחר בשם ה"חירות" האמריקאית. אבל מבין דיי מהר שהעולם מורכב יותר מ"טובים" ו"רעים" כמו שאמריקאים כל אך אוהבים לחשוב. הוא עושה דברים הכרחיים בסיטואציות שבהם הוא נמצא אך שעדיין פוגעות בו ושאינן שחור ולבן. אהבתי את העובדה שזה לא סרט שמעלה על מזבח את הלחימה אלא מציג את המורכבות ואת העובדה שבמלחמה כולם מפסידים. בראדלי קופר הופך לאט לאט לאחד השחקנים האהובים עליי. שווה בהחלט.
&nbsp
the drop 2014
סרט סביר, ממוצע. נראה לי האחרון של ג'יימס גנדולפיני. מסופר על בחור (שחקן לקוני וחד מימדי מאד) שעובד בבאר בנו יורד, הקשר שלו עם מישהי הוא פוגש וההסתבכות שלו עם כנופיה מקומית. זה עוד סרט פשע מינימאלי כמו הרבה אחרים שראיתם. אם בא לכם להעביר ערב - בכיף, אבל ממש לא חובה.
&nbsp
whiplash 2014
סרט מעולה על מתופף צעיר בבית ספר למוזיקה. השאיפה שלו למצויינות והקשר הטרגדי שלו עם המורה האכזרי שלו למוזיקה (שילינגר מהסדרה אוז). הסרט מעלה את השאלה איך ובאיזה אופן ניתן לדחוף אנשים בלי למוטט אותם, האם יש לדחוף כישרון עד כדי התעללות ועוד. סרט לא רע בכלל. בטח אוהבי מוזיקאים ובעיקר אנשי ג'אז יהנו ממנו מאד.
&nbsp
Zodiac.2007
סרט ממש טוב ! סיפור אמיתי על רוצח סדרתי והחיפושים אחריו לאורך כמעט 20 שנה. הגיבור שלנו הוא מאייר בעיתון שמסייע באיתור הרוצח. ג'ייק ג'ילנהול אף פעם לא מאכזב אותי. סרט מורכב ומעניין, מומלץ !.
&nbsp

השבוע ראיתי את

מרותקים- אוסף של סצנות מגניבות, הזויות ומלאות ברפרנסים לתרבות הפופ ושנות התשעים עם מעט עלילה ביניהם. האם זה טוב? לא יודע. האם זה מהנה? רוב הזמן.

הולכת רחוק- הרבה יותר טוב ומעניין ומרתק מ'מועדון הלקוחות של דאלאס' (הסרט הקודם של הבמאי). עלילה מעניינת, בימוי יעיל ומשחק נהדר של ריס וויתרספון ולורה דרן.

ממנטו- צפייה שנייה שהוכיחה לי עד כמה הסרט הזה אדיר. תסריט מבריק בטירוף, עלילה מרתקת, בימוי נהדר ומשחק משובח של גיא פירס וכול המעורבים בדבר. נולאן הזה גאון, או משהו.

אידה- סרט מאוד מאוד קטן ופשוט. לא הייתי נותן לו אוסקר, אבל הוא טוב מאוד בדרכו שלו. הצילום נהדר.

שניהם של אותו במאי (ז'אן מארק ואלה)

ושניהם קיבלו מועמדויות בתחום המשחק. היות וגם הם יצאו בהפרש של שנה אז זה די מתבקש בעייני להשוות ביניהם, למרות התוכן השונה בין הסרטים

alco

New member
בעבר היה דיבור על סרט שמבוססס על חייה

של ג'ניס ג'ופלין שתשחק בו איימי אדמס (מתבקש לזכייה באוסקר) שהבמאי הוא ז'אן מארק ואלה.
מה קורה עם זה?? אין מידע ב- IMDB...

BlackUnicorn

New member
סיפורו של וויל האנטינג

סרט מעולה! אין צורך להרחיב - שחקנים משובחים, סיפור מעניין, בימוי קולח. מומלץ בחום!
8.5/10

למעלה