סרטי השבוע

מיכאל1411

New member
לא יודע על איזה רוב מוחלט אתה מדבר

ראיתי לא מעט טענות וקיתונות נגד דברים שהסרט מייצג ואיך שהוא מתנהל, צופים ומבקרים כאחד.
זה סרט חוצה מחנות, כמו החדש של נולאן. אישית, אהבתי כל סרט שעשה פינצ'ר, למעט 'נערה עם קעקוע דרקון',
ואני מצפה מאוד לחדש שלו.

ערן1987

New member
מצטרף לשנאוצר

כל מי ששמעתי ממנו משהו על הסרט אהב אותו מאוד, אבל הרבה אמרו שהוא לא היה מושלם ושהיה חסר בו קצת פה וקצת שם. ועדיין, הרגשתי שממש עפים עליו.
&nbsp
אני מחכה לסיים את הספר (המעולה!) ואז אראה אותו.

gavrik

New member
לא הבנתי את כל אלה שהתלוננו על "המיזוגניה" בו (ספויילרים)

הסרט הציג דמות אחת, שהיא אישה, שעשתה דברים מסויימים.
הסרט הציג דמויות נשיות רבות אחרות שדווקא היו מאוד חיוביות, בניגוד לכוכב הראשי של הסרט, שהוצג די כחלש אופי.

מיכאל1411

New member
מה אכפת לי רוטן טומטוס?

אני מסביר לך שקראתי המון דעות לכאן ולכאן, מהארץ ומחו''ל, ביקורות וצופים. ממש אין קונצנזוס.

מיכאל1411

New member
אגב, בקשר לסרט Foxcatcher לו אתה מצפה

הקרנות עיתונאים/מבקרים לאחרונה התקיימו בחו''ל ובישראל, כרגע הסרט נחשב בינוני מאוד ואין לו סיכוי באוסקרים,
למעט תגובות חיוביות מאוד על סטיב קארל.

איפה אתה חי תגיד לי.

אתה בטח קורא הקרנות מבקרים של היפסטרים תל אביביים, הסרט הזה מקבל שבחים בחו"ל (לא רק ברוטן טומטוז) ולרגע אחד לא ירד לו הגז מהמירוץ לאוסקר. ובמקרה הזה, באמת כדאי שתקשיב לי. בנושא הזה אני לא מדבר בקטע מתנשא, אני פשוט חושב שאני "קצת" יותר עוקב אחרי הדבר הזה ובקיא בו ממך קצת יותר. שוב, לא בקטע מתנשא, יותר בקטע של אם הייתי פרופסור למדעי הגנטיקה לא היית מתווכח איתי על מדעי הגנטיקה (בהנחה מושכלת שאתה בעצמך אינך כזה).

מיכאל1411

New member
הקרנת עיתונאים אחת, כידוע לי, התקיימה בארץ

ולידיעתך, רובם ככולם של העיתונאים העוסקים בסיקור קולנוע חיים בת''א והמרכז, מתבקש. והם ממש לא היפסטרים.
מתגובות ראשוניות בפייסבוק, הסרט כאמור מסתמן להיות בינוני למדי ורחוק מההייפ. גם בחו''ל קראתי 2-3 מבקרים
שאהבו אבל בהסתייגות מאוד גדולה. לא אומר שזה מדד למשהו, רק הבאתי עובדות. אולי זה סרט מדהים, מי יודע.

ערן1987

New member
אז אתה מסתמך על הקרנת עיתונאים אחת?

ב-RT יש עליו (כרגע) 114 ביקורות, 98% מהן חיוביות כשהציון הממוצע של הסרט שם הוא של 7.8, שגם אם זה לא הופך אותו למאסטרפיס (ולא קראתי בשום מקום מישהו שהגדיר אותו ככזה) זה עדיין אומר שהוא סרט טוב מאוד.

מיכאל1411

New member
זה לא אומר כלום

הביקורות הטובות רובן באזז אוסקרים, מוצדק או לא, נצטרך לחכות ולראות. דיברתי אכן על הקרנת עיתונאים אחת שהייתה
בארץ אבל כמעט 10 אנשים פירסמו דעתם בפייסבוק, רובם חשבו שהסרט בינוני למדי ולרוב טעמם דומה לשלי. מה גם,
סרטי האוסקרים של השנים האחרונות זוכים להערכה מופרזת מדי. התבגרות למשל קיבל כמעט 100 כולל בכל מקום
ובפועל מבחינתי הוא ניסוי טכני מדהים אבל מבחינת תסריט ותוכן רגשי הוא לוקה בחסר ולא מצליח להיות סרט טוב באמת.

ערן1987

New member

לא בטוח שהוא יזכה בפרסים הגדולים אבל הוא בהחלט יקבל כמות יפה של מועמדויות, חלקן בקטגוריות המובילות.

אסתיג

New member
כמו כל סרט שנעשה על בסיס ספר

. הספר מוצלח, אבל התסריט צריך לקצץ כל כך הרבה שחלק מהעלילה מתפספס

motti261

New member
ראיתי את "חיית לילה"

הדמות הראשית של ג'ייק ג'ילנהול פשוט נהדרת. פסיכופט אמיתי, והחיוך שלו, הכל כך מפחיד, גרם לי לצמרמורת, הזכיר לי את הג'וקר של הית לדג'ר המנוח. הוא בהחלט שווה את הצפייה בסרט הזה,שמעלה המון מחשבות על תרבות הרייטינג והתהומות שאדם תאב בצע יכול להגיע אליהם.

היה קטע בסרט שלא כל כך הבנתי... למה המשטרה שחררה אותו בסוף הסרט ? הרי השוטרת תארה בפניו בדיוק את מה שעשה. לא היו מספיק ראיות ? כי זה לא מוסבר בסרט...

MIKIMAUS10

New member
ראיתי אתמול. סרט מעולה

השוטרת הבינה מה הוא עשה, אבל לא היו לה הוכחות מלבד ניחוש, והוא לא נפל בפח ובפוקר פייס וחיוך סרקסטי המציא לה סיפור ולא הפליל את עצמו. אולי זה גם לא היה פלילי - כשר אבל מסריח. רמז לזה היה בקטע קודם בסרט - כשהמשפטנית אמרה שאפשר לעשות משהו לא מוסרי, אם מטשטשים ולא מראים את הכתובת.

למעלה