סרטי השבוע

ערן1987

New member
איך אתה יכול לתת לסרט ציון כלשהו

אם תוך כדי אתה עושה דברים אחרים? אתה לא באמת רואה ככה סרט. גם אם תביא לו 0 וגם אם 10, הציון שלך פשוט לא רלוונטי.

GK_FF

New member
כי מבחינתי אם הסרט גורם לי

לצאת מריכוז ממנו היציאה מריכוז היא חלק מהחוויה שלו עבורי.
&nbsp
&nbsp

ערן1987

New member
אבל אתה לא צופה בו

אתה יכול לצפות ב(נניח)-20 דקות מתוך סרט של 110 דקות ובמהלך הסרט אתה תצפה בעוד כ-20 דקות כי בשאר הזמן עשית דברים אחרים ולא שמת עין על הסרט. במקרה כזה לא צפית אפילו בחצי מהסרט, אז איך אתה יכול להביע עליו דעה כלשהי?
&nbsp
מבחינתי כל דעה כזו היא לא דעה מכיוון שלא צפית בסרט. לא פיספסת 5 דקות או משהו כזה, אמרת בעצמך שבקושי ראית אותו.

השבוע ראיתי את

גלדיאטור- סרט בסדר. לא התלהבתי. כנראה בגלל שאפוסים היסטוריים הם לא כוס התה שלי.
שרלוק ג'וניור- פחות טוב מ'הגנרל', אבל בפני עצמו הוא מצחיק מאוד ועם אחת מעבודות הפעלולים הכי מרשימות שראיתי.
הכי טוב שיש- די ארוך, אבל סך הכול די נחמד. ג'ק ניקולסון נהדר.
אוגוסט מחוז אוסייג'- נחמד מאוד. מריל סטריפ נהדרת.
היו זמנים במערב- מושלם. אין דברים כאלה. סרט של 10/10. אי אפשר לתאר כמה שסרג'יו ליאונה גאון.
היו זמנים באמריקה- ארוך מאוד, אבל אדיר בטירוף. כבר אמרתי שסרג'יו ליאונה גאון?

timboy123

New member
היו זמנים באמריקה הוא בעיני סרט מושלם, יצירת מופת אמיתית

למרות אורכו...את היו זמנים במערב אני עדיין רוצה להשלים

כמה סרטים שראיתי בימים האחרונים...

שתיקת הכבשים - מותחן פסיכולוגי מפחיד, מותח ומזעזע. בסרט נכנסים לראשו של רוצח סדרתי שהיה בעברו פסיכיאטר. דרך דמותה של מתמחה בFBI המנסה לחקור ולנתח את פרופיל האישיות שלו, ובעזרתו לפענח רצח של אחד הפציינטים שלו בעבר. בשיחה האחרונה בין הרוצח למתמחה הוא מחזיר אותה לילדותה. היא מספרת שגרה בחווה של דוד שלה, שם הוא שחט כבשים, והצרחות שלהם גורמים לה לסיוטים בלילה עד היום. הוא מפרש את הרצון שלה להציל את האישה מהרוצח שפושט את עורם של נשים ורוצח אותם, בכך שאם תציל אותה, הסיוטים יפסקו והכבשים יפסיקו לצרוח. מכאן בה שם הסרט, שתיקת הכבשים. יש בסרט הזה הרבה משמעויות סמליות לדעתי. אני חושבת שאפשר להקביל את הסרט לטבעונות ורצח חיות. אנחנו תופשים רצח של אישה ופשיטת עור שלה למשהו מזעזע ובלתי מקובל, אבל לעומת זאת לפשוט עור של כבשים, כמשהו יותר נסבל. לא יודעת אם הכותב התכוון לזה, אבל זה נראה לי כמו פירוש הגיוני... אנתוני הופקינס במשחק חזק ומצמרר, וג'ודי פוסטר משחקת בצורה מעולה ומשכנעת.
&nbsp
ציפורים של היצ'קוק. -סיפור על ציפורים שתוקפות עיירה קטנה, ועל איך האנשים מתמודדים עם המתקפה הזאת שהסיבה לה לא ברורה. מותח ומעורר אימה. למרות שהסוף הלא סגור קצת העיק עליי...
&nbsp
אבודים בטוקיו - סרט חמוד. סיפור על מפגש בין בחורה שמתלווה לבעלה הצלם לעבודה שלו בטוקיו, לבין שחקן שבא לצלם פרסומת בטוקיו לבדו. שניהם לא מוצאים את עצמם בחברה הזרה של טוקיו ומתחברים. סיפור חמוד, התסריט די דליל אבל יפה וקולע. לא קורה הרבה בסרט אבל הוא בכל זאת די מצליח לעניין.
&nbsp
שדרות סאנסט - וואו! סרט מעולה. אני ממש אוהבת סרטים ישנים, כי הפוקוס הוא תמיד על העלילה. כאן העלילה מעניינת ומלאת תוכן. אני גם ממש אוהבת סרטי נואר, והסרט הזה מוצלח במיוחד, אפל ומסתורי. סיפור על כוכבת שאיבדה את שפיותה, כי היא נתלית בימי הכוכבות שלה כשהייתה צעירה, ומחכה לקאמבק שלה, שכל כך בטוחה שיגיע ולא מצליחה להשלים עם כך שכבר עבר זמנה.
&nbsp
שבעה חטאים - מספר על שני שוטרים במרדף אחר רוצח שכל קורבן שלו נרצח, כי עבר על חטא אחד משבעת החטאים. מותח ומזעזע. את הרוצח משחק קיווין ספייסי בצורה מדהימה, קרת רוח, מזעזעת ומשכנעת.

על 'שדרות סאנסט' ו'שבעה חטאים'

שתי יצירות מופת (וגם 'שתיקת הכבשים' מעולה, אבל לא יצירת מופת).

אף פעם לא הבנתי למה זה נחשב ספוילר.

זה לא כאילו הדמות שמשוחקת על ידי השחקן הזה מוצגת לנו קודם, ואח"כ אמורה להיות הפתעה שדווקא הוא הרוצח. הרגע הראשון שבו רואים את הפרצוף שלו בסרט הוא בדיוק הרגע שבו אנחנו מגלים שהוא הרוצח.

** רוזבד

New member
כן, אבל

אם אתה יודע את הפרט הזה לפני שאתה רואה את הסרט, זה עלול להרוס לך, ובטל את כל גורם ההפתעה,
אני זוכר שכשראיתי את הסרט הזה לפני כמה שנים טובות, איך שראיתי את הדמות ישר נהיה לי מבט של "WTF, מה הוא עושה פה?"

אבל איזה הפתעה יש פה?

מה הפתעה בעובדה שהדמות הזאת משוחקת על ידי השחקן הזה? נו, בסדר, אז זה קווין ספייסי. שוב, זה לא כאילו ראינו אותו קודם בסרט בלי לדעת מה הוא באמת.

GK_FF

New member
ספויילר לשבעה חטאים...

עצם העובדה שאתה באמצע מותחן פסיכולוגי ואתה יודע ש
1. יש רוצח אחד מוחלט
2. עוד לא ראית אותו
הם שני ספויילרים ענקיים, וזה בלי להזכיר טוויסטים כאלה ואחרים שמאוד נפוצים בזאנר.

מיכאל1411

New member
כי זה כל היופי של הגימיק

צופים בזמנו בכלל לא ידעו כי קווין ספייסי משתתף בסרט, אין על עידן טרום האינטרנט.
אז אתה מקבל דה פאק אחד גדול כשהוא לפתע מופיע שם ולא כקמאו, הכל מתהפך.

מה מתהפך לעזאזל?!

סבבה, אז לא ידעו שהוא ישחק בסרט הזה. אין ספק שזה מגניב לראות שחקן טוב שלא ידעת שמשחק בסרט - בסרט. ועדיין, איזה מהפך ואיזו הפתעה יש פה בתחום ה*עלילה*?! מה היה משתנה אם במקום קווין ספייסי היו שמים שם את לייזה מינאלי?

מיכאל1411

New member
ההופעה שלו היא ההפתעה

זה לא קשור לעלילה לעצמה אבל זה ספוילר לומר שהוא משתתף בסרט.

** רוזבד

New member
כי

ברגע שאתה יודע מראש שהוא שם (בלי אפילו לדעת איזו דמות הוא מגלם שם) אתה תחפש אותו ותחכה להופעה שלו.

נו, ו...?!

גם כשאני רואה סרטים אחרים שאני לא קורא עליהם תקצירים אבל יודע מי משחק בהם אני מחכה להופעה שלהם. So Fucking What?
&nbsp
(גם לצטט שירים זה עילה למחיקת תגובה?)

למעלה