סרטי השבוע

מיכאל1411

New member
סדרות + סרט

***כיף לי עם 'האישה הטובה', למרות הבעיות הקטנות והמציקות. אחלה דמויות ועלילות פר פרק. אלישיה פלוריק נואוז בסט!

***צפיתי בסדרה הישראלית המעולה '30 שקל לשעה' והנה שוב ההמלצה והראיון שלי עם אחד מהיוצרים והכותבים, יוסי מדמוני -
http://tvyaddo.com/2014/07/yossi-madmony-interview/

***על הפיילוט המצוין של 'הנותרים' (The Leftovers), הסדרה החדשה והמבטיחה של HBO, כתבתי בתגובה כאן -
http://tvyaddo.com/2014/06/the-leftovers-01x01-pilot/

---------------------------------------------------------

(1993) סכנה לציבור Menace II Society
סרטם של האחים יוז ('ממעמקי הגיהנום') על חבר'ה שחורים צעירים המנסים לפלס חייהם בסבך הגטו. כמעט כל משפט עושה
שימוש וירטואוזי במילה fuck למגוון צורותיה, איזה חמודים. באחת הסצינות בפתיחה, שנה לפני 'ספרות זולה', מופיע לא אחר
מאשר מאדרפאקינג סמואל אל. ג'קסון עם האפרו, משחק פוקר עם המאדרפאקרז שלו ומתעצבן ועושה את הקטע של ג'ולס!
הסרט קצת מזכיר את 'החבר'ה מהשכונה' עם אייס קיוב אבל חוץ מקלישאות אין לו הרבה מה לומר, חוץ מבימוי אנרגטי ותוסס.
10/6
הנה הסצינה עם סמואל אל. ג'קסון, חובת צפייה לכל חובב טרנטינו!
https://www.youtube.com/watch?v=5qMn71UheI8

ערן1987

New member
הדרקון הראשון שלי 2

מהנה, מוצלח, סוחף, מצחיק ואפילו מרגש מאוד! בקיצור, שיפרו גדול מאוד מהראשון שבעצמו היה מעולה.

Cold WAR Kid

New member
סרטי השבוע

אפס ביחסי אנוש- סרט ענק, מבריק ומשעשע בטירוף.
אשמת הכוכבים - זה היה הולמרקי וביטוח בטירוף, במיוחד שרואים את זה באולם עמוס בילדות בנות 14. לא אהבתי את הספר בכלל והסרט עוד יותר נופל מהספר. לורה דרן מבוזבזת, שיילין וודלי מאכזבת ואנסל אלגורט מפתיע לטובה.

Cold WAR Kid

New member
המשך

קודם כל תיקון- הסרט היה קיטשי בטירוף ולא "ביטוחי".

הפשיטה 2 - ענק ענק ענק! שיפור משמעותי מהראשון, הפעם יש גם סיפור מעניין, האקשן מטורף ואכזרי במיוחד, בקיצור העיף לי את המוח. שווה ביותר.
כוכב הקופים - לקראת הסרט החדש עשיתי צפיית רענון, עדיין מדובר באחלה סרט, סוחף ומעניין לכל אורכו עם משחק נהדר של אנדי סרקיס.
Witching and Bitching - סרט ראשון של הבמאי שאני רואה. ציפיתי לסרט יותר מטורף וכיפי ופחות מטופש מזה. דווקא החצי הראשון היה ממש מבטיח. חבל.
מתחת לעור - מוזר ביותר ועדיין מרתק ומהפנט. ממש לא לכל אחד.
והרי החדשות 2 - דווקא התחלה חביבה אבל במהרה נהיה סרט מעצבן ולא מצחיק בעליל. הראשון יותר טוב וגם ממנו לא עפתי...

השבוע ראיתי את

מרי ומקס- וואו. אולי אחד הסרטים הכי טובים שאי פעם ראיתי. סרט כול כך מדויק ונכון שברגעים מסוימים ממש בכיתי. וזה בנוסף לסיפור מרגש, תסריט כתוב היטב ובימוי שמצליח ללחוץ על כול הכפתורים הנכונים. יצירת מופת.
ביטוח חיים כפול- הבילי ווילדר הראשון שלי. סרט אדיר עם עלילה מפותלת ומעניינת, דיאלוגים שנונים וברברה סטנוויק אחת שהיא אולי אחת הנשים הכי יפות שיצא לי לראות בסרט כלשהוא. מאוד אהבתי.
300 עליית האימפריה- משעמם. עלילה לא מעניינת, ויזואליה שהיא יופי שגרתי ואקשן לא מלהיב. כמו '300' הראשון רק בלי הגיחוך עד כדי כיף שלו. אפשר בהחלט לוותר.
להציל את מר בנקס- קצת מתמשך בקטעים מסוימים אבל בסופו של דבר הוא חביב ביותר.
My Best Friend's Birthday- הסרט הבאמת ראשון של טרנטינו (למרות שאני לא יודע אם אפשר להחשיב אותו כסרט מכיוון שהוא רק 36 דקות). סרט נחמד מאוד. הסרט טיפה מוזר כי חצי ממנו חסר, אבל הדיאלוגים טובים והדמות של טרנטינו מאוד משעשעת.
תפוס אותי אם תוכל- יכול להיות שזה בגלל הציפיות שלי לסרט קצבי וקליל או בגלל שהיה חם, אבל לא מאוד אהבתי. ארוך מאוד, רציני, לא קצבי בכלל ולא ממש מעניין למרות כמה רגעים משעשעים וחמודים במהלך הסרט. מאכזב.

yuriis

New member
מרי ומקס הוא סרט נהדר

אבל כשראיתי אותו בזמנו, הבנתי שהוא גם מסוכן. הסרט משדר שזה בסדר גמור יחסים בין ילדות קטנות לאיש מבוגר. כמה שאני מסכים שזה בסדר - הנושא הוא מסוכן - זה שם מחשבות ועמדות לא נכונות בראש של הילדות. בחוץ יש מספיק נבלים המחכים לנצל תמימות כזו. ובכן - לא בטוח שהייתי מראה את הסרט לילדה קטנה.

שיפוי כפול - וולקום טו דה קלאב. סרט נהדר. גם האחרים שלו נפלאים.

ובנוסף עשיתי גם מרתון 'שרלוק'

השלמתי את העונה השלישית. הפרק השני, למרות שבשלב מסויים הוא מתחיל לחזור על עצמו, מעולה ועוסק בשרלוק ובווטסון וביחסיהם באופן מעניין. הפרק השלישי לא רע. הוא גם די חוזר על עצמו ויש בו כמה רגעים לא מובנים, אבל הוא סבבה. הסוף של הפרק והעונה מעצבן ומסקרן באותה מידה (כן כן).

timboy123

New member
לא אהבתי את הפרק השני,

לא אוהב את הפרקים האלה שבתכל'ס אין בהם הרבה חוץ מלהביא למעריצים רגעים להתענג עליהם, מה שהפרק הזה היה די במובהק.
לעומת זאת, את הפרק השלישי ראיתי בלונדון, בהקרנה מוקדמת, עם היוצרים והשחקנים. אני מצטער אם אני קצת משוויץ, אבל רק תתאר לך מה זה לראות את הסצינה הזאת לפני כולם, בעולם קולנוע ועוד עם מי שיצר אותה (רמז-מן הסתם שבסוף ההקרנה מחאנו כפיים, רק שבמקרה הזה זה היה קצת מתעתע). בקיצור הפרק הזה הוא הטוב בעונה, לדעתי.

ולגבי מה שאמרת על הסצינה הזאת:

ספויילר ענק למי שלא ראה את הפרק

יש לי תיאוריה שמוריארטי לא באמת חי

yuriis

New member
מונטי פייטון, נון-סטופ

השבוע ראיתי:

1971 - And now for something completely different
לרגל איחוד המונטי פייטון, ניסיתי לבדוק אם הקסם יחזור.לא, הוא התנדף, נשאר רק ניחוח דק שהזכיר שהיתה פה גדולה
לוותר

1982 - Monty Pyton Live at the Hollywood Bowl
ואיך זה בהופעה? עצה שלי - לכו על הסרטים הנהדרים בריאן כוכב עליון ומונטי פייטון והגביע הקדוש במקום החלטורות של מונטי פייטון
לוותר

2014 - Non-Stop
מותחן בסגנון היצ'קוקי, ועוד במטוס. אמנם מתח אין כאן הרבה, אך סקרנות יש ויש. אתה תוהה מה הצעד הבא, הייתכן שגיבור הוא נבל - וזה למרות שאתה יודע שהוא מהחברה הטובים, הסרט מצליח לתעתע מעט. סרט כיפי להעביר את הזמן.
אפשר

השבוע גם כתבתי על הסדרה הנהדרת של הנוסע השמיני:
http://hafsaka.wordpress.com/2014/06/30/1979-alien/
http://hafsaka.wordpress.com/2014/07/01/1986-aliens/
http://hafsaka.wordpress.com/2014/07/02/1992-alien-3/
http://hafsaka.wordpress.com/2014/07/03/1997-alien-resurrection/

mrpink3

New member
השבוע

נקודת מפגש - מבריק, מהפנט, סוחף. אחד מהסרטים הטובים של הגאון וודי אלן. בעל איכויות קולנועיות ברמה גבוהה שבדרכ לא אופייניות ליוצר הפורה.

הסוד שבעיניים - לא עשה לי כלום, קלישאתי.

גם צפיתי עוד הפעם ב'ביטוח חיים כפול', אחד מהסרטים האהובים עליי.

אפס ביחסי אנוש + פארגו

אפס ביחסי אנוש- סרט טוב, אבל בגלל שלא לגמרי יכולתי להזדהות, הוא לא התעלה לרמה של קאלט. היה יכול להרוויח מקצת יותר הומור מטומטם, אבל כזה שאשכרה מצחיק. כלומר, ניסה לשמור על הפאסון של הדרמה, ולטעמי היה עובד יותר טוב בתור קומדיה נטו (קצת בכיוון של פרופיל 64).

פארגו- סיימתי את העונה הראשונה. סדרה מצויינת, נהניתי מכל רגע. כתיבה מושחזת וכיפית. פרימן אדיר ולסטר הוא דמות שהופכת כל סצנה למרתקת, גאס ומולי הן דמויות שובות לב, ומאלוו משכנע בתור רוצח גאון. בקיצור, תענוג. לטעמי מי שמתלונן על חורים בעלילה/מניעים מוזרים של דמויות לא הבין את הקטע של הסדרה, שמכוונת להיות סיפור אגדה אבסורדי ולא מראה לחיים האמיתיים.

mrpink3

New member
אה אוקי

כל מי שלא אהב את פארגו זה פשוט כי 'לא הבין את הקטע של הסדרה'. זה חדש.
אוקי בן אדם, הבנתי.

לא אמרתי כל מי שלא אהב את פארגו

גם אני לא אוהב כשאנשים אומרים לאחרים "לא הבנתם כלום", ובדיעבד זה באמת הצטייר קצת ככה אז סורי. התכוונתי לתלונות הספציפיות בסגנון "איך זה ששני סוכני FBI כל כך מפגרים?!" וכו', שלי קצת מרגישות כמו לשאול מה זה הדאוס אקס מאכינה הזה של הצייד בכיפה אדומה.

לדעתי זה לא שחור ולבן (ספויילר לסצינה בסידרה)

לגבי החורים בעלילה והמניעים של הדמויות- או שמתלוננים על הכל או שלא מתלוננים בכלל כי מבינים שזה סיפור אגדה אבסורדי כדבריך.

אני בעיקרון אהבתי את הסידרה אבל בפרקים האחרונים היו כמה דברים שהרגישו לי שעברו את גבול הטעם הטוב למשל- הסצינה במעלית שמאלוו שואל את לסטר האם זה מה שאתה רוצה ואז יורה באנשים שבמעלית- למה שהוא יחזיק במשך שנה שלמה אקדח בכיס שכאילו מחכה לרגע הזה ולמה בכלל לירות בהם.

mrpink3

New member
תראו

שכחתי איך זה נקרא, אבל בספרות יש חוק כזה - שאם העולם של הסרט יוצא מנקודת הנחה שבעולם הספיציפי ההוא דברים משונים כאלה וכאלה יכולים לקרות, דברים שלא יכולים להתרחש בעולם האמיתי - אז זה סבבה מבחינה ספרותית, אי אפשר להגיד שזה 'לא אמין' כי זה כן אפשרי בעולם המדובר. בעולמות כמו זה של הארי פוטר, או שר הטבעות, עצם זה שיש כישופים אמיתיים או דרקון לא פוגע בסיפור או באמינותו שכן זה אפשרי מנקודת המוצא שלו.

אבל, אם התפניות שמתרחשות הן לא אמינות, או אם הדמויות לא אמינות או סתם דביליות, אז אין כאן תירוץ. זה פשוט לא טוב. אי אפשר להגיד, 'אה לא, זה פשוט עולם פנטזי אחר, זה מטאפורה' ולצאת מזה. בעולם של פארגו, כמדומני, אין נקודת מוצא שבה לדמויות יש חשיבה שונה לחלוטין מזו של האדם הרגיל, ובאופן מוזר, המתאים בדיוק כדי לקדם את העלילה לכיוון הרצוי ו'המגניב' של היוצרים. והכל בשם, 'זה..זה פשוט אתם לא מבינים זה פשוט אגדה זה פשוט ככה וככה'. אני חושב שזה דבילי. אני דווקא אוהבים דברים לא טריוויאלים ובנאליים, משונים, אבל לי נראה שהסדרה הזאת הזויה ומשונה רק לשם הקטע של להיות הזוי ומשונה, וזה דבילי.

למעלה