סרטי השבוע

THOR1997

New member
סרט באורך מלא וסרט קצר

macabre- סרט אימה אינדונזי, את הסיפור כנראה כולכם מכירים גם בלי ששמעתם על הסרט. חבורה המורכבת משלושה גברים ושתי נשים מגיעה לבית שנמצא רחוק מהציוויליזציה במהלך סופת גשמים באמצע הלילה ומגלים שהמשפחה שגרה בבית רוצה לרצוח אותם אבל אף פעם לא שמעה על הדבר שנקרא אקדח (ולא, הם לא רוצחים כי הם סדיסטים, זה נאמר בסרט). כצפוי מסרט בסגנון הוא מטומטם, מגעיל, צפוי ובקושי מפחיד, לא הייתי ממליץ עליו.

dara- סרט קצר משנת 2007 שהיה הבסיס לmacabre, משחקים בו חלק מהשחקנים שמופיעים בסרט וביימו אותו אותם אנשים. בניגוד לסרט עצמו, הסרט הקצר הזה דווקא מותח ומוצלח. אהבתי אותו הרבה יותר מהסרט: http://vimeo.com/61499881 (הרבה אלימות)

מיכאל1411

New member
הרבה זמן מחכה לי Macabre לצפייה

THOR1997

New member
אז יש לי כמה שאלות אליך

1.איך שמעת עליו?
2.ראית את הסרט הקצר? מה חשבת עליו?
3.יש עוד סרטים אינדונזים שאתה אוהב ויכול להמליץ לי עליהם? (אני ראיתי בינתיים את זה, "merantau" ואת "הפשיטה" ואראה את "הפשיטה 2", "killers" ו"the night comes for us" ברגע שיצאו).

לינקים לסרטים הפחות מוכרים שציינתי פה
the night comes for us http://www.imdb.com/title/tt2948864/?ref_=nv_sr_1

killers https://www.youtube.com/watch?v=FptlgMloc5M

merantau https://www.youtube.com/watch?v=PtkLFm3QrmA

מיכאל1411

New member
הייתה תמונה באתר twitch

הסתקרנתי ובדקתי וזה התברר להיות Macabre

את הקצר אראה מאוחר יותר הערב..

אין לי כרגע סרטים אינדונזים בשלוף..

תודה על הלינקים!

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2013) סוף העולם The World's End
אדגר רייט אחראי לקומדיות מוטרפות ומבריקות כמו 'מת על המתים' ו'שוטרים לוהטים' וגם לסרט הקאלט
'סקוט פילגרים', אותו מצאתי לא יותר מנחמד כי ההתאמצות שלו להיות סופר מגניב ועדכני היה קצת מוגזם.
סרטו החדש מאגד כמה מהשחקנים הבריטים הטובים והידועים כיום וזה לא הצליח למנוע ממנו להיות החלש
ביותר שלו עד היום בפילמוגרפיה. כמה בדיחות טובות פה ושם, לא יותר. סרט דבילי ולא מקורי במיוחד.
10/3

(2012) סיפורים שאנחנו מספרים Stories We Tell
הדוקו האישי של שרה פולי שואל שאלות מעניינות על הדרך בה מסתורין מר-מתוק יכול להתיך את העבר ולשוות
לו אופי של אודיסאה רגשית. ברגעיו המקסימים, הסרט משלב בעליצות יוצאת דופן את הגרסאות של משפחת פולי
לכל אותם זכרונות מכוננים הטומנים בחובם הפתעות קטנות. ברגעיו הפושרים, הנאיביות תופסת את זמן המסך ומדללת
קמעה את חיוניותו כמסמך אנושי אוניברסלי בר הזדהות.
10/6

(1988) תאומי המריבה Dead Ringers
ג'רמי איירונס בתפקיד כפול בסרטו של קרוננברג על אחים תאומים עם חיבה יתרה לנרקוטיקה וניסויים גניקולוגיים מחרידים.
הדרמה מעוצבת כביטוי פיזי חזק של משבר זהות מיני וקיומי, משחזרת במדויק את הפחדים העמוקים של הצופה מכאב או
לחילופין בהייה בכאב. למשל, אם יצא לכם לחוות מתישהו ניתוח להסרת תוספתן (אני! אני!) אז לפתע הרגעים הללו מטפסים
חזרה לקדמת התודעה וזה מעורר חלחלה. סרט לא רע, מתאר באופן מעניין תשוקות פסיכוטיות נסתרות.
10/6

(1987) לו היית כאן Wish You Were Here
דרמה קומית בריטית מקסימה, מצחיקה ומלאת חום לבבי. אמילי לויד הנפלאה מייצגת ערכים של נשיות שסועה בסביבה
שמרנית ומדכאת זהות. הרבה שמחת חיים יש בבימוי האנושי החותר להציב פריימים מושלמים והם מלמדים על הקשר
החשוב בין הדמות לעצמה, בין הדמות לאלו המחפשים למנוע ממנה להיות חופשייה. הסרט זכה בזמנו בקאן בפרס הפדרציה
הבינלאומית של מבקרי קולנוע המוענק בפסטיבלים בינלאומיים ומטרתו לקדם את אמנות הקולנוע ובמיוחד לעודד קולות צעירים
וחדשים. הסרט בהחלט עונה על ההגדרה של קול צעיר ומשוחרר.
10/7

(1979) הרוצח הקודח The Driller Killer
סרטו הראשון של אבל פררה (מוכר בין היתר בגלל סרטים כמו 'פקד מושחת' עם הארווי קייטל) המתייחס אל אמנות כאחוזת
טירוף. סיפורו של צייר מוכשר עם תת מודע אלים במיוחד. כאשר השכנים החדשים שלו מתגלים להיות הרכב פאנק רועש
שנמצא בתהליכי הקלטת אלבום אז הקריזות מתחילות ללהוט. המקדחה משמשת אותו ככלי עימו יש לו כוח להרוס ולחורר
הומלסים וסתם אנשים שלא באים לו בטוב. הליטוש העלילתי נמוך עד לא קיים, המנעד הפסיכולוגי אמנם מכלה זעמו בשורה
של סצינות פלסטיות ומלוכלכות אבל הסרט לא ממש מתעלה.
10/5

(1952) בצהרי היום High Noon
אפשר לקרוא לו אנטי-מערבון כי הוא כעיקרון חסר את המרכיבים הבסיסיים של מערבון קלאסי עם טובים ורעים, חילוקי דעות
מוסריים ודו קרב עם קתרזיס בסיומו. פרד זינמן זונח את כל אלה בשביל להצביע על כל מה שרקוב וצבוע בחברה האמריקנית,
זו המצויה בחשכת עידן המקארת'יזם - פטריוטיות ונאמנות על פני זכויות וחופש. גארי קופר הוא שריף על סף פרישה, נשוי טרי
(גרייס קלי נראית מעולה גם בשחור-לבן) המגלה כי חבורת פורעי חוק ממתינה בסבלנות למנהיג שלהם בתחנת הרכבת וכשהוא
יגיע - הזמן על שעון הקיר הוא כזמן הסרט - הם ינקמו בשריף על שרדף וכלא אותם בעבר. ההמתנה מורטת עצבים, ניסיונות
השריף לגייס סגנים שיעזרו לו נגד האיום עולים בתוהו - אלה הופכים את הסרט לעמוס חשיבות חברתית והטון הקודר בהתאם.
10/7

(1948) מעשה של אלימות Act of Violence
עוד סרט של פרד זינמן, הפעם דיון נוקב ומרתק בשאלות מוסר פוסט מלחה''ע ה-2. גבר מגלה כי העבר שב לרדוף אותו, בדמות
גבר צולע ורוגז הדורש צדק מיידי. הומניזם, נקמה ובריחה מאפיינים את הנואר הקולח. מומלץ מאוד.
10/7

yuriis

New member
גם אני התאכזבתי מסוף העולם

ואהבתי את בצהרי היום ומעשה של אלימות. את האחרים לא ראיתי

Demon Barber

New member
בשבועיים האחרונים, בקצרה:

מלפיסנט- אני לא אוהב כלל את הסיפור המקורי, אז הסטייה מהמקור לא הפריעה לי כלל ולא היה אכפת לי לקבל אותה,
למרות זאת הסרט לא עבר את גבול החביב והיה יכול להיות יותר טוב בידיים של מישהו מקצועי יותר (אהמ גיירמו דל טורו). אנג'לינה ג'ולי מלכת העולם בתפקיד מושלם.
אקס מן: העתיד שהיה- סרט נפלא של אקס מן, אגדיל ואומר שזה הסרט הכי טוב מבין שבעת הסרטים. מלהיב, סוחף ומרתק.
Labor Day- סיפור מעניין שנכתב ברישול, עם משחק לא ברור של קייט ווינסלט. סרט נורא מעצבן מבחינת ההתרחשויות והתנהגות הדמויות.
ג'ק ראיין: צבא הצללים (?): משעמם. נורא.
דום המינגווי: ג'וד לאו מעולה ויש סצינה מצוינת עם דאיניריז, ובכל זאת, לא סרט מוצלח במיוחד, מעביר את הזמן.
אני פרנקשטיין: אקשן טראשי כיפי לעתים רחוקות. סרט מטומטם.
היועץ: מייקל פסבאנדר, פנלופה קרוז, חביאר בארדם, בראד פיט, קמרון דיאז ומרג'ורי טיירל (שכחתי את שמה של השחקנית) ובכל זאת הסרט הזה יצא
מחורבן ברמות מופלאות. ראיתי את הגרסא המורחבת ואין לי מושג מאיפה נבעו הכוחות האלה בלילה שעזרו לי לסיים את אחד הסרטים המשעממים שנעשו אי פעם.
פלצנות ויומרנות ללא כיסוי. להתרחק כמו מאש!
המהגרת: הסרט מתחיל מצוין ומרתק אבל לא מקיים את הבטחותיו. דרמה יומית סבירה עם משחק סביר של קאסט סביר (התאכזבתי מחואקין פיניקס, ציפיתי ממנו ליותר).

בגזרת הסדרות:
משחקי הכס 4 הסתיימה בצער רב עם פרק סיום עונה מופלא!
פני דרדפול ממשיכה להיות מהנה בעיקר בגלל משחק מרהיב של אווה גרין, מסתורין ואווירה גותית מוצלחת.
סיימתי סוף כל סוף את העשב של השכן, העונה האחרונה פשוט מביכה, היה רק פרק אחד סביר בכל העונה הזאת וזה אפילו לא היה פרק הסיום. חבל שלא חתכו בעונה 6.
ודאג ללא ספק הוא מהדמויות היותר גרועות שנכתבו בטלוויזיה. או בכלל.
סיימתי גם את מזל סרטן, עונות 3+4. עונה 3 ברובה דיי נוראית, הרבה קווי עלילה גרועים. לקראת הסוף יש שיפור קל אבל לא מציל את העונה.
העונה הרביעית לוקחת כיוון יותר קודר וחותכת את סיפורים מטופשים כפי שהיו בעונות הקודמות, אבל שעה כל פרק זה כבד על הסדרה הזאת. העונה הראשונה הייתה הכי מוצלחת.
ודבר אחרון אחרון, עונה 3 של שרלוק, העונה הכי טובה עד כה, תענוג.

מיכאל1411

New member
מה? דאג דמות קורעת מצחוק, אפילו ברגעי השפל

של הסדרה.

אני חושב כי 'ווידס' הייתה צריכה להסתיים אחרי עונה 5

Demon Barber

New member
תקשיב, אני יכול לקבל כל דבר אחר

אבל שדאג דמות "קורעת מצחוק"?! אמיתי? דמות פשוט איומה ודוחה, לא מצחיקה בעליל.

מיכאל1411

New member
מקווה שאתה לא מדבר בטעות על דמות אחרת

כי דאג הסטלן היה אחת הדמויות הכי מצחיקות בטלוויזיה מזה שנים.

BlackUnicorn

New member
שיהיה, גם אני :)

אני אוסיף לא מעט ביקורות כי לא כתבתי כאן לאחרונה...

נתחיל דווקא מסדרות -
משחקי הכס - סיום עונה מעולה. בכלל עונה מצויינת, בעיניי הכי טובה אחרי הראשונה. נהנתי מכל רגע. שני הפרקים האחרונים היו פשוט מטורפים. תענוג.

כתום זה השחור החדש - העונה השנייה מתחילה לא רע בכלל, נראה לאן זה ימשיך. את העונה הראשונה אהבתי מאוד.

שמש אדומה -
סדרה חדשה של HBO ששודרה ב- YES. מעניינת ונחמדה. שווה צפייה, לא לצפות לסדרת מופת.

סרטים:

פומפיי - אני אוהבת את קית' הרינגטון, אבל כמה שהסרט הזה גרוע, אלוהים. שרדנו חצי שעה והפסקנו. בימוי גרוע, התפאורה לא משכנעת, השחקנית הראשית מעצבנת. פשוט רע. 2/10

The Hunt (הניצוד?) - הסרט הדני שקיבל לא מעט תשבוחות. ראינו, היה מעניין, אבל כל הזמן חיכינו ל"בום" שיגיע, איזשהו סיבוב שיפתיע אותנו. אז הוא לא הגיע והתבאסנו אימים. 5/10

Grudge Match (שכחתי איך תרגמו אותו). כמה בדיחות מצחיקות ורפרנסים לסרטים ישנים. סה"כ חביב ומעביר את הזמן, לא יותר מזה. 5.5/10

מיליון דרכים להתפגר -
כחובבת של איש משפחה וטד, חיכיתי מאוד מאוד לסרט הזה והציפיות שלי היו גבוהות. מהטריילר חשבתי שהסרט יהיה בסגנון אחר לגמרי.. אבל לא ממש התאכזבתי - בסה"כ היה מצחיק מאוד והיו אחלה של בדיחות.
6/10

Frozen -
דיסני, נו מה. חמוד מאוד והאנימציה מרהיבה. פחות אהבתי מסרטים אחרים כמו Tangled למשל, שהיה טוב בהרבה בעיניי.
6.5/10

רובוקופ -
רע, רע, רע. בעיקר הליהוק היה גרוע בעיניי. אבל סרט שמדבר על אנושיות ואין בו שום רגש. היחסים המשפחתיים לא מצליחים להיות אמינים. סה"כ הוא מעניין, נחמד, ויש לו בעיקר פוטנציאל אדיר. אבל אין מה להשוות לסרט הישן. דרוש רימייק...
5/10

אקס מן החדש -
כמה ציפיתי לסרט הזה. בכיליון עיניים... מהטריילר הייתי בטוחה שזה יהיה מטורף. מה קיבלנו? סרט אקשן טוב, עם הרבה מאוד אפקטים מרהיבים ו... זהו. התסריט היה פשוט מדי, העלילה היא כזו שראינו כבר במיליון סרטים. Been there, done that. התאכזבנו נורא.
אין מה להשוות בעיניי לסרט הקודם, ואני יודעת שאני במיעוט בדעה הזו.
6.5/10

גודזילה -
כאן כבר ממש נהניתי. נכון, העלילה לא מהוקצעת מספיק, אבל האקשן כיפי, הסיפור טוב, השחקנים אחלה. פאן טהור. בעיניי הסרט לא מנסה להיות רציני מדי (בניגוד לאקס מן) ולכן כאן זה עובד והפשטות לא מפריעה.
7/10

קפטן אמריקה 2:
סרט פשוט מעולה. אקשן טוב, שחקן מצויין, סיפור מעניין, סאונדטראק טוב. נכון, לא ממש סרט שאראה שוב או שיעלה לי בזיכרון, אבל בהחלט כיפי. 7.5/10

אנחנו המילרים -
סרט חמוד וכיפי. מבדר ומצחיק.
7/10

ספיידרמן המופלא 2 -
אחלה אפקטים, אני אוהבת את השחקנים. סה"כ כיפי ממש, אין שום דבר רע להגיד אבל כמו בקפטן אמריקה, זה לא סרט שמשאיר איזשהו חותם עמוק.
7.5/10

** רוזבד

New member
השבוע רק אחד

ראיתי את "אפס ביחסי אנוש"
הייתי בהקרנה של סריטה,
ומה אני אגיד? סרט נהדר, מצחיק ביותר,
כתוב ומבויים בצורה טובה, סצנות מדויקות, תזמון מושלם,
לא מצליח לחשוב על דברים רעים להגיד על הסרט הזה,
בתור סרט ביכורים של הבמאית, היא שיחקה אותה ובגדול.

השבוע ראיתי את

הקיסר נפל על הראש- לאחר הרבה זמן שלא ראיתי אותו, התחשק לי לראות אותו שוב. סרט עם עלילה מאוד פשוטה וקטנה, אבל יש בו מלא בדיחות מצחיקות והברקות. חבל שדיסני לא עושים סרטים כאלו יותר.
הסוד שבעיינים- מותחן חביב מאוד עם שוט אחד עוצר נשימה.
A Fistful of Fingers- הסרט הראשון של אדגר רייט. עלילה פשוטה מאוד, אבל מלא בדיחות שנונות וקורעות מצחוק. מומלץ בחום לכול מי שאוהב את הסרטים של אדגר רייט.
הקרודים- לא אהבתי בכלל. הסוף חמוד, אבל התסריט רופף, העלילה רעועה ולעיתים לא קיימת, האנימציה גסה ולא נעים להסתכל עליה והדמויות מעצבנות. הסרט מרגיש יותר ארוך ממה שהוא נמשך בפועל. לא מומלץ.
רחוב ג'אמפ 22- קורע מצחוק, מודע לעצמו מאוד ועם קרדיטי הסיום הכי טובים של הזמן האחרון. לא מצחיק כמו הראשון, אבל עדיין קורע מאוד מצחוק בפני עצמו. לסיום, אני אגיד משהו מגניב.

mrpink3

New member
12 שנים של עבדות, מחול הפגיונות

12 שנים של עבדות - סרט טוב, אבל לא יותר מזה.

מחול הפגיונות - עוצר נשימה.

timboy123

New member
מהזמן האחרון

בתוך לואין דייויס-
אין לי ממש מה להרחיב עליו. מבחינת העשייה שלו, הכל מדהים לגמרי-משחק, צילום, בימוי וכמובן שהמוסיקה המהממת.
אבל מעל להכל התסריט המדהים, עם הדמויות האדירות, הסצנות המעולות. לא פעם בסרט הזה הגעתי למצב שאני על סף בכי.
הוא נראה שקט אבל הוא בתוך תוכו הוא עוצמתי, אפשר להגיד עליו שאין בו איזשהי עלילה משמעותית אבל אני ממש לא מסכים עם זה, והוא רק תופח עם הזמן וברגע שתסיימו אותו תרצו מיד שוב.

10/10 (עם זה ו'פארגו' הסדרה-חייב להשלים את הפילמוגרפיה של האחים, שמתוכה ראיתי, חוץ מזה, רק את ארץ קשוחה, אומץ אמיתי ופחות או יותר את לקרוא ולשרוף).

רחוב ג'אמפ 22-

אני מאלה שחשבו שהראשון הוא סרט גאוני, ככה שדי חיכיתי לסרט הזה, למרות שכל מה שרציתי ממנו זה שהוא לא יהיה גרוע ברמה שתביך או איכשהו תפגע בסרט הראשון (ע"ע קיק אס).
ובתנאי הזה רחוב ג׳אמפ עומד לגמרי-הוא מצחיק ברובו, כייפי, מגניב ובאופן כללי שומר על ההויי והמסורת של הסרט הראשון-הכימיה בין היל לטייטום עדיין מעולה, ובסרט הזה הביקורת כלפי הוליווד רק עולה מדרגה, אבל היה חסר לי קצת מהתחכום והאינטילגנציה המעט גבוהה יותר שהייתה בסרט הראשון.
הקטעים הדרמתיים בסרט מעט פגעו בו, כי נראה שהכותבים שכחו לרגע שהם בסרט קומדיה, והם גם פשוט לא ידעו כל כך לעשות את זה.
וכן, רואים שהיה להם תקציב ענק-אבל לדעתי זה רק פגע בהם.

7/10

והאמת היא שלא איכפת לי שיהיה סרט שלישי ויעשו מכל זה טרילוגיה, אבל בתנאי שגם בסרט הבא הם ישמרו על רף פחות או יותר אחיד (ואם מסתכלים על זה כטרילוגיה עם רף מסויים, אז הסרט הבא צריך בעיני להתעלות במעט על הסרט הזה, אבל עדיין לא חייב להגיע לסרט הראשון) ושזה גם יהיה הסרט האחרון. פשוט כי אלה סרטי קומדיה שבאמת ראויים לזה.

וכן, כתוביות הסיום היו אדירות לגמרי-האמת היא שאחד הקטעים הכי טובים בסרט. אני הכי אהבתי את סת רוגן

ההוביט: מפלתו של סמאוג-

הרבה יותר טוב מהראשון, שבעצמו היה נחמד. עדיין קליל וכייפי, אבל עובר הרבה יותר מהר, מהנה יותר ומעניין יותר. אני ממש נהנתי.

8/10

תלמה ולואיז:

אתם בטוחים שזה לא טרנטינו כתב את הסרט הזה? לי זה ממש הזכיר, ולטובה לגמרי. הדמויות טובות, אמינות וחזקות, כמו גם התסריט (משפט שאני אזכור להרבה זמן-אם מלצרית לא מבינה באופי האדם, מי כן?), הבימוי (שימשהו ישלח את רידלי סקוט חזרה לימי הזוהר שלו) והמשחק.

8/10

timboy123

New member
ספויילר לכתוביות הסיום של ג'אמפ בהודעה מעלי

מתנצל, שכחתי לסמן.

למעלה