סרטי השבוע

gavrik

New member
בקשר ל"אויב" סקרנתי אותי

מאוד אהבתי את אסירים ומצפה לראות גם את הסרט הזה.

בקשר לספיידרמן המופלא 2 - הכי טוב אי פעם?

שמע, אלקטרו הרגיש לי כמו מיסטר פריז מ"בטמן ורובין".
הארי אוסבורן היה בעל פוטנציאל אדיר, והסצינה הראשונה שלו עם פיטר נעשתה טובה ובנתה ציפיות, אבל אחרי זה סתם הרסו אותו וזרקו לפח. יכלו ללכת בכיוון של אקסבייר/מגנטו כמו באקסמן first class או אפילו מה שעשו עם הארי ופיטר בטרילוגיה הקומדת.
לדעתי ספיירמן 2 המקורי נחשב כהכי טוב מכל סרטי ספיידרמן שהיו עד כה.

THOR1997

New member
זה שהוא הכי טוב אי פעם לא אומר שהוא טוב

אני נתתי לו בימד"ב 7 מתוך 10. כמו שאמרתי, אלקטרו היה בכיין ומעפן וכל הסרט היה מאוד צפוי. "רובוטריקים" הוא סרט הרובוטריקים הכי טוב אי פעם, לא נראה לי שיש בזה ספק, אבל גם הוא סרט בינוני בלבד. אפשר לומר דבר דומה על שתי סדרות ספיידרמן, כל הסרטים עד עכשיו היו ככה-ככה לדעתי (אם כי יותר טובים מסרטי רובוטריקים בהרבה) והסרט הזה הוא הראשון שאני יכול לומר שהוא טוב.

AsafA55

New member
לגבי הבמאי של "אוייב"

מלבד "אסירים" הוא גם עשה את "האישה ששרה" שלטעמי היה טוב יותר.
מעניין לראות שיש לו רצף כל כך איכותי,בהחלט שווה לעקוב אחריו.

yuriis

New member
בלש אמיתי, הערפל ואחרים

The More the Merrier - 1943
קומדיה רומנטית די נחמדה ולעתים אף מעניינת אך לרוב מיושנת
אפשר לוותר

Chaplin - 1992
קצת מאכזב. אמנם זו ביוגרפיה, ואין שם כלום חדש, אך אפשר לעשות ביוגרפיות בצורה מעניינת יותר. אמנם תמיד נעים להיזכר בצ'פלין, אך עדיפים הסרטים שלו על פני הביוגרפיה
אפשר לוותר

Elizabeth: the Golden Age - 2007
אני אוהב לראות את קייט בלנשט על המסך. חוץ מזה העיצוב של הסצנות, הבגדים, התפאורה - תענוג.
שווה

The mist - 2007
בהתחלה, כשרק התחלתי לראות את הערפל, חשבתי שהנה אני הולך לצפות בסרט אימה סוג ז' בלי הרבה אפקטים ודי מטופש, אך אחרי כעשרים דקות הבנתי שיש לי פה ממש אוצר. זהו מגרש המשחקים של התסריטאי (טוב - זה לא היה אמור להיות אתגר גדול - בכל זאת הסרט בעקבות נובלה של סטפן קינג) והבמאי ליצור בית ספר לתפקידי סטראוטיפים בתקופת משבר ובמה להראות איך מתהוות התארגנויות אנושיות. לצורך הפשטות, שתי קבוצות ראשיות - האחת של השכל הישר, והשנייה של דת ופחד (אמנם זה קצת פשוט מדי - אך לא נראה לי שהסרט ניסה לשרטט איזשהו מציאות - זהו תרגיל לפוליטיקאי מתחיל כך ש-2 קבוצות עיקריות זה בהחלט מספיק) - ז"א האלמנט של האימה הפסיק לעניין אותי מרגע שהופיע והתפקידים האנושיים ריתקו אותי לגמרי. יש גם לא מעט מסקנות שאפשר להסיק - למשל שמנהיג אמיתי לא מעוניין להנהיג ועושה זאת דה פקטו ולא דה יורו (טוב זו מסקנה די ידועה עוד מהתנ"ך - משה, למשל), שבעת משבר כשכל המערכות קורסות האנושות תוריד מסכות ותתנהג כמו חבורת חיות פרא (מסקנה צדדית היא שהאנושות עושה את זה גם כשהמערכות לא קורסות - ומורידה את המסכות כשהשוטר לא בסביבה), יש גם מוסר השכל בסוף הסרט בסגנון החטא ועונשו והחשובה שבמסקנות - הפסימיות פשוט לא משתלמת. אך בכל מיקרה, יחסי הגומלין בין האנשים בקבוצות המתהוות הם הגיבורים הראשיים של הסרט.
שווה

True Detective (season 1) - 2014
סוף סוף גם אני סיימתי את סדרת המופת הזו - ותודה לכל אלו שהמליצו עליה. הסגנון האליטיסטי, המוזיקה המעולה, הצילומים של לואיזיאנה המהפנטים מהאוויר, הבנייה של 2 הסיפורים במקביל בהפרש של 10 שנים האחד מהשני, החברות, הכאב, האובססיה, הסצנה הנהדרת שלא תבייש שום סרט מופת שצולמה בטייק אחד שרוויה אקשן ואלימות והעיקר זרימה ותנועה בלתי פוסקת שאתה פשוט לא מודע אם אתה נושם או לא, פיתוח דמויות כבר בפרקים ראשונים (כשכל האקשן למעשה נמצא מאמצע הסדרה), הפילוסופיה (ודרך אגב, בכלל לא בגרוש) שמלווה את אחת הדמויות, והמשחק המשובח של מתיו מקהוני וודי הרלסון - מה אני אגיד - אני ממש נפעם. סדרה כזו מעולה עוד לא ראיתי.
מומלץ

לגבי "הערפל" -

הריגוש והדרמה היחידים שנחקקו בי מהסרט הוא מהסוף ( לא אציין כדי להימנע מספויילר) שבגללו אני מקנה לסרט חשיבות עבורי. מעבר לזה לדעתי הסרט הוא נפילה עצומה לבמאי שביים את חומות של תקווה וגרין מייל.

yuriis

New member
אכן הסוף של ערפל הוא פואנטה

מפתיעה מצד אחד, אך משרתת את המטרה של השכר והעונש (מספיק לראות את האישה בתוך המשאית בכדי לתפוס שהסוף הוא בעצם עונש), וגם ההכרה שהפסימיות פשוט לא משתלמת. אכן סוף דרמטי וזכור. לגבי שאר הסרט - לא התעניינתי בפן האימה של הסרט - אלא בתרגיל להתארגנויות של שתי הקבוצות - שאמנם היה סטראוטיפי אך מלמד. אני מסכים שזה יכול לאכזב מי שמעוניין לראות סרט אקשן או אימה

אני קיוויתי לראות סרט עם דרמה על אף

שכיבכול מדובר בסרט אימה וקיבלתי דרמה סתמית וסטריאוטיפית (מלבד הסוף). הסיבה שקיוויתי לקבל היבטים דרמטיים חזקים היא שזהו הבמאי של חומות של תקווה וגרין מייל. אין מה לעשות- כניראה שלפחות אותו במאי כבר לא ישחזר סרטים טובים כאלה.

In Heaven

New member
סרטי השבוע שלי

(Moebius (2013
סרטו החדש של קים קי-דוק הוא קרקס אקספלויטיישן אבסורדי ומוקצן בצורה חולנית לגמרי.
הסרט הוא שעה וחצי, ללא דיאלוג בכלל, והוא מספר כנראה את הסיפור הכי מפגר בתולדות הקולנוע... ואני רציני לגמרי... וראיתי לא מעט סרטים בלשון המעטה שהמהות שלהם היא להיות מפגרים כמה שיותר. זה, שבר את כל השיאים.
באמת שאין לי מושג מה קים קי-דוק ניסה לעשות כאן... הסרט, העלילה והתוכן הגרפי כל כך מטרידים מבחינה רעיונית אבל מה שמוזר הוא שזה ממש לא סרט shocker, אין לו אווירה של אחד כזה וגם רואים שהוא לא מנסה להיות אחד כזה. הסרט כאילו לוקח את הכל בדרמטיות והגיון מוחלט, מה שמוסיף עוד כל כך הרבה אי-שפיות לסלט חולניות הזה.
ומה שעוד יותר מוזר הוא שבזמן הצפייה לא לקחתי את הסרט הזה כחולני בכלל.. כן, עלו בי לאורך כולו מחשבות *למה לעזאזל אני צופה בדבר הזה ומה אני עושה עם החיים שלי?!?!* אבל לקחתי אותו כמבדר וכיפי נורא.
בכל מקרה, הוא עשוי בצורה מעולה, וזה ללא ספק סרט מאוד מיוחד, אפילו שהאבסורדיות בו כבר גובלת באונס של הצופה.
קים קי-דוק, תהיה בריא. אסייתים זה פשוט דבר מוזר שאני בחיים לא אעכל...
7/10

The Seventh Continent
כמה שאני מעריך את מיכאל הנקה... איזה יופי של יצירה קולנועית.
הסרט כמעט וחסר דיאלוגים, ברובו מצולם כך שרק החלק האמצעי של גוף השחקנים מוצג על המסך, ללא הראש או הרגליים, אין פסקול חיצוני והסצינות מאוד מאוד מינימליסטיות. עשייה מאוד מאוד מיוחדת.
מאוד מאוד אהבתי את זה שאין שום הסבר להתרחשויות בסרט (מדבר על החצי שעה האחרונה שלו כמובן) והכיתוב בסוף הסרט לגמרי הוסיף להבנה של האי-הבנה של הסרט, מה שצמרר אותי לגמרי.
נהניתי לגמרי והוא עבר לי מאוד מהר, למרות המינימליסטיות הכמעט מוחלטת שבו. הנקה, אני חושב שזו תחילתה של ידידות מופלאה.
8/10

Lucky Number Slevin
טרנטינו להיפסטרים.
סוג של גרסא קצת יותר קווירקית לטרנטינו וגם הרבה יותר מהנה לפי דעתי.
עשוי בצורה באמת מעולה, עם קאסט חמוד ביותר ותסריט מהודק שכתוב בצורה מסקרנת ומושכת מאוד.
הסרט זרם לי לגמרי, המון המון רגעים כיפיים ועריכה קליפית מהירה ומעולה והסיום של הסרט היה בנוי כל כך טוב (מדהים בהשוואה ל 90 אחוז מסיומי הסרטים בז'אנר)... נהניתי לגמרי!
אחד מסרטי הפשע המהנים שראיתי לאחרונה, ללא ספק.
7/10

The Warrior (2001) / Kim Seong-su
ציפיתי להרבה יותר מסרט קוריאני... כלומר, הסרט היה עשוי באמת בסדר, הסצינות לחימה היו מדממות ואגרסיביות והכוראוגרפיה הייתה מעולה כמובן, אבל זה לא העניין, הסרט היה פשוט שעמום של קרוב ל 3 שעות שהרגישו לי כמו 3 שנים. פשוט סרט לא טוב ולא מעניין שנמשך ונמשך ונמשך ומתחיל כבר בחצי שעה הראשונה להיות מעיק.
אהבתי את דמות הגיבור though... הוא היה ממש קול.
4/10

yuriis

New member
The seventh continent

היבשת השביעית הוא אכן סרט גדול - מסכים לגמרי. אך לגבי ההנאה אני חולק - אני מצאתי את עצמי במועקה גדולה לאורך הסרט, ובקטע האחרון של גזירת הכל המועקה הייתה כמעט בלתי נסבלת. סרט ממש טוב שגורם לך להרגיש את המקצת המצוקה שישנה על המסך. ד"א מבוסס על מקרה אמיתי

In Heaven

New member
כמובן שנהניתי מהעשייה עצמה של הסרט, לא מהתוכן

התוכן היה מצמרר ביותר... וכן, סרט מדהים.
ובגלל שזה מבוסס על מקרה אמיתי רשמתי שהכיתוב בסוף הסרט לגבי העובדה שזה מבוסס על מקרה אמיתי ולא ברור רשמתי שזה "לגמרי הוסיף להבנה של האי-הבנה של הסרט" ושאני הודהמתי מזה.

GK_FF

New member
סקרנת על מוביוס........

אני מחבב את לאקי נאמבר סלווין ושמח שגם אתה, זה במאי שאני מאוד מחבב ומעריך בגלל שכמעט כל הסרטים שראיתי ממנו היו אקשנים רומנטים והזוג היה ביחד בסוף.. :)
לכן אמליץ לך על 3 בפארק, שהוא חידוש לסרט צרפתי פחות טוב בעיני שנקרא "הדירה" משנות ה-90'.

In Heaven

New member
תודה על ההמלצה!

את האמת שהסרט שהכי מסקרן אותי שלו הוא דה אסיד האוס שאני רוצה לראות כבר המון המון זמן וכל הזמן דוחה את הצפייה בו משום מה ):
אני חושב אבל שאראה את דה אפרטמנט לפני שאראה את 3 בפארק, גם כי אני מעדיף לצפות במקור קודם וגם כי הוא בוואצ'ליסט שלי מלא זמן חח
אבל סבבה אצפה גם בו, תודה!

GK_FF

New member
קשה לי להאמין שתעדיף את החידוש, כמוני.......

ואשמח לשמוע את דעתך וההשוואה ביניהם!

GK_FF

New member
*לעומתי... אגב אתה רואה משחקי הכס?

אני באמצע העונה השלישית כרגע...... מעניין אותי מה דעתך על הסדרה..

In Heaven

New member
סבבה, אצפה בהם ואעדכן

(אומר מעכשיו שייקח לי קצת זמן עד שאצפה בהם חח...).

ובקשר למשחקי הכס, אני לא סובל את זה :(
אני צפיתי בעונה הראשונה רק כשהיא יצאה בזמנו וזה פשוט לא השאיר לי טעם להמשיך, בכלל. יש מצב כי פשוט בגלל שסדרות בסגנון הזה לא בשבילי... עם כמה פלצני שזה נשמע, אני פשוט צריך דברים שהם יותר out there, שמחדשים לי, לא חתיכת עלילה בנאלית עם דמויות משעממות ועירום לשם עירום.. זה מעצבן לגמרי, אותי לפחות. וחברים שלי מדברים על זה כל היום ואני מתחרפן לגמרי חח
מה שכן, דבר אחד טוב יצא מהסדרה הזו וזה שסיגור רוס הופיעו באחד הפרקים האחרונים ושהם גם הקליטו קאבר ממש מדהים לדה ריינז אוף קסטמיר.

GK_FF

New member
מה הכוונה...

סיימת את העונה הראשונה והעלילה והדמויות לא הרשימו אותך..?

In Heaven

New member
יאפ,

סדרה ממש עלובה לפי דעתי... אחד הקונספטים הכי משעממים ובנאליים שאני מודע להם כיום.

למעלה