ראיתי בזמן האחרון
אוטופיה היא מיני סדרה בריטית מצוינת בת 6 פרקים. קומיקס וקונספירציות נפגשים ויוצרים עלילה מפותלת ומרתקת,
בלי להיות מופרכת או מטיפנית. המתח והאלימות מגיעים למקומות מאוד שנויים במחלוקת ולא פעם יש הקצנה ברמה הפלסטית והגראפית.
יחד עם זאת, זה לא מפריע או מכביד על ההנאה הכללית, בסופו של דבר זו טלוויזיה חכמה ולא צפויה, עם דמויות בלתי נשכחות והרבה
סטייל קולנועי גדוש צבע.
טרמיי הסדרה של דייוויד סיימון עשתה ניסים ונפלאות בעונה 1 עם גלריית דמויות מעולות שמנסות למצוא את עצמן מחדש
אחרי האסון של הוריקן קתרינה. תיאור מלא חיים ומוזיקה של ניו אורלינס. עונה 2 הייתה בינונית מאוד עם יותר מדי מריחות שלא לצורך.
נותרו לי עונה 3 ו-4.
(2013) פילומינה Philomena
סרט פרווה נחמד ולא מזיק. ג'ודי דנץ' מדהימה כמו תמיד ושומרת על הצפייה נסבלת בהחלט.
10/5
(2013) קפטן פיליפס Captain Phillips
בינוני מינוס. הכי חלש עד כה בפילמוגרפיה של גרינגראס, לא מתקרב ולו במעט לאינטנסיבות ולמתח של שאר סרטיו.
10/4
(2013) The Den
פאונד פוטג' מותח ועשוי היטב, סיקוונס הסיום מזעזע ומורט עצבים, אין דברים כאלה.
10/7
(2010) המשוטט
סרטו של אבישי סיון לוקח הפוגה מקולנוע ישראלי וחוקר את הדמות הראשית דרך דימויים אוניברסליים מטרידים ומעוררי שאלות.
צעיר חרדי להורים חוזרים בתשובה פותח דלתות סתרים אל העבר ומאלץ עצמו להתעמת עם הרהוריו ומחלתו. סצינות ארוכות ופשוטות
מצביעות דווקא על הסיבוכים הנפשיים הטמונים בתוך שגרה משמימה. הצילום הופך את הסרט לרצף של ציורים עם חיים משל עצמם, לא
תמיד יש פואנטה ברורה אבל הצפייה בו משאירה טעם גדול לעוד. התמיהה הגדולה באמת בסיומו היא למה לא עושים עוד סרטים כמותו.
(2009) לונופוליס Lunopolis
פאונד פוטג' על צוות צילום היוצא לחקור קונספירציה לפיה יש בני אדם מהעתיד על הירח ששולטים למעשה בכל אורחות חיינו. אהבתי.
10/7
(2003) סרט האימה האחרון The Last Horror Movie
פאונד פוטג' טוב מאוד על רוצח סדרתי בריטי המתעד את קורות ימיו כפסיכופת אינטיליגנט ומודע לעצמו. סגנון הדיבור שלו למצלמה
גורם לצפייה פעילה טוטאלית. מעניין מאוד והשחקן הראשי ממש אדיר.
10/7
(1988) סיפור קצר על אהבה A Short Story About Love
הסרט הפתיע אותי עם הרגישות המופתית שלו כלפי דמויות הססניות וכמהות לחיבה. מערכת היחסים המתפתחת בין פקיד דואר צעיר
לשכנתו המבוגרת מניבה כמה מהסצינות היפות והמרגשות שראיתי בחיי. מודה כי זהו הקישלובסקי הראשון שלי וכבר אני יכול לומר שהוא
במאי עם יכולת הבנה קולנועית יוצאת מגדר הרגיל בנוגע למקומו של האדם ביחס לרצונותיו הנסתרים. סרט מהפנט שדואג להביט עמוקות
על האהבה.
10/8
(1977) מחפשים את מר גודבאר Looking For Mr. Goodbar
לא חשבתי שאראה את דיאן קיטון מסניפה קוק ומתערטלת וזה מה שקרה בסרט הזה בו היא מאבדת שליטה.
מבוסס על סיפור אמיתי וספר שנכתב בעקבותיו, צעירה יוצאת לחפש ולהגדיר את עצמה מחדש, לעורר את המיניות
שלה בדרכה ובלי רצון להיות כבולה לקונפורמיזם השמרני של הוריה. התיאור של שולי ניו יורק, כמו בכל סרט סבנטיז
שמכבד את עצמו, מתייחס כמעט ישירות למגוון האופנים והצורות מהן צמחה התקופה הליברלית שפקדה את ארה''ב.
נשאלות שאלות מרתקות על גבולות הסטייה והמזוכיזם, כיצד אפשר בכלל לנוע בהם מבלי לחרוג ולהרוס את השפיות
עד לנקודת אל-חזור. הסגנון המזוהם מוציא מקיטון הופעה תובענית אבל התגמול האמנותי גדול לאין שיעור. גם ריצ'רד גיר,
לו זה היה תפקיד חשוב ראשון, מגלם פרסונה אפופת חולי מוסרי. קולנוע מצמרר ולא פשוט לעיכול.
10/7
(1974) אישה תחת השפעה A Woman Under The Influence
ג'ון קסוואטס ידוע לרבים בתור אחד מהסמלים הגדולים של הקולנוע האמריקני העצמאי וכאן אפשר לראות עד כמה הוא
מסוגל להרחיב גבולות עלילתיים כשבידיו אמצעים דלים ועם אישתו בתפקיד ראשי מדהים. וכאן אני חייב לומר כי ג'נה ריינולדס
נותנת פה את אחת ההופעות הגדולות בכל הזמנים. וואו. סרט עם המון אמוציות וכאבים רגשיים, מצלמה חטטנית ומציצנית,
מצמרר ממש. ה''פגם'' היחיד שלו שהוא מטריד ומנוכר בחלקים גדולים וזה עשה לי רע בלב.
10/7
(1973) ירח של נייר Paper Moon
טאטום אוניל המתוקה זכתה להיות השחקנית הצעירה ביותר אי פעם שזוכה באוסקר. וכמה שהגיע לה. היא משחקת לצד אביה,
ראיין אוניל, יחד הם משוטטים כאחרוני הנוכלים ומנסים לשרוד במציאות של משבר כלכלי גדול. סרט מקסים ושובה לב, למרות
שלא אהבתי ממש את המערכה השנייה.
10/7