סרטי השבוע

מיכאל1411

New member
ומומלץ לקרוא ראיון עם הבמאי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3889378,00.html

barakbl

New member
השוטר אזולאי.

סרט מצוין. מציג את ישראל של אז במלוא עליבותה הרומנטית (כן, אין שגיאה במשפט).
שייקה אופיר פשוט אדיר שם. הסרט מרגש, נוגע, משעשע. פשוט סרט קטן גדול.

נקודה לרעה: ניצה שאול שם ממש לא אמינה לדעתי. הדיאלוג שלה עם שייקה אופיר באחד משיאי הסרט מראה כשרון משחק רע לתפארת.

בכל מקרה, סרט ישראלי מצוין שאם לא ראיתם לכו לראות. ואם ראיתם, ראו פעם נוספת. הוא שווה את זה.

alphac

New member
אחד

הדייט שהביך אותי.

ללכת לסרט הייתה החלטה ספונטנית, כך שבאתי בלי ציפיות, או למעשה עם ציפיות די נמוכות שהתפתחו במהלך הפרסומות לאור השם שנתנו לסרט.

בסופו של דבר הופתעתי מאוד לטובה, היה מאד מצחיק, ובלטו מאד הרעיון וקו העלילה שהתקדמה מאד יפה לאורך הסרט, מה שלא מאפיין קומדיות נלוזות כאלה ואחרות.

ממליץ מאד.

In Heaven

New member
סרטי השבוע שלי

Little Witch Academia
סרט אנימה קצר וחמוד... קצת ילדותי מדי כדי שאוכל ממש ליהנות ממנו אבל הוא ללא ספק היה נחמד ביותר ועשוי לא רע.
6/10

Idem Paris
סרט דוקומנטריה קצר חדש של לינץ'... לא ממש הבנתי מה לינץ' רוצה להשיג כאן. הוא פשוט צילם בשחור-לבן אנשים שעובדים בבית דפוס לאומנות.
לא מבין גם למה הוא מתעסק בשטויות האלה במקום לעבוד על הפיצ'ר פילם הבא שלו.
3/10

(NWR (Nicolas Winding Refn
אז כאמור מדובר בדוקומנטריה על המאסטר ניקולאס ווינדינג רפן, אחד הקולנוענים הגאונים שידע העולם ואחד האהובים עליי (בדיוק לא מזמן גם סיימתי את כל הפילמוגרפיה שלו).
בשונה מגאמבלר שתיעד רק את המשבר הכלכלי אחרי הכשלון הקופתי והביקורתי של פיר איקס וההתאוששות ממנו אחרי העשייה של פושר 2 ו 3, כאן פשוט מתועדת הקריירה של רפן, מאז שהוא היה ילד בן 10 והיה צופה בסרטים של ארג'נטו ומריו באווה דרך הנעורים שלו, תחילת הקריירה שלו בדנמרק, המשבר, ההצלחה, קאן... קריירה כל כך מפותלת ומעוררת השראה יש לבחור, אישיות מדהימה, בחור לגמרי מקסים וביישן וגאון קולנועי.
היה ממש ממש מעניין ומרתק ללמוד דברים על האישיות שלו, כל מיני פרטים שלא ידעתי על הקריירה שלו, לראות סטים של סרטים שלו, מקורות השראה לדמויות... מרתק לגמרי!
כל כך שמח שלמרות כל המשברים שלו ולמרות שהוא התעקש ללכת בדרך שלו, אפילו כשהוא נפל, הוא הצליח לקום על הרגליים... ואיך שמדס אמר בדוקומנטריה - הוא בנה לעצמו גן עדן קטן מסביבו.
בקיצור, דוקו מרתק ביותר לכל חובבי רפן, מעורר השראה בכמויות מטורפות. הדבר היחיד שהיה ממש מבאס הוא שלא היה שום תרגום באנגלית לדוקו, ולמרות שהרוב דיברו אנגלית ככה שלא הייתה בעיה רוב הזמן, דווקא גספר נואה ואלחנדרו יודורובסקי (שהם השניים שהכי רציתי לשמוע) דיברו צרפתית וספרדית... ממש ביאס אותי.
8/10

(Rush (2013
בתור אחד שלא מתעניין לא במרוצי מכוניות ופורמולה וכל השטויות האלה ולא בספורט ובכל מה שכרוך בו, אני חייב להגיד שהסרט הזה עשה את העבודה בצורה בהחלט טובה גם בשביל צופים כמוני שאין להם שמץ של עניין בנושא.
אני חושב שזה נובע מכך שהסרט התמקד יותר בסיפור עצמו ופחות בספורט... סיפור אמיתי, די נוגע ללב שמצולם בצורה נהדרת אבל באותו זמן מוצג על המסך בצורה קיטשית שלפעמים קצת הבחילה אותי ולפעמים הייתה במקום למען האמת.
כל הסגנון עשייה שלו קצת מסחרי ונדוש מדי לטעמי אבל הצפייה הייתה די מהנה והשעתיים האלה בהחלט זרמו לי.
7/10

Little Children
דרמה עוצמתית ביותר עם כמה מההופעות הטובות שראיתי לאחרונה.
כמה סיפורים מצמררים שכתובים בצורה מעולה שמצטלבים בתוך פרבר קטן בארה"ב.. מבנה הסרט די מפותל שלא לצורך, הבימוי היה קצת יותר מדי מקובע והסוף של הסרט היה קצת יותר מדי אנטי קליימקטי יחסית למה שהיה נראה שהסרט נבנה אליו אבל ההופעות בסרט היה מדהימות לגמרי (בעיקר ההופעה הפנטסטית של קייט ווינסלט) והצילום היה יפהפה והיו המון רגעים מצמררים ביותר.
נהניתי מאוד בסך הכל, ככה עושים דרמה באמת טובה שכתובה היטב בלי טיפת קיטש.
7/10

Visual Training
סרט אקספרימנטלי אילם בן 8 דקות שהוא פשוט חולני ומטריד מהשנייה הראשונה ועד השנייה האחרונה.
בגלל שהוא אילם שמתי לי כפסקול את torture garden של נייקד סיטי ואני חייב להגיד שזו הייתה בחירה כל כך מושלמת וזה התאים בטירוף לאווירה החולנית והמטרידה של הסרט.
הביצוע של הסרט היה פחות טוב מההרגשה שהוא נתן ומהאיפור הגותי האדיר though... העריכה הייתה די גרועה והצילום ממש לא מעניין יחסית לסרט אקספרימנטל, והסרט יצא ב 1969 ככה שאני כן ציפיתי לעשייה ברמה גבוהה יותר, אפילו שזה סרט אקספרימנטל נשכח מסוף שנות ה 60.
6/10

Zombieland
צפיתי בו עם חברים והיה ממש ממש כיף.
כיפי וקליל, הרבה דם, וודי הארלסון, אמה סטון, מצחיק בטירוף והופעת אורח גאונית כל כך של ביל מאריי שדי שדרגה את הסרט הזה בכמה רמות והפתיעה אותי מאוד... ממש נהניתי בסך הכל.
7/10

Paranoia Agent (מיני-סדרה)
מיני-סדרת אנימה ביזארית בטירוף של המקביל לדייויד לינץ' בעולם האנימה, סטושי קון... אז כמובן שיש כאן את כל מה שאפשר לצפות מסטושי קון, סוריאליזם ברמה גבוהה בטירוף שכל פרק ופרק משגע קצת יותר את המוח ובסוף כמובן מגיע לשיא כאוטי של pure surrealism, אנימציה בינונית כיאה לסטושי קון, עלילה מדהימה ומצמררת ובעיקר חוויה ביזארית אחת גדולה.
לצערי הסדרה קצת אכזבה לעתים, היו מספר פרקים שאני לא רואה בשביל מה הם היו נחוצים... כך שאו שלא הבנתי את הדרך בה הם עוזרים להשלמת הפאזל של הסדרה או שהם באמת היו מיותרים, לא נהניתי מהם בכל אופן... לצד כמובן פרקים שהדהימו אותי ושיחקו לי עם המוח גם אחרי הצפייה.
8/10

In Heaven

New member
באמת?

את זומבילנד אני מבין כי הוא סרט של נטו פאן ואני חושב גם שאם לא הייתי רואה אותו עם חברים הייתי נהנה ממנו הרבה פחות, אבל אני רק מניח... נכון לעכשיו אני יכול להגיד שנהניתי ממנו כמו משוגע.
אבל פרנויה אייג'נט הייתה מעולה בכל קנה מידה אפשרי לפי דעתי... היא סוריאליסטית והזויה ופסיכית כמו שרק סטושי קון יודע לעשות והיא בנויה בצורה ממש גאונית. היו אומנם כמה פרקים חסרי מטרה אבל זה לא הפריע לי הרבה. ראיתי המון שקוראים לה אפילו הטווין פיקס של האנימות חח

GK_FF

New member
האמת ש......

הפרק הראשון העיף אותי בזמנו (ראיתי ישר כששודר), שיר הפתיחה מדהים אותי עד היום, אבל מהפרק השני ואלך פשוט סבלתי בה, לא הבנתי מה הם רוצים ולמה, לא סבלתי את הייצוגים, הדמויות והעלילות, גם הבימוי הרבה פחות הרשים אותי ונהיה רפיטטיבי, ובסוף נטשתי אותה באיזור פרק 9 מתוך 13 (?)......

In Heaven

New member
גם לפי דעתי ההמשך שלה לא התעלה על הפרק הראשון

אבל גם ההמשך של הסדרה מצויין, והפרקים נעשים הזויים יותר ויותר ובסוף הסדרה גם תופתע לגלות ששום פרק לא היה מיותר בסדרה... הבימוי של סטושי קון מדהים לפי דעתי אבל כן האנימציה תמיד הייתה החלק החלש בסרטים שלו... פשוט כי היא די בנאלית, לא שהיא לא טובה.
בכל מקרה, אם הגעת לפרק 9 ועדיין לא אהבת לא נראה לי שהיה לך למה להמשיך כי היא ממשיכה בערך באותו סגנון לכל אורכה.

GK_FF

New member
לגבי זומבילנד.......

סרטי הרפתקאה קלילים (או אקשן רומנטיים) הם דווקא אחד מהז'אנרים שהכי מושכים אותי בשנים האחרונות וכנראה בין המסקרנים והאהובים עלי נכון לעכשיו, פשוט בזומבילנד לא אהבתי את הייצוגים כלל (אמה סטון מעצבנת אותי) וגם העלילה הייתה דיי משעממת..

In Heaven

New member
יאפ, דוקו שבאמת עורר בי המון השראה!

אבל אני ממליץ קודם לוודא שצפית בכל הפילמוגרפיה שלו (גם בלי קשר לדוקו, כל סרט בפילמוגרפיה שלו מדהים לחלוטין).

למעלה