סרטי השבוע שלי
The World of Silence
מותחן דרמה קוריאני חמוד בהחלט.
סיפור מאוד מאוד צפוי ובנאלי אבל בניית האווירה נעשתה בצורה חמודה עם כמה סצינות חזקות ביותר.
בסך הכל הורגשה הרמה הדי חובבנית של הסרט, במיוחד בחלק מההופעות ובאפקטים הגרועים (שלפחות לא היו הרבה מהם...) אבל היו מספר סצינות מדהימות במיוחד מבחינת העשייה שלהן והתאורה ולצדן גם כמה סצינות מביכות מרוב מלודרמטיות וקיטשיות (בעיקר בסוף), אבל בכל זאת נהניתי והוא שמר על עניין וסיקרן למרות כל הקלישאות.
6/10
(We Are What We Are (2013
למרות כל הקלישאות והסוף הלגמרי מטומטם של הסרט הוא היה פשוט מעולה (וזה נדיר שאני אומר את זה על סרט אימה שיצא בשנים האחרונות... אפילו שהוא לא ממש אימה פר סה).
הצילום יפהפה, סט ולוקיישנים מדהימים והופעות ענקיות של השחקניות... מבחינה וויזואלית הוא אומנותי ביותר ושוררת בו אווירה גותית מצמררת כל כך. מבחינה עלילתית הוא די עלוב, מלא בקלישאות ודברים מטומטמים, אבל בסך הכל נהניתי בטירוף והוא ממש זרם לי.
7/10
Marple: Nemesis
פרק שניקולאס ווינדינג רפן ביים מתוך סדרת whodunit בריטית...
זה בערך מה שציפיתי שיהיה, הסטייל של רפן מורגש, התנועות מצלמה הרפן-יות והכל.. אבל התסריט כאן כל כך עלוב, ההופעות של הקאסט גרועות ופלסטיות, בעלילה איבדתי עניין אחרי עשר דקות בערך, הכל מרגיש כל כך צפוי, חסר תשוקה ומזוייף... והפסקול היה כל כך - פאקינג - מעצבן ומעיק.
בכל מקרה, זה די ברור שרפן עשה את זה בשביל הכסף.
3/10
Gucci Première
כמה פאנבוי-י מצדי לראות פרסומת שרפן עשה...
אהבתי את בחירת השיר מידנייט סיטי של m83.
ובזאת סיימתי את השלמת כל דבר שרפן נגע בו, היה כיף.
4/10
What's Eating Gilbert Grape
סיפור מדכא וכואב ביותר שכתוב בצורה נפלאה ועשוי מעולה עם האווירה הנוסטלגית-דיכאונית של העיירה הקטנה שבה מתרחש הסרט... אבל כמובן שאת הסרט הזה מחזיקים על הכתפיים ג'וני דפ ודיקפריו... ההופעה של דיקפריו כאן.. וואו! פשוט וואו! ההופעה הכי טובה בכל הקריירה שלו ללא ספק, השאיר אותי עם פה פעור.
8/10
Invocation of My Demon Brother
זה היה כל כך טריפי אלוהים אדירים. טוב, זה קנת' אנגר, למה ציפיתי...
סרט קצר של קנת' אנגר שהוא, כמו כל מה שהוא עשה, טריפ הזוי ואפל עם המון פסיכדליה קודרת ואימייג'ים מטרידים ביותר משולבים עם עריכה מיוחדת בטירוף וצבעים אנגר-יים אופייניים.
מדהים!
8/10
All About Lily Chou-Chou
וואו וואו וואו! הסרט הזה מכיל כל כך הרבה שאין לי מושג מאיפה להתחיל לכתוב עליו.
הוא בלי שום ספק נכנס ישר לטופ 10 האהובים עליי אי פעם... יצירה קולנועית שהיא פשוט חוויה עצומה ומרגשת ומהפנטת מהשנייה הראשונה ועד... אממ.. בלי עד.
כל דבר לגבי הסרט הזה פשוט מושלם... הרעיון המקורי, המוזיקה המדהימה כל כך, האווירה הדכאונית-נוסטלגית-שוגייזית, הסינמטוגרפיה המשוגעת שגורמת לסרט להיראות כזה חלומי... זה פשוט פוסט-רוק בצורת סרט.
שום דבר לא ייתאר את מה שצפיתי בו כרגע, אז אני אפסיק עכשיו לכתוב ויותר מאוחר היום אצפה בו שוב
10/∞