סרטי השבוע שלי
Witness for the Prosecution
אני בדרך כלל לא סובל סרטי משפטים אבל הסרט הזה היה פשוט מהנה כל כך, עם הומור חמוד מאוד וכמובן סיום שהותיר אותי ללא מילים.
בעוד שהחצי הראשון של הסרט היה קצת מרוח וחסר כיוון לטעמי, החצי השני שלו פשוט הדביק אותי למסך עם ההומור המעולה שלו והקצב המצויין שנכנס אליו הסרט השאיר אותי מסוקרן בטירוף עד השנייה האחרונה שלו. אני חושב שטוויסטי הסיום היו מהטוויסטים הכי מבריקים שראיתי אי פעם וללא ספק שדרגו את הסרט בהמון רמות, הסיום הזה הותיר אותי באמת ללא מילים.
כמובן הופעות אדירות ביותר של כל הקאסט כאן ובימוי מעולה של בילי ויילדר שאני ללא ספק חייב להיכנס אליו.
מאוד שמח שהופתעתי לטובה.
8/10
Fruitvale Station
סוחט הדמעות של השנה. הסרט מבוסס על סיפורו של אוסקר, בחור שחור אשר נהרג על-ידי שוטר על לא עוול בכפו בערב השנה החדשה ב 2009. הסרט מתאר את התרחשויות אותו היום בו אוסקר נרצח בצורה מאוד ראליסטית ואמיתית, הוא לא מנסה ליצור עניין על-ידי שינוי פרטים או הכנסת אירועים, הוא פשוט נותן לצופה להתחבר עם הדמות בצורה הכי טבעית שיכולה להיות. עשוי בצורה פשוט מרתקת, אף על פי הפשטות שבעשיית הסרט ובתסריט... פשוט סרט כנה וראליסטי שמציג את סיפורו המזעזע של אוסקר בצורה הכי טובה שלפי דעתי יכלו להציג אותה. סיפור מזעזע ועצוב בטירוף, גורם לי להרהר על כל הרוע ואי-הצדק שיש בעולם הזה.. יש דברים שפשוט אסור לתת להם לקרות. סיפור באמת קורע לב.
שמח שהוא הזוכה בסאנדנס, מגיע לו לגמרי.
8/10
Freedom Writers
סיפור באמת טוב שמוצג בדרך כל כך קיטשית ומסריחה. הסרט מבוסס על סיפור אמיתי שאם היו מציגים אותו בדרך הנכונה הוא היה יכול באמת להיחרט במוח של הצופים... אבל הציגו אותו בדרך דביקה ובנאלית כל כך, עם דמויות גרועות ותסריט פשוט דוחה, זה היה נראה כמו פרודיה לעיתים... צפינו בו בשיעור אנגלית והיו באמת ילדים שצחקו בקטעים בסרט שאמורים להיות "מזעזעים".
באמת חבל, כי לסיפור הזה יש פוטנציאל ענקי, הוא פשוט הגיע לידיים הלא נכונות.
5/10
Bleeder
וואו וואו וואו, ניקולאס ווינדינג רפן מוכיח לי שוב שהוא ללא ספק אחד המוחות הכי מסקרנים ומיוחדים בקולנוע כיום, ובכלל.
הסרט עשוי בדיוק כמו שאני אוהב, בחלקים אינטנסיבי ומזעזע עם סצינות שנצרבות במוח ולא מרפות ובחלקים מקסים ושובה לב ומורח לי חיוך ענקי על הפנים ומעלה בי תחושות נוסטלגיה עזות. השילוב הזה.. רפן עשה את זה כאן בצורה כל כך מושלמת. הסיפור המזעזע והברוטאלי של ליאו שמלווה בסיפור היפהפה של לני, זה פשוט עובד, אפילו אם לפעמים זה מרגיש שהסרט קצת מתפזר, זה באמת ממש ממש לא משנה. מה שאהבתי בטירוף כאן זה שאין באמת משהו יוצא דופן אפילו בקצת בסיפורים, אבל הדרך שבה הסרט מוצג, הדמויות הגאוניות (לני הוא ללא ספק אחת הדמויות הכי מדהימות שראיתי אי פעם), ההופעות הפשוט אדירות של מיקלסן, קים בודניה ובכלל כל הקאסט, הבימוי המושלם, בחירות המוזיקה המצויינות... פשוט תענוג.
קולנוע בשיאו.
10/10
(M (1931
אוקיי... זה היה נחמד, אבל אני לא ממש מבין על מה כל ההתלהבות מהסרט הזה. הוא עשוי טוב, סיפור נחמד ומסקרן, אפילו מותח בחלקים מסויימים, אבל הסרט מרגיש די ריקני. חצי מהסרט פשוט מיותר לגמרי, המון סצינות משעממות וחסרות ערך לגמרי שאין לי מושג למה הכניסו אותן לסרט, עקבות האקספרסיוניזם הגרמני היו ממש ממש ממש מזעריות...
אני מעריך את ההשפעה של הסרט על הקולנוע והכל, אבל אני לא חושב שיש באמת כל כך הרבה דברים טובים לגבי הסרט הזה כמו שהוא השפיע על הקולנוע מבחינה רעיונית.
בכל מקרה, סצינת הסיום הייתה חזקה ביותר וההופעה של פטר לורה לגמרי הדהימה אותי.
6/10
(The Proposition (2005
מערבון דרמטי שעשוי טוב מאוד, ניק קייב מוכיח שהוא לא רק מוזיקאי בחסד, הוא גם תסריטאי מצויין.
אז כמו שאמרתי, תסריט באמת מצויין של ניק קייב, וכמובן גם פסקול מדהים שלו, הופעות מעולות של הקאסט... לא ממש מיוחד או משהו שלא ראיתי לפני כן, אבל בהחלט נהניתי והיו ללא ספק כמה רגעים די עוצמתיים.
7/10