סרטי השבוע שלי
12 Years a Slave
הרבה יותר מדהים ומהפנט ממה שציפיתי שיהיה.
אפוס עצום, כבד ומדכא שמתאר את הסיפור המצמרר והמרגש של סולומון נורת'אפ בצורה כל כך מעוררת התפעלות, אני הודהמתי לגמרי. לרוב דרמות היסטוריות לא עושות לי את זה, אבל הסרט הזה פשוט היפנט אותי לגמרי. סטיב מקווין מצליח לספר את הסיפור המדהים והמדכא הזה בצורה כל כך טובה ומרגשת ומשלב את זה עם עבודת מצלמה וסינמטוגרפיה יוצאות מן הכלל ואפילו נגיעות ארט-האוס בכמה סצינות (במיוחד בשתי סצינות שהשאירו אותי פעור פה ואני לא חושב שיצאו לי מהראש בעתיד הרחוק... או אפילו אי פעם).
כמובן גם שהקאסט של הסרט עשה המון, אני חושב שזה הקאסט הכי מושלם של סרט מ 2013 וההופעות של כולם היו פנטסטיות פשוט... והפסקול, אפילו שהאנס צימר כנראה שכח לגמרי שהוא עשה בדיוק את אותו דבר לפני כן באינספשן, היה אלוהי.
מאסטרפיס אמיתי, לגמרי לא האפוס המסחרי והדביק שגורמים לו להישמע כמוהו...
9/10
(Pusher (1996
אכזבה די גדולה, אני כל כך לא ציפיתי שהסרט הזה ייראה ככה (בדגש על ייראה)...
הסרט עשוי מצויין, אני חושב שאחד מסרטי הפשע הראליסטיים והעוצמתיים שראיתי, בתור סרט בכורה זה באמת הישג מעולה... אבל אני ציפיתי מרפן לכל כך הרבה יותר מזה.
בעוד שהסרט היה עשוי בצורה באמת מעולה עם צילום אדיר בטירוף והופעות טובות של השחקנים, הוא היה פשוט כלום אחד גדול ולקראת הסוף הוא היה כל כך משעמם ופשוט חיכיתי שהוא ייגמר כבר, ואף פעם לא מפריע לי אם סרט חסר פואנטה או ריקני (להיפך, הרבה פעמים יש לזה אפקט מאוד מיוחד על האווירה), אבל כאן הסרט פשוט נגרר בצורה מעצבנת.
מצפה מרפן להרבה הרבה הרבה יותר מזה (כמובן שבעיקר מבחינת הסטייל, אבל גם מבחינת השמירה על עניין והכישרון המדהים שלו להפנט את הצופה... לפחות בסרטים שלו שראיתי עד עכשיו, כמו דרייב, ברונסון, ולהאלה רייזינג, אונלי גאד פורגיבס...
6/10
Eraserhead (צפייה חמישית נדמה לי)
לזכות בהגרלה להקרנה של הסרט בסינמטק ת"א (שזה בערך המקום הכי מגניב שהייתי בו בישראל, אגב), עם שני חברים, עם הרצאה לפני הסרט על השיר In Heaven מתוך הסצינה האהובה עליי אי פעם מכל ההיסטוריה של הקולנוע... אחת החוויות המרגשות והעצומות שהיו לי בשנה האחרונה.
כמובן שכמו כל צפייה, הסרט האלמותי הזה תמיד יישאר בשבילי סרט הקאלט הכי מטורף שנוצר אי פעם... ולראות אותו על המסך הגדול הייתה חוויה כל כך עוצמתית ומיוחדת.
ההרצאה על In Heaven הייתה מעניינת ביותר, למדתי כמה דברים חדשים וזה היה פשוט כיף לראות עוד אנשים שאוהבים אירייזרהד, אוהבים את לינץ', אוהבים קולנוע.. אין ספק שחוויית הצפייה בסינמטק הייתה כיפית ביותר.
10/∞
Highway Patrol (מוכר גם כ Traffic Department או Drogowka)
טוב, זה היה חתיכת סרט אכזרי וקיצוני...
הסרט הפולני הזה, של הבמאי וויצ'ך סמרזווסקי, מכניס את הצופה אל תוך המוח של שוטר במשטרת התנועה של ורשה שהואשם ברצח של אחד מהשוטרים, בעוד הוא חף מפשע. העלילה נשמעת אולי קצת קלישאתית אבל הסרט הזה הוא אחד הדברים הכי ברוטאליים וקיצוניים שראיתי לאחרונה.
הסרט עשוי בצורה מאוד מאוד מאוד ראליסטית, משולב עם המון קטעים "תיעודיים" שמצולמים במצלמה דיגיטלית, אלים ובוטה בצורה קיצונית, אפל ואכזרי מאוד עם המון הומור שחור קיצוני.
בעוד שהסטייל של הסרט כל כך ייחודי וראליסטי, היה כל כך קשה לעקוב אחרי ההתרחשויות בסרט, כי הסרט פשוט לא הרפה... הקצב שלו היה מטורף שזה היה כמעט בלתי-אפשרי לעקוב אחרי העלילה והתפתחות האירועים, שכן הסרט פשוט עובר מאירוע משמעותי לאירוע מזעזע לאירוע מטריד לאירוע מעורר חשיבה והמוח, שלי לפחות, כבר לא מצליח לקלוט בשלב מסויים מה קורה על המסך.
עשוי בצורה פשוט פנטסטית, אני חושב שהסטייל של הסרט הזה הוא בערך חלום רטוב של כל חובב קולנוע קיצוני, אבל החסרון שלו, וזה חסרון כל כך ענקי לצערי, הוא שהסרט לא מרפה לשנייה והוא דורש יותר מדי ריכוז מהצופה, ואני חושב שזה די הרס לי את הסרט.
7/10
True Romance
פשוט סרט פאן אדיר שעשוי בצורה נפלאה.
תסריט גאוני ומהנה בטירוף של טרנטינו, דמויות מגניבות עם הופעות מעולות של הקאסט, עלילה מהנה ומסקרנת, הרבה דם, הרבה כיף.
נהניתי כמו משוגע!
8/10