סרטי השבוע

In Heaven

New member
תופתע לגלות...

אבל הופעתה של בת הדודה של לורה תוכננה עוד מהחלום הראשון של קופר... אם תצפה שוב בחלום תבין גם למה :)
ושוב, ממליץ מאוד לסיים את העונה ולו רק בשביל הסרט המופתי הזה.

בקשר לילדים של מחר... שוב, זה לא שהיו רגעים קלישאתיים מסויימים שאני מדבר עליהם אלא בכלל כל הכיוון של הסרט הרגיש לי מאוד קלישאתי ומאוד מאוד לא מקורי.

GK_FF

New member
מוזר לי..
לילדים של מחר

כי בד"כ סרטים של סוף העולם הם אקשן והרפתקאות בעוד הסרט הזה היה דכאוני, איטי ומהורהר ולכן איך הוא קלישאה בעינייך? מ היה קלישאה בבסיסו בעינייך?

In Heaven

New member
אני לא ממש אוהב לספר סרטים בקצרה...

זה פשוט תמיד מרגיש לי שאני גורם לסרט להישמע שעמום אחד גדול + לפי דעתי עדיף לבוא לסרטים בלי ידע מוקדם + אין לי מושג איך לתקצר סרט כמו הרגתי את אמא שלי.
אני פשוט יכול להגיד שזה היה בשבילי חוויה עוצמתית ומרגשת בטירוף ואני מאוד מאוד ממליץ. זה סוג של דרמת נעורים עם נגיעות ארט-האוסיות מדהימות וגם לא מעט סאבסטנס (בניגוד לסרטים אחרים בסגנון).

lightflake

New member
The Grandmaster

איזו גרסה ראית? (לפי דיונים שקראתי יש מקורית 130 דק' יש אמריקאית 123 דק' ויש אמריקאית מקוצרת 108 דק') ההבדלים בעריכה הם משמעותיים!

http://www.imdb.com/title/tt1462900/board/nest/218567641?ref_=tt_bd_1

בכל אופן כמו סרטים אחרים המתבססים על פילוסופיה סינית (אהבת את גיבור?) חייבים להכיר בשביל להבין את הסרט לעומקו ולהנות מכל מה שהוא מציע

In Heaven

New member
ראיתי את הגרסה של ה 130 דק'...

לא יודע מה ההבדלים ממש אבל אם אתה אומר... חח

לא ראיתי את hero אבל אני מתכנן עליו כבר די הרבה זמן. אין לי שום מושג בפילוסופיה סינית... אבל אני נהניתי מהסרט מאוד ואני לא חושב שבשביל ליהנות מסרט אני צריך לעשות עליו (או על הנושא המוצג בו או מה שזה לא יהיה) מחקר לפני כן. סרט ענק, אבל היה חסר לי משהו שיש בסרטים אחרים של קאר וואי וכאן לא היה לצערי...

lightflake

New member
לא צריך לעשות כלום בשביל להנות אבל

בשביל להבין את העומק של מה שהולך שם צריך להבין קצת על מה מדובר

In Heaven

New member
תוכל לקשר אותי להסבר בסיסי על הפילוסופיה?

סתם כי סיקרנת אותי חח

lightflake

New member
במקרה אני למדתי את זה בקורס

"מבוא לפילוסופיה סינית"
מבחינה היסטורית על הקיסר והתפקיד שלו בסין וכיצד הוא נתפס בקשר שלו ל"שמיים" על פי האמונות שרווחו בסין בעבר (קונפוציאניזם ודאואיזם ובהמשך זן בודהיזם)
לא מכיר קישור טוב

lightflake

New member
אלן סטיוארט קוניגסברג - שבוע 4

קליעים מעל ברוודווי (1994)

דרמת פשע קומית, שנות ה20 בברודווי, המאפיה מחסלת אנשים ברחובות ומחזאי צעיר מקבל תקציב להפקה בתנאי שחברתו של מאפיונר תשתתף בה מלווה בשומר ראש, הוא מסכים ומתחילות החזרות למופע במהלכן מתגלה שלשומר הראש יש רעיונות לשינוי המחזה שמתגלות כרעיונות טובים למדי...

דעתי: סיפור נחמד אבל יש כאן הרבה דמויות שבלוניות, מעט עומק ומקוריות, זה יכול היה להיות מספיק טוב לקומדיה וודי-אלנית פשוטה (ואם וודי היה משחק פה את התפקיד הראשי אני בטוח שזה היה הרבה יותר מצחיק) אבל כאן יוצא סרט יותר לכיוון הדרמתי וככזה הוא פשוט צפוי ושטחי מדי שיצליח לסחוף. 5.5/10
IMBD 7.4 (התפלאתי מהדירוג היחסית גבוה)

מלינדה ומלינדה (2004)

שני סיפורים שמתחילים באותה צורה ממשיכים אחד בצורה טראגית והשני בצורה קומית (בדומה ל"פשעים ועבירות קלות")
סרט מאתגר מעניין ומיוחד שמעלה את השאלה הפילוסופית האם החיים הם רק סיפור שתלוי בעיני המתבונן

דעתי: אהבתי את הרעיון וגם את הביצוע, אם כי הרגשתי שחסר עומק לדמויות אז אנו מקבלים סרט חמוד אבל די שטחי ומצד שני גם לא מצחיק מאוד. 7/10

נקודת מפגש (2005)

כריס הוא טניסאי שמגיע ללונדון לנסות את מזלו בעיר הגדולה הוא מאומץ ע"י משפחה עשירה אבל דווקא מתאהב בבחורה אמריקאית (ג'והנסון) שמנסה להיות שחקנית ללא הצלחה וכמובן שהעניינים מסתבכים...

דעתי: מאוד שונה מסרטיו הרגילים של וודי אך עם המון ניואנסים וודי-אלניים מבריקים. משחק מעולה של ג'ונתן רייס מייר. ללא ספק נראה שהספר (המדהים) של דוסטוייבסקי השפיע על אלן והוא החליט לעשות גרסא מודרנית משלו ל"החטא ועונשו". ועם כל זה אני לא יכול לומר שכססתי צפרניים והרגשתי את המתח שהרגשתי כשקראתי את דוסטוייבסקי, יש משהו בסגנון של הסרט שמרחיק את הצופה מלהתחבר רגשית לדמויות וזה הופך אותו ליצירת אמנות יפה אך מרוחקת שלא מצליחה לרתק את הצופה לתוכה וזה חבל לדעתי.
7/10

סקופ (2006)

באנגליה, סקרלט ג'והנסון היא סטודנטית לעיתונות שמקבלת טיפ מעולם המתים לגבי סקופ אפשרי על איזה עשיר מיוחס, וודי אלן הוא קוסם שמצטרף אליה לבלוש אחרי אותו בחור עשיר...

דעתי: קומדיה וודי אלנית קלילה שכיף ומצחיק להעביר איתה את הערב אבל לא הרבה מעבר לזה, 6.5

חלומה של קסנדרה 2007

דרמת פשע, שני אחים (איין מקרגור וקולין פארל) רוצים לעשות כסף מהיר ומסתבכים... (לא רוצה לעשות ספוילרים)

דעתי: אלן שוב מתעסק בנושא של "נקודת מפגש" הפעם בצורה עוד יותר עמוקה, קשה לי להאמין שיכולתי לנחש שזה סרט של וודי, משחק יוצא מהכלל של קולין פארל. 8/10

מה שעובד (2009)

לארי דייויס מגלם פיזיקאי מזדקן ויהיר שפוגש בחורה צעירה ובעיקר מדבר על משנתו הפילוסופית הפסימיסטית.

דעתי: טוב כבר דיברנו על הסרט הזה פה לפני שבועיים, לארי דייויס לא באמת נכנס לדמות אלא עושה אותה יותר כמו סטנדאפיסט ולא כשחקן מעבר לכך התסריט מלא קלישאות ומין הומור שחוזר על עצמו, לא מצאתי בסרט הזה מקוריות, קצת נחמד אבל בעיקר סתמי. 5/10

galv22

New member
הניצוץ, המסע המופלא, כוח משיכה וחברים.

המסע המופלא-
אוברייטד בטירוף לדעתי. כן, האנימציה יפה ומלאה בפרטים מקוריים, אבל העלילה מלאה בחורים ולוקה בחסר. בסרט הזה היו כל כך הרבה דברים לא ברורים שאני אפילו לא יודע איפה להתחיל.

הניצוץ-
זו הפעם השנייה בה אני צופה בסרט. מאוד התרשמתי מהפסקול, מהמשחק של ניקולסון ובעיצוב של הסצינה הבודדת. העלילה מיסתורית אבל בסופו של דבר די רזה ולא כל כך מתוחכמת וקוהרנטית.

כוח משיכה-
ממש נהניתי ואין לי מה להוסיף.

הילדים של מחר-
התאכזבתי. לא היה בו משהו מעניין במיוחד או חדשני. הלונג שוטים הרשימו אותי, אבל לא מספיק בשביל לחפות על עלילה לא כל כך מעניינת. הקונספט דווקא מעניין, אבל בסופו של דבר אנחנו מתגלגלים לסתם מותחן. פסקול מצוין כמו שכבר ציינו פה.

להיות ג'ון מלקוביץ'-
ענק.
דבר ראשון הסרט הצחיק אותי בטירוף, ממש התגלגלתי מצחוק בסצינה בה המזכירה לא מבינה מה ג'ון קיוזאק אומר. בנוסף זה היה סרט יפה וויזואלית, עם עלילה מיוחדת ומעניינת.

שמש ניצחית בראש צלול-
גם בצפייה שנייה - סרט מדהים.

yanivya2

New member
2 guns - אקדח כפול. אחלה סרט שבעולם!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Mo1xQGoNQbY
קומדיית פעולה קלילה מהסגנון של שני גאנרים שמשתפים פעולה.
על פניו, רעיון נדוש ולעוס כל כך שאחרי 5-10 דקות מתחילת סרט הוא נמאס ומקוטלג כעוד אחד מהז'אנר הממוצה הזה.
אז זהו, שלא... הסרט קולח ומבדר. אל תצפו לסרט זוכה אוסקרים... אבל אם אתם רוצים סרט שיעביר לכם ערב בכיף, זה הסרט בשבילכם.

למעלה