סרטי השבוע

"דיברנו מספיק"

סרט מצוין, אבל פחות שנון ומצחיק ממה שציפיתי.

** רוזבד

New member
רק את

"המשחק של אנדר"
סרט חמוד, ולא יותר מזה,
אני מודה, לא קראתי את הספר אז באתי לסרט בלי ציפיות,
יש בסרט אקשן טוב, אפקטים טובים, הסיפור עובר בסדר וזהו בעצם.

גולי233

New member
השבוע שלי

וולברין (2013). לפני הצפייה הסרט ישבתי עם זוגתי והללתי את סדרת הסרטים הזו שאני כה אוהב. עם כל כל הרבה דמויות מגניבות, קשה לאכזב. ואז צפיתי בסרט סתמי למדי שכל הקסם של אקסמן הלך בו לאיבוד. כמעט ואין מוטנטים למעט וולברין וכבר בשליש הראשון אתה מבין את כל הסיפור כולו. שאר הדמויות הן אסייאתיות ולא מרבות לדבר. פה ושם אנחנו מקבלים את ג'ין (אם לדייק - פלג הגוף העליון של ג'ין...). "פוש" היה טוב ממנו פי עשר בערך וזה אומר הכל. אכזבה.

The Purge.
מתחיל טוב ומאבד גובה מהר. דידקטי מדי לטעמי ולא מספיק מעודן.

gavrik

New member
2 סרטים של סנדרה בולוק

יצא במקרה

the heat -
סרט ששמעתי עליו ביקורות משתפכות רבות על כמה שהוא מצחיק.
ובכן, לא רע, אבל בכלל לא קרוב לשם שיצא לו מבחינתי. בטח לא יותר טוב מרחוב ג'אמפ 21.

gravity -
לצערי שכחתי את המשקפיים שלי אז החוויה הייתה קצת מצערת... בכל אופן, קוארון קנה אותי מאז children of men (וגם קצת מההארי פוטר שהוא עשה) ולסרט הזה ציפיתי בערך מאז ששמעתי עליו לפני כמה שנים. הוא קצר יחסית (סרט נטו פחות מ-90 דקות, כמעט אין כאלה היום) ומאוד אינטימי מבחינת התמה שלו: מסע כמעט בזמן אמת של דמות אחת בשממה האולטימטיבית.
אני לא מאלה שסולדים מסנדרה בולוק, ולהיפך, דווקא די מחבב אותה (עוד מאז הסרט "בזמן שישנת" למי שזוכר). בסרט הזה לדעתי היא עשתה עבודה מעולה, אפילו שחצי מהזמן לא באמת רואים אותה. הצילום שמסביב מעולה, והעטיפה של פס הקול מתאימה להתרחשויות (במיוחד בקתרזיס בסוף).
כן היו כמה נקודות בעלילה שהציקו לי, אבל בסוף הסרט כל כך לא היה איכפת לי אז כנראה משהו שם עבד.

alphac

New member
liberty stands still

או בשמו העברי, כוננות גבוהה (2002)
סרט מתח מעולה שעוסק בתיקון השני לחוקה האמריקאית שמגן על הזכות של אזרחים אמריקאים לשאת נשק.

מאד אהבתי את השחקנית הראשית לינדה פיורנטינו, שמסתסבר בהסתכלות ב-IMDB שמאז היא הופיעה רק בסרט אחד נוסף ב-2009. מוזר.

RoyceGracie

New member
שלי

Jobs 2013
סרט נחמד, קיבל ביקורות גרועות שלא בצדק לטעמי. סרט מעניין. לא ברור אם הם באמת נאמנים למקור, הם מציגים את ג'ובס כבן אדם מאד בעייתי. העלילה קצת לוקה בחסר לטעמי, והייתי מלווה אותו עוד קצת הלאה להמצאה של האייפון. אבל היה עדיין לא רע

Prisoners [2013]
ההיילייט הקולנועי של השבוע שלי. סרט מטריד, קשה ומעניין. מומלץ מאד לצפיה !

Beneath Hill 60
סרט מלחמה היסטורי על הפיצוץ של איזו גבעה גרמנית ע"י הבריטייים במהלך מלחמת העולם הראשונה. הסרט מתאר קצין בריטי שהיה אחראי על הסיפור. הרבה פסיכולוגיה, הרבה צילום של החיים מתחת לחפירות הארוכות וכו.. מומלץ למי שאוהב את הז'אנר.

The Assassination Of Richard Nixon
עוד סרט טוב. שון פן השחקן הראשי, מפתיע אותי בכל פעם מחדש עם הורסיטיליות שלו - יודע גם לשחק דמות קשוחה של גנגסטר, גם דמות רכה של הומו סקסואל ("מילק"), גם של אנשים מפוקפקים ("דרכו של קרליטו"), גם אוטיסט ("מיי ניים איז סאם") וגם מה שהיה בסרט הזה - בן אדם מוטרד מאד פסיכולוגית שמתקשה למצוא את מקומו בחברה. הסרט מתאר את הסיבות הפסיכולוגיות שהובילו אותו למעשה הנתעב. מומלץ בחום, סרט קצת איטי.

ערן1987

New member
הבלתי אפשרי

ציפיתי למשהו שיביע טיפה רגש אבל זה היה כל כך מאולץ וכל כך אמריקקי שזה היה מאוד מעצבן. יותר מדי מעושה בשבילי. גם לא הצלחתי להבין על מה בדיוק נעמי ווטס קיבלה מועמדות לאוסקר.

אהבתי את האפקטים ואת הקטעים המכאיבים, הם בהחלט היו רגעי השיא של הסרט - אבל הם היו בודדים והסרט בסופו של דבר לא רצה להעביר את הסיפור של הרגעים האלו אלא את הסיפור האנושי של אותה משפחה שחבריה מחפשים אחד את האחר. לסיפור יש כ"כ הרבה פוטנציאל אבל חבל מאוד שכמעט שום דבר ממנו לא מצליח לעבוד.

In Heaven

New member
בשבוע האחרון ראיתי

Children of Men
סרט אקשן פוסט-אפוקליפטי עם צילום טוב ותו לא. כל כך הרבה קלישאות בסרט אחד... בחלקים מסויימים זה היה פשוט שעמום צרוף.
השימוש במוזיקה היה טוב אבל... רדיוהד, קינג קרימזון, אפקס טווין. הסאונדטראק באמת קנה אותי.
מעלה בנקודה על הצילום והסאונדטראק.
6/10

I Killed My Mother
וואו וואו וואו. מזמן לא ראיתי סרט שריתק אותי אליו בצורה כזו... פשוט מדהים, כל דבר בסרט הזה היה מדהים.
הסטייל של הסרט פשוט מטורף! המשחקי עריכה המדהימים, השילובים של המונולוגים בשחור-לבן, הסצינות המטאפוריות האדירות, ההתנסויות בסוגי צילום שונים... בכלל כל הסינמטוגרפיה של הסרט העיפה לי את המוח. מה שעוד יותר הדהים אותי בסרט הוא, שבניגוד ל heartbeats של דולן, ששם הדבר היחיד שהסרט מתרכז בו זה הסטייל, כאן יש גם המון סאבסטנס והעלילה פשוט מרתקת ביחד עם התסריט שכתוב בצורה נפלאה.
והסאונדטראק... אוי איזה סאונדטראק אגדי. ללא ספק נכנס ישר לרשימת הסאונדטראקים האהובים עליי אי פעם... השימוש כאן במוזיקה היה מהטובים שיצא לי לראות.
גם ההופעות המטורפות של דולן ושל אמא שלו הן פלוס ענק לסרט הזה.
מושלם, מצמרר, ללא ספק אחד הסרטים הכי טובים שראיתי בחצי שנה האחרונה.
10/10

Twin Peaks: Fire Walk With Me
אז אחרי שצפיתי בסדרה המופתית הזו, שהסתיימה בצורה מדהימה ומיינדפאקית לחלוטין, באתי לסרט הזה בלי לדעת בכלל למה לצפות.. אם הוא הולך לסגור את הסדרה קצת? או להעלות עוד שאלות?
הסרט הזה ללא ספק סגר לי די הרבה דברים שלא היו ברורים לי וחיזק לי את התאוריה שחשבתי עליה במהלך הצפייה בפרק האחרון... אבל הוא גם העלה בי עוד המון שאלות.
אחת מיצירות המופת הכי גדולות של המאסטר לינץ'. יש סוג של קסם בסרטים שלו שפשוט אי אפשר להסביר במילים... הסאונדטראק, הדרים סיקוונס, התאורה, המטאפורות הגאוניות, התפאורה... זה פשוט מדהים.
שמחתי מאוד שהסרט התמקד בתעלומה של רציחתה של לורה (שכן זה משהו שהיה חסר לי קצת בעונה השנייה)... והתרגשתי בטירוף לגלות את הסיפור הבאמת אנושי ומלנכולי שעומד מאחורי כל הסוריאליזם והסמלים והחידות שהסרט והסדרה מוצפים בהם.
סדרה מושלמת וסרט מושלם עם כמה מהסצינות החזקות ביותר שלינץ' יצר.
היה פשוט חוויה ענקית עכשיו לצפות בחלום של קופר ולהבין פתאום כמה לינץ' גאון ברמזים ובחידות שהוא טמן במהלך הסדרה (אם כי יש המון דברים שנשארו וכנראה גם יישארו תעלומה מוחלטת).. פשוט מת על ההשקעה שלו בפרטים הכי הכי קטנים שהופכים את הכל לחוויה עוצמתית במיוחד.
10/10

Destricted
אנתולוגיה של שבעה סרטי פורנו ארט-האוסיים:
Impaled - הסרט של לארי קלארק שפותח את האנתולוגיה. סוג של מבט דוקומנטרי על עשיית פורנו. לא ממש מצאתי בזה משהו מיוחד, הראיונות לא הוסיפו לי הרבה ולא ראיתי כאן שום צד ארט-האוסי אז די התבאסתי. זה גם הסרט הכי ארוך באנתולוגיה לצערי, ולא בצדק. אכזב אותי בטירוף קלארק... 3/10
Balkan Erotic Epic - הסרט של מרינה אברמוביץ' שעוסק במיתוסים ואמונות הזויות שעוסקות במין בדת הבלקנית. באמת הזוי... אהבתי מאוד את ההסברים של מרינה אברמוביץ' בין חלק וחלק בסרט והביצוע של הסרט בכללי היה באמת נחמד מאוד. 6/10
House Call - פורנו ווינטייג'י מגניב מאוד שמלווה בפסקול אמביינט דרימי שריצ'רד פרינס עשה בעצמו. זה היה בהחלט מיוחד ומעניין, מאוד נהניתי. 7/10
Sync - שתי דקות שמורכבות מאלפי תמונות מסרטי פורנו שונים שמתחלפות במהירות של מאיות שנייה... הכל יוצר מעין אשליה שהתמונות שמתחלפות במהירות מרכיבות סרטון אמיתי. העריכה כאן פשוט משוגעת. 7/10
Hoist - סרט ארט-האוס מטריד והזוי כמו שרק מאת'יו בארני יודע לעשות... מעניין ומטריד אבל די משעמם לפרקים ויש לי תמיד הרגשה בסרטים שלו שהם יותר מדי פלצניים. 6/10
Death Valley - סצינת אוננות של 8 דקות שלמרות שהיא הייתה מלווה בפסקול נחמד מאוד ולוקיישן יפה זה היה אחד הדברים הכי מיותרים שראיתי אי פעם. אין לי מושג מה זה אמור להוסיף או לתרום לאנתולוגיה אבל זה היה שעמום אטומי. 2/10
We Fuck Alone - ללא ספק הסרט הכי טוב באנתולוגיה. צפיתי בו מספר פעמים בעבר אבל עדיין הודהמתי. גספר יוצר פה סרט פורנו טריפי, אפל בטירוף, עם קונספט מטריד ומדכא מאוד... הצילום והעריכה מבוצעים בצורה מושלמת והסרט הזה ללא ספק טוב בכמה וכמה רמות משאר האנתולוגיה. מדהים. 9/10
ציון ממוצע: 5.7
היה בהחלט נחמד לצפות בפורנו ממבט אומנותי... חוויה מעניינת בהחלט.

The Grandmaster
קאר וואי מביא כאן אפוס שבהחלט הותיר אותי ללא מילים מבחינה וויזואלית אבל אני לא חושב שהיה בו יותר מזה... אחד הסרטים הכי מרשימים וויזואלית שראיתי, קאר וואי הוא פשוט גאון בכל הנוגע לוויוזאליות, פשוט גאון. כל השוטים בסרט כל כך ציוריים שזה מדהים... אם זה בבחירת התלבושות המדהימה, התאורה האפלולית בסרט, התפאורה שקאר וואי עושה בה שימוש כל כך טוב, שיטות הצילום השונות שקאר וואי משתמש בהן בסרט (במיוחד בלט השימוש האדיר בסלואו מושן בסצינות הקרב)... כל הצבעים והאלמנטים בשוטים בסרט משתלבים בצורה כל כך מעוררת השראה.
מלבד זאת, את סצינות הלחימה גם כן מצאתי ממש אדירות כמו גם המשחק של רוב השחקנים שהיה מצויין. לצערי, לא מצאתי עוד הרבה בסרט... אבל ללא ספק נהניתי.
8/10

Castello Cavalcanti
איזה תענוג היה לצפות בסרט הקצר הזה. ווס אנדרסון הוא פשוט אומן וויזואלי גאון שאין לתאר.
סרט משעשע ביותר, סינמטוגרפיה פשוט מושלמת כיאה לאנדרסון הגאון והופעה ממש אדירה של ג'ייסון שוורצמן.
גאונות.
8/10

The Dreamers
יצירת מופת שהשאירה אותי עם חיוך דבילי מרוח על הפנים ב 90 אחוז מהסרט... מת על ההרגשה הזו.
סרט פשוט מושלם מכל בחינה, סחף אותי בצורה שלא הרבה סרטים הצליחו, חוויה פשוט מרתקת ועוצמתית בטירוף.
אווה גרין, לואיס גארל ומייקל פיט עשו כאן עבודה פשוט יוצאת מן הכלל, שלושתם הוביאו כאן שלוש מההופעות הטובות ביותר שראיתי אי פעם ושלושת הדמויות היו גם דמויות כל כך מעוררות השראה... התסריט מדהים, גם אם רוב הסרט לא מאוד עלילתי ובימוי פשוט פנטסטי של ברנרדו ברטולוצ'י. הפסקול בסרט היה פשוט אורגזמה לאוזניים שלי, וביחד עם כל הפן הוויזואלי המדהים של הסרט זו הייתה חוויה באמת יוצאת מן הכלל.
הסרט הזכיר לי מאוד את regular lovers בקונספט והכל... אבל החולמים טוב ממנו בכל כך הרבה רמות.
קצת התבאסתי שלא הצלחתי להבין אף אחד מהרפרנסים הרבים שהיו בסרט לגודאר ובכללי להמון במאים וסרטים... אבל עדיין הערכתי את כל הקריצות שהיו בסרט.
פשוט חוויה מדהימה לעיניים ולאוזניים שלי, מהסרטים היחידים שבאמת גרמו לי לרצות לחיות בתוכם.
10/10

21 Grams
אינאריטו הוא פשוט המאסטר בבניית עלילות מצטלבות... הוא פשוט יודע איך לעשות את זה נכון וזה תמיד מדהים אותי. ולמרות שיש הרבה דמויות בסרטים שלו, ולמרות שבחצי הראשון של הסרט אי אפשר באמת להבין הרבה על הדמויות או על העלילה הוא עושה את הכל בצורה כל כך סוחפת ומותחת שהחיבור עם הדמויות מגיע כל כך בטבעיות אפילו בלי להכיר אותן כל כך לעומק. מת על הסטייל שלו, על המבנה האדיר, הפסקול עושה את העבודה בצורה מצויינת, קאסט ענקי (במיוחד נעמי וואטס ושון פן המדהימים... גם דל טורו היה מעולה), סינמטוגרפיה באמת מרשימה (אהבתי בטירוף את השימוש האדיר שנעשה כאן ב grain שככל שהעניינים מסתבכים ה grain מתגבר ובכלל שכל ההתפתחות של ה grain הייתה מקבילה לאירועים בסרט... זה היה ממש גאוני) וכמובן תסריט ענק.
לא מגיע לרמה הגבוהה בטירוף של אמורס פרוס או בבל אבל עדיין הדהים אותי כמו שציפיתי מאינאריטו. ציפיות ממש גבוהות מביוטיפול.
9/10

alphac

New member
ותודה על ההמלצה המוסווית ל-ביוטיפול

לא שמעתי עליו לפני כן.
אגב, אחלה ניתוח לסרט!

In Heaven

New member
אכן, 21 גרם הדהים אותי בטירוף.

ותודה :)
כנראה אראה את ביוטיפול שבוע הבא. ראית את אמורס פרוס ובבל של אינאריטו?

alphac

New member
בבל מעולה!

את אמורס פרוס לא ראיתי (וגם לא שמעתי עליו קודם לכן), מה דעתך עליו?

In Heaven

New member
לפי דעתי הסרט הכי מדהים של אינאריטו...

בלי שום שאלה בכלל (אלא אם כן ביוטיפול יתעלה עליו חח).
ממליץ ממליץ ממליץ, אחד הסרטים שאותי אישית הכי סחפו והיפנטו, חוויה עוצמתית בטירוף.

GK_FF

New member
הודעה טובה מאוד..

כל הסרטים פה הם בוואצליסט שלי או סרטים שכבר ראיתי ואהבתי, אך מזמן מדי מכדי להעיד. עדיין, כתיבתך מאוד אמינה לי ומשכנעת אותי שאחשוב כמוך.

אילו קלישאות היו בילדים של מחר? כי דווקא אותו ראיתי מהשנים האחרונות ונתתי לו 10, ובצפייה שניה הורדתי ל-8 או 9....

לינץ היה אחד הבמאים האהובים עלי והעונה הראשונה של טווין פיקס מדהימה אבל לא הצלחתי להחזיק את השנייה והפסקתי קרוב להתחלה שלה אאל"ט. מה אתה ממליץ? להתאמץ לסיים? לעבור לסרט?

In Heaven

New member
תודה :)

הייתה לי פשוט בעיה עם הילדים של מחר, הוא התחיל ממש אדיר אבל מהרגע שג'וליאן הופיעה הכל נעשה יותר ויותר קלישאתי, ומאז כל הקונספט פשוט הלך לאיבוד לפי דעתי... חבל, כי היה לו פוטנציאל, הרגיש לי לגמרי מפוספס.

אתה צודק לגמרי, העונה השנייה הרבה פחות טובה מהראשונה, למרות שהפרקים הראשונים הם דווקא מעולים ורק לקראת סוף העונה הסדרה באמת נחלשת לגמרי... אבל הפרק האחרון בעונה השנייה הוא אחד הרגעים הקולנועיים הכי טובים שנעשו אי פעם לפי דעתי. שווה לך לסיים לגמרי בשביל סיום העונה ובשביל הסרט הפשוט מופתי הזה (למרות שיש גם פרקים מדהימים באמצע העונה השנייה כמו פרקים 7 ו 9 ועוד הרבה רגעים מדהימים בכללי). ממליץ בטירוף, אחד הסרטים הכי גאוניים של לינץ'... וכן, זה די חובה לסיים את הסדרה לפני הצפייה בסרט (למרות שהסרט הוא בכלל פריקוול) כי גם ככה הסרט מאוד כאוטי וסוריאליסטי כיאה ללינץ' אז זה יעשה לך בלגן ענקי במוח אם יהיו לך חלקים חסרים וגם לא נראה לי שאפשר ממש להבין את הסיפור השלם בלי הצפייה בעונה השנייה, או לפחות לפתח תאוריות לגביו חח
אחרי הצפייה בסרט אני וחבר פיתחנו תאוריה ממש ממש מגניבה לגבי כל הקונספט של הסדרה ונראה לי שיש מצב שקלענו חח

GK_FF

New member
מגניב

ספויילרים לטווין פיקס:
למרות שאני ממש הרגשתי ירידה ברמה בפרקים הראשונים, הדמויות הרגישו ממש לא עקביות יחסית לעונה שקדמה אותם -גם באופי וגם במראה, והבת דודה סתם הרגישה נדחפת מאילוצי הפקה (ששלמו לשחקנית לעונה שלמה ואין להם איך לשלב את לורה פלמר בכל פרק).

ספויילרים לילדים של מחר:
אתה יכול לציין רגעים קלישאתיים לדעתך בילדים של מחר? כי סתם לדוגמא הרגע שגוליאן נורת היה אדיר ואני חושב שאפילו הפתיע אותי שהשחורה בהריון. הוואן שוט המלחמתי מדהים, והסצינה על האוטובוס כשמורידים את השמנה היה ממש חזק..

למעלה