סרטי השבוע

N o a m V

New member
2 סרטים

pain & gain - התרגלתי לראות את מייקל ביי הורס סרטים, אבל פה דווקא הוא עשה ההפך.
כמובן שגם פה יש את הטאש המוכר שלו אבל קצת פחות מוגזם. סיפור מעניין, קצת קומי וקצת
פעולה. מה שכן, קשה להאמין שזה אכן אמיתי .

Dark skies - מצטרף לביקורות שמופיעות בשירשור זה, אכן סרט מאוד מלחיץ ומקפיץ.
ראיתי אותו אתמול בלילה כמובן בחושך והוא אכן עושה את העבודה... הזכיר לי בהתחלה קצת
את פעילות על טיבעית.

AsafA55

New member
ריכוז של סרטים מהחודש וחצי האחרונים - חלק ב'

בעיניים של מייזי (What Maisie Knew) -
ג'וליאן מור היא רוקיסטית חד הורית מנסה לגדל את בתה כאשר זו נקלעת לאמצע תהליך גירושין ארוך ומכוער בין ההורים.
אני חייב להודות שהסרט הזה מעט התיש אותי,הוא מתחיל טוב,ממשיך לאט להחריד,כמעט לא זז,אבל לקראת הסוף הוא מתפתח יפה וחזר לתפוס אותי.
היה פה הרבה פוטנציאל שפוספס כאמור עם מעט מאוד בשר וחבל.

ציון 6/10

טראנס (Trance) -
כנראה הסרט הכי טוב שראיתי עד כה השנה.
ג'יימס מקאבוי (שאני דוווקא ממש מתחיל לחבב) מגלם מוכר במכירות פומביות של יצירת אמנות שמסתבך עם חבורת פושעים בהם הוא בגד.
כדי למצוא את יצירת האומנות האבודה הוא הולך למהפנטת שמוציאה ממנו הרבה יותר ממה שחשב.

שתי השורות האלה של העלילה הן קמצוץ מהעלילה המורכבת,שלא לומר מסובכת הזו שהפכה את טראנס לאחד מהסרטים הכי מסקרנית והכי mind-fuck שראיתי בשנים האחרונות.
כל מילה נוספת רק תקלקל אותו,פשוט תראו!
דני בויל מוכיח שוב שהוא במאי נהדר.

ציון 9/10 (עדיין מתלבט אם הוא 10 עגול או לא...)

ג'י.איי.ג'ו. 2 - (G.I. Joe: Retaliation) -
אתם יכולים לצחוק עד מחר,אבל הסרט הראשון היה אחלה אקשן בעיני ומאוד נהניתי ממנו.
בלי להרחיב יותר מדי,ההמשך שלו היה רע מאוד,כמעט משעמם,ולהגיד את זה על סרט פעולה זאת תעודת עניות עצומה.

ציון - 4/10

לא מוכנות לוותר (Won't Back Down) -
מגי ג'ילנהול היא אם חד הורית שחוברת לויולה דייויס,מורה בבית ספר לתלמידים מתקשים שמסכנות את הכל יוצאות למאבק למען קיומו ופיתוחו של הבית ספר,הכל למען הילדים.
כמובן מבוסס על סיפור אמיתי,כמובן שהסרט קיטשי (לפעמים מדי),אבל בסה"כ מדובר בסרט חמוד,אם כי מעט ארוך (121 דקות),בכל אופן,יש סרטים דומים טובים הרבה יותר.

ציון 6/10

שבעה פסיכופטים (Seven Psychopaths) -
הסרט הקודם של הבמאי מרטין מק'דונה היה "ברוז'" הנפלא,כאשר קולין פארל חוזר לשתף איתו פעולה גם כאן ובנוסף יש כאן את אחד הקאסטים הכי מגניבים אי פעם עם וודי הארלסון,סאם רוקוול,כריסטופר ווקן וטום ווייטס.
קולין פארל מגלם תסריטאי שמסתבך עם פושע שמנסה לקבל בחזרה את כלבת השיצו שלו שנגנבה.

סרט הזוי,לא שגרתי וממש ממש מגניב.
לא טוב כמו "ברוז'" אבל לפחות מביא איתו משב רוח ייחודי ומעניין.

ציון 7/10

מניאק ( Maniac) -
אליז'ה ווד מגלם בעל עסק לשחזור בובות ראווה שעוזר לאמנית צעירה להרים תערוכה,כאשר הוא מנסה מתמודד עם הדחפים הרצחניים שלו.
נתחיל מזה שהסרט מאוד מיחד מכיוון שכולו מצולם מנקודת מבטו של הדמות הראשית,ככה שזה כבר מאוד שונה ומיוחד,לסרט עצמו יש פוטנציאל גדול מאוד שלעיתים מתממש עם כמה סצינות מעולות,עם זאת ציפיתי להרבה יותר,כי הוא מבטיח הרבה יותר מאשר מקיים.

ציון 6/10

בלי חוקים (Savages) -
העלילה מתמקדת בשלושה חברים ונאהבים,בן,צ'ון ו-O (טיילר קיטש,אהרון טיילר-ג'ונסון ובלייק לייבלי) שמגדלים סמים ונאלצים לשנות תכניות לאחר שקרטל הסמים המקסיקני חוטף את O.
אוליבר סטון יודע איך לעשות את זה מעולה,ועם שחקנים מצויינים (גם סלמה האייק,בניסיו דל טורו וג'ון טרבולטה מככבים) אנחנו מקבלים את אחד מסרטי הפשע הכי טובים שראיתי לאחרונה.

ציון - 8/10

mrpink3

New member
הזוי ולא שגרתי MY ASS

הקטע הוא שעל זה בדיוק רוכב הסרט, הוא בכוח מנסה להיות 'אחר' והתוצאה היא מעאפנות בנאלית ועצלנית.

AsafA55

New member
יש לא מעט מהסוג שאתה מתאר

זה לא המקרה.
הסרט בעיני אפילו לרגע לא השתדל יותר מדי.
המאמץ לא ניכר עליו,לכן הזכרתי את הקאסט,כי הוא היה גורם מרכזי לעניין.
כמעט אף אחד מהשחקנים לא התאמץ לשחק את הדמות שלו,כי רובם פשוט נכנסים לתוך הטייפקאסט שלהם מכלתחילה.

אגב,שאני אומר "הזוי ולא שגרתי",זה לא אומר שהוא היחיד בעולם,אבל בבליל הבנאליות שרצה כל הזמן בקולנוע,שבעה פסיכופטים הוא בהחלט שינוי מרענן.

N o a m V

New member
מסכים איתך לגבי G.I.JOE

ראיתי את הראשון אז כשיצא וממש לא התלהבתי ממנו,
ויצא לי לראות אותו שוב לפני החלק השני ופתאום הוא היה כזה מעולה ומהנה.
והשני - קטסטרופה לעומת הראשון .

RoyceGracie

New member
כמה סרטים

"אבדון" - הסרט החדש של טום קרוז. שוב פעם טום מאכזב כמו שאני רגיל ממנו. חבל מאד, הוא היה שחקן טוב בתחילת הדרך כשעשה את ג'רי מגוויר ועוד כמה... לא מובן איך הקריירה שלו ממשיכה.

Justice League The Flashpoint Paradox 2013
סרט מצוייר, אבל לא לילדים ! ליגת הצדק - באטמן, סופרמן, הפלאש ועוד. סרט נחמד גם למבוגרים שאוהבים קומיקס. מומלץ

The Words[2012]
הסרט האהוב עליי השבוע. סרט מעניין שמספר על סיפור בתוך סיפור. הגיבור שלנו הוא Bradley Cooper, שהוא כוכב עולה מאד גדול בשבילי. סרט עדין, מעניין, משאיר הרבה סימני שאלה ורצון לקרוא פרשנות.

We're The Millers 2013
סרט חדש עם ג'ניפר אניסטון על חבורה של פושעים שמתחזה למשפחה מושלמת כדי להבריח סמים ממקסיקו. נחמד, מצחיק, אבל לא ממש מצחיק. שווה לראות בבית.

Star Trek Into Darkness (2013)
למרות שאהבתי את הסרט הקודם, את הסרט הזה פחות אהבתי. הרגשתי שהיו חורים בעלילה, שיותר מידי דברים קרו במזל שבמציאות לא היו קורים. המשחק לא היה וואו בכלל ובאופן כללי הרגשתי שהעלילה חלשה ולא מעניינת. מה שכן, נחמד לראות ספינות חלל ענק וקרבות אוויר (בעיקר אם יש לך מקרן בבית - מה שיש לי
)

The Way Way Back/העולם ע"פ דנקן.

אחד מסרטי ההתבגרות הכי טובים שיצא לי לראות אי פעם, אולי אפילו הכי טוב. מעולם לא ראיתי סרט שתפס באופן כ"כ מושלם את הרגשות והתחושות שעוברות אצל ילדים בגיל הזה, ומגיש אותם על השולחן בלי לייפייף את המציאות, אלא בדוגרי ובגובה העיניים. סרט כנה, אנושי, מלא בהברקות וסצינות מקסימות, הרבה צחוקים, וקאסט ענק. מומלץ ביותר, חבל שלא יותר אנשים שומעים עליו.

mrpink3

New member
אלוהי הקטל

איזה סרט כיפי ומשעשע, רק חבל שהוא כל כך קצר.

ראיתי בסוף השבוע הזה סרט בלתי רגיל, שהרשים

אותי באופן שכבר מזמן לא התרשמתי מסרט כלשהו.
שם הסרט באנגלית הוא Beasts of the Southern Wild.

לא יודע אם הוא כבר הוקרן בארץ, אבל אני מניח
שבתרגום חופשי שמו בעברית היה (או יהיה)
'מיפלצות הדרום הפראי'.

זהו סירטו הראשון של במאי יהודי צעיר בשם בן זייטלין.
הסרט צולם ב-16 מ"מ והיה מועמד ל-4 פרסי אוסקר
(ולא זכה באף אחד למרות שהיה מגיע לו לפחות על משהו...).

נסו להשיג אותו על DVD ותהנו מכל רגע.
הסרט פשוט מקסים וממש מבקש שיצפו בו יותר מפעם אחת.

לא אפרט את כל התוכן בכדי לא לקלקל לכם את הנאת הצפיה,
אבל הסרט עוסק בקבוצת אנשים בשולי החברה, שמתעקשת
לשמור על אורח החיים שלה.

בסרט משחקת ילדה שחורה שהייתה בת 6 בעת שהסרט צולם,
והיא מרביצה שם מישחק בלתי רגיל.
היא המועמדת הכי צעירה אי-פעם לפרס האוסקר, וממש הגיע לה
אבל לא קיבלה.

נקודה "מעניינת" ואופיינית לאמריקאים שלא נוח להם בסיטואציות מסויימות:
הסרט מקודם לציבור בתור "סרט ירוק" שעוסק בהגדלת המודעות לתוצאות
של מה שנקרא 'ההתחממות הגלובאלית' והשפעתה על מיפלס מי הים.
גם אתר האינטרנט של הסרט בנוי כולו סביב הנושא הזה כי ככה החליטו לעלות
על הגל הזה בכדי לקדם אותו.

אבל זהו בולשיט אטומי!

עבורי הסרט הזה חשף מציאות עגומה באופן קיצוני, על קבוצת אנשים
באוכלוסיה האמריקאית של המאה ה-21 שחיה ומתגוררת בתנאים כל כך
גרועים ועלובים שאפילו המדינות הכי עניות באפריקה היו מתביישות בזה - אבל
זה קיים דווקא באמריקה העשירה (עדיין) כל כך.
זהו מסמך מצמרר לגבי המציאות הזאת שהחברה והכלכלה והפוליטיקה
האמריקאים מאפשרים את קיומה.

אבל הכל מוצג בצורה כל כך קסומה, מנקודת מבטה התמימה של הילדה
בת ה-6, שהסרט ממש מקסים ולדעתי חובה לראות אותו ולהנות מכל רגע.

מומלץ בחום.

Kiki the Witch

New member
רק שני סרטים

2013 The Mortal Instruments: City of Bones - היו לי ציפיות די נמוכות. זה התחיל רע, אבל דווקא בהמשך היו רגעים ורעיונות מעניים, ובכל זאת בסך הכל זה לא משהו.
1934 Bright Eyes - ממה שהבנתי זה הסרט הראשון שנוצר במיוחד לשירלי טמפל. סרט מטופש, למרות כמה רגעים מעניינים.

למעלה