ריכוז של סרטים מהחודש וחצי האחרונים - חלק ב'
בעיניים של מייזי (What Maisie Knew) -
ג'וליאן מור היא רוקיסטית חד הורית מנסה לגדל את בתה כאשר זו נקלעת לאמצע תהליך גירושין ארוך ומכוער בין ההורים.
אני חייב להודות שהסרט הזה מעט התיש אותי,הוא מתחיל טוב,ממשיך לאט להחריד,כמעט לא זז,אבל לקראת הסוף הוא מתפתח יפה וחזר לתפוס אותי.
היה פה הרבה פוטנציאל שפוספס כאמור עם מעט מאוד בשר וחבל.
ציון 6/10
טראנס (Trance) -
כנראה הסרט הכי טוב שראיתי עד כה השנה.
ג'יימס מקאבוי (שאני דוווקא ממש מתחיל לחבב) מגלם מוכר במכירות פומביות של יצירת אמנות שמסתבך עם חבורת פושעים בהם הוא בגד.
כדי למצוא את יצירת האומנות האבודה הוא הולך למהפנטת שמוציאה ממנו הרבה יותר ממה שחשב.
שתי השורות האלה של העלילה הן קמצוץ מהעלילה המורכבת,שלא לומר מסובכת הזו שהפכה את טראנס לאחד מהסרטים הכי מסקרנית והכי mind-fuck שראיתי בשנים האחרונות.
כל מילה נוספת רק תקלקל אותו,פשוט תראו!
דני בויל מוכיח שוב שהוא במאי נהדר.
ציון 9/10 (עדיין מתלבט אם הוא 10 עגול או לא...)
ג'י.איי.ג'ו. 2 - (G.I. Joe: Retaliation) -
אתם יכולים לצחוק עד מחר,אבל הסרט הראשון היה אחלה אקשן בעיני ומאוד נהניתי ממנו.
בלי להרחיב יותר מדי,ההמשך שלו היה רע מאוד,כמעט משעמם,ולהגיד את זה על סרט פעולה זאת תעודת עניות עצומה.
ציון - 4/10
לא מוכנות לוותר (Won't Back Down) -
מגי ג'ילנהול היא אם חד הורית שחוברת לויולה דייויס,מורה בבית ספר לתלמידים מתקשים שמסכנות את הכל יוצאות למאבק למען קיומו ופיתוחו של הבית ספר,הכל למען הילדים.
כמובן מבוסס על סיפור אמיתי,כמובן שהסרט קיטשי (לפעמים מדי),אבל בסה"כ מדובר בסרט חמוד,אם כי מעט ארוך (121 דקות),בכל אופן,יש סרטים דומים טובים הרבה יותר.
ציון 6/10
שבעה פסיכופטים (Seven Psychopaths) -
הסרט הקודם של הבמאי מרטין מק'דונה היה "ברוז'" הנפלא,כאשר קולין פארל חוזר לשתף איתו פעולה גם כאן ובנוסף יש כאן את אחד הקאסטים הכי מגניבים אי פעם עם וודי הארלסון,סאם רוקוול,כריסטופר ווקן וטום ווייטס.
קולין פארל מגלם תסריטאי שמסתבך עם פושע שמנסה לקבל בחזרה את כלבת השיצו שלו שנגנבה.
סרט הזוי,לא שגרתי וממש ממש מגניב.
לא טוב כמו "ברוז'" אבל לפחות מביא איתו משב רוח ייחודי ומעניין.
ציון 7/10
מניאק ( Maniac) -
אליז'ה ווד מגלם בעל עסק לשחזור בובות ראווה שעוזר לאמנית צעירה להרים תערוכה,כאשר הוא מנסה מתמודד עם הדחפים הרצחניים שלו.
נתחיל מזה שהסרט מאוד מיחד מכיוון שכולו מצולם מנקודת מבטו של הדמות הראשית,ככה שזה כבר מאוד שונה ומיוחד,לסרט עצמו יש פוטנציאל גדול מאוד שלעיתים מתממש עם כמה סצינות מעולות,עם זאת ציפיתי להרבה יותר,כי הוא מבטיח הרבה יותר מאשר מקיים.
ציון 6/10
בלי חוקים (Savages) -
העלילה מתמקדת בשלושה חברים ונאהבים,בן,צ'ון ו-O (טיילר קיטש,אהרון טיילר-ג'ונסון ובלייק לייבלי) שמגדלים סמים ונאלצים לשנות תכניות לאחר שקרטל הסמים המקסיקני חוטף את O.
אוליבר סטון יודע איך לעשות את זה מעולה,ועם שחקנים מצויינים (גם סלמה האייק,בניסיו דל טורו וג'ון טרבולטה מככבים) אנחנו מקבלים את אחד מסרטי הפשע הכי טובים שראיתי לאחרונה.
ציון - 8/10