סרטי השבוע

Metro44

New member
סרט אחד.

ליידיקילירס של האחים כהן. מי היה מאמין, אשכרה נהנתי מטום הנקס. וגם הסרט טוב דרך אגב.

אני חושב שהדבר שהופך את האחים כהן לכאלה ייחודיים ופופולאריים - אם תניחו בצד את הסגנון - היא העובדה שסרטיהם אינם מתמקדים בז'אנר אחד אלא נפרשים על כל סוגי הסרטים האפשריים. אני מתכוון, ג'יסז, יש להם מערבון, פילם נואר, קומדיית סטלנים, מותחן ריגול, מותחן שוד, סרט ביוגרפי אחד, קומדייה רומנטית, קומדיה שחורה, ועוד לא הגעתי אפילו לסוף הפילמוגרפיה שלהם.

GK_FF

New member
כמעט חודשיים לא כתבתי, אלה חלק מהסרטים שראיתי

משחקים אסורים (Forbidden Games)
סרט מדהים שראיתי בצעירותי וממש שמחתי לגלות שהוא לא פחות טוב משזכרתי, הוא מספר על ילדה צעירה שהוריה נהרגים על ידי הפצצות של חיילים גרמנים ונאספת אל ביתו ומשפחתו של ילד קצת יותר גדול ממנה. הסרט מספר על מערכת היחסים ביניהם והדרכים שלהם להתמודד על המלחמה שמסביבם. ממש אהבתי והתרגשתי, אבל גם לדעתי הסרט היה טוב יותר אם היה מתמקד בסיפור הילדים יותר, שכן חלק מהסצינות מדברות על המבוגרים שסובבים אותם. אשמח לראות עוד סרטים של הבמאי.
8 מתוך 10

שליחות קטלנית
הפתיע אותי לטובה עם קו העלילה האקשן-רומנטי שלו רק שלצערי, כמו באווטר, קמרון דיי מתלם מהדרמה הגלומה בו ומתעסק יותר בצד הפחות רוחני של העולם שלו.
4 מתוך 10

חטא על סף ביתך (The Seven Year Itch)
מה זה הסרט המעפן הזה?! שנאתי את הדמויות, זה בכלל לא היה מצחיק, הרבה גימיקים טיפשיים ועלילה שובניסטית. קיצור ביי, ובושה לוויילדר.
3 מתוך 10

Carousel Live from Lincoln Center
גרסאת במה מצולמת של המחזמר "קרוסל" של רוג'רס והמרשטיין. מחזמר מעניין מאוד בעלילתו, פה ספציפית גם הליהוק מעולה, והשירים נחמדים. הרבה יותר טוב מהגרסא הקולנועית של שנות ה-50' אבל זה לא אתגר.
7 מתוך 10

אינדיאנה ג'ונס והמקדש הארור
סרט שאהבתי בילדות, ועכשיו ממש לא ברור לי למה. משעמם, עם התפתחות עלילה מקרטעת ודרמה רעה בין הדמויות.
3 מתוך 10

Secret of the Incas
סרט אקשן רומנטי כיפי ומגניב משנות ה-50', מומלץ מאוד. ביקורת שפרסמתי.
8 מתוך 10

The Private War of Major Benson
עוד סרט מהבמאי של Secret of the Incas, פחות טוב אבל גם מפגין מבנה עלילתי מוקפד, אך זה לא עזר לו להיות פחות צפוי.
4 מתוך 10

הממלכה הסודית (epic)
נוראי. עיצוב מכוער, דמויות מגעילות, שום דרמה והבדיחות לא מצחיקות. בזבוז זמן מטורף, גם הציון שנתתי גבוה מידי. ביקורת מהבלוג.
2 מתוך 10

אלכס קרוס
הפרסומת הבטיחה פרופיל פסיכולוגי מרתק של רוצח עם פטיש להתעללות בנשים. בפועל הייתה לו רק קורבן אחת והשתיים האחרות נראה שהיו נשים בכלל רק במקרה, בכל אופן הסרט הזה התחיל מאוד מעניין אבל מאיזהשהו שלב באמצע (אחרי הנרצחת השניה והשלישית שלו, ששתיהן הרגישו בזבוז) זה נהיה לא מעניין לצערי.
3 מתוך 10

נעולים (Lockout)
אהבתי את זה מאוד, הומור קליל וחמוד, אקשן מלהיב וצילומים יפים.
6 מתוך 10

מלחמת רוז ברוז (The War of the Roses)
קונספט מעניין לעלילה ואחלה סצינת שיא אבל חרא תסריט, רוב הסצינות חסרות דרמה או התפתחות, והשינויים שקורים לדמויות לא ברורים או הגיוניים.
3 מתוך 10

לב הדרקון
עוד סרט שאהבתי בצעירותי והופתעתי לגלות כמה הוא רע. רק הפסקול היה טוב מאוד.
3 מתוך 10

לב הדרקון 2
התחלתי לראות את זה ממש בצחוק אבל זה התגלה להיות טיפה טוב יותר מהסרט המקורי הודות לגיבור הסימפתי והחמוד ומערכת היחסים שלו עם ידידו הרחרוחי. חבל שלא הייתה דרמה קצת יותר מעניינת ומזוכחת.
4 מתוך 10

לאקי לוק
סרט אקשן מסוגנן עם תסריט שלא תמיד קולע במטרות שלו. עוד ביקורת שלי מהבלוג.
5 מתוך 10

פאסיפיק רים
סרט שכיח וממש לא מלהיב, עם קצב עלילתי מספיק טוב כדי לא לשעמם מידי. אכזבה מהבמאי אחרי המבוך של פאן הנחמד.
4 מתוך 10

Barbie in the Pink Shoes
סרט חמוד ולא משעמם אבל חבל שלא מעמיק יותר או מנסה לקחת את עצמו קצת יותר ברצינות. אשמח לראות המשכון.
3 מתוך 10

I Melt with You
וואו סרט ממש מביך. מתחיל כדרמת male bonding מודרנית עם צילומים מהורהרים ורגשיים, לא מעניין מידי אבל מוערך על הסגנון, ולקראת אמצע הסרט מתרחשת תפנית שחושפת את העלילה האמיתית של הסרט וממש לא להאמין למה שקורה על המסך. לא ברור איך כ"כ הרבה מפורסמים הסכימו לתת יד לפרוייקט הזה, שמרגיש כמו תסריט של ילדי תיכון.
2 מתוך 10

ראית סרט של ברבי...

ל... למ... למה... למה... אני לא מבין... מה... ואתה נותן לזה 3 מתוך 10 אבל אומר שהיית רוצה לראות המשך... וחושב שסרט של פאקינג ברבי היה צריך לקחת את עצמו ברצינות... מה לעזאזל... מה הטעם...

GK_FF

New member
רוצה לתת שאלות קצת יותר קוהרנטיות?

JayneCobb

New member
הנה שתיים...

1) "שליחות קטלנית" - קלאסיקת מד"ב ואתה מדבר בכלל על הצד הרומנטי של הסרט??? הסרט ממש לא מתעלם מהצד הרוחני (מה שזה לא יהיה) של העולם שהוא יוצר,אבל זה בכ"ז סרט פעולה, כמה דגש אפשר לשים על צדדים אחרים לפני שאתה מפסיק להיות סרט פעולה?

2) נתחיל מזה שאני ממש לא מסכים עם הביקורת שלך לפאסיפיק רים, שבעיני הוא אחלה סרט קיץ, ויותר טוב בעשרות מונים מכל מה שמייקל ביי עשה בעשור האחרון... אבל בין זה לבין לקרוא ל "מבוך של פאן" "נחמד"... ואוו...

אני קורא בפורום הזה כמה פעמים בשבוע, וברוב הזמן פשוט מגלגל את עיניי לגבי חלק מהתגובות שלך...כן,אלו דעותייך ואתה בהחלט זכאי להן, אבל לעזאזל... אם יש דבר אחד שלא חשבתי שאשמע בדיון על שליחות קטלנית זה על הרומנטיקה/רוחניות שבו...ואם יש שם תואר אחד שלא הייתי מעניק אי פעם למבוך של פאן זה "נחמד"...

Houndour

New member
רק

"אם יש דבר אחד שלא חשבתי שאשמע בדיון על שליחות קטלנית זה על הרומנטיקה/רוחניות שבו"
צודק, באמת צריך יותר כאלה...

GK_FF

New member
מה הקשר לשאלות של שנאוצר?

ולשאלותייך:

ב"הימד הרוחני" כוונתי למימד הדרמתי, הבין דמותי, הריגשי. עכשיו בו נתרכז בעלילה הראשית של שליחות קטלנית:

הוא מספר על בחורה שפוגשת אדם מהעתיד שהגיע כדי להגן עליה מגורם שלישי עוין. כנראה שהזוג מתאהב, ובכל אופן הגבר הופך להיות האבא של בנה העתידי.
אז אם זה לא נשמע לך כמו עלילה עם בסיס רומנטי מה כן, אך הסרט לא משקיע להעמיק בה או בפיתוח דמויותיו סביבה. לא רק בפאן הרומנטי, לי גם צרם מאוד שהדמויות לא העלו למודעות עוד הרבה מלפני ששכבו שאם הדבר ייקרה כנראה הבחור יהיה אבי המושיע. מעצם רעיונה של תגלית זו היה מרתק לראות את הדמויות מפנימות אותה, וגם מכבד אותן בעומק.

על המבוך של פאן, אני באמת לא מחבב אותו יותר מדי אבל כן יש בו רגעים יפים בעיני, ואני מנחש שגם בעינייך הוא טוב מפסיפיק רים....

JayneCobb

New member
נראה לי שמשהו כאן לא מובן לך...

שליחות קטלנית לא מספר על בחורה שפוגשת מישהו מהעתיד ומתאהבת בו ובעותה עת הוא מגן עליה מ"גורם שלישי עוין"...
אם זה מה שחשבת על העלילה של הסרט, פיספסת לחלוטין את הפואנטה.
העלילה הרומנטית שבו מהווה רקע (שלא לאמר אתנחתה קלה) לרדיפה, לפאראנויה ולאקשן...ולא להפך...ולכן כל הניתוח שלך מושתת על בסיס ממש שגוי...זו לא דרמה רומנטית עם רובדים של אקשן אלא סרט אקשן עם כמה רגעים רומנטיים...הרי כל ה "התאהבות" של שרה קונור וקייל ריס לא נולדת מתוך מערכת יחסים אלא מתוך פחד,לחץ וקירבה אחד לשני בשעה שהוא מציל אותה...למה ציפית? כמה דייטים? פרחים? חיזור?

אין להם מקום בסרט הזה...

בנוסף לכך, קמרון אמר שכאשר יצר כביכול את המשולש הזה שבו ג'ון קונור שולח למעשה את אבא שלו לעבר כדי לעבר את אמא שלו הוא לא חשב על ההשלחות לגבי סרטי המשך או מה הדמויות יבינו מכך, למעשה, יש קטע ברור בסרט שבו ריס יודע שג'ון קונור הוא אבא שלו אבל זה לא ממש נאמר שם...אלא פשוט נשאר באוויר...למה? כדי לא להאכיל אותנו בכפית...

זה סרט אקשן/הישרדות לא דרמה רומנטית שבה צריך לפתור את הכל בשעתיים...

GK_FF

New member
אני בסה"כ פרסתי בפנייך את עלילת הסרט כפי שהיא

וניתחתי את הגורמים הדרמטיים שבה.
אתה טוען שהסרט ניסה להתמקד באקשן ובאווירה של אימה - אני דווקא חושב שזה פחות מעניין ממה שהיה יכול להיות.

ואני בכלל לא מדבר על סרטי ההמשך אלא על הסרט הזה ספציפית, בו נאמר שג'ון קונור הוא המושיע וששרה היא אימו אבל לכאורה רק בשלב מאוחר יותר בסרט מתגלה, לצופים ולו עצמו, שריס הוא האבא. כן חשבתי שזה היה אלמנט רגשי מפוספס בתסריט..

JayneCobb

New member
ולגבי המבוך של פאן

כן, הוא יותר טוב מפאסיפיק רים
אבל הנקודה שלי היתה שלקרוא לסרט כמוהו "חמוד" זה פשוט עוול בעקבות כל מה שמתרחש בו...

תולעת סרטים

-אליסיום- סרט מדהים. אהבתי כל שנייה ושנייה בסרט, הייתי מתה למחוק את הזיכרון כידי לצפות בו שוב. אהבתי בסרט שזהו תרחיש אפשרי ומציאותי לעוד 100 שנים מהיום. כל כך לא רחוק מהמציאות. כל כך מהר אנשים מאבדים ערך לחיי אדם שאינם חשובים ככה שזה מאד מציאותי.
-עצבניות אש- מצחיק אבל חסר פאנץ סופי, ציפיתי ליותר. והסרט דיי צפוי. קומדייה קלילה סה''כ
-לזמן את הרוע- למרות הציונים הגבוהים, לא שומה בהרבה מכל הסרטי גירוש שדים שיצא לי לראות. מאכזב. בעיקר מאכזב שיש סוף טוב.
-דה ז'ה ווה- יפה ואין לי מה להוסיף לזה. פשוט סרט יפה.
-המפרץ- חחח גרוע. בזבוז של שעתיים מהחיים שלי
-קוד מקור- קצת באיחור. יפה מאד, קצת לא מובן בסוף אבל מרתק אע''פ שיש שהסרט מצולם רק בשני מקומות בעיקר שאני מאד לא אוהבת את זה.
-28 יום אחרי- סרט זומבים קלאסי , קצת כמו מלחמת העולם Z, נמרח עם זוויות צילום יפות אבל משעמם ולא מאתגר ללא קטע אקשן מרובים.
-מלחמת העולם Z- חמוד.
-איש הפלדה- חרא סרט חחח כל כך גרוע אלוהים. העניים שלי כאבו.
האשלייה- לא מבינה למה הציונים והביקורות של כך טובים. סרט חמוד אבל לא יצאתי ממנו בתחושה של "וואו". סרט יפה שלא שווה בעיניי לראות בקולנוע.

היום אני הולכת לראות "אנחנו המילרים" מקווה לצחוק יותר מפעמיים.

למעלה