סרטי השבוע

העולם ע"פ דנקן
the way, way back

פשוט מקסים
ולא לילדים בלבד

קאסט מעולה, למרות שקצת מוזר לראות את סטיב קארל בתפקיד המניאק ואת אליסון ג'אני בתור פריחה..

http://www.imdb.com/title/tt1727388/

mrpink3

New member
ארבע/ה

שוטר מושחת - ההופעה של הארווי קייטל היא אחת מהטובות שאי פעם ראיתי. סרט שונה וזה תמיד טוב, סצנות מזעזעות אך משעשעות, אם כי האלגוריה של הכנסייה הקתולית אל מול חטאים ופשע שחוק ועודנו נשחק על ידי האמריקאים.

ד"ר פומרנץ - מצד אחד אהבתי את האווירה והיה מצחיק לעיתים מצד שני יש לי הרגשה שאני יכול לכתוב דבר כזה. סרט קצר לכל היותר.

אהבה בשם ודם - סרט סוחף ועשוי טוב.

העור בו אני חי - סרט השבוע, יצירת מופת מבריקה. המרתון משהו הזה של אלמדובר לה היה מתוכנן.

מיכאל1411

New member
שוטר מושחת של אבל פריירה

באמת מצוין.

ד''ר פומרמץ לא היית יכול לכתוב כי אסי דיין יש רק אחד.... סרט אדיר.

אהבת בשר ודם הכי טובש ל אלמודובר.. את העור בו אני חי אני אראה השבוע בטח..

RoyceGracie

New member
כמה

The Place Beyond the Pines (2012)
סרט טוב, מעניין, מקורי. היה יכול להיות יותר טוב אם היו עושים אותו יותר מרגש. התסריט טוב והעלילה מעניינת. המשחק לא כל כך טוב, חוץ מהשוטר- שהוא שחקן מדהים לטעמי שיקבל אוסקר בסופו של דבר. הוא יודע לשחק הרבה תפקידים (סילברלייט, בדרך לחתונה עוצרים בוגאס ועוד) והוא עושה את זה טוב. דווקא השחקן שהוא האופנוען, אני לא אוהב אותו כל כך, הוא משחק כמעט תמיד את אותו התפקיד. החתיך קליל הלשון, לא אוהב...

The.Iceman.2012
סרט טוב מאד, נהנתי. מסופר על גאנגסטר שכיר חרב משנות ה 40-50 בשם "האייסמן" שרצח להערכת המשטרה מעל 100 אנשים. מסופר על חייו... סרט טוב למי שאוהב גנגסטרים, משחק טוב, צילום טוב. שווה בהחלט

Pain.and.Gain.2013
עוד סרט שאהבתי. זה עוד סרט כזה של שודים וכו, אבל הוא ממש מקורי מכיוון שהוא משלב המון הומור שמגיע לא משחקנים אלא מהתסריט, למשל באמצע הסרט מזכירים לך ("עדיין מדובר בסיפור אמיתי") כדי שתבין כמה שהפעולות שלהם דביליות. מסופר על 3 מפתחי גוף, מאמני כושר במיאמי של שנות ה 80 שמחליטים לשדוד יהודי עשיר. המניע שלהם לשוד הולך יד ביד עם המוטיבים של "YES I CAN" של האמריקאים שרוצים להתעשר, סטייל תרמיות הפירמידה. משחק ממש משעשע של דה רוק, שהוא משחק חצי אידיוט ומארק וולברג שמשחק את מנהיג החבורה, המוטיבציה שלו לפעולה היא כמו מה שתיארתי, השטיפת מח שהקואוצ'רים עושים לחברה האמריקאית. סרט שווה, מומלץ לראות. משעשע מאד ולא ילדותי

The.Colony.2013
הסרט הכי פחות טוב שראיתי השבוע אבל עדיין שווה לראות. כל העולם קפא ואנשים ששרדו חיים בקולוניות בתוך מפעלים נטושים עמוק באדמה. קולוניה אחת קוראת לעזרה ומאז לא שומעים מהם והגיבורים של הסרט הולכים לבדוק מה קרה איתם. כשהם נכנסים לתוך הקולוניה שביקשה עזרה הם שומעים רעשים של נקישות, בנקודה הזו כמעט כולם ישימו יד על המצח ויגידו "עוד סרט זומבים"... אבל זה לא סרט זומבים, קצת שונה... לסרט יש פוטנציאל יפה מאד שלא מומש לצערי, אבל עדיין הוא נחמד למי שאוהב מתח\אימה לייט. זה עם מורפיוס מהמאטריקס

מיכאל1411

New member
המושבה סרט טוב יחסית לז'אנר ממנו הוא בא

לורנס פישבורן וביל פקסטון היו אחלה.

Zarniwoop

New member
Clear History

החדש של לארי דיוויד בHBO. קאסט קומדיה אדיר, סיפור נחמד, לארי קורע כמו תמיד. סה"כ שווה צפיה. חבל רק שכל הבדיחות הטובות היו בטריילר.

נ.ב ג'ון האם המלך.

גולי233

New member
טרילוגיה אחת

ברסרק. אנימה בת 3 חלקים ובמרכזה לוחם בודד בשם גאץ המצטרף לכנופית הנץ - קבוצה של שכירי חרב המונהגת בידי אדם שאפתן בשם גריפית' . מצד אחד הסידרה עתירת אקשן ואלימות ומצד שני יש בה גם אלמנטים פילוסופיים. נהנתי מהסידרה ואני ממליץ. מדובר ב-3 סרטים.

GK_FF

New member
ראיתי את הסדרה מ-97'...

באמת מעולה.
את שלושת הסרטים החדשים (שמספרים אותו סיפור כמו הסדרה) עוד לא ראיתי...

מי מפחד מהזאב הרע + הסמויה עונה 3

מי מפחד מהזאב הרע- סרט מעולה בכל קנה מידה. מצליח להיות מצחיק ומותח בו זמנית בלי שהזעזוע יפגע בקומדיה ובלי שהקומדיה תפגע במתח. סרט שלא החליט מה הוא, ובאופן יוצא דופן לגמרי, במקום להיות כלום, הצליח להיות הכול. הוא לא מושלם, כי הוא קצת רפטטיבי ויש חלקים שעובדים פחות טוב, בעיקר לקראת הסוף, אבל הוא עדיין מצויין.

הסמויה עונה 3:

אחרי שתי עונות במדבר, הגעתי סוף סוף לארץ המובטחת.
טוב נו, זה לא היה בדיוק מדבר, עונה אחת הייתה חביבה בהחלט, ו2 נעה בין שיעמום לרגעים טובים, אבל עונה 3 הייתה רמה אחת מעל השתיים האחרות (גם היא לא בדיוק הייתה הארץ המובטחת, כי אני עדיין לא ממקם אותה עם העונות הטלוויזיוניות הגדולות שראיתי, אבל היא בהחלט הייתה טובה).
אני לא יודע להסביר מה בדיוק עבד בעונה הזאת כי על פני השטח היא לא הייתה מאוד שונה מהשתיים הקודמות. אבל איכשהו, פתאום, זה היה מעניין. אולי זה העירוב של הפוליטיקה והכניסה של קארקטי וקולווין למשחק, שתי דמויות מצויינות, שמשלבות טוב לב עם תחמנות. אולי זאת ההתמקדות בסיפור הכי מעניין של הסדרה- מערכת היחסים המורכבת בין סטרינגר לאייבון. אולי זאת העובדה שלא היה סטוריליין אחד מובהק שעליו שמו הכותבים את כל הכובד, מה שאפשר התפתחות מיוחדת ומקורית יותר של העלילה. בכל אופן, זה עבד, והתעניינתי, ונהניתי, ושני הפרקים האחרונים היו מצויינים (אבל שני הפרקים האחרונים היו טובים מאוד גם בעונות הקודמות). שוב, בסגירת קצוות הם מעולים.
הטענות שלי לגבי העונה הן : א. כמו בעונות הקודמות, ההידבקות המוגזמת לריאליזם שפשוט גורמת, מה לעשות, הרבה פעמים, לשיעמום. ב. בשונה מהעונות הקודמות, העונה הזאת הייתה קצת צפויה. היא בונה במשך הרבה זמן פיצוץ אחד גדול וכשהפיצוץ מגיע, הוא מתפוצץ בערך כמו שהיית מצפה שהוא יתפוצץ.

זה הכול. סך הכול, בהחלט עונה טובה מאוד של טלוויזיה, אבל אני עדיין לא מצליח להבין את הגדולה של הסדרה הזאת, או מה הופך אותה לטובה בכל הזמנים. כנראה שאני מעדיף טלוויזיה ששמה את הצורך לתת רגעים טלוויזיונים מרשימים כערך עליון מעל טלוויזיה ששמה את הריאליזם כערך עליון. העונה הזאת הייתה צעד בכיוון הנכון, אבל עדיין לא נגעה בשמיים. ועכשיו לעונה 4, ששמעתי עליה הרבה דברים טובים.

לא הצלחתי להתחבר לעלילת המכולות בכלל

מצאתי את עצמי מנקר בכל פעם שהתחילה שיחה של יותר מדקה על "האיגוד" ו"מעמד הפועלים" וכל מה שהלך שם. זה לא שאני לא מעריך את מה שהם ניסו לספר, זה פשוט שזה לא סיפור טלוויזיוני מעניין, אלא דרך נחמדה להעביר את המציאות. חבל כי דווקא ניק וזיגי היו דמויות לא רעות, ואני מודה שלקראת סוף העונה זה נהיה יותר מעניין, אבל... בוא נגיד ככה, אם לא היה לעונה את עלילות המשנה של הכלא, מוזון, סטרינגר ועומאר, הייתי מחשיב אותה כעונה גרועה, פשוט כך. עלילות המשנה הפכו אותה לעונה סבירה.

mrpink3

New member
החיים על פי אגפא

https://www.youtube.com/watch?v=HzAHeMDOvW8

סרט נהדר.
אם כי, הסטריאוטיפים הברורים הפריעו לי.
הייתי אומר שברשימת הישראלים, הוא שני רק ל'התגנבות יחידים'.
יש משהו מיוחד בתיאטרליות הלא-מודעת אך המתאמת (אך לא המאולצת) של הסרט.

timboy123

New member
ארבעה השבוע, לצערי שלושה מהם זה צפייה שנייה+

אז קודם כל לשמחתי ראיתי שוב את 'מי מפחד מהזאב הרע'.

האמת היא שהפעם האירוע עצמו (עם כל הבמאים, השחקנים, המפיקים וכו') השפיע עלי קצת יותר מהסרט, אבל גם הסרט עצמו עדיין היה מעולה. בהחלט עובר את מבחן הצפייה השנייה, ואני די בטוח שהוא גם יעבור את השלישית והלאה.

נשאר אצלי 10/10

ולקראת הסרט השני, ראיתי בצפייה חוזרת גם את קיק-אס:

שנון, חכם, אינטילגנטי, מודע לעצמו. בין הקומדיות היחידות שמצחיקות אותי גם בצפייה שנייה וגם כשאני צופה בהן לבד. אקשן טוב. לקראת הסוף קצת מאבד תאוצה.

9/10

קיק-אס 2:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=65&messageid=171051142

ואתמול גם את רחוב ג'אמפ 21:

בדיוק כמו קיק-אס.
שנון, חכם, אינטילגנטי, מודע לעצמו. בין הקומדיות היחידות שמצחיקות אותי גם בצפייה שנייה וגם כשאני צופה בהן לבד. אקשן טוב. לקראת הסוף קצת מאבד תאוצה.

מסכים בערך לגבי הכול

הייתי מוריד את "מי מפחד" ל9, אבל אני חושב שהסופים של ג'אמפ סטריט וקיק אס מעולים, אז זה מתקזז.

ערן1987

New member
שלושה סרטים שכולם "כמעט.."

העולם על פי דאנקן: הטריילר היה טוב, הקאסט מרשים, התסריטאים של "היורשים" כתבו וביימו את הסרט הזה - אז מה, שלא אקנה כרטיס לסרט? בטח שאקנה! הפעם מדובר בעוד סרט התבגרות שראינו כבר אלף פעמים בעבר אך הוא לא יוצא דופן מרבים אחרים. הקאסט עושה עבודה טובה (במיוחד סטיב קארל שהרשים אותי מאוד בתור הדושבאג התורן וסם רוקוול שעשה מטעמים מהתפקיד הקומי שלו, פחות השחקן שגילם את דאנקן שהיה סתמי) עם מה שיש לו, אך הסרט בסה"כ לא מצליח לסחוף אחריו יותר מדי, אולי כי הוא גם לא ממש מרגש. חביב ונחמד אבל לא מעבר לכך.

סאונד סיטי: דייב גרוהל, פעם מגניב תמיד מגניב, יצר סרט תיעודי על אולפני הקלטות שבהם הוקלטו כמה מהאלבומים הבולטים ביותר בתולדות הרוק, סרט עם טונות על גבי טונות של אהבה למוסיקה ולמאחורי הקלעים שלה. הבעיה: גם הוא לא סוחף מספיק. ההתחלה מהירה מדי ואמנם הסרט חוזר לתפוס קצב די מהר אך הוא מרגיש לי בסופו של דבר כעוד סרט תיעודי על מאחורי הקלעים של עולם המוסיקה, רק שהפעם שותפים בו כמה מהאנשים המגניבים ביותר שבתחום, ועוד איזה אחד, פול מקרטני. מומלץ בעיקר לאוהבי המוסיקה.

מי מפחד מהזאב הרע: ייתכן שמה שגרם לי להתאכזב קצת מהסרט היו כל הביקורות שממש הפכו את הסרט הזה ליצירת מופת, מה שהוא ממש לא. צחי גראד תותח על, ליאור אשכנזי מצוין (ואני בד"כ לא סובל אותו), דבל'ה גליקמן לא רע אבל לא מצליח לעשות מספיק עם התפקיד שנתנו לו ורותם קינן (זה השם שלו, נכון?) למל"מי לחלוטין.

הבימוי בסרט מנסה מאוד להיות מיוחד, שונה ואחר וזה בהחלט עובד לו - הוא מעין שילוב בין מותחן הוליוודי (מבחינת העשייה שלו) למותחן אירופאי, וזה עובד פשוט טוב. אני חושב שהבעיה הגדולה בסרט היא התסריט: הדימויים הספרותיים והקטעים הקומיים שבו מצוינים אך הוא יותר מדי קלישאתי (גם אם במודע) ובשלב מסוים נהייה צפוי מראש. והאלימות שכל כך קידמו אותה בכל חור כמטורפת וכו'. אין ספק שיש שם כמה קטעים לא נעימים, במיוחד לכאלה שרגישים למראות "איכסה", אבל לא משהו יוצא דופן למי שכבר ראה "הוסטלים" ו"מסורים" למיניהם ואפילו סרטים גרועים יותר.

מי אמר אובררייטד ולא קיבל?

נ.ב.
מה. לעזאזל. קשור. הפרש. הערבי. שבסרט. מה. מה. מה. מה?!??!

ראיתי רק סרט אחד

(אחרי שבשבועיים האחרונים נסעתי לצרפת. היה כיף).
ברטון פינק- צפייה שנייה שלי. סרט מעולה מאוד עם שחקנים ממש טובים, תסריט כתוב היטב ורגעים נוגעים ומבריקים. סרט מעולה של האחים כהן השולטים.

Kiki the Witch

New member
יותר טוב משבוע שעבר (לא שזה קשה)

(RoboCop (1987 – הפתיע לטובה. ציפית לסרט אקשן הוליוודי סטנדרטי אבל הוא דווקא היה יותר טוב מהממוצע, עם כמה קטעי תסריט/בימוי ממש מתוחכמים.
(Forbidden Games (1952 – היו קטעים חמודים, והתסריט בנוי טוב, אבל הסרט הרגיש לי די שיטחי, ואני חושבת שהתמקדות גדולה יותר בילדים הייתה משפרת את הסרט.
(The Private War of Major Benson (1955 – אולי הסרט הראשון עם העלילה שהיום הפכה לקלישאה, מורה בבית ספר של תלמידים בעייתיים. ספציפית כאן העלילה מספרת על קצין קשוח שמגיע לבית ספר צבאי בלי הרבה משמעת ועם תלמידים שנכשלים באופן קבוע בביקורות. הסרט הזה מכיל את רוב הקלישאות שקיימות בז'אנר הזה. מצד אחד היה מעניין לראות סרט שכנראה התחיל את הז'אנר, מצד שני בגלל זה, היה ממש קל לצפות את כל העלילה מראש, והיו הרבה קטעים משעממים. זה גם לא עזר שהסרט די שטחי.

גולי233

New member
מי קלט את רובוקופ בסרט לאחרונה? בלי ימד"ב

כמובן לא את רובוקופ אלא את השחקן שמגלם את דמותו. לי לקחת כמה דקות עד שאמרתי לעצמי "היי, זה רובוקופ!"

למעלה