סרטי השבוע

** רוזבד

New member
ראיתי

"רוקד עם זאבים"
צפייה ראשונה שלי אי פעם לסרט הזה,
אפוס רחב יריעה, על חייל שמצטרף לשבט אינדיאנים,
הסרט בהחלט עשוי טוב, מצולם ומבויים טוב,
הדרמה לעתים זוחלת לאט, אך יש סצנות קרב מרהיבות,

"Frances Ha"
הסרט האחרון של נוח באומבך, עם גרטה גרוויג (שאף כתבו יחד את התסריט)
סרט קטן, חביב למדי, סרט שרובו בנוי על דיאלוגים,
בחירה מעניינת של פסקול.

mrpink3

New member
רוקד עם זאבים

זה, זה קפה
קהקהפה?
לא, קפה.
קפההה?
לא לא (צוחק), קפה.
קקפה?
חחחח לא, קפה.
קפה?
כן!
וזה, איך קוראים זה?
פולי קפה.
פולי קפה?
כן!

קופצים ביחד לעבר השקיעה.
הסוף.

mrpink3

New member
בדיאלוגים הראשונים בין האינדיאנים לבחור

ככה זה התנהל.

Metro44

New member
כמה סרטים...

אקס מן - ההתחלה: סרט מטורף. כבר פעם חמישית שיוצא לי לצפות בו ואני נהנה כל פעם מחדש. ממכלול סרטי הקומיקס שראיתי (וממכלול הקומיקס שאני מכיר) אני תמיד אעדיף את 'אקס מן', לא בגלל כוחות העל או סצנות האקשן המרהיבות שיש שם אלא בגלל הרובד הכל כך אנושי של הסיפור.

נער החידות ממומביי: לקקני, טרחני וקונבנציונלי להחריד - אבל נסבל. אני שמח שדני בויל הוציא את 'טראנס' השנה, כבר התחלתי לחשוד שהוא נהיה נורמלי...

חיים בין השורות (The Squid and the Whale): לפני הכל, הסגנון הזה של לקחת מצלמה, תסריט, כמה שחקנים ומספר קטן של לוקיישנים בסיסיים ולעשות מזה אשכרה סרט (ראו 'שניים עשר המושבעים', 'אנשים פשוטים', 'כבוד סודי', 'אלוהי הקטל' ועוד) הוא אולי הסגנון הקולנועי האהוב ביותר עליי. והסרט הזה, פשוט, הצליח. הוא היה מושלם. בדמויות, במורכבות הכנה, באפקטיביות שלו. גם ההופעות היו נהדרות. ממליץ בחום.

מחוז 9: אהבתי את הקונספציה אבל באיזהשהו שלב זה התחיל להיות מאד נסחב וחוזר על עצמו.

אושר: אחלה, אני מניח... לא ממש גיבשתי דעה לגביו, אני מתכוון, הוא היה דיי רע במובן מסויים אבל גם טוב במובן מסויים, היו סיפורים מיותרים והיו סיפורים מצויינים אז אני מניח שהוא מתנדנד בין אחלה לרע ובין רע לטוב.

GK_FF

New member
וואו חמש פעמים...

כבר המון שנים לא ראיתי סרט בפעם החמישית. נשמע לי כיף.
(נראה לי הסרט האחרון שראיתי ככה היה ג'י איי ג'ו חחחחחחחחחחחחח. הראשון)

אני אגב ממש לא אהבתי את אקסמן ההתחלה.
אבל חיים בין השורות באמת מושלם.

Metro44

New member
אהא, חמש פעמים!

גם אני לא מאמין על עצמי. כאילו, זה לא שהסרט זה איזו יצירת מופת, אבל איכשהו יצא לי לראות אותו שוב ושוב.

למה לא אהבת את ההתחלה?

GK_FF

New member
בדיוק היום יצא לי לראות את אקס מן 2000.......

יותר נכון לנסות לראות....... זה היה נורא והפסקתי אחרי 40 דקות. יוצא שכל הסרטים שראיתי של אקס מן ממש שנאתי (וגם רוב הסרטים שבכלל ראיתי ממרוול).

ולמה לא אהבתי את ההתחלה.. האמת שאני כבר לא זוכר, התסריט היה מטומטם, לא עבד עלי, לא קניתי כלום, הדמויות שעממו אותי, לא התחברתי או הזדהתי עם התהליכים שהם עברו, לא מצאתי איזה מסר או משמעות מעניינת.

gavrik

New member
מזמן לא כתבתי

pitch perfect -
לא בקטע של סרטים מוזיקליים, אבל 2 סיבות גרמו לי לצפות בכל זאת: הביקורות הטובות, ואנה קנדריק.
מסכים עם הרוב, עלילה די סטנדרטית ולא מפתיעה אבל מבוצעת בצורה יפה ומתובלת בהומור רב ומשעשע.
לקח לי זמן להבין שרבל וילסון (הבחורה המלאה) זה לא ג'ונה היל, יש בינהם דימיון רב.

man of steel -
לא התלהבתי מהחידוש הזה, עד שהגיעו הטריילרים. עשה תיאבון.
אז נכון שאין מורכבות כמו באביר האפל, אבל האקשן מעולה והגישה החדשה לסיפור גם מרעננת
(למרות שלא הייתי מתנגד לראות גם את הגישה הקלאסית יותר מבחינת ההיכרות הראשונית של קלארק ולויס).
בנוסף, הפסקול מעולה ומתאים בצורה ממש טובה לסצינות.

the lone ranger -
ניסיון לשכפול הצלחת "שודדי הקריביים" (ורנגו), עם ג'וני דפ ושות'.
היו סצינות רבות שנראו שהוצאו מהקשרם רק בשביל להכניס עוד איזו בדיחה, אבל הן היו מצחיקות אז אפשר להבליג.
התוצאה הכללית פחות טובה אמנם, אבל לא ברור לי הכישלון הצורב בקופות. לדעתי שווה יותר.
אגב, שלושה סרטים של דיסני שהשקיעו בהם הון כשלו בקופות (ג'ון קרטר, הנסיך הפרסי, והפרש הבודד).
כולם מתרחשים בסביבה יבשה ומדברית. בניגוד לשודדי הקריביים, שהכניסו המון כסף, והתרחשו בים. אולי זה קשור איכשהו.
(וכמובן שהסרטים לא היו משהו)

olympus has fallen -
כל כך מופרך, אבל ברגע שמתעלמים מההיגיון מעביר שעה וחצי.

Optimus_Prime

New member
אהבתי את תיאוריית הים-יבשה

אני אישית חשבתי שהנסיך הפרסי היה סרט גרוע, לא יודע בקשר לשאר, אבל די גרוע..
ואגב שה"ק - הראשון מצוין, השני בסדר, השלישי והרביעי כבר לא משהו בכלל...

mrpink3

New member
'אגדות וסיפורים', 'בושה', 'ברוכים הבאים לבית

הבובות', 'עץ החיים'.

'אגדות וסיפורים' - סרט מעניין אך בעיקר משעשע בנוגע לאתיקה של הריאליזם באמנות.

'בושה' - סרט יפה אבל מבולבל. בסך הכל יצירה נחמדה מאוד. מיכאל פסאנדבר שולת.

'ברוכים הבאים לבית הבובות' - נראה מבטיח אבל בסופו של דבר לא משהו.

'עץ החיים' - סרט מדהים. הבנתי את מה שמאליק רצה לעשות בנופים המבלבלים על רקע האימרות הבנאליות של הדמויות ואהבתי את זה. הצילום יפהפה וזה מפתיע כי היום זה כל כך לייצר צילומים 'יפים', אבל לא כאלה שבאמת גורמים לך להתפעל, בניגוד לסרט הזה.

gavrik

New member
ומה באמת מאליק רצה לעשות בנופים המבלבלים

על רקע האימרות הבנאליות של הדמויות?

mrpink3

New member
אני חש זלזול מדבריך

אתה לא נחמד ולכן לא אענה לך.
אם משתמש אחר ישאל את זה אענה לו, לפחות את מה שהבנתי מחוויותיי האישיות.

Metro44

New member
זה הקטע שבו מגיע משתמש אחר

ושואל את אותה השאלה.

אני הוא אותו משתמש

mrpink3

New member
הסבר

זכור לי קטע בו האמא 'מדברת' אל 'אלוהים', 'שואלת' אותו מדוע 'הרג' את בנה, וכל מה שרואים זה קרן אור לא מובנת.
אהבתי את הקטע הזה. אני שאם אני אפשט אותה זה יוריד מהערך שלה.

Metro44

New member
גם אני מאד אהבתי את הסרט בזמנו

אבל לא הבנתי איך זה עונה על מה שאמרת...

RoyceGracie

New member
סרט אחד מצויין ועוד כמה סבבה

Killing Season 2013
סרט עם ג'ון טרבולטה ורברט דה-נירו. סרט על לוחם בצבא האמריקאי (רוברט דה נירו) שנלחם בקוסובו בשנות ה 90 ואחד מהאנשים מקוסובו (גון טרבולטה) מוצא את המיקום שלו ומחליט לצוד אותו. מדובר על סרט של מרדף, סוג של בא להציג את תחלואות המלחמה. בסופו של דבר הסרט גרוע, עוד מבוכה לרוברט דה נירו, לג'ון טרבולטה זה לא כי הוא מביך את עצמו דרך קבע. הוא אמור לשחק שם בחור סרבי, אני הייתי בסרביה פעמיים, ככה לא נשמעים סרבים. המבטא שהוא עושה שם זה איך שאמריקאים חושבים שרוסים נשמעים.

The Blind Side (2009)
סרט נחמד, לא רע בכלל אבל קצת אמריקאי. מסופר על ילד שחור ענק שמאומץ ע"י משפחה עשירה בדרום ארה"ב. הילד מתפתח לשחקן פוטבול מעולה. לא רע... אבל כמו שאמרתי, קצת אמריקאי מלוקק.

The Watch 2012
סרט דבילי, אבל מצחיק. קבוצה של חבר'ה חסרי תועלת (בן סטילר, השמנמן מ SUPERBUD ועוד כמה) מקימים משמר שכונתי בשכונה משעממת באוהיו. יש רציחות וזה והם מגלים חייזרים (זה גם בטריילר אז אני לא עושה ספויילר). סרט מצחיק בסופו של דבר אבל לא ממש מצחיק.

Empire Of The Sun 1987
ההיילייט של השבוע !

כריסטיאן בייל כילד בן של בעל מפעל טקסטיל עשיר בסין במהלך הכיבוש היפני. הוא הולך לאיבוד להורים שלו ומתחיל להתגלגל, לומד לשרוד, להיות ערמומי וגם עובדה או 2 על החיים. סרט ממש טוב שמשחק בו גם ג'ון מלקוביץ' שתמיד תמיד עושה עבודה טובה. מומלץ מאד מאד !

2 סרטים

יחידת גנגסטרים- לא רע. האקשן טוב, השחקנים לא רעים והעלילה בסדר. יותר טוב ממה שחשבתי שיהיה לפי הביקורות.
האשלייה- סרט נחמד מאוד. מאוד פתלתל ועם קסמים מרהיבים, עריכה וצילום טובים בכמה קטעים, שחקנים טובים והופעה נחמדה של מורגן פרימן השולט. רק הסוף קצת חפוז. סך הכול יצאתי מרוצה מהסרט.

למעלה