סרטי השבוע

במרתון בבוסטון**

נו באמת...

ערן1987

New member
ראיתי רק את "סטאר טרק" החדש

הוא בסדר בסה"כ אבל, בדיוק כמו הראשון, מנסה להיות מתוחכם מדי בכל כך הרבה בחינות. סצנות האקשן טובות בסה"כ אבל לא ממש סוחפות, המשחק סביר, האפקטים דווקא מצוינים אבל הסיפור פשוט.. ובכן, סתמי ולא מלהיב בכלל, בלשון המעטה.

זה ממש, אבל ממש, עוד מאותו הדבר.

N o a m V

New member
Compliance

Best "Yelling at the screen" movie ever
ציטוט מאחת התגובות שקראתי ב-IMDB אחרי שראיתי את הסרט וזה ללא ספק נכון.
אחד הסרטים הכי מטרידים שיצא לי לראות. לפעמים אתה לא יודע כמה מטומטמים יכולים להיות
קבוצה של אנשים אחד אחרי השני עד שמגיע סיפור כזה שמבוסס על סיפור אמיתי. הייתי כולי תקווה
שבסוף הסרט תהיה כתובית שאומרת "זאת היתה מתיחה על הצופים" .
מסופר על מנהלת רשת מזון שמקבלת טלפון מאדם שמזדהה כשוטר הטוען שאחת מעובדותיה
מואשמת ע"י לקוח בגניבת כסף. בהוראת השוטר מתבקשת המנהלת לקחת את העובדת לחדרה,
לבצע בה חיפוש יסודי ועוד כמה דברים שממש בלתי ניתפסים על הדעת. מצאתי את עצמי יושב וצועק על הסרט,
על השחקנים כשאני מתפתל בתוכי ומנסה להבין איך אנשים מגיעים לרמה של טימטום כזאת.

http://www.imdb.com/title/tt1971352/

מיכאל1411

New member
ועל מה רצו

לתת מועמדות לאסוקר לשחקנית המבוגרת? לא הבנתי. היא הייתה בסדר, הדמות שלה הייתה על הפנים.

AsafA55

New member
אני בתקופה חלשה מאוד של סרטים לאחרונה

קצת בשל מעבר דירה וקצת בשל עייפות החומר,מאמין שבקרוב זה יתאזן מחדש.
הכוונה היא בעיקר לסרטים בצפייה ביתית,שכן לקולנוע יצא לי ללכת מס' פעמים בחודש האחרון.
בכל אופן,הנה מה שראיתי בחודש האחרון:

עיר שבורה -
ראסל קרואו מגלם את ראש עיריית ניו יורק המושחת (כמובן) שמבקש משוטר לשעבר (מארק וולברג) שהפך לבלש פרטי בינתיים,לעקוב אחרי אשתו ולמצוא הוכחות לכך שהיא מנהלת רומן מחוץ לנישואין.
כמובן שמהר מאוד מתגלים עוד תככים ומזימות מתחת לפני השטח שמעלות שאלות גם בנוגע לעברו של השוטר.
נקודת אור חיובית וחביבה מאוד בעיני היא אלונה טל שמגלמת את העוזרת האישית של הבלש הפרטי ועושה זאת בחן רב.
לגבי הסרט עצמו,אין חדש תחת השמש,הוא סביר,מעביר שעה וחצי ללא מבוכות גדולות מדי ובסה"כ עושה את העבודה.

ציון 6/10

הסיפור של מאד -
עם ים של ציפיות הגעתי לסרט הזה,ואולי זו כרגיל היתה הטעות,אבל בשורה התחתונה שוב התאכזבתי.
מת'יו מקונוהיי מגלם את מאד,פושע מבוקש שמסתתר באי מבודד בסמוך לעיירה דרומית קשת יום,אחרי ששני ילדים מגלים אותו במקרה,הם עוזרים לו להימלט מציידי הראשים שרוצים להרוג אותו.
אז למרות משפט הפתיחה שלי,העובדה שהתאכזבתי לא אומרת שלא מדובר בסרט טוב,אפילו טוב מאוד לפרקים.
למרות הכל,חשתי פספוס גדול עם עלילה מעט איטית,כמעט לא זזה לפעמים,כמה רגעים מתים ומיותרים בעיני ופוטנציאל אדיר לגרום לי לדמעות שפשוט התפספס.
מת'יו מקונוהיי עושה תפקיד טוב אם כי לעיתים מעט מוגזם מבחינת המבטא הדרומי. אגב,טענתי שלמרות שמדובר בסרט דרמה איכותי,מת'יו מקונוהיי לא יפספס הזדמנות לחשוף את הקוביות בבטן כמדי סרט,כמובן שלא טעיתי...

ציון 7/10

המתחזה -
סרט דוקומנטרי מדובר על נוכל ספרדי שמתחזה לילד אמריקאי שנעדר במשך 5 שנים ופתאום שב הביתה.
סיפור יוצא דופן שעולה על כל דמיון.
הסרט עשוי בצורה כמעט עלילתית ומקל על מי שפשוט חובב קולנוע דוקומנטרי.
יותר קשה לי לשפוט קולנוע מהסוג הזה,אבל זה מסוג המקרים שהסיפור פשוט עולה על הכל.

ציון 8/10

קוורטט -
קומדיה בריטית עם מגי סמית',בילי קונולי ועוד כמה חבר'ה בריטים מנומסים יתר על המידה.
העלילה מספרת על בית אבות למוזיקאים מזדקנים אליהם מגיעה זמרת אופרה מפורסמת ומלאת אגו לשעבר (סמית') שבמקרה היתה נשואה בעבר לאחד מהדיירים.
הם מנסים לעלות הופעה אחת גדולה בה יתאחדו ארבעת הזמרים המובילים לביצוע אחד ומדהים.

הסרט בקושי החזיק אותי,אני חייב להודות,מצחיק הוא לא היה בעיני, ורק חצי השעה האחרונה היתה סבירה.

ציון 4/10

מת לחיות ביום טוב -
כמעט ואין על מה להרחיב,ברוס וויליס אחרי כמה סרטים קטנים וטפשיים חוזר הפעם לסרט גדול וטפשי.
הפעם העלילה מתרחשת ברוסיה שם הבן שלו שניתק קשר פועל,ביחד עם מתאחדים כדי להביס עוד פושע שמאיים על העולם.
שאת הבן שלו מגלם סבסטיאן קוך (מי?!) בסרט כמעט מביך,עם מס' קטעי אקשן טובים,אבל כל השאר היה צולע,מרמת הדיאלוגים,הבדיחות הלא מצחיקות והקיטש האינסופי.

ציון 4/10

האשליה -
קאסט מדליק,סיפור מגניב,תחכום ומקוריות.
הכל היה נהדר עד עשרים הדקות האחרונות שקלקלו לי פוטנציאל לאחד מהסרטים הכי מפתיעים של השנה מבחינתי.
העלילה למי שעוד לא שמע מספרת על 4 קוסמים שגורם מסתורי מאחד אותם לסדרה של שודים תוך כדי שהם מופיעים על במות ברחבי העולם,כל זאת כאשר סוכן FBI (מארק רופאלו) עקשן רודף אחריהם.
עוד מככבים בסרט וודי הארלסון,ג'סי אייזנברג,איילה פישר ומלאני לורן בתור נציגת החוק האירופאית שעוזרת לעמיתה האמריקאי,אגב,מלאני לורן מקסימה כתמיד,בניגוד למארק רופאלו אותו אני כמעט לא מסוגל לסבול.

בכל אופן כאמור מדובר בהפתעה נעימה עם סיום מעט מאכזב.

ציון 7/10

איש הפלדה -
הרגע שכולם חיכו לו,סתם,לא באמת.
עד לפני חודש זה היה הסרט שהכי ציפיתי לו השנה,עד לפני שבוע רמת הציפיות שלי ירדה לנוכח הביקורות הבינוניות שהוא קיבל וההבנה שבאטמן מתחיל יש רק אחד.
עם כל זה הלכתי לאולמות המצויינים של יס פלאנט בקניון איילון כדי לבדוק במה מדובר.
אז...אכזבה! קשה אפילו יותר ממה שציפיתי.
למעשה,הדבר הכמעט חיובי היחיד שאני יכול להגיד על הסרט הוא שהנרי קאביל הוא סופרמן מצוין,הן מבחינת המראה והן מבחינת משחק,שזה לבדו לא דבר של מה בכך.
נו טוב,גם סצינות האקשן היו ברובן מצויינות.

מה שהפריע לי מאוד היתה העובדה שמהרגע הראשון היה ברור שהסרט הזה לוקח את עצמו ברצינות,שזה מצויין,אם הביצוע מצויין.
באיזשהו שלב פיתוח הדמויות (בעיקר זו של קלארק קנט כמובן) הופסקה,דברים הפסיקו להיות מובנים והוא כמעט בן רגע הפך מבן אנוש עם כוחות מיוחדים לסופרמן,בלי שום מעבר.
בכלל,זה היה חצי ראשון שבעיקר ניסה לטחון לנו את הסיפור שלו,אם תשאלו אותי לעיתים בצורה מעט טרחנית (רבע השעה הראשונה למשל היתה יכולה להיות מקוצצת ל-5 דקות לדעתי) וחצי שני שלא היה בו שום דבר מלבד סרט אקשן/קומיקס רגיל לחלוטי שכולל המון אקשן,המון קיטש ולא מעט טקסטים שלקוחים הישר מתוך חוברות הקומיקס.
בכל אופן,מדובר בסרט אקשן כיפי למדי אם כי ארוך מעט לטעמי,וכאמור מבחינת העלילה באכזבה גדולה למדי,אבל החיים לא מושלמים.

ציון 6/10

BlackUnicorn

New member
איש הפלדה ב- 4DX, מת לחיות 5, ראלף ההורס

איש הפלדה -
התייעצתי לא מזמן אם לראות ב- 4DX, והחלטנו שאם כבר, אז כבר. אז אתמול ראינו את הסרט, ואני חייבת להגיד שהאולם מגניב לחלוטין, ומי שאוהב את הדברים האלה יהנה מאוד. זה בהחלט מוסיף לאווירה של הסרט, למשל כשרואים את סופרמן עף לו בשמיים ויש משב רוח חזק בפנים, כשיש פיצוצים ובאולם יש פלאש, כשיש עשן בסרט ויש עשן בתוך האולם... אלה רק דוגמאות וזה ממש מגניב. אנחנו אהבנו מאוד, אם כי ברור שזה לא לכל אחד, וזה מתאים רק לסרטי אקשן. לא הפריע לנו בכלל שזה שעתיים וחצי על כיסא שזז וכו'...
ולעניין הסרט עצמו - אני מבינה מאיפה מגיעות הביקורות, שעיקרן על התסריט, אבל אני אהבתי. די, כמה אפשר לחרוש את אותו סיפור שוב ושוב (מה גם שנראה שהסיפור ה"רגיל" יבוא בהמשך בסרט הבא, שלהבנתי מתוכנן כבר אבל אין לו אישור עדיין). היה מעניין לראות את הסיפור שלו מנקודת מבט קצת אחרת. כן נתנו מקום לסיפור הרגיל, אבל כן שינו קצת וזה היה מרענן וכיפי.
לגבי הנרי קאוויל שמשחק את סופרמן - אני חייבת לומר ששמתי עליו עין עוד בימיו בשושלת טיודור. נראה לי שהיה 2008 בערך, ואני זוכרת שאמרתי לבעלי, שהיה חבר שלי דאז, שמהבחור השווה הזה יצא משהו. הוא תמיד היה מיוחד כזה, יפיוף אמיתי, שיודע לשחק עם העיניים שלו. בעיניי הליהוק שלו מושלם, ואני מודה שכל הסרט חשבתי רק מה היה קורה אם הוא היה שלי ללילה אחד, או שניים, או מיליון
עצם העובדה שהוא גם גיימר עשה לי את זה. נו, אני גיקית בנפשי, שוט מי.

לא הבנתי מה רצו מאיימי אדמס, אני חושבת שהיא יופי של לויס ליין, ומעניין אותי לראות איך מערכת היחסים ביניהם תהיה בסרט הבא, בהנחה שיהיה כזה.

בקיצור, למי שמחפש סרט אקשן, ואוהב את הסיפור של סופרמן אבל מגיע עם ראש פתוח ולא מקובע - אני חושבת שיהנה. הסאונדטראק מצויין, הסרט מלא באקשן מצויין, אחלה של אפקטים... פשוט תענוג. היה אפשר מבחינתי להרחיב את הסרט גם ל- 3 שעות בלי בעיה...

זה לא סרט מושלם, אבל הוא בהחלט אחד הטובים בז'אנר שלו מבחינתי.
9/10

מת לחיות 5 -
אין לי הרבה מה להרחיב. סרט בזיוני שעושה עוול לסדרת הסרטים הזו. השחקן המרכזי לצידו של ברוס וויליס (שהיה יותר כמו סייד קיק) מעצבן. התסריט כמעט ולא קיים, האקשן גרוע. הפסקתי לקראת הסוף, בעלי המשיך ואמר שגם הסוף היה רע ועם טוויסט צפוי שהבנתי עוד ב- 2 הדק' הראשונות של הסרט. 3/10

ראלף ההורס - אני לא יודעת אם זה בגלל שאני חובבת משחקי מחשבים, כמו שכתבתי למעלה, וכל התקופה הזו של סופר מריו וכו' בשנות ה- 90 עושה לי צביטה בלב ומחזירה אותי לילדות. אבל הסרט הזה היה פשוט מקסים, מצחיק, זורם וכיפי. נהניתי ממש. 7.5/10

GK_FF

New member
בקתת האימה וסופרמן......

בקתת האימה היה פשוט סרט מביך, משעמם, שטחי, מטומטם בטירוף, הביקורות המהללות אותו ממש מעליבות.
2 מתוך 10
הוא לא נתן לי שום השראה לכתוב, אבל בגלל התנגדות של כמה חברי פייסבוק מצאתי את הצורך ואפרסם ביקורת ארוכה יותר עליו שבוע הבא.

סופרמן לעומת זאת היה סרט ממש יפה, כייפי ומעניין. דווקא האקשן היה החלק החלש בו, אבל לואיס ליין וסופרמן היו פשוט מקסימים ואני לא יכול לחכות לסרט המשך.
6 מתוך 10
כתבתי ביקורת מורחבת עליו בבלוג שלי....

וברצינות?

אמרת בתחילת הביקורת שאתה שונא כש"התסריט לא מתייחס לדמויות, לשחקנים אין חומר לעבוד איתו" ואתה אהבת את הסרט הזה?! אין בו טיפה אחת של כלשהו פיתוח דמות, חוץ מאיימי אדמס ומייקל שאנון נראה כאילו יכולת המשחק נשאבה לתוך חור שחור מכל השחקנים שם, המבנה שלו מחורבש ולא קוהרנטי, הסרט בכללי לא ממוקד, והסיפור שלו כ"כ דל שזה מגעיל.

GK_FF

New member
אחד אחד..

בוא נתחיל מזה שהסרט נותן מרווח נשימה הרבה יותר גדול לשוטים ובכך גם לשחקנים שלו, מאשר בסרט גיבורי העל הממוצע. הדיאלוגים לא רצים כמו מערכון סטנד אפ מלא בשורות מחץ. זה לבדו גורם לי כבר להעריך יותר את השחקנים ולהרגיש שאכן היה להם עם מה לעבוד.
דבר שני שאני יכול לתת לטובת השחקנים בסרט הזה זה תשים לב לדוגמא לאקספוזיציה והתפקיד של איילת זורר, לכאורה כמעט זהה בחשיבותו לתפקיד האמא של תור וקצת פחות גדול מתפקיד הדודה של ספיידרמן ועם זאת כל כך הרבה יותר נוכח.

לא הבנתי מה הבעיה עם המבנה. ולמה לא ממוקד? הסיפור דווקא מצאתי טוב מאוד, אם המטרה שלו הייתה רק להציג את סופרמן ואת הקונפליקטים הבסיסיים שלו...

GK_FF

New member
יכול לפרט את טענתך?

חשבתי כבר כמה זמן מה להגיב לך ובתכלס... - ספויילר - אתה כן יודע שהוא מגן על חלשים כמו בסצינה שהוא פנה לבחור ההוא בבר שהתחיל עם המלצרית ואתה יודע שהוא נאמן לאנשים שהוא אוהב כמו עם כל מה שקורה עם לויס. אבל בתכלס, זה לא סרט חקר דמות וההיכרות איתו לא גדולה מרוב גיבורי האקשן.
אני חושב שבסרט מהסוג הזה יותר חשוב לדבר על הייצוג מאשר על הדמות, זאת אומרת יותר להתייחס לעובדות שיוצרות לך את הדמות מאשר מה אתה יכול לקחת מהדמות כדי להעיד עליה עובדות.
לדוגמא העובדה שהוא מהורהר ומחפש את עצמו בעולם, העובדה שהוא בודד, שהוא רומנטיקן. שהוא בריון שרירי אבל לא משתמש בכוח שלו על בני אדם. זו ההיכרות שיש לך איתו ואני חושב שזה מה שצריך לעניין אותך.

יצאת כריש

קיבלתי כרטיסים מתפוז והלכתי עם הילדים. היה סרט פשוט נפלא. הילדים נהנו מאד אבל גם אני. הדיבוב עשו עבודה טובה מאד שהפתיעה אותי.

למעלה