סרטי השבוע

alphac

New member
בן אפלק

גנב עירוני (2010)
אחד הסרטים הטובים שראיתי בשנים האחרונות.
דרמת פשע על חבורת שודדים בעיירה ידועה לשמצה.
הסרט הראשון שאני רואה של בן אפלק כבמאי ונראה מאוד מבטיח!

N o a m V

New member

Murdock18

New member
2010?

אני לא מאמין שכבר עברו שלוש שנים ועדיין לא השלמתי אותו, למרות שמאוד רציתי. איך שהזמן טס...

aשרון

New member
מסיסיפי בוערת....

תפסתי את הסרט על ההתחלה בערוץ MGM ונתתי לו את החמש עשר דקות הראשונות לעניין אותי, בעיקר בגלל הנושא - גזענות נגד השחורים בדרום של ארה"ב, ובגלל הבמאי הנהדר אלן פארקר. ג'ין הקמן, וויליאם דפו משחקים שני סוכני FBI המגיעים לעיירה שכוחת אל במדינת מיסיסיפי כדי לחקור את העלמותם ואולי גם רציחתם של שלושה בחורים צעירים, שני יהודים ושחור. הסרט מלא דיאלוגים, איטי, לוקח את הזמן שלו, אבל נותן לנו בעיטה לפרצוף באיך שהוא מראה את ההתנהלות הגזענית של תושבי המקום והיחס אותו מקבלים תושבי המקום השחורים .

כשאתם הולכים לצפות בסרט הזה אל תחשבו שהוא יהיה בסגנון ה'עזרה', הסרט משקף כמעט ב 100% לדעתי את החיים באותה התקופה באזור הזה של ארה"ב.

ממליץ בחום למי שיש לו סבלנות לשעתיים של דרמה היסטורית המתרחשת בשנות ה- 60 של המאה ה- 20 .

pazfc

New member
פעם אחים (Once Brothers) המלצה חמה.

דוקומנטרי במסגרת הסדרה המצויינת של ESPN, מציג את סיפורים של 2 שחקני כדורסל יוגוסלבים, האחד קרואטי והשני סרבי, ומסעם לעבר הקריירה הנחשקת ב NBA. במהלך שהותם פורצת מלחמת האזרחים הקשה בבלקן, ומשפיעה באופן ישיר על הידידות בין השניים.
סרט מרגש, עצוב, מומלץ מאוד לחובבי ספורט, למרות שהסיפור הגדול פה הוא לא הכדורסל, אלא התפרקותה של חברות נפלאה.

Optimus_Prime

New member
פני צלקת

ראיתי אותו לראשונה אולי לפני 15 שנה ועכשיו יצא לי לראות אותו שוב.
לצערי, בגלל אילוצים ראיתי אותו בשני חלקים (ואני לא סובל לראות סרטים ככה, גם לא סרטים ארוכים של 3+ שעות) ויתכן שזה קצת פגם בחווית הצפיה שלי.
בסך הכל, אחלה סרט, אני מאוד אוהב את הבימוי של דה פאלמה והפסקול נהדר. אל פצ'ינו באמת בתפקיד נהדר אבל הרגשתי קצת ליקויים בעלילה לקראת הסוף. היו כמה קפיצות וכמה הסברים לא אמינים בעיני.
השחזור ובכלל המבט לקהילה הקובנית ממש יפה ומערכת היחסים בינו לבין מני (החבר) וג'ינה (אחותו) נעשתה בצורה טובה לדעתי.
מישל פייפר בתפקיד פשוט מבוזבז - יפה ולא עושה כלום. אני באמת לא מבין, למה לא להשקיע עוד קצת בכתיבה של הדמות? אני תמיד אומר שזה מאוד קשה לבלוט ליד תפקידים כריזמטיים (בטח כמו טוני מונטנה) אבל פה יש אחריות גם לשחקנית וגם לכתיבה, לדעתי.
בסה"כ סרט טוב ומומלץ. אני עדיין חושב ש"דרכו של קרליטו" טוב יותר, אבל אותו ראיתי לפני 10 שנים, אז צריך לנסות לראות שוב

Murdock18

New member
אני חושב שהוא לגמרי אוברייטד.

סצינת האמבטיה נחקקה בזכרוני וזהו, מעבר לכך לא נהניתי מהסרט. הוא ארוך, משעמם והמשחק של אל פאצ'ינו לא מדהים שם כפי שטוענים רבים. לא משהו ואני לא מצטרף להמלצות.

mrpink3

New member
פחד ותיעוב בלאס וגאס

סרט הזוי ומוזר, אבל בדרך טובה ומיוחדת.
הכי טוב של ג'וני דפ.

Murdock18

New member
ראיתי חלקים ממנו,

הזוי מדי לטעמי. אולי אנסה לראות אותו שוב בהזדמנות, בעקבות המלצתך.

reasonforall

Active member
סרט אחד

פארגו (1996) של האחים כהן הגאונים. או יההה
מצחיק, טיפשי, תסריט מצויין, בימוי מצויין, שחקנים טובים.
אפשר לבקש יותר מזה?
8/10

timboy123

New member
אז על מה הורדת לו שתי נקודות?

או שאולי את/ה (?) כמוני, שציונים 9-10 שמורים אצלו לסרטים הבאמת אהובים עליו? (אם כי נשמע מההודעה שלך שאהבת את הסרט ברמה כזאת...)

reasonforall

Active member
ידעתי שישאלו אותי את השאלה הזאת

התלבטתי בין 8 ל-9 ובסוף החלטתי על 8.
וציון 10 אני בדרך כלל לא נותן.
מעניין אותי מהם הסרטים שקיבלו אצלך 10..?

Colfax

New member
אז ככה:

"סילקווד" (1983)
(מלבד תפקידה המדהים של מריל סטריפ אין בשביל מה לראות את הסרט הבינוני הזה.)
"הנאשמים" (1988)
וחצי (דרמה טובה, מבויימת כהלכה בסגנון "הולמרק", הופעה מעולה של ג'ודי פוסטר.)
"שיגעון המוזיקה" (1977)
(ג'ון טרבולטה מעצבן נורא, התסריט מגוחך. סרט שעבר זמנו.)
"התחלה" (2010)
(אקשן ללא סוף שהותיר אותי שווה נפש. תסריט מסובך, כבד ולא מעניין. כל מי ששוקל לראות את הסרט עדיף שיראה את הטריילר לפני כן ואז יחליט האם הוא רוצה להתמסר לשעתיים וחצי של מותחן פשע החופר בתת מודע של גיבוריו ושמצליח להתיש את צופיו.)
"תופעות לוואי" (2013)
(אל תקשיבו למה שיהודה סתיו כתב. מדובר על סרט יבש ומשמים.)

Murdock18

New member
שמעתי רק דברים טובים על "תופעות לוואי",

עד עכשיו.
האמת שיש לי הרגשה שאני אחשוב על הסרט כמוך, לפחות עפ"י הטריילר וחלקים קצרים שראיתי ממנו.

אני אוהב מאוד את "התחלה" למרות הפגמים שלו. ויש בו לא מעט פגמים, אני חייב להודות.

ועוד אחד

מת עליה- סרט עצמו נחמד מאוד. אין לי הרבה מה לפרט עליו. בהחלט סרט לא רע להעביר איתו את הזמן.

למעלה