איירון מן 3......
הרגע סיימתי לראות את הסרט, צפיתי בכולו כולל צפייה שנייה בחצי ממנו מיד לאחר מכן...
טוב שויתרתי על הקולנוע והלכתי על צפייה במחשב עם הסרט הזה.
זה לא שהוא היה לא טוב, הוא פשוט לא ריגש אותי . ציפיתי ליותר אנרגיה מחשמלת ושייצור אצלי התלהבות והתרגשות.
הסרט מגיש סיפור סטנדרטי ולא מתחכם, לא מנסה להערים עלינו עם טוויסט משוגע לפנים. הדיבור על כך שבן קינגסלי הוא לא באמת המנדרין עוד היה בסדר. אבל הם הלכו על הפתרון הבנאלי שזיהיתי אותו עוד מהשלב של לפני הצפייה בסרט בחשיבה מי יכול להיות המנדרין . כל הקטע עם קינגסלי בתור המנדרין עבר לי מהר מדי, לדעתי לא השתמשו בו מספיק והוא גם לא הטיל אימה כל כך גדולה. הפיגועים שהוצגו בקטעים שלו לא הצליחו לגעת בי. אני חושב שזה בגלל שהראו אותם בקצרה דרך מסך הטלוויזיה ולא לקחו אותנו הצופים לאירוע ב"לייב" כמו שאומרים. ולכן לא הרגשנו הזדהות עם הדמות והכביכול כח שלה.
האפקטים כרגיל נהדרים, קטעי האקשן עשויים מצויין. רק שבסצנת פיצוץ הבית של טוני הם לא הראו את הגג נופל לים כמו שרואים בטריילר וזה קצת איכזב.
והקטע (הארוך מדי) הזה עם הילד היה כל כך ניינטיז שבא לי לצעוק, והקטע עם טכנאי השידור "המעריץ" בוואן היה טיפשי ומעייף .
אז אוקיי חטפו את פפר, אז אוקיי מנסים להרוג את הנשיא, אז אוקיי רודי הוא ה"רובין" של איירון מן. כל זה נסלח ומובן.
אבל איך לא יכלו לתת יותר במה לסיפור של מיה והסבר מפורט עליו בסוף הסרט, הרי היא אחראית למוטציה הגנטית הזו. קיליאן רק השתמש בטכנולוגיה הזו לטובתו האישית.
נתנו לנו את כל ההסבר בתחילת הסרט, אבל מי שצופה בו לראשונה, בסוף הסרט שוכח מזה והוא מרגיש שיש לו חור להשלים.
ואני לא מבין, מיה רק רצתה להשלים את המחקר שלה ומצאה בית אצל קיליאן, אבל למה היא לא ניסתה לעצור אותו בכלים יותר מתוחכמים מאשר לאיים עליו שתהרוג את עצמה והפלא ופלא מסתבר שדמותה היתה מיותרת להמשך אז קיליאן בעצמו הרג אותה . לכו תבינו תסריטאים, בלי שום טיפת תיחכום.
הפריע לי שלטוני לא היתה אפילו חליפה אחת מתפקדת כהלכה במהלך כל הסרט. הוא מזמן רק את החליפה חסרת התפקוד בכל הזדמנות, אבל בסוף הסרט רואים שמזמן גם את כל שאר החליפות, אז עולה השאלה למה לא זימן אחת מתפקדת כשהיה בשום מקום עם הילד המעצבן?
הפריע לי שבזמן שלאחר האוונג'רס, קפטן אמריקה, האלק, ובלאק ווידו לא יכולים לבוא לעזור, מה יש להם כבר לעשות? לחכות לסרט השני ולאכול שווארמה? שלפחות רק אחד מהם יגיע.
הפתיע אותי שבסוף הסרט הוציאו את השבבים מהחזה של טוני ועכשיו הוא כבר לא צריך את קופסת האנרגיה הזאת בחזה שלו.
מה שאומר שהקופסה הזאת חוץ מלהשאיר אותו בחיים, היתה רק פריט של יופי. החליפה יכולה להסתדר בלעדיה . ומעניין איך יציגו את זה באוונג'רס?
ועוד תלונה לסיום:
ולמה הסרט מתקיים דווקא בזמן חג המולד, זה סרט שהולך להפצה והצלחה בינלאומית תתחשבו ברגשות של אלה ממזרח לארה"ב
.
אצלי איירון מן הראשון עדיין הטוב בסדרה .