סרטי השבוע

סרטי השבוע

מה ראיתם השבוע? שתפו אותנו

** רוזבד

New member
רק שניים

"גטסבי הגדול"
מודה שלא קראתי את הספר ולא ראיתי את הגרסה הקודמת של הסרט,
באז לורמן, כפי שעשה בסרטים קודמים שלו, מביים פה סרט נוצץ,
כמו שעשה ב"מולאן רוז'", גם פה יש שימוש במוזיקה לא תקופתית,
לא הייתי אומר שזה סרט מעולה, אבל הוא בהחלט מאוד מרשים מבחינה ויזואלית,
אני בד"כ לא אומר את זה על סרטים (זה לא תמיד האישו המרכזי בהם) אבל אהבתי את התלת מימד,
עכשיו רק מאי אבל לדעתי (וזו רק דעתי) הסרט פותח את עונת המועמדויות לאוסקרים (לפחות בגזרת הצילום והעיצוב האמנותי)
ממליץ מאוד

"חנדה חנדה 4"
ראיתי במסגרת דוקאביב,
סרט שקיבל את פרס הסרט הכי מצחיק בפסטיבל (פרס שלא קיים אבל הומצא בשבילו)
הסרט לא בנוי כמו סרט תיעודי רגיל (אין דיבורים למצלמה, אין וויס אוברים) ואני סבור שאם הוא לא היה בדוקאביב, היו אנשים שחושבים שהוא לא תיעודי,
הסרט עוסק בזוג שחי 3 שנים יחד, ושתי המשפחות משני הצדדים לוחצים שכבר יתחנו,
(בעדה שלהם נהוג להתחתן אחרי כמה שבועות של היכרות)
יש בסרט המון רגעים מצחיקים,
מאוד ממליץ

RoyceGracie

New member
שלי

תופעת לוואי - ראיתי בקולנוע אתמול.
סרט מאד נחמד ומעניין, ג'וד לאו עושה שם תפקיד יפה שנע בין ארסיות וכריזמה שמאפיינת את המשחק שלו לרוך של מטפל פסיכיאטר. נהנתי מהסרט ,למרות שיצאתי ממנו בתחושה של "נשים שק של נחשים" והתעצבנתי על חברה שלי שבאה איתי בלי סיבה :)

הסרט VICTORY 1981
http://www.imdb.com/title/tt0083284/
סרט חמוד מאד על קבוצה של שחקנים בריטים בשבי הגרמני שמארגנים קבוצת כדורגל ומשחקים נגד הגרמנים. זה עם סילבסטר סטאלון, מייקל קיין והשחקן האגדי פלה. סרט חמוד לא רע בכלל.

Jeff Who Lives at Home
סרט נחמד, אין הרבה מה לספר, ציפיתי שיהיה מצחיק. לא מצחיק ולא ברור מה המסר

Tower Heist (2011)
סרט נחמד על שוד, לא מורכב בכלל, דיי סטנדרטי. סתם נחמד...

AsafA55

New member
Jeff Who Lives at Home מקסים בעיני

לא לכל סרט חייב להיות מסר,לפעמים זה יכול להיות סתם סיפור קטן ומקסים מהחיים.
לפעמים לא צריך סיפור גדול ומפוצץ,המון אפקטים והמון דברים שיקרו בסרט בשביל ליצור עניין.

מת על הסטייל הזה של הסרטים.

שרונה200

New member
גם בעיניי מקסים ויש בו מסר חזק וברור

הסרט הוא על אדם שחייו תקועים והוא מחפש משמעות לחייו, הקיום היומיומי לא מספק עברו והוא מחפש משהו גדול ורוחני. הוא גם מאמין בגורל והוא חושב שמנסים לרמוז לו מה יעודו והוא צריך לפתור את הרמזים. הסרט מראה מסע של אדם שיוצא מהפסיביות שלו ופשוט הולך אחרי מה שהוא מאמין שהוא צריך לעשות גם אם זה נראה טיפשי. אני אהבתי את המסר שצריך להאמין במשהו כי זה נותן כח ומוטיבציה, ושהחיים הם מסע ומה שבתחילת המסע נראה מקרי מתברר בסוף כגורל.

BlackUnicorn

New member
רק שתדע שמה שרשמת על תופעות לוואי

הוא בגדר ספוילר. בדיוק אתמול ראיתי את הסרט, ובגלל שקראתי את ההודעה שלך ידעתי בדיוק למה לצפות. חבל.

pazfc

New member
כמה סרטים מזעזעים:

סרט סרבי, התולעת האנושית 1 ו 2, קדושות מעונות (martyrs)
מה אני אגיד לכם, הופך לך את הבטן, ועדיין מסקרן אותך לראות עוד.

AsafA55

New member
האמת שכל אלה ברשימה שלי

אבל בכנות...לא בא לי לראות אותם לבד

בסרטי אימה צריך לפחד עם עוד מישהו או מישהי...

pazfc

New member
לא הייתי מגדיר אותם כאימה.

התולעת האנושית 2 נורא מזעזע וברוטלי.
קדושות מעונות קשה מאוד לצפייה אבל קיימת איזה שהיא משמעות לקושי שעובר על הצופה.
וסרט סרבי.. מה אני אגיד.. בהתחלה היה נראה לי פסיכי לחלוטין, אחרי שקצת חקרתי ובדקתי, מסתתר מאחוריו הרבה.
בכל מקרה - לא לבעלי לב חלש.

AsafA55

New member
אני חושב שהכינוי המדוייק לז'אנר הזה הוא -

פורנו עינויים.

gavrik

New member
שלושה ישנים יחסית

garden state -
סרטו של זק בראף (ג'יי די מסקראבס). הסרט הזה עלה כמה פעמים בביקורות שראיתי על the perks of being a wallfower.
מדובר על בחור עם חיים תקועים שחוזר לביקור הבייתה לעיירה הקטנה בה גר לאחר ניתוק של כעשור.
נטלי פורטמן משחקת בסרט את המושא הרומנטי שלו.
הסרט בעל אווירה איטית ומלנכולית, אפשר לראות שזאת עבודת בימוי ראשונה.
בשורה התחתונה, פחות התחברתי לסרט הזה, למרות שהוא לא רע.

contact -
מותחן טוב עם ג'ודי פוסטר, בן החא מגלמת מדענית שנחושה בדעתה למצוא סימן לחיים מחוץ לכדור הארץ על ידי גילוי אותות רדיו.
כשבסוף מתגלה אות כזה, מתחיל הבלגן להבין מה פשרו.
אהבתי את הסרט, שומר על עניין, אם כי הוא ארוך והיה איפה לקצץ ובנוסף הסוף שלו קצת הורס לדעתי.

someone like you -
קומדיה רומנטית סנדרטית עם יו ג'קמן ואשלי ג'אד, שניהם נראים במיטבם בסרט הזה.
למרות שיצא ב-2001 הוא נוטף אווירת ניינטיז.
לא משהו מיוחד.

GK_FF

New member
חח ראיתי פעם 10 דקות ראשונות מsomeone like

בתקופת יו ג'קמן שלי.. הקונספט היה נחמד אבל באמת רמת ההפקה הרחיקה אותי חח

ראיתי 2

אדם נושך כלב - רעיון מעניין, ביצוע טוב, משעמם לפרקים, ראיתי אותו בכמה חלקים יכול להיות שהוא היה מוצא חן בעיניי יותר אם הייתי צופה בו אחרת.

המקום מעבר לעצי האורן - סרט פשוט יפה, כמו שנאמר כבר בכמה מקומות, מזכיר נורא את הסרט הקודם של אותו הבמאי 'בלו ולנטיין'. הוא מזכיר אותו בכמה דרכים, אחת מהן היא החלוקה של הסרט לזמנים ולאו דווקא עלילה לא לינארית אלא פשוט חלוקה, וגם חלוקת הסרט לדמויות. פס הקול הראשי היה פשוט אדיר, גורם לך להתכנס בעצמך ולרצות להיסחף למקומות שהסרט לוקח אותך אליהם. בתור אחד המעריצים המושבעים של ראיין גוסלינג גם בתפקידיו חסרי המלל וגם בתפקידיו רבי המלל אני חייב להגיד שהפעם שיטת ה LESS IS MORE - בניגוד לדרייב - לא עבדה לי הפעם, כאן הרגשת שאתה רוצה שהוא ידבר, שיגיד משהו, לא יודע למה אבל אולי בגלל שפס הקול בדרייב פשוט דיבר בשבילו. הסרט העלה בי כמה חששות בקשר לאיכותו, מצד אחד זה הבמאי של בלו ולנטיין, שהיה מעולה, והוא גם עבד כבר עם גוסלינג, הוא יודע לביים אותו מצויין. אבל מצד שני, יש שם את גוסלינג, שמצד אחד הוא שחקן אופי ברמה גבוהה, אבל מצד שני מאז טיפש מטורף מאוהב - שדווקא היה אחלה קומדיה - קל לראות בו כשחקן שילוהק על מנת להיות דוגמן הסרט. יש גם את עניין הטריילר שבו סצנות המרדפים תופסות חלק משמעותי בו, מה שמעלה תהיות על היותו של הסרט סרט אקשן/מתח וזה בלי לדבר על זה שליהקו את אחד מגדולי שחקני הקומדיות לסרט הזה. אז כן, די חששתי להתאכזב מזה שאני אקבל עוד סרט 40 אחוז פעולה 60 אחוז דרמה סטייל 'גנב עירוני' או משהו כזה... אבל לשמחתי הוא ממש אבל ממש לא היה כזה, אלא פשוט סיפור טראגי ויפהפה על דמויות שגודלות כל אחת ע"פ גורלה, כל אחת הולכת בדרכה בחיפוש אחר השלמת החסך שלה בילדות. הסרט גם לא נופל לשום מלכודת קיטשית אע"פ שאלו מונחות להן בכל מקום. שמחתי לראות את זה, בלי יותר מדי ספויילרים - אל תצפו לרגעי קתרזיס, הסרט מאוד מצאותי, מאוד אמין, בלי יותר מדי מלודרמות מיותרות, לא מנסה לסחוט רגשות בכח אלא עושה זאת ביושר ובדרכו השקטה.

aשרון

New member
איירון מן 3......

הרגע סיימתי לראות את הסרט, צפיתי בכולו כולל צפייה שנייה בחצי ממנו מיד לאחר מכן...

טוב שויתרתי על הקולנוע והלכתי על צפייה במחשב עם הסרט הזה.
זה לא שהוא היה לא טוב, הוא פשוט לא ריגש אותי . ציפיתי ליותר אנרגיה מחשמלת ושייצור אצלי התלהבות והתרגשות.
הסרט מגיש סיפור סטנדרטי ולא מתחכם, לא מנסה להערים עלינו עם טוויסט משוגע לפנים. הדיבור על כך שבן קינגסלי הוא לא באמת המנדרין עוד היה בסדר. אבל הם הלכו על הפתרון הבנאלי שזיהיתי אותו עוד מהשלב של לפני הצפייה בסרט בחשיבה מי יכול להיות המנדרין . כל הקטע עם קינגסלי בתור המנדרין עבר לי מהר מדי, לדעתי לא השתמשו בו מספיק והוא גם לא הטיל אימה כל כך גדולה. הפיגועים שהוצגו בקטעים שלו לא הצליחו לגעת בי. אני חושב שזה בגלל שהראו אותם בקצרה דרך מסך הטלוויזיה ולא לקחו אותנו הצופים לאירוע ב"לייב" כמו שאומרים. ולכן לא הרגשנו הזדהות עם הדמות והכביכול כח שלה.

האפקטים כרגיל נהדרים, קטעי האקשן עשויים מצויין. רק שבסצנת פיצוץ הבית של טוני הם לא הראו את הגג נופל לים כמו שרואים בטריילר וזה קצת איכזב.
והקטע (הארוך מדי) הזה עם הילד היה כל כך ניינטיז שבא לי לצעוק, והקטע עם טכנאי השידור "המעריץ" בוואן היה טיפשי ומעייף .

אז אוקיי חטפו את פפר, אז אוקיי מנסים להרוג את הנשיא, אז אוקיי רודי הוא ה"רובין" של איירון מן. כל זה נסלח ומובן.
אבל איך לא יכלו לתת יותר במה לסיפור של מיה והסבר מפורט עליו בסוף הסרט, הרי היא אחראית למוטציה הגנטית הזו. קיליאן רק השתמש בטכנולוגיה הזו לטובתו האישית.
נתנו לנו את כל ההסבר בתחילת הסרט, אבל מי שצופה בו לראשונה, בסוף הסרט שוכח מזה והוא מרגיש שיש לו חור להשלים.
ואני לא מבין, מיה רק רצתה להשלים את המחקר שלה ומצאה בית אצל קיליאן, אבל למה היא לא ניסתה לעצור אותו בכלים יותר מתוחכמים מאשר לאיים עליו שתהרוג את עצמה והפלא ופלא מסתבר שדמותה היתה מיותרת להמשך אז קיליאן בעצמו הרג אותה . לכו תבינו תסריטאים, בלי שום טיפת תיחכום.

הפריע לי שלטוני לא היתה אפילו חליפה אחת מתפקדת כהלכה במהלך כל הסרט. הוא מזמן רק את החליפה חסרת התפקוד בכל הזדמנות, אבל בסוף הסרט רואים שמזמן גם את כל שאר החליפות, אז עולה השאלה למה לא זימן אחת מתפקדת כשהיה בשום מקום עם הילד המעצבן?

הפריע לי שבזמן שלאחר האוונג'רס, קפטן אמריקה, האלק, ובלאק ווידו לא יכולים לבוא לעזור, מה יש להם כבר לעשות? לחכות לסרט השני ולאכול שווארמה? שלפחות רק אחד מהם יגיע.

הפתיע אותי שבסוף הסרט הוציאו את השבבים מהחזה של טוני ועכשיו הוא כבר לא צריך את קופסת האנרגיה הזאת בחזה שלו.
מה שאומר שהקופסה הזאת חוץ מלהשאיר אותו בחיים, היתה רק פריט של יופי. החליפה יכולה להסתדר בלעדיה . ומעניין איך יציגו את זה באוונג'רס?

ועוד תלונה לסיום:
ולמה הסרט מתקיים דווקא בזמן חג המולד, זה סרט שהולך להפצה והצלחה בינלאומית תתחשבו ברגשות של אלה ממזרח לארה"ב
.

אצלי איירון מן הראשון עדיין הטוב בסדרה .

BlackUnicorn

New member
מסכימה עם כל מילה

רק רוצה להוסיף - למה לעזאזל הוא הורס את כל החליפות שלו בסוף הסרט? עלק להתחיל דף חדש? מוזר קצת.

למעלה