סרטי השבוע

Optimus_Prime

New member
אמנם צפיתי באמריקה X מזמן..

אבל למה שבכלל יתעסקו באנטישמיות?
זה סרט שיסודו בשנאה לא-רציונאלית ומדגים בצורה מקומית איך היא מתפתחת. בארה"ב בסוף המאה ה-20 (ולמען האמת גם לפני, אבל זו התקופה הרלוונטית), בעיירות קטנות ולא ליברליות, כשיש אוכלוסיה של מהגרים, פשיעה וכו' - השנאה מכוונת כלפי הזר. מה יעזור לאד נורטון ושאר חבריו לשנוא יהודים אם הם לא בעלי מכולת בשכונה והם לא תופסים להם את מגרש הכדורסל?
הם שונאים לטינים. ושחורים. מציגים את הכנופיות בכלא (גם ב"אוז" אין כנופיה יהודית, אבל יש ייצוג יהודי, למי שזוכר..
) , התלמידים בבי"ס והתושבים המקומיים. המוצר של הבמאי מבוסס על הווי העולם התחתון הגזעני בארה"ב, ולמזלנו, לפחות בשלב זה, היהודים הם לא המטרה העיקרית שלו.
מעבר לזה, אם אני זוכר נכון, החבר השמן של נורטון (סת'?) מקלל כל הזמן את היהודים, שומע להקות רוק נאציות וגם המנהיג הזקן שם מכניס איזה משפט על הכחשת שואה או משהו.

סיפורו של וויל האנטינג הוא אכן סרט נהדר. מסקנה יפה

mrpink3

New member
יהודים ב'אוז' (ספוילרים)

מוצגים כדמויות הכי פתטיות, עלובות וסופם עגום וקר. לא רק זה, אלה שהם מוזכרים במיוחד כיהודים, למרות שאין לזה שום קשר לעלילה.

הרג את 'הגיבור' של הסדרה, מודגש קעקוע מגן דוד שיש לו על עורפו - http://en.wikipedia.org/wiki/Lemuel_Idzik
שילינג'ר שילם לו לעשות משהו, מת כשמתחנתן על ברכיו - http://en.wikipedia.org/wiki/Eli_Zabitz

Optimus_Prime

New member
יש עוד
ל-OZ

יש את ניקולאי - http://en.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Stanislofsky
שדווקא היה לו תפקיד עם קצת בשר ומוות די משעשע..

וזכור לי שאיפשהו בעונה 1-2 שילינג'ר ושות' צלבו מישהו בדגש על זה שהוא יהודי. לא זכור לי מי זה אבל...

אז בגדול לפעמים כן יש קשר לעלילה, ונכון, הם לא מוצגים באיזושהי דרך אחרת, וזה מה שניסיתי להגיד בהודעה הקודמת, אגב, אין להם "כנופיה" בכלא, אין להם "ייצוג" בעולם התחתון מאז ימי מאיר לנסקי למען האמת.

mrpink3

New member
הצליבה (ספוילרים)

אין שום פרטים עליו, מלבד שהוא היה חבר של אותו ניקולאי, ואינטרס שלו היה לנקום על מותו.

במקרה היה "אפוקליפסה עכשיו" בערוץ 10.

הגרסה המלאה.
צפייה שנייה שלי - מה אני אגיד? חוויה קולנועית מטרידה, סוחפת ובעיקר מטמטמת ומחרפנת את השכל. אין יותר סרטים כאלה היום. קולנוע במיטבו. בטופ 5 שלי לעד.

'אנטיויראלי'

התרשמות חיובית ביותר ועוד כמה אחרים טובים
'סיפורו של לוק' כתבתי על שניהם בבלוג (קישור מצורף)

וסרטי מלחמה סוביטיים בשחורלבן, נהניתי במיוחד מהבימוי והשחקנים האדירים. כמו כן, את 'הפסנתרן'.

aשרון

New member
אחד מאתמול....

חטיפה לאור יום -
הנרי קאוויל (סופרמן החדש), יוצא לבלות עם משפחתו בספרד, הם נחטפים, הוא מגלה שאביו הוא סוכן CIA שגנב משהו מאנשים רעים והם רוצים את המשהו הזה בחזרה, נותנים לו זמן של 24 שעות כדי להחזיר אתו לידיהם או שיהרגו את המשפחה שלו.

זה הסיפור בגדול והוא ממש מעניין אותי בקריאה כזו ואני חושב שיש לו פונטציאל להיות סרט טוב.
בפועל הסרט לא חידש לי כלום על מצב תסריטאי שכזה, הדמויות סטנדרטיות לעייפה, הדיאלוגים צפויים מאוד, אתה מזהה מהלכים תסריטאיים מראש ולא מצליח להיות מופתע אפילו לרגע אחד. במקום לקחת את הנושא ולהעניק לו מימד חדש ולנסות ולמקסם את הפנטציאל של הסיפור, אנחנו מקבלים כאן עוד חומר לעוס שלמדנו להכיר מסרטים אחרים .

בסך הכל סרט יומיות חביב להעביר איתו את הזמן. יש בו צילום יפה וכמה שוטים מגניבים והנרי קאוויל חייב להוריד שיער מהבטן והחזה כשהוא מצטלם בלי חולצה, כי זה הורס את המראה של הגוף היפה שלו .

aשרון

New member
כל אחד ואחת עם טעמו האישי...

רק ציינתי משהו שהפריע לי, לא אמרתי שזה לא בסדר .

AsafA55

New member
ארבעה סרטים

הנשים בקומה השישית -
דרמה קומית צרפתית בכיכובו של פבריס לוצ'יני המצויין המתרחשת בשנות ה-60 בבניין דירות בלב פריז.
זוג אמיד שגם באחת הדירות מפטר את עוזרת הבית הקבועה ומכניס עוזרת בית ספרדייה.
בקומה השישית של אותו הבניין גרות עוזרות הבית שרובן ככולן מהגרות ספרדיות שמנסות להרוויח כסף,הן מתמרמות על היחס,עושות הרבה רעש ובלגן,אבל עם שמחת חיים בלתי נגמרת.
מערכת היחסים בין בעל הבית (לוצ'יני) לבין עוזרות הבית מהקומה השישית הולכת לשנות את חייו.

כמעט מהרגע הראשון הסרט הצליח להעלות בי חיוך שנשאר כמעט עד הסוף,סרט כל כך סימפטי וכיפי לא ראיתי הרבה זמן,כאילו שמחת החיים של הקומה השישית הגיע אליי לסלון.
העלילה היתה חביבה,אבל לא היא זו שעשתה את הסרט לכה מקסים,זה סרט שבעיני לפחות חבל לנתח ולדוש בו,כי נראה שכל תפקידו הוא לשמח את הצופה ולהשאיר אצלו חיוך רחב.

ציון - 8/10

המילים -
בראדלי קופר מגלם את רורי ג'נסן,סופר מתוסכל (יש יותר מדי סרטים לאחרונה שמתחילים ככה...) שמגלה כתב יד אבוד,ומחליט להשתמש בו מילה במילה בתור ספרו הראשון.
הספר הופך להצלחה אדירה,אבל המחיר שעליו לשלם גדול מדי.

מה שחיבבתי בסרט הזה זו העובדה שמדובר בסיפור בתוך סיפור בתוך סיפור,כאשר דניס קווייד מגלם סופר מצליח בעצמו שמקריא מתוך ספרו המצליח את סיפורו של רורי.
במהלך הסרט יש עוד סיפור פנימי שמסופר,אבל לא אקלקל.
הסרט מסקרן,מצליח לשמור על הצופה בתלם למרות כל הסיפורים וסיפורי המשנה של הסרט,שזה לא דבר של מה בכך.
חייב להודות שסוף הסרט (אין ספוילרים) קצת הוריד לי ממנו,עד שנאלצתי לעשות חיפושים אח"כ בשביל לנסות ולהבין למה הוא נגמר כמו שהוא נגמר.

ציון - 7/10

יחידת גנגסטרים -
פספסתי אותו בקולנוע,אבל כשראיתי את הביקורות הבינוניות קצת נרגעתי מהפספוס.
המסקנה - אסור להקשיב לביקורות!

שון פן הוא מיקי כהן,מלך המאפיה ששולטת בלוס אנג'לס של שנות ה-40,הוא עושה מה שהוא רוצה ואף אחד כולל המשטרה לא מתעסקים איתו.
שוטר צדיק אחד (ג'וש ברולין) מחליט לעשות סוף למיקי כהן ומגייס יחידה שתפעל במעטה חשאיות ותנסה להפיל את מיקי כהן.

בנאלי מזה לא יכול להיות,אבל אם עושים משהו כמו שצריך,זה יכול להיות מענג.
ראשית,האוירה של לוס אנג'לס של שנות ה-40 מועברת שם בצורה יוצאת מהכלל,הכובעים,השמלות והסיגרים,כולם גורמים לי להצטער שלא חייתי באותה תקופה.
שון פן אדיר,אין מה להגיד,הוא יכול לגלם דב נמלים ולתת הופעה משכנעת.
דווקא כוכבי המשנה ראיין גוסלינג ואמה סטון שכבר חוו שת"פ מוצלח ב"טיפש,מטורף,מאוהב" לא היו מאוד בולטים,אבל מה זה משנה שהסרט לא נמרח ועשוי באופן כל כך טוב כמו זה.

ציון - 8/10

מרגרט -
תעלומת השבוע שלי.
הסרט זכה ללא מעט שבחים במס' מקומות ואף נכנס לרשימת הסרטים הכי טובים שלא ראיתם ב-2012 בכמה אתרים.
ובכן,מבחינתי זה היה ערב מבוזבז,כמעט מתסכל.

אנה פאקווין המעצבנת עד מאוד מגלמת את ליסה כהן,תיכוניסטית דעתנית שתאונת אוטובוס קטלנית לה היתה עדה מוציאה אותה משלוותה ומוציאים אותה למאבק מול נהג האוטובוס.

מאט דיימון,ז'אן רנו,מת'יו ברודריק,מארק רופאלו (שמגלם את הנהג) וקיירון קאלקין לוקחים סרט באנסמבל הגדול והמיותר הזה,ומוסיפים דמויות משנה לא ברורות,שנחיצותן לסרט בספק מבחינתי.
כל דמות מקבלת זמן מסך כל כך מועט שפשוט לא ברור כיצד היא מוסיפה לסיפור.
מה שהופך את הכל למוזר אפילו עוד יותר שמדובר בסרט של שעתיים וחצי (!!!) שהיה במקור 3 שעות וקוצץ בשביל האקרנים.
אני יותר מאשמח לדון על הסרט כי אני פשוט מתקשה להבין מאיפה הגיעו השבחים להן הסרט זכה.

הנה ביקורת על הסרט מתוך עכבר העיר.

ציון - 4/10

N o a m V

New member
מאמה

הסרט מספר על לוקאס, הדוד של שתי ילדות קטנות שנעלמו יום אחד, ובמשך שנים הוא מחפש אותן.
לאחר שהן נמצאו מפוחדות וקצת מנותקות מהמציאות, מרגיש לוקאס וחברתו אנאבל שיש משהו חשוד בהתנהגותן.
סרט אימה רגיל עם כל האלמנטים המפחידים, עושה את העבודה טוב למרות שהוא קצת צפוי ולא מחדש הרבה.
נחמד היה לראות את השחקן שמשחק את 'ג'ימי לניסטר' ,שמשחק לא רע וכמובן את ג'סיקה צ'סטיין.

RoyceGracie

New member
משחקי הכס כמו חולה נפש

ראיתי השבוע מתחילת עונה 1 עד פרק 4 של עונה 3. אהבתי את הסדרה למרות שאני חושב שזו טעות תסריטאית להביא את הצופה ממצב של שלמות וסטטיות למצב של התפרקות כוללת. כל הדמויות האהובות מתות, כל הבתים והמשפחות נשרפים, מה נסגר...
אני שונא סדרות כאלה שהכל נהרס בסוף, כמו הסדרה אוז למשל

BlackUnicorn

New member
זה לא "טעות תסריטאית". זה מבוסס על ספרים,

וזה מה שקורה בהם.... זה דווקא חלק מהכיף שלי. הסדרה לא צפויה, כל רגע יכול לקרות הגרוע מכל... בדיוק כמו החיים, לא?

זו בדיוק הסיבה שבגללה לא מעט אנשים לא אוהבים את הסדרה ואת הספרים, הסופר קצת משוגע... אני אוהבת את זה, זה מרענן.

BlackUnicorn

New member
Black Mirror

סוף סוף סיימנו את העונה הראשונה - פרק 2+3.
מצויין ומעורר מחשבה... הכי אהבתי את השני.
מאז אני מתעסקת הרבה פחות עם הפלאפון

חוץ מזה כמובן משחקי הכס המעולה, והתחלנו גם לראות the following, בינתיים רק פרק ראשון שהיה נחמד.. לא נפלתי.
ראיתי גם את "אחינו האידיוט" בחלקים אתמול בלילה, לא ראיתי את הסוף... סרט חמוד כזה להעביר את הזמן, לא מעבר לזה.

BlackUnicorn

New member
אה וגם This is 40 ואופטימיות היא שם המשחק

אופטימיות היא שם המשחק - מצויין! אהבתי מאוד. משחק מעולה, רעיון מעניין ומסרים שמועברים בין השורות שדיברו אליי מאוד.
8/10

This is 40 - אני ממש אוהבת את הדמויות והשחקנים, אבל הסרט חמוד ולא מעבר לזה. 6.5/10

למעלה