סרטי השבוע

aשרון

New member
משפחות ..

צפיתי ב שלושת הפרקים הראשונים של הסדרה 'משפחות' - דוקו מבית היוצר של האחים ברק ותומר היימן.

הסדרה מספרת על 5 משפחות בישראל של היום המתמודדות כל אחת עם הבעיות שלה.
לא אפרט מה כל משפחה מביאה איתה לסדרה, רק אומר שזה מעניין ברמות מאוד גבוהות, מצמיד אותך למסך בכל רגע נתון וגורם לך לציפייה לפרק הבא .
לאחר הצפייה בפרק הראשון החלטתי שאני צופה בסדרה בלי שיפוטיות לגבי הדמויות ונותן לסיפור לקחת אותי איתו.
נכון שאנחנו כצופים יש לנו דעה על כל דבר, אבל במקרה הזה בחרתי לשים את הדעתנות שלי בצד בגלל הפתיחות הנפלאה של כל המשתתפים מול המצלמה.

בשבילי המסר של הסדרה הוא : שבני אדם הם בני אדם הם בני אדם .

shaharEB

New member
השבוע ראיתי לראשונה חלק מהמסור 6
!

לא מפחיד כמו שחשבתי, רק שזה פשוט חולני לחלוטין.
וואו פסיכופטי

Murdock18

New member
אף אחד מסרטי המסור לא מפחיד במיוחד,

מדובר בסדרת סרטים שהיא פורנו עינויים נטו.

shaharEB

New member
עכשיו גיליתי את זה ובאופן מוזר מתחשק לי לעשות

מרתון

1Reebok

New member
דווקא על הסרט הראשון חשבתי בזמנו

שהוא ערוך מאוד יפה.
אבל - אני לא באמת זוכר פרטים או יכול לנמק. אני צריך לעשות צפייה מחודשת.

Murdock18

New member
ראיתי אותו כשהייתי בן 17,

אחי ואני התלהבנו ממנו בטירוף. היום, במבט לאחור, זה סרט שמתיימר להיות יותר ממה שהוא.

גולי233

New member
סקייפול

נהנתי מאוד, צוות שחקנים מצויין, סיפור טוב ודמויות מורכבות (לסרט אקשן). חבל שלא הביאו מישהי ברמה של אולגה קירילנקו לתפקיד של הבחורה.

MissPell

New member
משחקי רעב,שדה תעופה,דיכאון בפרברים ורוב ריינר

משחקי הרעב. ראיתי בקולנוע וחשבתי שהוא די טוב- לקחו את רוח הספר והעבירו אותה בצורה סבירה לסרט. בצפיה השניה הזו הבחנתי בדברים שפספסתי בצפיה הראשונה, למשל אנשי הקפיטול- בסרט הראשון הרגשתי שלא הציגו אותם כפי שהם מוצגים בספר, אולם בצפיה זו ראיתי את הבגדים והאיפור המוזר/משוגע והרגשתי שהושקעה מחשבה רבה לעשות אותם משכנעים ואמיתיים. עדיין חסר לי זמן מסך על החיים באיזור 12 או האימונים לפני המשחקים. כולם מצויינים בסרט מלבד גוש האצ'רסון, שחוץ ממשחק מאובן סבל מהלבנת גבותיו שהפכה את מראהו לקר- ההפך מדמותו של פיטה בספר, אני מקווה שבסרט הבא הוא יזכר שהוא יודע לשחק.

flipped- כשהגיעו השכנים החדשים של ג'ולי, בת ה-7, הספיק לה מבט אחד בבן שלהם כדי לדעת שברייס הוא האחד, שנים עברו ועדיין ג'ולי מאוהבת בברייס, וברייס? הוא מרגיש שהיא גרה קרוב מדי, מסתכלת עליו יותר מדי ובסופו של דבר פשוט מוזרה. במהלך כיתה ח' שניהם מגלים כי יש דברים שצריך להילחם עבורם, שהשלם לא תמיד גדול מסכום איבריו, שצריך לבקש סליחה ושלפעמים בקשת הסליחה לא תמיד עוזרת. זהו סרט רוב ריינר טיפוסי, מקסים מלא אהבה לחיים הפשוטים של פעם. אהבתי מאד.

jet lag- שילוב של מזג אוויר גרוע ושביתת עובדי נמל התעופה גורמים לבעלת מכון יופי ושף בעל קו ארוחות קפואות להיפגש ולהתקרב. בלילה אחד אנחנו מכירים את רוז, ז'ולייט בינוש, בעלת מכון יופי שאיפור הוא כל עולמה. פליקס, ז'אן רנו, שף שהפך לאיש עסקים מתוח ועצבני. המפגש ביניהם והקירבה המתפתחת בין שניהם הם לא דברים חדשים, אולם המשחק של בינוש ורנו פשוט מצויין והופך את הסרט מנסבל לחביב.

hello Imust be going- אמי היא גרושה טרייה בת שלושים ומשהו שעברה לגור עם הוריה עד שתעמוד שוב על רגליה, רק שהזמן הזה נמשך ונמשך ונמשך, היא מדוכאת ולא יוצאת מהבית (או מהחולצה אותה היא לובשת). בארוחה לכבוד לקוח פוטנציאלי של אביה היא פוגשת את בנם, ג'רמי בן ה-19, שנראה מתוסבך בדיוק כמוה ומוצאת עצמה נמשכת אליו. ג'רמי נמצא בדיוק באותו מצב בו היא נמצאת, למרות הבדל הגילאים, מצב בו הם נותנים לתפיסת משפחותיהם על איך אמורים להיות חייהם להשפיע עליהם ועל קבלת ההחלטות שלהם. מאד אהבתי את הסרט והתחברתי אליו, כולנו עוברים לפחות פעם אחת (אם לא יותר) את הנק' בה הדרישות והרצונות של המשפחות שלנו מפסיקות למלא את החלק הארי בהחלטות שלנו. מלאני לינסקי, בתפקיד הראשי הראשון שלה, מקסימה ומשכנעת ולמעשה מחזיקה על כתפיה הקטנות את כל הסרט.

AsafA55

New member
הפוך מקסים

באתי בלי ציפיות אבל הוא הצליח להקסים אותי.

BlackUnicorn

New member
ארץ אוז

חזרנו לא מזמן מהקרנה באיימקס ביס פלנט ראשון לציון.
קודם כל על ההקרנה והמקום - זו פעם ראשונה שביקרנו שם, ואני חייבת להוריד את הכובע בפני מי שבנה את המקום. יופי של מקום, מרגיש ממש חו"ל.. לא מאמינה שאני בכלל אומרת את זה. איכותי, יפה, מודרני. כל הכבוד.
אולם האיימקס היה מצויין, נוח, איכות הקרנה וסאונד מעולים!
ראינו בתלת מימד, היה פשוט מצויין, בלי כבדות על העיניים, בלי מראה חשוך. פשוט כמו שצריך, ואין ספק שזה הוסיף לסרט.
לגבי הסרט עצמו - אהבתי מאוד!
צריך כמובן לבוא בהבנה שזה סרט של דיסני, אז יש גבול למה שאפשר לעשות עם התסריט, אבל כן הרגשתי שהם מתחו את החבל כמה שאפשר עם הסיפור. אני ממש אוהבת את כל אחד ואחד מהשחקנים בסרט, כך שנהניתי מאוד. האפקטים מצויינים, וכך כמובן המוזיקה המרגשת שאי אפשר שלא לזהות, של דני אלפמן.
הגרפיקה שלא מהעולם הזה.... ממש הרגשתי חלק מהסרט כאילו אני בתוך מתקן בוורלד דיסני, ויכולתי בקלות לדמיין איך מתקן כזה ייראה אם הם יחליטו לפתוח אחד לכבוד הסרט.

זה סרט שהוא חגיגה לעיניים, חגיגה לילדות, ופשוט כיפי ומהנה, אני ממליצה בחום. ספוילר פצפון (שיש שיגידו שהוא לא ספוילר, אז לשיקולכם) -
ציפיתי שהסיום לא יהיה כזה "דיסני" אלא עם קריצה לסרט המשך אפשרי, למשל שיראו אפילו לשנייה את דורותי או משהו בסגנון, אבל זה לא קרה. זה ממש הדבר היחידי שהוריד לי מהסרט, שעשו סוף כזה מושלם מדי, בלי המשך. אבל אולי הבעיה בי, בכך שהתרגלנו שסרט לא יכול פשוט להסתיים ברוגע...

8.5/10

ערן1987

New member
קראתי איפשהו שמתכננים לעשות לסרט עוד איזה

המשכון או שניים ובעתיד לבנות על בסיסו איזה מתקן בפארקים של דיסני, ככה שעוד כמה שנים ותוכלי גם את להרגיש קרובה מתמיד לג'יימס פרנקו

ואני חושב שבגלל שהסרט ה"מקורי" כל כך קלאסי ומוכר כולם יודעים מה יהיה בהמשך ככה שבמובן מסוים זה סוף סגור-פתוח.

AsafA55

New member
השלמות אחרי חו"ל

אחרי שבוע מהנה והכרחי בחו"ל חזרתי לשגרת הסרטים ולהלן רשמיי -

המלכודת- אריק באנה ואוליביה וויילד הם שני אחים במנוסה אחרי ששדדו קזינו.
על פניו היה אמור להיות מגניב למדי,בפועל,פח זבל.
לא מאמין שכמעט צפיתי בו בקולנוע.

איום מבפנים - שון בין מנצל את דקות התהילה שלו ממשחקי הכס ומגלם סוכן ביון בריטי במצוד אחרי טרוריסט מתאבד.
באתי אליו עם ראש קטן וגישה נכונה ודי נהניתי.
שעה וחצי של פאן בלי להתחכם יותר מדי.

מפגשים- הלן האנט שהיתה מועמדת על התפקיד לאוסקר וג'ון הוקס שנתן הופעה אדירה מגלמים מטפלת מינית שמנסה לעזור לנכה לאבד את בתוליו.
הופעה אמיצה של האנט ולא פחות של הוקס שכאמור היה מעולה.
סרט מעניין (שמבוסס על סיפור אמיתי אגב) ובהחלט מומלץ.
עם זאת,לא חשבתי שהוא היה מעולה.

אהבה- אחרי שיצאתי מהקולנוע היתה תחושה של אחרי הלוויה,ממש ככה. צריך להתכונן לסרט הזה נפשית ולקחת את הזמן אח"כ להתאושש ממנו. סרט קשה וקודר על מערכת יחסים בין זוג קשישים שמתמודדים עם מחלה של האישה ועם הזקנה.
קשה,מטלטל ומצויין.
חייב להודות שלא תמיד הצלחתי להבין את המסרים שניסה הנקה להעביר,והיו לא מעט כאלה,דורש לפחות אצלי צפייה חוזרת.

הורג אותם ברכות - בראד פיט מגלם סוג של מתנקש שכיר בעלילה מטופשת למדי ולא ברורה,כזו בטקסטים חסרי טעם ופואנטה.
באמת שהרבה זמן לא התאכזבתי מסרט ככה.

בעין העדשה - סיפור אמיתי על חבורת צלמים בדרום אפריקה בתקופה האפרטהייד.
מעניין ומפתיע לטובה,מביא גם את הזוית המסקרנת של המלחמה שהתרחשה באותה תקופה,וגם את הזוית של הצלמים.
חובבי צילום יהנו מאוד מהסרט.

מרוסקת - ארון פול (שובר שורות) ומארי אליזבת' וונסטד (סקוט פילגרם נגד העולם) מגלמים זוג חובב אלכוהול שבוחנים את הזוגיות שלהם אחרי שהאישה מחליטה להיגמל.
בינוני מינוס בעיני,מספר בצורה מעניינת את נושא האלכוהול ובהחלט יכול לשמש כ"סרט לימודי",אבל כסרט קולנוע/טלוויזיה עליליתי הוא רק בסדר.

ברברה - סרט גרמני על רופאה שהוגלתה לעבוד במזרח גרמניה של שנות ה-80 ומנסה לברוח.
הוא היה טוב,ועם זאת זה הסרט היחיד שאחרי 45 דקות הייתי צריך לעצור ולקרוא את התקציר (לא קראתי אותו לפני הסרט) כדי לדעת מה לעזאזל הולך שם.
לא יודע אם זה בגלל שהסרט באמת היה מבולגן וערוך לא נכון או בגלל שזו היתה עבורי שעת צהריים מנומנמת של שבת.
למרות הכל,הוא היה מעניין,משוחק היטב ובסה"כ מומלץ.

הפשיטה:גאולה - סרט הפעולה האינדונזי המדובר שמספר על פשיטה של יחידת משטרה על בניין שבתוכו יושב ראש כנופיה גדולה.
רובו של הסרט מתרחש בבניין וכולל סצינות אקשן מרהיבות כמעט לכל אורכו.
אני חושב שהוא אמנם מצויין,אבל קיבל הייפ גדול הרבה יותר ממידותיו,כנראה בגלל שהוא אינדונזי והגיע קטן יחסית,למרות ההפקה הכל אמריקאית שלו.
בכל אופן,בהחלט אחד מסרטי הפעולה המשובחים והמקוריים של השנים האחרונות.

אורנג'ס - סרט חביב,קטן ולא מזיק על שני זוגות שכנים שחיים בהרמוניה עד שמגיעה הבת הצעירה של אחד הזוגות ומתחיל רומן בינה לבין השכן המבוגר שממול.
יו לורי,קתרין קיניר,לייטון מיסטר,אוליבר פלאט ואדם ברודי משלימים קאסט מרענן ואיכותי.
כמו שכתבתי בהתחלה,זה סרט חביב,לא הרבה יותר מזה,אבל בהחלט מעביר בהנאה שעה וחצי.

לדעתי זה כי זה מוזר

שהבחור שהתלונן על חורים בסרט מסויים נהנה מהסרט הזה שבנוי כולו על פרדוקס חורי. אל תטעו, גם אני אהבתי את "לופר", הוא היה אחד מסרטי השנה שלי, אבל אי אפשר להגיד שתאוריית המסע בזמן שלו הגיונית, אלא אם כן נותנים לה פירוש עצמאי מאוד מאוד מסויים.

mrpink3

New member
יש הבדל

החורים ב'עלייתו' הם חורים עלילתיים. החורים שאתה מדבר עליהם בלופר הם חורים מכורח מציאות הסרט.

יש גם חורים עלילתיים.

למה המאפיונרים האלה, במקום להסתבך עם לשכור מתנקשים בעבר ולשלוח אליהם את המטרות, לא יכולים פשוט לוודא שהם נשלחים לאיזה משרפה בעבר ושם הם פשוט מתים? זה מקטין הרבה יותר את הסיכויים שהמתנקש יעשה טעות.
יותר מזה, למה הם גורמים לכל אחד להתנקש בעצמו העתידי? לא חשבתם שלגרום לאדם להרוג את עצמו יכול להגדיל את הצ'אנס שהוא יפחד ללחוץ על ההדק? פשוט תשלחו אותו למישהו אחר.

mrpink3

New member
גם אני תהיתי לגבי זה

אבל הקטע הוא שמאחורי הגופה של עצמם העתידי, הם מקבלים עשרות מטילי זהב ל'פנסיה', זה הקטע אחרי הכל. כן, ואחרי זה באה השאלה המתבקשת 'הבחור שהרג אותו לא יכול פשוט להביא לו את המטילים' אבל אז ייתכן ואז הבחור שהרג את הבחור השני ייקח את המטילים ופשוט ייברח בעצמו.

בכל מקרה, בחיפוש קצרצר בגוגל הגעתי למסקנה שיש המון הסברים להרבה דברים בסרט.

אם כי, אלו לא חורים עלילתיים, כמו מניעים או מצבים מסויימים אלא קונפליטים ההכרחיים לקיום הפואנטה של הסרט.

למעלה