סרטי השבוע

serginho7

New member
בינתיים שלושה סרטים

שני סרטים של דייוויד קרוננברג - תאומי המריבה וארוחה עירומה.
הראשון מותחן לא רע עם משחק כפול מצוין של ג'רמי איירונס.
הסרט השני הזוי משהו, ולא כל כך אהבתי אותו. אולי צריך לראות אותו במצב דומה לזה של הגיבור הראשי...

מת על המתים - פארודיה מצוינת על סרטי זומבי של אדגר רייט, והוכחה לכך היא גם הציון המאד גבוה ב IMDB (8) יחסית לז'אנר.

העשב של השכן עונה 1 - אני מאד מקווה שהעונות הבאות יהיו לא פחות טובות, מצחיקות ואיכותיות. אפשר לחלק את העונה לציטוטים.

Chandler Rulz

New member
מהשבועיים האחרונים

(סוף סוף חזרתי לראות קצת סרטים..)

ההוביט - בתור מישהו שלא אוהב תלת-מימד ולא ממש מת על טרילוגיית "שר הטבעות" אני אגיד שגררו אותי כמעט בכח (ע"י מניפולציות רגשיות שאני נופל בהן כל פעם מחדש) ו.. לא הכי נהנתי. ניכרת ההשקעה בסרט, זה אין ספק, אבל נראה שזה פשוט טרילוגיית שה"ט all over again.. וכמובן שזה ארוך יתר על המידה..

לופר - בגדול, מעוד נהנתי מהצפיה. ג'וזף גורדון-לוויט שוב מפגין אחלה משחק ונשאר אחד השחקנים האהובים עלי גם אחרי זה. ברוס וויליס קצת איכזב פה, אבל זה בעיקר התפקיד שלו בסרט ולא הוא. וכמובן, כמו כל סרט שעוסק במסעות זמן, אם מפסיקים לחפש כל הזמן חורים בעלילה - נהנים הרבה יותר. ובהזדמנות זאת אמליץ על הסרט הקודם של הבמאי ריאן ג'ונסון עם ג'וזף גורדון-לוויט, "בריק", שהוא יותר טוב מ"לופר" לדעתי.

נער משום מקום (Nowhere Boy) - הסרט של סם טיילר-ג'וסון על ג'ון לנון הצעיר, חיי ההתבגרות שלו והקמת הלהקה הראשונה, The Quarrymen, שהתגלגלה להיות הביטלס. סרט טוב מאוד, במיוחד לאוהבי דרמות ביוגרפיה מוזיקליות. אארון ג'ונסון מפגין אחלה משחק בתור לנון, במיוחד המבטא. והפסקול מצויין גם כן.

ארגו - מעולה! סרט עם סיפור טוב שהפך לתסריט טוב עם אחלה קאסט. מצליח לעורר מתח, עניין, צחוק וכל זה בלי יותר מידי אקשן ובלי פיצוצים ואפקטים מיוחדים. שאפו לבן אפלק. חבל שלא קיבל מועמדות לאוסקר על בימוי, באמת חבל.

Demon Barber

New member
השבוע

הבלתי אפשרי- שעה ראשונה נהדרת, מצמררת ומחרידה, ואז יואן מקרגור מגיע
והסרט נהפך לעיסת קיטש, לעתים דוחה. הסיום מרגש ונעמי ווטס וטום הולנד משחקים מצוין.
לא סרט חובה, אבל השעה הראשונה שלו שווה צפייה בכל הסרט.

נראתה לאחרונה- אחרי 'ארגו' המצוין הייתי חייב לבדוק את הסרט הזה, והוא היה נהדר.
מרתק, כתוב ומבוים היטב עם שחקנים מצוינים - חוץ ממישל מונהאן שהיא תמיד מעפנה.
לא אהבתי גם את התפקיד שלה, הוא הרגיש לי מאוד לא נחוץ, הסרט היה יכול להתקיים בלעדיה יפה מאוד.
הסיום מעולה וישאיר אותכם מהורהרים ימים אחרי הסרט...

פרנקוויני- מן הכלאה מוזרה בין סרט לילדים ל-סרט נורא בוגר ואפלולי. לא ברור לאיזה כיוון נוטה
הסרט, למרות זאת עדיין מדובר בסרט חביב ונחמד.
מה שהפריע לי, איך דיסני נתנו אישור לדמות כמו הילדה עם החתול לעבור מסך? היא מלחיצה ברמות היסטריות.

העיתונאי- סרט מאוד מסוגנן שמעוצב יפה בסגנון הקולנוע השחור של שנות השבעים. הצד הזה מוצלח - אבל השאר לא.
ניקול קידמן יודעת לשחק בחורה *מאוד* טראשית, אבל לא יכולתי שלא לחשוב במשך כל הסרט מה לעזאזל היא חשבה לעצמה?
הסרט מלא בגועל, העלילה הייתה יכולה להיות מעניינת אבל הסרט עסק בה בצורה מאוד משעממת, ומייסי גריי
בתפקיד הכי מעצבן שראיתי השנה בקולנוע. להתרחק.

שמש נצחית בראש צלול- מפעים, מדהים, יצירת מופת. אם ניקח לרגע את המובן מאליו שג'ים קארי ווינסלט מעולים פה ונשים את העובדה הזאת בצד,
תראו שגם קריסטין דאנסט מרביצה פה משחק מדהים שלא זכה למספיק תשומת לב. כשמביאים לה תפקידים טובים היא עושה מהם מטעמים!

חלודה ועצם- טוב למדי, זורם, מעניין... לא כ"כ התחברתי לדמות של עלי, רק בעשר דקות האחרונות לפתע "הבנתי" את הדמות,
אבל זה לא שינה את העובדה שכל הסרט שנאתי אותו ולא הבנתי מה מריון קוטיאר רוצה ממנו! אה, ומריון קוטיאר מעולה פה. ראיתי
אותה רק בסרטים אמריקאיים וממש לא אהבתי אותה. כנראה שבשפת המקור היא יותר מוצלחת.

ערן1987

New member
"ואז יואן מקרגור מגיע"

סרט אחד

Easy A. הופתעתי לטובה, סרט חמוד ביותר. לא יצירת מופת, אבל מוצלח יחסית לז'אנר.

שאר הזמן הפנוי התבזבז על Life on Mars

Kubachrick

New member
ארגו - הוליווד מינמליסטית

ארגו - סרט נפלא.
מרב השבחים לבן אפלק שהצליח לרקום סרט מלפיפות של בד הוליוודי שכיח לכדי תלכיד של מתח אסתטיקה ומבנה עשויים לעילא ולעילא,ואפילו הגיוניים.
סרט כמעט נטול מניירות הוליוודיות,למעט הפעמים שזה מתבקש,כי מה לעשות גם מהוליווד יוצאים בשורות טובות.
דוגמא נפלאה לשליטה הבימתית של אפלק בנבכי התסריט הייתה שהצליח להמחיש את הרעיונות הגדולים שעומדים בבסיסו של הסרט,כדוגמת ההתערבות המעין "קוליונאליסטית" של ארה"ב במזרח התיכון ומעבר לו,
והיכולת ליצור ציורי סצנות שיתאימו למסר וכך ימחיש זאת ויזואלית.
שאפו לבן אפלק!,חבל שתצוגת המשחק שלו לא טובה כמו יכולות הבימוי שבאות לידי ביטוי בסרט מצוין זה.

serginho7

New member
טרנטינו אמר על אפלק

שהוא מאד מצטער בשבילו שהוא לא קיבל מועמדות על הבימוי...
מת כבר לראות אותו

מיכאל1411

New member
הרגע ראיתי גם את...

השלמתי הרגע חור גדול בהשכלה הקולנועית שלי בדמות 'ליל המסכות' המקורי מ-1978 של ג'ון קרפנטר.
לא ממש עומד במבחן הזמן, המערכה האחרונה לבדה שווה את כולו. נעימת הנושא... עד עכשיו לא ידעתי
מאיפה המוזיקה הזו, מגניב. ג'יימי לי קרטיס לא עושה יותר מדי ונבצר ממני להבין את ההצלחה לה זכתה.
זה אמור להיות סלאשר, אז לאן נעלמו כל הסצינות הגראפיות?
10/6.5
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=8SFmmROBUto

CallMeCavanaugh

New member
ננסים, קוסמים וטיגריסים

שני סרטים של סטודיו ג׳יבלי ועוד אחד בקולנוע
העולם הסודי של ארייטי - נער מגיע לבית חדש ופוגש שם את הבת התבגרת של משפחת הננסים המקומית, מה שמשנה לחלוטין את חייהם של הננסים המקומיים. מהסרטים המקסימים של הסטודיו, וגם לא מרגיש חסר פואנטה (*שיעול* טוטורו *שיעול*). הסרט היה בדיבוב אנגלי, למרבה הצער. שמתי לב שהיו זמינות גם כתוביות לסרט בשם Arriety the Borrower - זאת ככל הנראה הגרסה היפנית, למתעניינים.

סיפורי ארץ ים - הוא דווקא היה יפני, אבל הרבה פחות מוצלח. מבוסס על משהו מספרי הפנטזיה הקלאסיים של אורסולה לה גווין, אם אני זוכר נכון, אבל לא קראתי מעולם. איכשהו הסיפור הצערבי לא עבר בצורה מוצלחת את העיבוד היפני, שזה מעניין כי גם הסרט הקודם הוא עיבוד לספר מערבי. עדיין סרט לא רע (וכמובן שסיפור אהבה טוב יותר מדימדומים).

חיי פייה- הצלחנו לארגן בייביסיטר אבל ההוביט התחיל נורא מאוחר, אז הלכמו לחיי פיי במקום. סרט מדהים מבחינה ויזואלית, הסיפור היה מעט פחות מוצלח, אבל את זה ידעתי כי כבר קראתי את הספר. קצת הפריע לי שמאכילים אותי בכפית בסוף, אבל נו - סרט לאמריקאים. עדיין סרט מומלץ, אבל אני חושד דהוא מומלץ יותר למי שלא קראו את הספר לפני. אני ארצה לצפות בו פעמים נוספות כי יש לי הרגשה שיש בו כל מיני דברים קטנים שקל לפספס. למשל, קראתי ביקורת על כך שהסרט לא מעביר את התקופה הארוכה שהשמיים בילו בים, ואני דווקא כן קיבלתי תחושה שהיה מדובר בתקופה ארוכה.

בסך הכל, שבוע מוצלח.

Yo-man

New member
ראיתי את ג'נגו ללא מעצורים

בלי ספוילרים - לא חושב שהוא כל כך מוצלח.
קצת דחוס. טקסטים טרנטירואים טובים, אבל זה לא נדבק ליצירה אחת קוהרנטית לדעתי
ממש לא מפתיע אותי שהוא לא מועמד לאוסקרים סרט ובימוי).

Murdock18

New member
שלושה ניחושים:

1. הוא גר בחו"ל או נמצא שם בחופשה.
2. הוא ראה את הסרטים בדרכים המקובלות-הלא-מקובלות.
3. הקרנת עיתונאים וכדומה.

אני מכיר מישהו שראה כבר בארץ את הסרט בהקרנה מהסוג הזה.

AsafA55

New member
לכן התהיה שלי

משום שאם הוא צפה בסרט בדרכים המקובלות הלא מקובלות,ערך הביקורת יורד בעיני משמעותית.
בכל אופן,לפני שאני תולה אותו ואת הביקורת שלו,נחכה לתגובה שלו.

alphac

New member
ללא ספק צפיה מול מסך טלוויזיה איכותי או בקולנ

מגדילה את ההנאה, אבל אפשר להנות גם על כסא מול המחשב.

את בנג'אמין באטן ראיתי כך, באודיו שלא היה מסונכרן עם התצוגה, באיכות גרועה עם הרבה תקיעות, ונהניתי מכל רגע.

AsafA55

New member
וואלה?

אני נהייתי מאוד מפונק.
מעדיף קולנוע,אח"כ בלו ריי אח"כ הורדה באיכות בלו ריי ובסוף בסוף DVD או הורדת DVD.
ואת כל זה אני אומר לך בתור אחד שמחזיק בבית למעלה מ-3000 סרטים מקוריים.
מאז שנכנסה אלינו מערכת סאונד ביתית לפני כמה שנים,ומאז שקניתי PS3 לפני כשנה,קשה מאוד לחזור אחורה.

אני חושב שסאונד הוא חלק קריטי בהנאה,אולי אפילו יותר מאיכות התמונה,וכמובן שגם תמונה מעולה רק תורמת.

כל אלו מתחזקים פי כמה בסרטי מתח/אקשן.
לא מסוגל לדמיין לראות סרט כמו ג'אנגו באיכות ירודה מזו של DVD עם סאונד היקפי.

Yo-man

New member
זה היה במערכת הבייתית שלי

בדרכים ה...אלה.
ואין לי בעיה שהביקורת הלא מנומקת שלי לא תתקבל.
אני בכל מקרה מתכוון לעשות לעצמי הקרנה חוזרת ולראות אם זה היה יום גרוע שלי או סרט בינוני שלו (כי לא ציפיתי לבינוניות מטרנטינו).

AsafA55

New member
כרגיל - לא מעט

אז קודם אתחיל משלושת הסרטים הנפלאים שראיתי בשבוע שעבר,הם היו כל כך טובים שלא התאפקתי ופתחתי עליהם פוסט באמצע השבוע.
למי שאין כח לקרוא,אז מדובר בשני הסרטים הצרפתים "שם פרטי","שמות של אהבה" והאמריקאי המצויין "סוף המשמרת".

בנוסף צפיתי ב"מרת'ה מרסי מיי מרלין" שהיה טוב מאוד,וגם עליו פתחתי פוסט תוך בקשה לנסיונות פרשנות סרט,עדיין רלוונטי...
זה היה סרט טוב מאוד,אבל כאמור הרגשתי שאני מפספס קצת.

מעבר לאלו,צפיתי ב"מנותק" (Detachment) עם אדריאן ברודי.
אני אפילו לא יכול לתאר את העלילה שמערבת בתוכה כמה עלילות משנה,אבל בגדול מדובר על מורה מחליף שמגיע לביה"ס בעייתי,אבל בעצם יש לו לא מעט בעיות משל עצמו.
זה בהחלט לא דומה לשום סרט על מורה+ביה"ס בעייתי אחר שתראו,הוא מיוחד,פילוסופי ומכיל לא מעט קשיים קשים,גם פיזים וגם נפשיים.
בהחלט מדובר בסרט חזק מאוד שאני חושב שמצריך צפייה נוספת כדי להכיל את כולו כמו שצריך.

צפיתי השבוע גם ב"ילנה",זה סרט רוסי מהבמאי הביא את "השיבה" המצויין והחזק ו"הגירוש" שטרם ראיתי.
אני מודה,לא כל כך אהבתי.
הוא נחשב בעיני רבים לסרט מצויין,אבל לצערי לא הצלחתי להתחבר,קצת חבל לי על זה.
בכל אופן,הוא עדיין מומלץ,כי כאמור הוא נחשב לסרט איכותי מאוד.
אשמח לדון עליו על מי שכבר ראה.

"חיים של אישה אחרת" הוא סרט צרפתי חביב עם ז'ולייט בינוש על אישה שמתעוררת ומגלה ששכחה את 15 השנה האחרונות,ופתאום קמה עם בעל,ילד ומשרה חשובה.
זו דרמה קומית חביבה,אבל לא הרבה יותר מזה.

אחרון חביב הוא "טירנוזאור",דרמה בריטית על גבר ערירי,אלים ומזדקן שפוגש בצעירה בשם האנה,בתקווה שביחד הם יביאו ישועה זה לזה.
זה לא סרט קל,מעט איטי לעיתים,אבל בהחלט מרתק ומשוחק מצויין - מומלץ מאוד!

שבוע טוב לכולם!

למעלה